Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 782 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 18 Sty 2016 22:00 

Ja jestem kolejną osobą u której była próba użycia karty bez mojej wiedzy i zgody. Bank z automatu kartę zablokował mimo iż wypożyczam auto za 3 dni. Ogólnie mało przyjemna sytuacja. Widzę, że problem globalny w przypadku karty kredytowej Wizz.
 Profil Relacje PM off  

Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN Egipt (długi weekend w listopadzie) ☀️ All inclusive w hotelu Lemon & Soul Makadi za 2857 PLN
Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵 Okołoweekendowy wypad na Cypr ☀️ Loty do Pafos i 4* hotel z wyżywieniem za 819 PLN 🇨🇾🩵
#342 PostWysłany: 18 Sty 2016 22:27 

niebieski
Przydałoby się chyba uzyskać oficjalne stanowisko banku w tej sprawie.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 18 Sty 2016 22:35 

Bank sam z siebie raczej oświadczenia nie wyda. Trzema mu w tym pomóc ;) Może jak parę osób napisze o tym samym do dziennikarza ekonomicznego Maćka Samcika z Gazety Wyborczej, to bank wywołany do tablicy zareaguje? Jakby co to adresy to: maciej.samcik@agora.pl i ekipasamcika@wyborcza.biz
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 19 Sty 2016 00:19 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
po 22 dostałam sms'a z aliorowego kantoru o zablokowaniu mojej karty w ojro, okazało się, że próbowano dokonać transakcji na ponad 5000 NOK w Pixmania.com (we FR). System, który przeklinaliśmy w Brazylii, kiedy zablokowali nam kartę, gdzie mieliśmy kasę teraz uratowałby nam tyłek, na szczęście i tak środków na koncie nie było uff uff
ot: próbuję zmienić limity transakcyjne na kredytówce citi banku, czy ktoś wie gdzie się to ustawia? szukam ale albo ślepa jestem albo ni ma takiej opcji :? w pomocy dokopałam się tylko do debetówek...
Chyba coś nas łączy - jakiś kajak albo inny flugcośtam? dał mi do myślenia aliorowy konsultant, twierdził, że to raczej nie kwestia banku a konkretnych stron/ew. wirusa
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 19 Sty 2016 08:50 

ara napisał(a):
ot: próbuję zmienić limity transakcyjne na kredytówce citi banku, czy ktoś wie gdzie się to ustawia? szukam ale albo ślepa jestem albo ni ma takiej opcji :? w pomocy dokopałam się tylko do debetówek...

Pisałem do nich w tej sprawie. W systemie elektronicznym tego nie zrobisz. Na pewno zmienisz w oddziale. Być może w citi phone, jeśli płacisz za tę usługę ;-)

Ostatnio edytowany przez mPablo, 19 Sty 2016 11:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 19 Sty 2016 08:58 

niebieski
Policja w beznadziejnie napisanym uzasadnieniu (np. piszą o transakcjach w USA mimo że te miały miejsce we Francji i tak zeznałem) odmówiła wszczęcia śledztwa, z powodu niemożności wykrycia sprawców i małej szkodliwości społecznej czynu. Dobrze, że w międzyczasie okazało się, że nie jestem stratny ani na złotówkę.

#347 PostWysłany: 19 Sty 2016 09:00 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
p27 napisał(a):
Przydałoby się chyba uzyskać oficjalne stanowisko banku w tej sprawie.
1. Na podstawie kilku przypadków mamy spiskowa teorię dziejów.
2. Gdyby doszło do wycieku takich danych z banku ilość transakcji szła by w dziesiątki jak nie setki tysięcy.
3. Odpowiedź banku będzie prosta ' u nas ok a gdzie wy korzystaliście ze swojej karty ?' Oczywiście każdy powie że swojej bronił jak niepodległości i trzyma w wielkiej pancernej szafie i tam sobie leży od miesięcy ale jak widać życie tworzy i takie niespodzianki http://www.tvn24.pl/opolszczyzna-znalaz ... 670,s.html

-- 19 Sty 2016 08:01 --

shiver napisał(a):
Policja w beznadziejnie napisanym uzasadnieniu (np. piszą o transakcjach w USA mimo że te miały miejsce we Francji i tak zeznałem) odmówiła wszczęcia śledztwa, z powodu niemożności wykrycia sprawców i małej szkodliwości społecznej czynu. Dobrze, że w międzyczasie okazało się, że nie jestem stratny ani na złotówkę.
1. policja czy prokuratura ? 2. przysługuje ci prawo zażalenia powyższego postanowienia
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 19 Sty 2016 09:33 

niebieski
Policja. Odpuszczę sobie, bo nie poniosłem strat finansowych. Niestety mam ciekawsze rzeczy do roboty.

#349 PostWysłany: 19 Sty 2016 09:56 

niebieski
mPablo napisał(a):
ara napisał(a):

Pisałem do nich w tej sprawie. W systemie elektrycznym tego nie zrobisz. Na pewno zmienisz w oddziale. Być może w citi phone, jeśli płacisz za tę usługę ;-)

a to słabo strasznie :shock:
to chyba gwóźdź do trumny dla mojej kredytówki
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 19 Sty 2016 12:33 

Loty: 1132
Kilometry: 1 127 450
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
Można do nich napisać po zalogowaniu na swoim koncie i zwykle dość szybko to zmieniają.

Pamiętam, że chyba do mnie dzwonili, czy pisali, żeby upewnić się, czy na pewno chcę limit zmniejszyć i dlaczego, ale potem bez problemu zmniejszyli.

#351 PostWysłany: 19 Sty 2016 12:55 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
swoją drogą taka ciekawostka dt limitów - w Raiff zmieniłem sobie bez problemu przez neta ale.....mimo,że na stronie widać zmieniony limit to faktycznie limit zmienia się następnego dnia.
Warto to mieć na uwadze bo ja na szybko chciałem coś kupić, zwiększyłem znów limit ....... i kamieni kupa. Musiałem czekać na następny dzień.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 19 Sty 2016 13:03 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
informacja widocznie jest w kilku bazach danych i musi się zsynchronizować, być może odbywa się to w nocy. może być tak też że jest data modyfikacji a jakieś ograniczenie może liczyć data modyfikacji +1 dzień (czyli od początku następnego dnia lub końca poprzedniego jak kto woli)
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 19 Sty 2016 13:10 

niebieski
no właśnie obawiałabym się tego, co spotkało @klimas
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 19 Sty 2016 13:20 
Awatar użytkownika

srebrny
ale czego sie obawiasz? faktycznie straszne, nie zmienili w minute
podnies limit dzis i spij spokojnie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 19 Sty 2016 13:22 

klimas napisał(a):
swoją drogą taka ciekawostka dt limitów - w Raiff zmieniłem sobie bez problemu przez neta ale.....mimo,że na stronie widać zmieniony limit to faktycznie limit zmienia się następnego dnia.
Warto to mieć na uwadze bo ja na szybko chciałem coś kupić, zwiększyłem znów limit ....... i kamieni kupa. Musiałem czekać na następny dzień.

było w temacie o KK Raiffeisen Wizzair, ktoś pisał, że nawet do 2 dni (nie pamiętam jak weekendy)

@becek kolega pisał, że chodziło o pilną transakcję, a przy obecnych kursach przewalutowań kursy mastercard do tego bez dodatkowej prowizji są...bezcenne ;)
 PM off
klimas lubi ten post.

#356 PostWysłany: 19 Sty 2016 13:27 
Awatar użytkownika

srebrny
sorry Winnetou, ale swiat jest okrutny i trzeba niestety zawczasu myslec a nie odkladac wszystkiego na ostatnia chwile
a pretensje do siebie;)

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 19 Sty 2016 13:37 

niebieski
kolego @becek ciekawe czy będziesz równie wyluzowany i wyrozumiały chcąc zarezerwować loty przy niewystarczających limitach
możesz wtedy liczyć na dobre słowo ode mnie "spoko ziom, daj im te dwa dni w banku, deal na pewno na Ciebie poczeka" aaa nie sory Ty przecież przewidzisz, że za dwa dni będziesz bookował loty z najnowszej wrzuty i zawczasu podniesiesz limit do odpowiedniego poziomu :lol:
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 19 Sty 2016 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
jestem wyluzowany bo juz dawno temu sie zabezpieczylem i na jednej z kk mam wystarczajacy limit(limit to nie huśtawka by sie nim bawic)
tak na wszelki wypadek
spie spokojnie
i tego tez wam życzę
a żale ze czegoś tam nie można w piec minut a najlepiej mailem albo przez koleżankę to mam po dziurki w nosie na co dzien w pracy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 19 Sty 2016 14:03 

niebieski
wyobraź sobie, że też mam wystarczający, ale chcę go obniżyć ze względów bezpieczeństwa i ewentualnie podnieść gdy będzie potrzeba
nie żalę się nikomu, szukam rozwiązania, w jednym banku mogę to zrobić od ręki, w drugim jak się okazuje przez konsultanta, z dwudniowym poślizgiem, dla mnie to spora różnica, co nie znaczy, że nie śpię spokojnie albo że chcę coś załatwiać przez koleżankę czy mailem
weź łaskawie swoje frustracje życiowe wylewaj gdzieś indziej, bo o takie "porady" to chyba nikt tu nie prosił
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 19 Sty 2016 15:17 

U mnie wczoraj bank warunkowo uznał reklamację, dokonując spłaty kwoty nieautoryzowanej transakcji. Czekam na zwrot kwoty składki ubezpieczenia na życie naliczonej od ww. kwoty.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 782 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości