Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:40 

HON fly4free
miro13 napisał(a):
Pytanie drugie bo nigdy niekupowałem za pln-czy ze strony polskiej Hotels.com ściągnie mi kwote pokazaną w pln, czy będzie przewalutowanie /hotel na Malcie/ (...)
sprawdziłem płatności za swoje rezerwacje i hotels.com zawsze obciążało kartę w pln wg ceny na stronie
 Profil Relacje PM off
miro13 uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 14 Sty 2016 11:03 

niebieski
@ssebek Po uzbieraniu 10-ciu chyba pokazuje się termin do wykorzystania,ale dość odległy.
 Profil Relacje PM off
ssebek lubi ten post.

#23 PostWysłany: 25 Sty 2016 17:35 

Szukam jednak czegoś innego. Na hotels.com lecą sobie w kulki czyt. nabijają w butelkę. Poprosiłem o zajęcie stanowiska bo ewidentnie wprowadzają w błąd klientów. Zbyli mnie tekstem, że zdjęcia są tylko poglądowe, więc nieuczciwym nie będę dawał zarabiać.

Tak wygląda pokój jak się rezerwuje
Załącznik:
Komentarz do pliku: Zdjęcie pokoju przy rezerwacji
rezerwacja.jpg
rezerwacja.jpg [ 180.7 KiB | Obejrzany 14878 razy ]

A tak jak się przyjedzie
Załącznik:
Komentarz do pliku: Faktyczny wygląd pokoju.
na miejscu.jpg
na miejscu.jpg [ 229.72 KiB | Obejrzany 14878 razy ]

Oczywiście interwencja w recepcji nic nie dała. A dziś mi odpisano z hotels.com, że dostałem taki pokój jaki rezerwowałem :lol:
Dodam na koniec, że nie chciałem bonusów, pieniędzy, tylko po prostu o skorygowanie danych rezerwacyjnych by nie wprowadzano innych w błąd.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 25 Sty 2016 17:49 

Który to Hotel?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 25 Sty 2016 17:51 

Tak z ciekawości - czy na innych stronach (np. booking.com) i na stronie hotelu są inne zdjęcia?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 25 Sty 2016 19:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Hotel Focus Szczecin jak mniemam ;) Wszędzie te same zdjęcia są.
 Profil Relacje PM off
ssebek lubi ten post.

#27 PostWysłany: 25 Sty 2016 20:58 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Niestety częsta praktyka szczególnie w hotelach słabszej kategorii. Zamieszczane jest zdjęcie jednego odnowionego pokoju, który jak się okazuje zwykle stanowi sztuk kilka. Nawet po reakcji w recepcji nic nie można uzyskać, ponieważ często pokój ten jest już po prostu przez kogoś zajęty.

Aczkolwiek @ssebek zbywanie stwierdzeniem, że otrzymałeś taki pokój jaki miałeś otrzymać jest według mnie śmieszne. Prawo wyraźnie reguluje, bodaj w art 523kc, że to co jest na zdjęciu jest przedmiotem sprzedaży. Przy tak odbiegającym wyglądzie nie odpuściłbym bym tak łatwo, szczególnie że jeśli wziąłeś fakture masz na niej zamieszczony prawdopodobnie numer pokoju w którym zamieszkiwałeś ;)
 Profil Relacje PM off
ssebek lubi ten post.

#28 PostWysłany: 25 Sty 2016 21:26 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 199 343
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Może spróbuj tak:Na hotels.com chyba nie podają ,ale na booking.com podają powierzchnię pokoju w m2.Jeśli miałeś "1-osobowy typu business", to podają 23m2.Na zdjęciach jak byk widać różnicę w powierzchni pokoju.Na rzeczywistym zdjęciu szerokość pokoju to max. 3m.Miał długość prawie 8m?Jeśli dużo mniej to masz powód do reklamacji.
 Profil Relacje PM off
ssebek lubi ten post.

#29 PostWysłany: 26 Sty 2016 08:01 

Dzięki za porady.
Kolega dobrze odgadł hotel Focus Szczecin. Pokój w którym byłem to pokój nr 112, pokój który jest na zdjęciu (kiedyś też w nim byłem) to pokój 110.
Z resztą w tym hotelu to nie pierwsza wtopa, już kiedyś mi dano inny pokój niż ten który zarezerwowałem i jeszcze na 3 dni przed przyjazdem potwierdzałem czy na pewno będzie taki jak rezerwowałem. Przez internet i telefon wszystko ok, a na miejscu co innego. Już wtedy sobie powiedziałem, że nigdy więcej, ale życie zweryfikowało. Jak widać warto trzymać się postanowień :)
Recepcja i hotels.com twierdzą, że wszystko w porządku, dostałem taki pokój jaki rezerwowałem, nawet po pokazaniu im różnicy przesyłając zdjęcia. Powiem szczerze, że nie chce mi się użerać z nieuczciwością i składać reklamacje, odwołania itp. Wolę zmienić pośrednika, niech uczciwi na mnie zarabiają. Tylko który jeszcze ma jakiś program lojalnościowy ? :)

edit.
@zuchu1 na booking.com te same zdjęcie dla pokoju 1 os. typu business co na hotels.com , czyli to bardziej hotel jest nieuczciwy niż pośrednik. hmmm to może jeszcze dam ostatnią szansę temu hotels.com :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 26 Sty 2016 08:20 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Pod tym względem nie ma chyba uczciwych pośredników. Dobrze jest zweryfikować prawdziwe zdjęcia np. na tripadvisorze.
 Profil Relacje PM off
ssebek lubi ten post.

#31 PostWysłany: 26 Sty 2016 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 423 432
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Niestety z pokojem innym niż na zdjęciach miałem sam podobną przygodę i to właśnie za pośrednictwem hotels.com . Sprawa wyglądała tak, że nie były przypięte zdjęcia do konkretnego pokoju tylko cała galeria zdjęć. Tyle tylko, że nawet w całej galerii nie znalazło się zdjęcie typu pokoju jaki dostałem, a hotel był 4* Best Western w Bergamo. Na nic reklamacje w hotelu (powiedzieli, że dopłata 20euro), na nic reklamacje w hotels.com . Co co do przewalutowań to wszyscy pośrednicy jadą z tym tematem po bandzie i kasują kursy walut jakich nikt w żadnym kantorze itd nie widział. Ew sposobem ominięcia tego są karty walutowe, sam na planowany wyjazd do Azji wyrobiłem sobie kartę w dolarach aby uniknąć podwójnych przewalutowań.

Ostatnio edytowany przez dziabulek, 26 Sty 2016 11:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 26 Sty 2016 09:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Wy serio myślicie, że dostaniecie identyczny pokój jaki jest na zdjęciu ? :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 26 Sty 2016 09:33 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 199 343
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Może niekoniecznie identyczny,ale nie chciałbym dostać "połowę" tego co na zdjęciu.
 Profil Relacje PM off
ssebek lubi ten post.

#34 PostWysłany: 26 Sty 2016 10:30 

@ZENNNEK Nie karm trola :) Dobrze wie o co chodzi, ale koniecznie musi zaznaczyć swoją obecność, nieważne że nic nie wnoszącym postem.

@vincenz W tym przypadku tak nie można zrobić, gdyż ten pokój ze zdjęcia u pośrednika istnieje (a nawet pewnie kilka takich). Prawdopodobnie chodzi o to, że hotel wprowadza w błąd pośredników, a ci bez sprawdzenia wrzucają to do swoich ofert. A jak nawet sprawdzą to na miejscu czy przez net hotel pokaże, że ma taki pokój, to nic że gościom wciskają połowę mniejszy, ważne żeby interes się kręcił. Jakiś mega spec to wymyślił, który chyba jeszcze nie ogarnął internetu :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 26 Sty 2016 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Owszem zwykle myślę, że dostanę pokój taki jak na zdjęciu, tzn o podobnym standardzie i wielkości. I co więcej poza jednym przypadkiem opisanym kilku postów wyżej zawsze taki pokój dostawałem. Czasem nawet wyglądało to w rzeczywistości dużo lepiej na za fotografiach.
2 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 31 Sty 2016 10:54 

Rzetelność opinii w hotels.com :) 5 z chęcią przyjmą, 1 niebardzo :)

Załączniki:
rzetelnosc.jpg
rzetelnosc.jpg [ 74.35 KiB | Obejrzany 13743 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 31 Sty 2016 11:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Nigdy nie oglądam opinii na hotels, zawsze szukam opinii na bookingu, wg mnie jest to najbardziej miarodajna baza opinii w internecie. Jest jeszcze tripadvisor, ale jednak wolę booking bo wiadomo, że dany gość musiał mieć rezerwację w hotelu. Hotels ma ewidentnie problem z opiniami i stara się uzyskać ich jak najwięcej dlatego rozdaje często kupony rabatowe w zamian za opinię. A co do negatywnych opinii to u mnie 2 dla hotelu przyjęli.

#38 PostWysłany: 03 Lut 2016 09:18 

To teraz pytanie do użytkowników hotels.com.
Czy nie mieliście dziwnych transakcji na koncie ? Mnie właśnie zablokowali kartę kredytową bo ktoś sobie robił płatności DSB Mobil Netbutik Taastrup DK na ponad 400zł (w dwóch płatnościach, więc nie przy użyciu zbliżeniówki).
Nigdy tej karty nie używałem w bankomatach. Kod CVV mam zdrapany, więc też ciężko w ten sposób. Przez ostatnie 3 miesiące używałem kodu CVV tylko w hotels.com. Muszę zgłosić na Policję.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 03 Lut 2016 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 155 471
Krajów: 19 / 8.9%
srebrny
Pamiętaj, że w niektórych przypadkach (a może zawsze?) Hotels.com przekazuje nr karty do hotelu.
Robiłeś jakieś rezerwacje w duńskich hotelach?

+ kod CVV nie jest wymagany do dokonania transakcji
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 03 Lut 2016 14:41 

Wróciłem właśnie z policji gdzie zgłosiłem całą sprawę (tylko 4 godzinki :lol: ). Wątpię by to wyjaśnili, ale upoważnienie dla prokuratury też musiałem podpisać.
Ogólnie były 3 transakcje, 2 Dania jak wyżej, 1 Holiday Inn w Stanach.

Zastanawiałem się nad tym w jakiej formie hotels.com przesyła dane mojej karty do hoteli. Czy są wystarczające do dokonania płatności gdzie indziej niż na terminalu hotelowym.
Oczywiście z Danią nic wspólnego nie mam, byłem tam raz z 20 lat temu :)

Dlaczego CVV nie jest wymagany ? Nie spotkałem się jeszcze z tym by nie trzeba było go podawać (płacąc w Polsce oczywiście). Czyżby za granicą nie było wymagane i wystarczy zrobić zdjęcie np. na bramkach autostradowych, kiedy traci się kartę z oka ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość