Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lut 2016 23:54 

Loty: 6
Kilometry: 13 207
Krajów: 6 / 2.8%
Hej, proszę o opnie, propozycje, wskazówki (noclegi - polecane) w Bieszczadach dla zestawu rodzinnego 2+1 :)? Może być też okolice jeziora Solińskiego.

Pozdrawiam
Dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 10 Lut 2016 08:51 

Loty: 52
Kilometry: 110 285
Krajów: 16 / 7.5%
Sama Solina jest droższa niż okoliczne miejscowości. Większy wybór noclegów jest w Polańczyku. Za to tam też będzie więcej ludzi, ale też więcej budek z jedzenie, restauracji, klubów itp.
Jeśli jesteście zmotoryzowani (tak przypuszczam) i nie żal będzie wam pół godziny na dojazd to w opcji podróżniczej proponowałbym Werlas. Dookoła fajne szlaki nawet dla małych dzieci, Terka, Rajskie czy Sakowczyk też będą tańsze i mnie oblegane niż Solina czy Polańczyk.
Jeśli chodzi o całe Bieszczady to nie wiem czy ktoś by się podjął chociaż opisu poszczególnych miejsc, gdzie warto się zatrzymać na bazę noclegową. Tego jest po prostu zbyt dużo do zobaczenia. sam mieszkam od prawie 4 lata i zobaczyłem prawie całe Podkarpackie i jakie 20% Bieszczadów, chociaż niejeden raz tam byłem.
Pomyśl na czym chcielibyście się skupić: czy wędrówki piesze czy jezioro solińskie czy szlak architektury drewnianej a może zamki, klasztory i miasta... :) Wtedy można dalej rozmawiać :)
Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Lut 2016 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
@patryk_travel

W konfiguracji 2+1 jezdzilem do :arrow: http://www.modryna.pl i w konfiguracji 2+2 tez kontynuujemy :) Bardzo przyzwoicie..

#4 PostWysłany: 10 Lut 2016 10:15 
Awatar użytkownika

Loty: 766
Kilometry: 1 302 130
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Bardzo dobrze słyszałem o tym:
http://www.bieszczady-smolnikoweklimaty.pl/
aczkolwiek drogo.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Lut 2016 10:31 

Dawno nie byłem w Bieszczadach. Ale widzę, że chyba trzeba odpuścić. ładnie sobie winszują. I to polecane przez tom 971 i skoczka. W sumie agroturystyka, a nie hotel. 2+1 ok 200 za sam nocleg/doba. śniadanko 20/ osoba, obiadokolacja 35 zł/osoba.
Czyli tydzień 2500 minimum. Plus dojazd i inne wydatki. Nieżle. Chyba dalej będę Cypr itp wybierał. :mrgreen:
A są tam jeszcze jakieś dzikie miejsca, czy wszystko skomercjalizowane ?
 PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#6 PostWysłany: 10 Lut 2016 10:37 

To trochę nie tak jak widzę zameldowanie od 16 a wymeld. O 10 to mi się nóż w kieszeni otwiera i płacenie za dzieci jak za dorosłych czyli prawie 500 zł za dobę lepiej niż w Mariocie

#7 PostWysłany: 10 Lut 2016 10:39 

Ja ze swojej strony polecam schronisko smolnik nie wiem kto tam teraz rezyduje ale warunki były ok jedynie problem z posilkami

#8 PostWysłany: 10 Lut 2016 10:41 

I te słodkie buzie młodych właścicieli. :D
Do tego bajerancki opis, jak to spędzimy miło czas ,blisko natury. Dziękuję bardzo.
Chociaż myślę , że jakby tam trochę pojeżdzić, to znajdzie się coś fajnego.
 PM off  

#9 PostWysłany: 10 Lut 2016 10:47 

Loty: 39
Kilometry: 83 532
Krajów: 8 / 3.7%
Prosiłbym o namiar jakiejś sprawdzonej i niedrogiej kwatery dla 2 osób między Wetliną a Cisną w terminie pod koniec maja (pobyt 3 dniowy). Może ktoś był i poleca.
Szukam czegoś za max 100zł za dobę.

#10 PostWysłany: 10 Lut 2016 11:16 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Spędziłem Sylwestra ze znajomymi w Lutowiskach tutaj: http://www.lemkowo.com/ Płaciliśmy 50zł/doba/osoba. Ciężko to nazwać schroniskiem, czy pokojami gościnnymi. Ot, stuletnia chałupa z pokojami do spania i dużym salonem z kominkiem. Właścicielka bardzo przyjazna i pomocna (ale bardzo gadatliwa).
 Profil Relacje PM off
wawerek lubi ten post.

#11 PostWysłany: 10 Lut 2016 12:40 

niebieski
@jacakatowice

Nadal są miejsca mniej komercyjne, szczególnie jeśli oddalisz się od najpopularniejszych szlaków jak Połonina Wetlińska / Caryńska czy Tarnica.
Chociaż nawet w pobliżu połoniny Caryńskiej jest ciekawe schronisko Koliba (przełęcz Przysłup Caryński). Po remoncie mają pokoje 2 i 6 osobowe, przy czym te dla dwóch osób są po 30-40 pln/osobę, a widok naprawdę piękny (byliśmy na miejscu, ale bez noclegu).
Wklejaj link do wirtualnego spaceru po wnętrzu schroniska.

@patryk_travel
Dobrze, gdybyś określił nieco dokładniej oczekiwany rejon Bieszczad, bo wspomniane przez Ciebie okolice jeziora Solińskiego to co innego niż Bieszczady Wysokie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Lut 2016 13:02 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Co do Koliby, to warto wspomnieć, że obiekt należy do Politechniki Warszawskiej i decyzją rektora nie sprzedaje się tam alkoholu. Nie ma jednak przeszkód w spożywaniu własnego.
 Profil Relacje PM off
ane.wald uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 10 Lut 2016 15:08 
Awatar użytkownika

Loty: 766
Kilometry: 1 302 130
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Ja już kilka (4-5) lat w Bieszczadach nie byłem. Ostatnio zatrzymywałem się w Wołosatem, w schronisku PTTK, które już nie istnieje i potem jeszcze raz w jakiejś kwaterze w tymże Wołosatem. Smolnikowe Klimaty to rzeczywiście jakiś agroturystyczny wypas z kuchnią bezglutenową płatną ekstra w starej łemkowskiej chacie.
Co do Koliby- widać na zdjęciach, że obiekt wykonano z drewna ale drewno jest jasne i nowe. Trafiiłem tam ileś lat temu w ostatnim tygodniu działalności przed generalnym remontem. Remont polegał (niestety?) na rozbiórce i zbudowaniu od podstaw. Ciekawe, jak jest tam teraz, już wiemy, że bezalkoholowo :cry: .
@jacakatowice
Może ta chatka przypadłaby Ci do gustu:
http://www.lupkow.pl/html_night.php?lang=PL
https://pl-pl.facebook.com/ChatkaNaKoncuSwiataWLupkowie
Koleżanka spędzała tam kilka Sylwestrów i chętnie wraca, była też ostatnio.
Rodzinom z przychówkiem polecam tylko w przypadku, jeśli zahartowali lub chcą zahartować siebie i pociechy do braku bieżącej wody, porcelanowych toalet oraz dobrego sygnału komórkowego.
Ja się wybieram.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Lut 2016 15:30 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Może takie domki Cię interesują:

http://szept.orelec.pl/

Właściciel to jeden z najbardziej znanych przewodników bieszczadzkich:
http://www.bieszczady-przewodnicy.pl/Pr ... .Orlowski/

Albo takie coś:
http://banica.com.pl/t/p/id/17//

#15 PostWysłany: 16 Lut 2016 22:18 

Loty: 47
Kilometry: 88 078
Krajów: 13 / 6.1%
Od siebie moge polecic Nocleg u Oli w Kalnicy
http://meteor-turystyka.pl/uoli-kalnica,kalnica.html
Jest to już chyba kultowa noclegownia, ale nie każdemu może przypaść do gustu. Naprawdę tanio, trochę bałagan, ale klimat i bezproblemowa właścicielka. Na dole "klub połączony z kuchnia" gdzie wszyscy goście mogą się razem integrować :). Dobra baza wypadowa.
zdjęcie klubu :) http://wrzucaj.net/image/1VASh
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Kwi 2016 08:36 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Krajów: 8 / 3.7%
Ja mieszkalem kiedys juz nie pamietam gdzie, ale wies sie Lobozew nazywala. Placilem 25 zl/osoba, a spacerem 20 minut do zapory w Solinie "od drugiej strony".
Mozna zatem tam sie ulokowaci spacerem do Soliny uderzyc. :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Lip 2016 14:06 

Polecam Domki w Bieszczadach – „Słoneczna Kraina” Dariusz Martinger tel: +48 781 506 423. Ja mieszkałam z rodziną w Bukowcu, przepiękne widoki, łaki , las, rzeka Solinka. Teren ogrodzony, warunki w domu super, właściciele przemili i bardzo pomocni. Wiem że mają też domki w miejscowości Wołkowyja.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 01 Sie 2016 00:55 
Awatar użytkownika

Witam!
Na przełomie września i października organizujemy ze znajomymi wieczór kawalerski dla naszego kumpla i myślimy żeby pojechać na 2-3 noce gdzieś w Bieszczady. Jesteśmy z województwa Lubelskiego i chcemy się wybrać gdzieś stosunkowo niedaleko. Chodzi o jakieś domki do wynajęcia ewentualnie jakieś schronisko. Jest nas 7 osób. Idealnie by było jakby w pobliżu były do zorganizowania jakieś atrakcje lub chociaż jakiś ciekawy szlak niekoniecznie górski. Rozglądałem się trochę w internecie oraz przeglądałem forum ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem gdzie szukać jakiś pomocnych informacji. Myślę, że tutaj najlepiej szukać pomocy.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości