Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Lut 2016 15:45 

Loty: 23
Kilometry: 38 800
Krajów: 7 / 3.3%
Witam wszystkich.

Nie znalazłam odpowiedniego wątku stąd moje pytanie.
Czy połączenie na lotnisku oznacza że ja się tylko przesiadam a przewoźnik zajmuje się bagażem itp. ? Czy raczej to ja musze najpierw odebrac bagaz, nadac i przejsc przez odprawę?

Znalazłam interesujący mnie lot z przesiadkami AMS-CUZ. Jedno z połączeń np AMS-LGW ma czas połączenia na lotnisku 2h. Czy to wystarczy? W przypadku gdy muszę sama zająć się bagażem i odprawą to nierealne...

Załącznik:
ams-cuz-lec.png
ams-cuz-lec.png [ 84.21 KiB | Obejrzany 8721 razy ]

Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Miłego dnia!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 16 Lut 2016 15:53 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Lot na tzw. jednym bilecie - bagaż leci SAM do końca podróży / w wypadku opóznień tez linia lotnicza BA lub LAN zmienia bilet zarówno dla Ciebie jak i bagażu
Miłej podróży :P
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Lut 2016 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
W Londynie na pewno bagaż ci przerzucą, co do Limy nie jestem pewien. W Brazylii na krajówki trzeba nadać bagaż ponownie. Znalazłem coś takiego: http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... egion.html
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Lut 2016 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
I 2h w zupelnosci wystarczy na Gatwick, pod warunkiem, ze samolot z AMS nie spozni sie.

#5 PostWysłany: 16 Lut 2016 21:35 

Dziękuję Wam za odpowiedzi!

krasnal, nie trafiłam na ten wątek jeszcze, dzięki. Myślisz że 2h 5min jest realne żeby zrobić re-chekin i odprawić się w drodze powrotnej z Limy do Londynu?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Lut 2016 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ja nie wiem, ale ze społeczności wynika że ostatnio tą trasą lecieli @igore i @chaleanthite - może oni coś pomogą?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Lut 2016 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 754 900
Krajów: 80 / 37.4%
HON fly4free
Wywołany do tablicy podrzucę jedynie inny wątek na TA http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... egion.html z którego jasno wynika,że bagaż trzeba będzie nadac ponownie. Ja leciałem Cuz-Lim na innym bilecie niż do Europy,więc bagaż i tak musiałem nadac jeszcze raz. Miałem na to kilka godzin (bodajże 6 lub 7), plus dodatkowe kilka z powodu opóżnienia samolotu do Madrytu. Dwie godziny zapasu to chyba trochę za mało,by zdążyć na 100%, choć jest to oczywiście możliwe.
 Profil Relacje PM off
krasnal uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 17 Lut 2016 00:13 

Dziękuję pięknie Igore. Mam nadzieję że wystarczy bo bilety kupione :) W każdym razie trzeba będzie się spieszyć
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lut 2016 06:49 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Krajów: 39 / 18.2%
Zostalam wywolana, to sie wypowiem ;) Ja na kazdy odcinek mialam kupowany osobny bilet, wiec niestety nie rozwieje Twoich watpliwosci, ale moze warto zadzwonic do BA i sie ich po prostu zapytac..? Przynajmniej z gory bedziesz wiedziala czego sie spodziewac :)

Tymi 2 godzinami przesiadki to sie nie martw, bo jesli masz wszystko na jednym bilecie to musza na Ciebie zaczekac nawet gdybys sie zgubila gdzies w lotniskowych odmetach ;) Z kolei widze, ze w Limie masz 8 godzin, wiec na odebranie i nadanie bagazu Ci starczy, a tak czy siak tam tez musza na Ciebie zaczekac :)
princeskka uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości