Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Mar 2012 12:16 

Zbanowany
Znowu Triada daje dobry czarter.
Przewoźnik niestety Enter Air
wylot 21 marca, powrót 5 kwietnia
http://www.triada.pl/czartery.html
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 10 Mar 2012 20:22 

Witam
mam pytanko... czy naprawde mimo dosyć niskiej ceny jak na BKK nie opłaca się lecieć tą linią? jst az tak źle ze cena nie rekonpensuje niedogodzen lotu?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Mar 2012 20:36 

Loty: 88
Kilometry: 110 542
Krajów: 17 / 7.9%
Wiadomo że nie jest to A380 z Qataru ale cena jest dobra i za te pieniądze można się przemęczyć

#4 PostWysłany: 10 Mar 2012 20:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Daro napisał(a):
Wiadomo że nie jest to A380 z Qataru [...]

Qatar nie ma A380. Przynajmniej na razie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Mar 2012 21:11 

Loty: 88
Kilometry: 110 542
Krajów: 17 / 7.9%
spokojnie niedługo będą:P

#6 PostWysłany: 10 Mar 2012 21:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Mariano_85 napisał(a):
mam pytanko... czy naprawde mimo dosyć niskiej ceny jak na BKK nie opłaca się lecieć tą linią? jst az tak źle ze cena nie rekonpensuje niedogodzen lotu?
A latasz lowcostami? To wyobraź sobie, że w takim weźmy na to WizzAirze spędzisz kilkanaście godzin. Mały samolot, mało miejsca, brak jakiejkolwiek rozrywki pokładowej, płatny catering. Jako że to czarter, to pewnie jeszcze dość stary samolot, no i oczywiście lądowanie po drodze na dotankowanie. Sporo ludzi taki lot określa jako koszmar (opnie na pasażerze). Czy bym nimi poleciał? Jeśli różnica w cenie biletu względem tradycyjnych linii byłaby do kilkuset złotych, to pewnie nie, jeśli większa, to pewnie bym zaryzykował.
A zupełnie inną sprawą jest sprzedaż "rajskich" wczasów w Tajlandii za naprawdę sporą kasę, a potem dowóz czymś takim ludzi do resortu na Phuket. I sposób transportu, i sam wybór miejsca w Tajlandii, to dla mnie kompletna porażka.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Mar 2012 13:11 

Zbanowany
Leciałem z Enter Air na Phuket niespełna 3 miesiące temu. Cena za czarter była kusząca, więc się zdecydowałem. Potwierdzam, że lot nie należał do najprzyjemniejszych: 12 godzin małym Boeingiem 737-800 bez cateringu i z międzylądowaniem w Muscacie, podczas którego stewardessy nawet nie pozwalały wstać z miejsca, żeby rozprostować nogi. Jednak jeszcze gorszy był powrót Phuket-Warszawa. Lot ten trwał 14,5 godziny, bo wg komunikatu załogi "mieliśmy przeciwne wiatry".
Podsumowując, lot Enterem do Tajlandii to droga przez mękę. Jednakże cena jest na tyle atrakcyjna, że powinna to zrekompensować. Ja w każdym razie za 1590 zł zdecydowałbym się ponownie na lot z nimi. Zapakować do bagażu podręcznego kanapki, drożdżówki, konserwy, pieczywo i da się te kilkanaście godzin wytrzymać. Współczuję tylko tym, którzy płacą ponad 6000 zł w biurze podróży za wczasy w Tajlandii i dopiero na pokładzie samolotu odkrywają, za co zapłacili.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Mar 2012 17:18 

Ja takie oferty jak ta porównuję nie do cen „ile zapłaciłbym gdybym dzisiaj chciał kupić normalny bilet na ten sam termin i kierunek” tylko „ile można zapłacić jeśli jest się elastycznym czasowo i poczeka się na promocję na ten kierunek”.

Porównując w ten sposób cena 1600 zł nie jest już aż tak rewelacyjna, uwzględniając warunki przewozu. Jeśli jesteś elastyczny i możesz poczekać na promocję Aeroflotu lub Aerosvitu, to w tych liniach bardzo często zdarzają się pomocje z cenami 1800-2000 zł, a z rzadka nawet 1600-1700 zł - na terminy marzec-maj i potem wrzesień-październik.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Mar 2012 23:48 

Loty: 261
Kilometry: 430 290
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
pizarro napisał(a):
Jednak jeszcze gorszy był powrót Phuket-Warszawa. Lot ten trwał 14,5 godziny, bo wg komunikatu załogi "mieliśmy przeciwne wiatry".
To normalne na tej trasie...
Ja leciałem w zeszłym roku linią AEROSVIT. Warszawa - Kijów i dalej Kijów - Bangkok. Pełen wypas. 2 posiłki plus jakaś przekąska i oczywiście napoi do woli. Cena 1827 zł w obie strony.

#10 PostWysłany: 13 Mar 2012 00:36 

malediwy napisał(a):
To normalne na tej trasie...
Ja leciałem w zeszłym roku linią AEROSVIT. Warszawa - Kijów i dalej Kijów - Bangkok. Pełen wypas. 2 posiłki plus jakaś przekąska i oczywiście napoi do woli. Cena 1827 zł w obie strony.

No tak; ale KBP-BKK leci rejsowy Boeing 767, który w powietrzu zachowuje się nieco "dostojniej" od małego 737 w dodatku w konfiguracji czarterowej, czyli wszystko upchnięte "na maksa".
Ponadto ostatnio coś cienko z promocjami do Bangkoku; w Aerosvicie też od dawna nic nie było i jakoś się nie zapowiada.
A opinie co do Enter Air ... powiedzmy są mało budujące.
Aerosvitem latam co roku do Azji i za cenę jaką płacę za bilety to nie mam powodów do narzekań.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bartek_TG, error000 oraz 6 gości