Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lis 2015 20:27 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Witam,

Podpowiedzcie proszę jak jest z miejscami w IBERIA. Mam kilka lotów i jak chce u nich na stronie zakupić siedzenie to pokazuje się informacja, że trzeba kontaktować się z infolinia ich. Jak próbuje na stronach partnerów np. BA to przekierowuje mnie na stronę IBERIA z siedzeniami, pokazują sie loty gdzie jest cena i te gdzie darmowe siedzenie, ale jak się zatwierdza to wyskakuje błąd i tak jest przy kilku partnerów. Powiedzcie czy w IBERIA podczas odprawy online można sobie wybrać miejsce jak w AIR EUROPA czy większości regularnych linii, czy jak w Ryanair losuje miejsce? Jest to dla mnie o tyle ważne, że wybieramy się z grupą razem 10 osób a rezerwacje sa po 2 osoby ;)

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 23 Lis 2015 20:34 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Lecialam Iberia do Rio rok temu, wybor miejsca kosztowal £30 a miesiac temu lecialam BA do Kuala Lumpur ale bilet kupowany na Iberii i miejsce kosztowalo rowniez £30 wiec nawet nie probowalam. Miejsca w Iberii express byly niby za darmo ale przy probie zatwierdzenia wyboru rowniez wyskakiwal blad. Lecaca BA zrobilam check in online na tablecie i system wybral mi sam miejsca, Byla nas czworka i siedzielismy razem.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Gru 2015 00:18 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
@maciej.moch Oficjalnie Iberia niby wrzuca te miejsca losowo i nawet nie gwarantują że będą to miejsca obok dla pasażerów w ramach jednej rezerwacji, co pewnie ma zachęcić do zapłacenia 30GBP za wybór miejsca ;-) Rok temu leciałem Iberią do Chile, z żoną i córką (nie miała jeszcze 2 lat, więc bez własnego miejsca) i trochę się obawiałem, że wyjdą jakieś problemy podczas odprawy. Ku mojemu zdziwieniu, podczas odprawy, nie dość że mogliśmy wybrać preferowane miejsca, to jeszcze przyblokowano nam miejsca obok, więc mieliśmy cały rząd dla siebie. W drodze powrotnej ta sama historia, czyli można przy odprawie nieco negocjować (no chyba że to dziecko tak wiele zmienia :-) )

#4 PostWysłany: 14 Gru 2015 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 413 398
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
Kolego, ale mówisz o odprawie na lotnisku a nie on line?

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Gru 2015 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
Krajów: 36 / 16.8%
niebieski
Tak jest, mówię o odprawie na lotnisku. Oficjalnie w Iberii płaci się za wybór miejsca nie tylko podczas odprawy online, ale również na lotnisku, więc jeżeli chcecie zaoszczędzić i siedzieć w okolicy, liczyłbym jedynie na dobrą wolę pracownika przy stanowisku odprawy...

#6 PostWysłany: 12 Sty 2016 22:05 

srebrny
Odprawilem sie przed chwila online bez problemu, miejsca przydzielilo dobre, przy oknie z tylu samolotu.
Zdziwilem sie tylko, ze choc mam trzy loty-ostatni do KUL, to mam tylko podreczny bagaz wpisany.
Czy to blad systemu, ze dopasowuje inne odcinki do pierwszego (iberia express-bez bagazu), czy faktycznie w Madrycie tez nie odprawia mi bagazu :?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Sty 2016 22:14 

niebieski
tez tak mialam, nie przejmuj sie, wydrukowalam boarding passy w KUL w kiosku i tam wpisalam ilosc bagazy (online zrobilam w hotelu). Kiosk wydrukowal rowniez labels na bagaze, musielismy je sami przyklejac :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Sty 2016 22:26 

srebrny
To chyba nie kwestia wydruku, tylko zapisow w warunkach przewozu.
Mam zaznaczone, ze moge zabrac jeden bagaz podreczny.
Dam rade, ale nie chce mi sie wszystkiego wyciagac, na kazdym lotnisku przy security.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Sty 2016 00:23 

niebieski
To znaczy ja lecialam z walizkami nadawanymi caly lot ale jak sie odprawialam na tablecie w hotelu w KUL to tez na koncu odprawy pokazalo mi zero bagazu nadawanego. Nie przejelam sie tym, bo przeciez mialam prawo do przewozu bagazu do 23 kg bodajze. Pomyslalam, ze wyjasnie to na lotnisku ale w koncu nie musialam bo przy drukowaniu passow spytalo mnie o ilosc bagazu nadawanego i tylez wydrukowalo nalepek.
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 17 Sty 2016 17:03 

srebrny
Tak, jak przypuszczalem byl to blad w zapisie. System dopasowal zapis do "najgorszego" segmentu, zamiast "najlepszego", ale nie bylo zadnych problemow z nadaniem bagazu.

Czy zawsze (ostatnie 2lata) w "normalnej" Iberii na europejskich trasach, nie bylo darmowych posilkow?
Mam wrazenie, ze w zeszlym roku jeszcze byly, ale moze mi sie cos pomylilo z miedzykontynentalnymi lotami :?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: abelincoln, pabien oraz 3 gości