Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sty 2016 17:09 

Dokąd
  • Filipiny

Data wylotu
  • 19.09.2016

Długość pobytu
  • one-way-ticket

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 1400 z Berlina + najtanszy powrotny z Filipin (aby wpuscili do kraju)

Dodatkowe informacje
  • Cześć!
    Wybieramy się z dziewczyną pomieszkać trochę tam, gdzie słońce i fajnie.
    Póki co znalazłem loty za ok 1100 zł z Berlina do Bangkoku i potem z Kuala Lumpur do Cebu za 260 zł. Pomiędzy tymi miastami sobie postopujemy zwiedzając, także taka opcja jest akceptowalna.
    Ale to nadal 1400 zł, więc jeśli jest jakaś opcja, aby trochę obciąć tą cenę to byłoby super.
    Jeśli zawita tutaj ktoś kto albo nic nie znalazł, albo nie szukał a ma jakąś radę jak szukać i np jakie miasta brać pod uwagę to super, bo póki co szukam w ciemno na różnych stronach czy to ota czy przewoźników patrząc po kolei z miasta do miasta (a kombinacji w końcu może być tysiące i wszystkich i tak nie wyklikam)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 20 Sty 2016 17:19 

Loty: 16
Kilometry: 45 700
Krajów: 12 / 5.6%
Ja mam wykupioną na wrzesień kombinacje lotów Budapeszt - Dubaj - Manila za około 650 zł.
Pierwszy odcinek Wizzarem za około 300 zł. Można poczekać na promocje - 20%, które wpadają mniej więcej raz na miesiąc i będzie parę złotych taniej
Następnie warto zaczaić się na promocje Cebu Pacific. Myślę że do września jakaś się jeszcze pojawić. JA swoje bilety kupiłem w sylwestra. Za ten odcinek wyszło mi ok 300 zł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Sty 2016 17:32 

Opcja z Cebu jest o tyle fajna, że w kombinacji z Wizzairem daje możliwość spędzenia dwóch pełnych dni w Dubaju.
Tylko, doliczając koszt bagażu rejestrowanego, dobra cena jest w praktyce niemożliwa.
 PM off  

#4 PostWysłany: 20 Sty 2016 17:35 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Do Bangkoku możecie dostać taniej Ukraine Intl z Warszawy.

Załączniki:
waw_bkk.png
waw_bkk.png [ 34.25 KiB | Obejrzany 2863 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Sty 2016 17:44 

Loty: 16
Kilometry: 45 700
Krajów: 12 / 5.6%
Anonymous napisał(a):
Opcja z Cebu jest o tyle fajna, że w kombinacji z Wizzairem daje możliwość spędzenia dwóch pełnych dni w Dubaju.
Tylko, doliczając koszt bagażu rejestrowanego, dobra cena jest w praktyce niemożliwa.

Rzeczywiście, chcąc jechać z większym bagażem trzeba się liczyć że nam za niego słono policzą. Z tego co pamiętam, za dodatkową walizkę w Cebu chcieli ok 130 zł a w Wizie ok 200.

Tak czy owak, jeżeli ktoś chciałby zobaczyć Dubaj po drodze, dalej to jest dobra opcja ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Sty 2016 12:03 

Ok, dzieki bardzo ;)
My lecimy z dwoma rejestrowanymi, takze tego ;p
Ja szukam dalej, jak sie trafi jakas perelka ponizej tysiaka biore (i jak bedzie sie czym podzielic tutaj to sie podziele, moze ktos tez skorzysta)

Do Dubaju wizzirem nadal tanio, za 600zl/os z bagazem, ale obecnie szukam czegos z Dubaju na Filipiny, Cebu Pacific poki co wola ponad tysiaka, takze nie ma lekko.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lut 2016 19:36 

To jeszcze mam pytanie, jak ktoś rozwieje moje wątpliwości będzie super:

Ukrainianem za te ~950 można dolecieć z Wawy do Bangkoku i to jest spoko (z racji tego, że to standardowe połączenie a nie jakiś low-cost to rozumiem, że bagaż rejestrowany jest wliczony).
Na Filipiny najtaniej na dzień dzisiejszy za +- 250 zł z Kuala Lumpur Air Asia.
Kupować teraz bilety do BGK a potem się martwić co dalej?
Mogę śmiało przestopować z BGK do KL i przy okazji pozwiedzać co się da, bo czas mnie jakoś specjalnie gonić nie będzie.
Czy ceny takiego połączenia z KL (w tym wypadku na Cebu albo Manile) będą się znacznie różnić, jeśli zamówię je np. tydzień przed wylotem? Jak to wygląda w AirAsia, mocno te ceny się różnią od siebie?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Lut 2016 21:23 

Witam, również szukam w tym okresie lotu do/z Filipin. Wstępnie też zaplanowałem lot Ukrainianem WAW-BKK potem do Kuala Lumpur i AirAsia do Manili. Wspólnymi siłami może uda nam się znaleźć korzystniejszy układ, szukam dalej :) Jednak sądzę, iż lepiej wyjechać na początku listopada z powodu tajfunów.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości