Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lut 2016 09:38 

Loty: 213
Kilometry: 455 727
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
luziczek napisał(a):
Sprzedaż lub wymiana biletów jest zgodnie z regulaminem UEFA zabroniona i wszelkie próby sprzedaży lub wymiany będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

W Polsce obowiązuje nasze prawo, a nie regulamin UEFA. Można jak najbardziej sprzedawać bilety czy też się nimi wymieniać, byle nie z zyskiem dla siebie.
4 lata temu bez problemu tutaj można było się wymieniać biletami na Euro 2012. Co się zmieniło od tego czasu poza nadgorliwymi moderatorami?
Ktoś tu próbuje być świętszy od papieża... :roll:
skalisty lubi ten post.
skalisty uważa post za pomocny.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 04 Lut 2016 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 155 471
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
cavani napisał(a):
W Polsce obowiązuje nasze prawo, a nie regulamin UEFA. Można jak najbardziej sprzedawać bilety czy też się nimi wymieniać, byle nie z zyskiem dla siebie.
Jeżeli zostałeś „wylosowany”, to przy wcześniejszej rezerwacji biletów zaakceptowałeś regulamin UEFA i zobowiązałeś się do jego przestrzegania. Regulamin nie stanowi prawa, ale zawarłeś z UEFA umowę na zakup biletów, którym to załącznikiem do umowy był regulamin UEFA. Zgodnie z polskim prawem, a w szczególności Kodeksem Cywilnym, jesteś zobowiązany do wypełnienia postanowień tej umowy, czyli także przestrzegania regulaminu (tak samo jak UEFA jest zobowiązana do wszystkich czynności prawnych wynikających z tak zawartej umowy).

Nie masz zatem racji w swojej wypowiedzi, a jeśli masz jakieś wątpliwości co do zawierania umów w świetle polskiego prawa – zapraszam na fora prawnicze. Fly4free takim forum nie jest.

Przypomnę jeszcze w kontekście nadgorliwości, że przy rejestracji na forum Fly4free zaakceptowałeś regulamin Fly4free, którego najwyraźniej nie przeczytałeś, a który w § 7 pkt 10 stanowi m.in.:
Cytuj:
Na forum zakazana jest sprzedaż (...) innych towarów, których odsprzedaż jest zakazana przez regulamin sprzedawcy/usługodawcy (...)
Zatem jeśli regulamin sprzedawcy/usługodawcy (w tym przypadku UEFA) stanowi, że sprzedaż jest zakazana, to by pozostać w zgodzie z naszym regulaminem i nie nabawić się ostrzeżeń, sprzedaż na forum Fly4free jest również zakazana.

Nie widzę zatem żadnej nadgorliwości, po prostu zwykłe przestrzeganie regulaminu, do którego przestrzegania zobowiązany jest każdy użytkownik forum.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 04 Lut 2016 13:21 

@Luziczek idąc Twoim tokiem rozumowania to zdecydowanie powinniście tu tępić wszystkich którzy np nie przestrzegają regulaminu serwisu airbnb - zakładając multikonta. Powiem więcej - to jest okradanie airbnb z pieniędzy, natomiast w przypadku wymiany biletów - UEFA nic nie traci.

Poza tym odpisałeś Cavaniemu ale nie odniosłeś się do głównego pytania:) Czemu 4 lata temu było to mozliwe a teraz nei jest? Regulamin forum się zmienił czy UEFA? :)
 Profil Relacje PM off
cavani lubi ten post.

#4 PostWysłany: 04 Lut 2016 13:25 

niebieski
luziczek napisał(a):
cavani napisał(a):
Jeżeli zostałeś „wylosowany”, to przy wcześniejszej rezerwacji biletów zaakceptowałeś regulamin UEFA i zobowiązałeś się do jego przestrzegania. Regulamin nie stanowi prawa, ale zawarłeś z UEFA umowę na zakup biletów, którym to załącznikiem do umowy był regulamin UEFA. Zgodnie z polskim prawem, a w szczególności Kodeksem Cywilnym, jesteś zobowiązany do wypełnienia postanowień tej umowy, czyli także przestrzegania regulaminu (tak samo jak UEFA jest zobowiązana do wszystkich czynności prawnych wynikających z tak zawartej umowy).

Nie masz zatem racji w swojej wypowiedzi, a jeśli masz jakieś wątpliwości co do zawierania umów w świetle polskiego prawa – zapraszam na fora prawnicze. Fly4free takim forum nie jest.

Przypomnę jeszcze w kontekście nadgorliwości, że przy rejestracji na forum Fly4free zaakceptowałeś regulamin Fly4free, którego najwyraźniej nie przeczytałeś, a który w § 7 pkt 10 stanowi m.in.:
Cytuj:
Na forum zakazana jest sprzedaż (...) innych towarów, których odsprzedaż jest zakazana przez regulamin sprzedawcy/usługodawcy (...)
Zatem jeśli regulamin sprzedawcy/usługodawcy (w tym przypadku UEFA) stanowi, że sprzedaż jest zakazana, to by pozostać w zgodzie z naszym regulaminem i nie nabawić się ostrzeżeń, sprzedaż na forum Fly4free jest również zakazana.

Nie widzę zatem żadnej nadgorliwości, po prostu zwykłe przestrzeganie regulaminu, do którego przestrzegania zobowiązany jest każdy użytkownik forum.

Bądźmy poważni.

Szkoda, że Regulamin forum jest stosowany bardzo wybiórczo przez Ciebie. Dlaczego nikt nie zakazywał na tym forum choćby zupełnie niedawno odsprzedaży czy wymiany biletów na Euro 2016 w piłce ręcznej w Polsce, gdzie również EHF zakazywała odsprzedaży? Rozumiem, że UEFA traktowana jest tutaj na jakichś specjalnych zasadach... :roll:

UEFA może sobie wprowadzać swoje regulaminy, ale egzekwować je może tylko na stadionach będącymi arenami Euro, bo tylko tam może "rządzić".
Jedynie UEFA może mnie nie wpuścić na stadion jeśli udowodni, że z biletem albo ze mną jest coś nie tak i z tym każdy musi się liczyć.
A co ja zrobię z tym biletem w Polsce na dzień dzisiejszy już nikogo nie powinno obchodzić. Może chcę sobie wytapetować pokój, albo po prostu wytrzeć tyłek.
Ja w świetle polskiego prawa jeśli sprzedaję czy kupuję bilety bez zamiaru zysku, jestem czysty i nikt mi nic nie może zrobić.

Umożliwienie choćby zwyczajnej wymiany biletów wśród forumowiczów byłoby bardzo pomocne. Szkoda, że nikt tutaj nie jest w stanie takiej prostej i banalnej rzeczy wprowadzić. Forum powinno w miarę możliwości pomagać, a nie wprowadzać jakieś bzdurne ograniczenia.
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 04 Lut 2016 13:48 

Zbanowany
cavani napisał(a):

UEFA może sobie wprowadzać swoje regulaminy, ale egzekwować je może tylko na stadionach będącymi arenami Euro, bo tylko tam może "rządzić".

Chyba "nie kumasz" jednej sprawy. Podam Tobie przykład: jeśli kupujesz w Polsce przez Internet np. buty z UK, to liczy się regulamin sklepu internetowego z UK oraz prawo brytyjskie czy polskie prawo? Jeśli towar będziesz chciał odesłać, to które prawo ma tu znaczenie? Brytyjskie prawo dotyczące zakupów na odległość czy polskie?

Z tego co ja wiem to kupująć bilety na Euro 2016 została zawarta transakcja polskiego klienta z podmiotem zagranicznym, zarejestrowanym w jednym z krajów UE? Zaakceptowałeś regulamin, które nie narusza żadnego prawa, więc w czym jest problem? Skoro wiedziałeś co kupowałeś, to po co nagle z tego "robisz" problemy.

Jeśli będziesz chciał się bardzo "wymienić" biletami, to bez kłopotu to zrobisz. Do tego nie jest potrzebne forum F4F.

Pełny szacunek dla moderacji dla tutejszego forum, zwłaszcza dla @luziczek. Sprawa jest oczywista, a tylko Ci co chcą "kombinować" będą tutaj wylewać swoje żale.
 Profil Relacje PM off
luziczek lubi ten post.
luziczek uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 04 Lut 2016 13:50 

niebieski
W związku z powyższym, bardzo chętnie się dowiemy, co się zmieniło przez ostatnie 4 lata :)

Pozdrawiam

#7 PostWysłany: 04 Lut 2016 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 155 471
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
pascal napisał(a):
@Luziczek idąc Twoim tokiem rozumowania to zdecydowanie powinniście tu tępić wszystkich którzy np nie przestrzegają regulaminu serwisu airbnb - zakładając multikonta. Powiem więcej - to jest okradanie airbnb z pieniędzy, natomiast w przypadku wymiany biletów - UEFA nic nie traci.

Poza tym odpisałeś Cavaniemu ale nie odniosłeś się do głównego pytania:) Czemu 4 lata temu było to mozliwe a teraz nei jest? Regulamin forum się zmienił czy UEFA? :)

Przecież tępimy multikonta Airbnb, więc nie rozumiem zarzutu?

W 2012 roku regulamin forum Fly4free nie zawierał tego punktu, który przytoczyłem. Historia zmian w regulaminach widoczna jest w odpowiednim wątku. Jak widać w nim, przytoczony punkt został wprowadzony do regulaminu w 2014 roku.

@cavani
Przykro mi, że wykazujesz aż tak wielką pogardę dla prawa. No ale to akurat nie mój problem, ani nie problem pozostałych forumowiczów :-) Nie wprowadzaj jednak ich w błąd swoimi wypowiedziami. Z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Lut 2016 09:02 

niebieski
[...] Nawet swoje bilety sprzedają z haraczem. Żeby wymienić jakiś bilet trzeba najpierw go odsprzedać po zaniżonej cenie, kasę UEFA oddaje po jakichś 3 miesiącach, a potem trzeba jeszcze upolować następny bilet na ichniejszej platformie i kupić go po zawyżonej cenie. UEFA to typowy koń biletowy, który stara się wyciągnąć jak najwięcej kasy od każdego z nas.
I co z tego, że zaakceptowałem ten ich śmieszny regulamin kupując bilety? Miałem jakiś wybór? Wymiana biletów bez osiągania zysku w polskim prawie jest dopuszczalna.
Irytuje mnie obłuda i zakłamanie co niektórych na tym forum.
Ty czy inni z tego forum i za jego pośrednictwem też akceptowali regulamin Accora, a jednocześnie klikali w jakiś link i go obchodzili uzyskując status Platinum bez odbycia należnej ilości noclegów czy też zgromadzenia odpowiedniej ilości punktów.
Regulamin LOT-u też akceptowałeś, a jednocześnie kupowałeś bilety z niemowlakami, których nie posiadałeś.
Akceptowałeś też zapewne regulamin TP i mimo to pewnie zarejestrowałeś więcej kont niż jedno, aby uzyskać bonusy.
Mam wymieniać dalej? Żeby nie było- ja także naginałem różne regulaminy. Grubo ponad połowa różnych okazji tego forum na tym polega.
Więc kompletnie nie rozumiem, dlaczego nie można pomóc i umożliwić forumowiczom wymiany biletów na Euro 2016. Zwłaszcza, że jeszcze tydzień temu odsprzedawali tutaj swoje bilety na Euro 2016 w piłce ręcznej. Zero konsekwencji. :roll:

Ostatnio edytowany przez Roku, 08 Lut 2016 19:16, edytowano w sumie 1 raz
polityka i słownictwo którego tu nie tolerujemy
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.

#9 PostWysłany: 05 Lut 2016 09:33 

Loty: 9
Kilometry: 23 941
Krajów: 5 / 2.3%
cavani-100% zgoda!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Lut 2016 09:39 

Loty: 267
Kilometry: 513 209
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Różnica jest taka, że kontem Accora, biletami LOTu z bebikami itp. trochę trudniej handlować niż biletami na EURO :)

Poza tym było napisane, że ucierpi trochę uczciwych ludzi, którzy z różnych przyczyn nie będą mogli pojechać na mecz, ale ogólnie to janusze biznesu chcieli zarobić i dlatego administracja od razu chciała ukrócić ten proceder.

Macie przecież inne platformy do sprzedaży biletu, czy forum podróżnicze powstało po to żeby sprzedawać bilety na mecze piłki nożnej?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Lut 2016 20:12 

niebieski
Wszystko OK, ale na tym forum podróżniczym można znaleźć bez problemu posty o zniżkach na gacie, kodach na pizzę czy też promocjach do opery...
Jednak rekord wejść odnotowało dzięki tematowi bilety Euro 2016 we Francji. :roll:

#12 PostWysłany: 07 Lut 2016 11:26 

niebieski
Porownanie do zakupu butow w UK bylo przezabawne. Jak kupie sobie juz takie rozowe najki i bede mial je juz u siebie w domu to wuja mi ten caly sprzedawca moze zrobic!
Jakos jeszcze moge sie zgodzic z tym ze sprzedawanie drozej niz sie kupilo jest niezbyt moralnie uczciwe, ale zakaz sprzedzy po cenie zakupu ma na celu TYKO I WYLACZNIE nabicie kasy tym zlodziejom, oszustom i mafiozom z u e f a! Szkoda ze to forum w tej sprawie jest po stronie taj mafii, a nie slucha glosu uzytkiwnikow! Aczkolwiek to prywatne forum i administracja ma do tego prawo, niemniej chyba lepiej napisa ze jest na forum zakaz bo sie administracji tak podoba niz wypisywac jakies smieszne argumenty!
No offence:)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Lut 2016 12:21 
Awatar użytkownika

srebrny
cavani napisał(a):
Gwoli ścisłości- pogardę wykazuję dla lewackiej organizacji UEFA opartej na strukturach mafijnych.

to jak to jest? z jednej strony samo zlo a z drugiej chec zakupu tam biletu???
nie rozumiem :roll:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
JarekGdynia lubi ten post.

#14 PostWysłany: 07 Lut 2016 13:40 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
A tak wgl na mistrzostwa w ręczną to można było?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 07 Lut 2016 14:36 

niebieski
becek napisał(a):
cavani napisał(a):
Gwoli ścisłości- pogardę wykazuję dla lewackiej organizacji UEFA opartej na strukturach mafijnych.

to jak to jest? z jednej strony samo zlo a z drugiej chec zakupu tam biletu???
nie rozumiem :roll:

Tak, wiem że słabo to wygląda i za każdym razem mam moralnego kaca dając zarobić mafii. :oops:
Ale nie mam wyboru. Jak inaczej mam wspierać reprezentację na mistrzostwach czy Lecha w pucharach... :roll:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości