Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2016 01:57 
Awatar użytkownika

O nic innego jak weszenie w dealu ktory jest pewnie rozklepany w TS i z ktorego korzysta pewna grupa uprzywilejowanych uzytkownikow ktora moglaby stracic mozliwosc tego przywileju.
3 ludzi lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 27 Sty 2016 02:21 
Awatar użytkownika

Takie zasady, musimy zrozumiec.
George23 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 27 Sty 2016 08:33 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
jmyitaly napisał(a):
O nic innego jak weszenie w dealu ktory jest pewnie rozklepany w TS i z ktorego korzysta pewna grupa uprzywilejowanych uzytkownikow ktora moglaby stracic mozliwosc tego przywileju.

W TS o takich drobnostkach nie dyskutujemy. Tam dzielimy sie tajemna wiedza jak doleciec z Europy do Sydney w F za 3EUR i rozwazamy czy to nie jest przeplacanie.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
tom971 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 27 Sty 2016 08:47 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
@Pawel_T Nie wynoś.. :twisted:
5 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 27 Sty 2016 09:51 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
luziczek napisał(a):
A jednak kodowałeś, może nawet mimowolnie.

Nie rozumiem jak można dać ostrzeżenie osobie, która jako to określiłeś „mimowolnie” – pewnie miałeś na myśli nieświadomie – kodowała? Możesz określić co jest jeszcze zabronione?
Bo z tego co wczoraj śledziłem ten wątek, to wczoraj grupa kilku osób debatowała jak zapłacić 1-2 Euro, za krajówki które wyszukali na jednym z OTA? Czy wyszukiwanie i dzielenie się tego typu informacjami jest zabronione na forum o tanim lataniu?
 Profil Relacje PM off
ZENNNEK lubi ten post.

#6 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Latanie za 1-2 Euro jest tylko dla wybranych/lepszych lub tych co umieja sami wykombinowac ;)

#7 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:40 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
W tego typu dealach istnieje niemałe prawdopodobieństwo, że bilet zostanie skasowany, nie poleci się, kasa może nie wrócić na konto. Kij z tym, że się dowiesz o skasowaniu biletu wcześniej. Niektórzy dowiedzieli się godzinę przed odlotem, na lotnisku, że ich bilet właśnie stracił ważność (mój przykład przy wydawaniu karty pokładowej na lotnisku, sam to przeżyłem i jest to mocno nieprzyjemne) lub w przypadku niektórych (co jest udokumentowane na forum) po przelocie "tam" - jedna osoba utknęła w ten sposób w Azji, bo został skasowany bilet powrotny bez żadnych odszkodowań czy prawa do zmiany lotu.
Tego typu 'okazje' mogą tylko zaszkodzić niż pomóc, tutaj chodzi o świadomość. Wiele osób jest nieświadoma tego, że mając bilet PRG-LHR-JFK-LHR-PRG nie mogą wsiąść w Londynie na lot do JFK to zamiast lecieć z Pragi i się potrafią kłócić, że się inni nie znają i na pewno dadzą radę, mylą potwierdzenie rezerwacji z posiadaniem PNR z posiadaniem e-tix, nie mają świadomości czym się różni blokada od księgowania kasy na koncie itd...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:44 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 706 403
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
@michzak ... z ta troska
dobrze, ze nie napisales ze myla PIN z CVV :D
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#9 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
Krajów: 12 / 5.6%
srebrny
@luziczek

http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=181&t=38682&p=312627#p312627

W związku z postem Kamila jeszcze z 2013 roku, a dokładniej :

"Dalej do bieżących spraw:
- kwestia FD była już szeroko omawiana, odsyłam do wcześniejszych dyskusji o kodowaniu, podawaniu, dzieleniu się wiedzą i postawie roszczeniowej, Przypominam, że otwarte pisanie o konkretnych dilach FD będzie kasowane, co wyjaśnialiśmy przy wcześniejszej dyskusji,
- kwestia publikowania wszelkiego rodzaju tricków. Czy ktoś chce się podzielić jakim trickiem jest tylko i wyłącznie jego sprawę. Rolą moderatorów nie jest cenzura (poza wyjątkiem powyżej), ani odpowiedzialność za to, że w opinii innych ktoś zabił trick. Rolą moderatorów jest pilnowanie porządku i przestrzegania norm określonych w regulaminie na forum. Jeśli ktoś opisze jasno jakiś trick, my tego nie ruszymy. Jeśli jednak ktoś w dziale, gdzie niedopuszczone jest kodowanie zacznie pisać szyfrem, ten post poleci do kosza, bo wzbudzi tylko zamęt. Taki los spotkał ostatnio post o Tallinie za 15 euro. Chcesz napisać jak kupić Tallin za 15 euro: zrób to w sposób otwarty w dziale promocje, albo w sposób zakodowany w "Twierdzy szyfrów". Czy chcesz się dzielić wiedzą i w jaki sposób, to twój wybór. Zrób to jednak zgodnie z zasadami forum."

Ostatnio edytowany przez Antek12, 27 Sty 2016 11:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Fiki lubi ten post.

#10 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:52 
Site Admin
Awatar użytkownika

@MrMan przez zagrywki z dziećmi jedna osoba z tego forum (już jej nie ma od dawna) trafiła do sądu przez pozew Miles & More jako oskarżona :P

@Antek12 cóż, to jest prywatne forum i tak to już jest, ich piaskownica, ich zasady ;) (mówię o cenzurze treści posta)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:53 
Awatar użytkownika

srebrny
"Rolą moderatorów nie jest cenzura (poza wyjątkiem powyżej) - FD "

#12 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:55 

Loty: 147
Kilometry: 274 355
Krajów: 24 / 11.2%
To trochę komiczne, aby karać kogoś za "kodowanie", jeżeli ten ktoś nie wie czym jest "kodowanie". Ja z opisywanego patentu kiedyś skorzystałem (leciałem z dzieckiem) i nie miałem pojęcia, że "koduję":). Ktoś chyba wykazał się sporą nadgorliwością...
 Profil Relacje PM off
George23 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
MrMan napisał(a):
...
Jakie to ma znaczenie? Przez niewłaściwe użycie noża kuchennego wiele więcej osób siedzi w więzieniu. ...

Chodzi o to, że niektórzy nie wiedza że się bawią nożem.
2 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma tutaj co zbędnie dyskutować . Albo kodujesz według własnego "widzimisię" posty w dziale TS - obojętnie czy loty na koniec świata za 1 usd czy trampki za 1000 Pln albo piszesz BEZ KODOWANIA - czyli jak najjaśniej po Polsku w każdym innym dziale np. Promocje. I NIC moderatorom do tego.
George23 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:05 
Site Admin
Awatar użytkownika

@MrMan I tutaj właśnie wracam do punktu wyjścia, czyli świadomość konsekwencji tych deali. A jedna sprawa to usunięcie biletu, a inna sprawa to sprawa karna w sądzie moim zdaniem ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:11 

Jak już napisałem, w usuniętym poście, o zniżce z ..... przeczytałem ... na stronie głownej forum!

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:18 
Site Admin
Awatar użytkownika

@jawach do której wypowiedzi się odnosisz? Bo my z @namteH mówimy o sensie TS oraz o możliwych konsekwencjach kupowania biletów na małych odnosząc się do postu

Cytuj:

:)

@MrMan historii tej sprawy nie będęy przytaczać, żeby inni nie mieli podanego na tacy co ten osobnik robił i nie poszli tak łatwo w jego ślady ;) jak poszukasz na forum to pewnie znajdziesz temat odpowiedni ;) (chociaż osobiście spożytkowałbym ten czas na szukanie informacji o zbijaniu lotów, bo tego i tak jest sporo na forum otwartym dla wszystkich, wskazówek na podstawie nawet nowi w TS się uczą (bo zazwyczaj jak tam wejdziesz to nic nie zrozumiesz o czym jest pisane - kodowanie)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:22 

Zbanowany
Panie i Panowie, dzieci oraz dorośli, dajcie sobie na "luz". Ja nie mam dostępu do TS i nie wiem co tam się znajduje. Pomimo tego są mi znane różne patenty na znaczne obniżenie cen biletów (w tym na trasach krajowych). Do tego nie trzeba mieć dostępu TS, wystarczy skutecznie używać dowolna wyszukiwarkę lub samemu kombinować. Jednak na to wszystko trzeba poświęcić odpowiednią ilość czasu, a z tego co ja czytam, to niektórzy by chcieli dostać "gotowca" na takie patenty.

Co do publikowania tutaj "gotowców" na patenty (bez kodowania) ja ogólnie nie jestem zwolennikiem tego typu działań.

Wyobraźcie sobie sytuację następującą. Pojawia się tutaj pełna akceptacja, aby tutaj mógł znajdować się "gotowiec" opisujący krok po kroku jak na trasach krajowych kupić bilet lotniczy za 1 czy 2 Euro. Wielu by było zadowolonych, zwłaszcza tzw. "sępy". Nie mniej przyjmijmy zasadę, że wszyscy mają prawo o tym wiedzieć. W związku z tym pojawiają się dwa pytania:

1) Jak długo by się utrzymał ten "deal"?
2) Ile osób by zaczęło różne pytania kierować bezpośrednio do przewoźnika lub pośrednika w sprawie ujawnionej tutaj tzw. "super okazji"?
3) Czy tzw. "sępy" kupiłyby bilety tylko na jeden dzień czy masowo by kupowali bilety na wiele dni?
4) Ile osób faktycznie by poleciało za 1 czy 2 Euro po publicznym ujawnieniu triku?

P.S. Ciekawe, że ostre ataki na moderację forum są tutaj generalnie prowadzone z strony osób, które mają zbyt mało punktów reputacji i nie mają dostępu do TS. Dziwny zbieg okoliczności :). Ja też nie mam dostępu do TS i jakoś się nie czepiam działań moderacji forum. Jak to się mówi, jeśli jednemu z drugim się coś nie podoba, to można iść do konkurencji. Porównując, jeśli nie podobają się Tobie praktyki stosowane np. w Biedronce, to ciągle wracasz do tej Biedronki i się wykłócasz publicznie, czy jednak idziesz do konkurencji (np. Tesco)?

Ostatnio edytowany przez grreg20, 27 Sty 2016 11:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:24 
Awatar użytkownika

srebrny
"Rolą moderatorów nie jest cenzura (poza wyjątkiem powyżej), ani odpowiedzialność za to, że w opinii innych ktoś zabił trick. Rolą moderatorów jest pilnowanie porządku i przestrzegania norm określonych w regulaminie na forum. Jeśli ktoś opisze jasno jakiś trick, my tego nie ruszymy. "

Chyba jaśniej nie można.
3 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 27 Sty 2016 11:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
grreg20 napisał(a):
...

Wyobraźcie sobie sytuację następującą. Pojawia się tutaj pełna akceptacja, aby tutaj mógł znajdować się "gotowiec" opisujący krok po kroku jak na trasach krajowych kupić bilet lotniczy za 1 czy 2 Euro. Wielu by było zadowolonych, zwłaszcza tzw. "sępy". Nie mniej przyjmijmy zasadę, że wszyscy mają prawo o tym wiedzieć. W związku z tym pojawiają się dwa pytania:

1) Jak długo by się utrzymał ten "deal"?
2) Ile osób by zaczęło różne pytania kierować bezpośrednio do przewoźnika lub pośrednika w sprawie ujawnionej tutaj tzw. "super okazji"?
3) Czy tzw. "sępy" kupiłyby bilety tylko na jeden dzień czy masowo by kupowali bilety na wiele dni?
4) Ile osób faktycznie by poleciało za 1 czy 2 Euro po publicznym ujawnieniu triku?

5) Dlaczego nie wpuszczono mnie na pokład?
6) eii, POMOCY! utknąłem w BELIZE i nie mam jak wrócić!!!! może ktoś zadzwonić do xyz i zapytać co się stało, ejj?!
7) Czego może chcieć US?
8) Dlaczego nikt mnie o tym nie ostrzegł?
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 79 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości