Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Malezja w sierpniu
#1 PostWysłany: 19 Sty 2016 14:47 

Loty: 38
Kilometry: 123 352
Krajów: 19 / 8.9%

Dokąd
  • Kuala Lumpur, Singpur

Data wylotu
  • 31.07.2016

Data powrotu
  • 26.08.2016

Długość pobytu
  • 21-28 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • 6900

Dodatkowe informacje
  • Witam.
    Szukam lotów do Malezji/Singapuru w sierpniu.
    Na dzień dzisiejszy najtaniej znalazłem do Singapuru (przy okazji kilka dni zwiedzania) i lot Singapur - Kuala Lumpur (ok 500 zł. w 2 strony za 3 osoby).
    Czy nie za wcześnie na szukanie?
    Za ile Wam udało się polecieć w tym terminie w poprzednich latach?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Malezja w sierpniu
#2 PostWysłany: 19 Sty 2016 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Onośnie: Singapur - Kuala Lumpur (ok 500 zł. w 2 strony za 3 osoby)

Czy potrzeby Ci lot w dwie strony na tej trasie? Jeśli przylot z Europy do SIN, potem można skoczyć do KUL, stamtąd gdzieś dalej i na koniec szukać kolejnego lotu od razu do SIN z pominięciem KUL. Chyba, że chcesz lot open-jaw z przylotem do SIN i wylotem do Europy z KUL.

Czy w grę wchodzą długie przesiadki, wylot z innych miast itp?

Na szukanie nie jest za wcześnie. Cena 2300 za osobę w sezonie jest dość przyzwoita, ale szału nie ma. Zależy jeszcze skąd (WAW?), jakie linie i jak długie przesiadki.
 Profil Relacje PM off
Bodzio73 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 19 Sty 2016 15:54 

Mi się udało kupić w zeszłym roku (kwiecień) na termin połowa sierpnia-połowa września loty open-jaw na trasie PRG-KUL SIN-PRG z przesiadkami w LHR i HKG za trochę ponad 1500 zł ale takie promocje nie zdarzają się często, zwłaszcza jeżeli chodzi o terminy wakacyjne.
Postaraj się określić co Cię dokładnie interesuje, jakie miasta wylotowe (często np. PRG jest tańsza od WAW) czy terminy jest sztywny czy elastyczny, czy przeszkadzają Ci długie przesiadki a przede wszystkim jakie masz plany na zwiedzanie :) Lot w dwie strony między KUL-SIN wydaje się bez sensu w przypadku gdy masz zamiar zwiedzać Malezję bo tylko tracisz czas na powrót do Kuala Lumpur. Ja lądowałam w Kuala Lumpur a następnie po Malezje i dojazd do Singapuru zorganizowałam sobie autobusami (tanie i wygodne).
Loty open-jaw w twoim terminie na trasie PRG-KUL SIN-PRG z w miarę logicznymi przesiadkami w Stanbule Turkishem widzę na flipo za 2315 zł :)
 Profil Relacje PM off
Bodzio73 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 19 Sty 2016 16:29 

Loty: 38
Kilometry: 123 352
Krajów: 19 / 8.9%
Dzięki za odzew.
Termin nie jest sztywny do dyspozycji prawie cały sierpień (powrót do niedzieli 28 sierpnia w domu).
Lecę rodzinnie z dzieckiem (2+1), a więc raczej slow traveling ;)
Opcja, którą podałem to lot WAW-IST-SIN 2way 31.07-24.08. W Stambule 7h przesiadki. Dla córki lepsze były krótsze.
Niestety krótsze loty (przesiadki) Qatar-em prze Doha to już dużo wyżej.
Praga wychodziła podobnie na dzień dzisiejszy.
Patrzyłem też Budapeszt, był trochę tańszy, ale po dodaniu dojazdu/dolotu wyszedł wyżej i dużo dłużej.
Multicity - open-jaw też jakoś dużo wyżej.
Dobrze by było WAW-SIN-KUL-WAW, ale chyba nie w tych cenach.

Co do oczekiwań, to:
- kilka dni Singapur;
- potem Malezja 2-4 hotele jako bazy wypadowe po okolicy + co jakiś czas plażowanie.

Jeszcze raz dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości