Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:00 

Witam

Kupiłem bilet z Madrytu do Londynu i z Londynu do Male i z powrotem. Oczywiste jest to ze pomimo ze mieszkam w Londynie to muszę lecieć do Madrytu bo inaczej zostanie bilet anulowany.
A pytanie jest w takim razie o bagaż rejestrowany. Czy muszę zabierać do Madrytu tenże bagaż po to zeby z nim przylecieć z powrotem do Londynu. Czy mogę lecieć z podręcznym do Madrytu i w Londynie przed podróżą do Male go "nadać"
No i to samo z powrotem. Czy mogę go odebrać w Londynie ponieważ bez sensu lecieć pózniej do Madrytu

Czekam na podpowiedzi. Z góry dziękuje

Pawel
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:09 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Już się nad tym kiedyś ktoś zastanawiał opuszczanie-odcinka-lotu-biletu-laczonego,15,30524&start=120

EDIT:
Cytuj:
A pytanie jest w takim razie o bagaż rejestrowany. Czy muszę zabierać do Madrytu tenże bagaż po to zeby z nim przylecieć z powrotem do Londynu. Czy mogę lecieć z podręcznym do Madrytu i w Londynie przed podróżą do Male go "nadać"

Co ja czytam... Teoretycznie chyba tak, ale to oznacza, że musisz pójść do check-in po locie do MAD i ktoś tam musi Ci przywieźć ten bagaż na lotnisko, a w przypadku ciasnych przesiadek może być kłopot. No ale możesz być pewna, że zwrócisz na siebie uwagę ludzi od bezpieczeństwa i duża szansa na osobistą kontrolę, zwłaszcza bagażu :P (trochę podejrzane, jeden lot lecisz bez walizki, a nagle pojawiasz się z walizką na kolejny).

Ale to już trzeba by pytać @sobo czy tak można w ogóle, bo on się zajmował check-in chyba z tego co pamiętam :P
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:17 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
No sie zastanawial, ale nie dokladnie na ten sam temat. No show-y i nadawanie bagazu tylko do portu przesiadkowego bylo walkowane tu 1000 razy - tu zgoda.

Ale nie pamietam dyskusja na interesujacy mnie rowniez temat czyli zalozmy lot MAD - LHR - XXX. Na LHR mam 12 godzinna przesiadke, a ze mieszkam blisko to se ide do domu. No i wlasnie - czy trzeba targac bagaz rejestrowany po to zeby go nadac w MAD czy mozna go juz przyniesc na LHR tylko i tam nadac?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:33 

srebrny
teoretycznie masz wykupiony bagaż na całej trasie, więc chyba powinna być taka możliwość. Równie dobrze mogłeś zrobić duże zakupy na lotnisku i zażyczyłeś sobie je nadać w dalszą podróż.
Piszę teoretycznie, nigdy nie byłem w takiej sytuacij.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:45 

Widzę ze to trochę ryzykowne. Potem okaże sie ze poleciałem na wakacje z bagażem podręcznym zostawiajac na lotnisku w Londynie walizkę z rzeczami. :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Ale na wakacje na Male, nie trzeba mieć bagażu rejestrowanego. :P Starczy sam podręczny :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:52 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Zeus napisał(a):
Ale na wakacje na Male, nie trzeba mieć bagażu rejestrowanego. :P Starczy sam podręczny :)

Na MALE
Tylko MALE bagaże :lol:
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:53 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
a moze sprobuj tak: lec z maksymalnie duzym podrecznym do madrytu i tam go nadaj do Male. a w czasie przesiadki w Londynie skocz do domu po drugi podreczny, z ktorym juz wsiadziesz na poklad samolotu :) Na Malediwy 2 bagaze 55x40x25cm powinny wystarczyc :)

BA chyba ma limit wagi 23kg na podreczny wiec odpada tez ograniczenie wagi (do tego w BA sa 2 podreczne wiec mozesz miec i kabinowke i mniejszy plecak). Jedyne ograniczenie jakie zostaje do plyny... ale jesli w Madrycie masz dluzsza przesiadke (np. zostajesz na noc) to tam mozesz kupic kosmetyki i je nadac w Madrcie do Male.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Lut 2016 12:54 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
A czemu nie może po prostu nadać następnego podręcznego jako rejestrowany? Przecież są w internecie zdjęcia z taśmy, jak ometkowany klapek jechał, więc z plecakiem nie powinno być kłopotu :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Lut 2016 13:03 

Loty: 699
Kilometry: 1 380 130
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Mam nadzieje, ze odezwie sie ktos kto ten temat przerabial jednak - wielce mnie to interesuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Lut 2016 13:41 

Cytuj:
a moze sprobuj tak: lec z maksymalnie duzym podrecznym do madrytu i tam go nadaj do Male. a w czasie przesiadki w Londynie skocz do domu po drugi podreczny, z ktorym juz wsiadziesz na poklad samolotu :) Na Malediwy 2 bagaze 55x40x25cm powinny wystarczyc :)

BA chyba ma limit wagi 23kg na podreczny wiec odpada tez ograniczenie wagi (do tego w BA sa 2 podreczne wiec mozesz miec i kabinowke i mniejszy plecak). Jedyne ograniczenie jakie zostaje do plyny... ale jesli w Madrycie masz dluzsza przesiadke (np. zostajesz na noc) to tam mozesz kupic kosmetyki i je nadac w Madrcie do Male.

Cytuj:
A czemu nie może po prostu nadać następnego podręcznego jako rejestrowany? Przecież są w internecie zdjęcia z taśmy, jak ometkowany klapek jechał, więc z plecakiem nie powinno być kłopotu :)

Dziękuje. Dobre pomysły.
No ale faktycznie jak by to było gdybym zamiast do "MALE Z MALEMY" BAGAŻAMI leciał np do zimnej Norwegii i musiał zabrać bardzo dużo bagażu oczywiście w dozwolonej wadze. Czyli w dalszym ciagu pozostaje pytanie:
Cytuj:
Ale nie pamietam dyskusja na interesujacy mnie rowniez temat czyli zalozmy lot MAD - LHR - XXX. Na LHR mam 12 godzinna przesiadke, a ze mieszkam blisko to se ide do domu. No i wlasnie - czy trzeba targac bagaz rejestrowany po to zeby go nadac w MAD czy mozna go juz przyniesc na LHR tylko i tam nadac?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Lut 2016 13:43 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Dobra kurtka (puchowa) i jazda ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość