Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Sty 2016 00:09 

Witam wszystkich na forum,
Mam pytanie. Zakupiłem na seat24.de bilet WAW-ZRH-JNB-CPT i z powrotem.
WAW-ZRH-JNB (Swiss)
JNB-CPT (South African)
CPT-JNB (South African)
JNB-FRA-WAW (Lufthansa)

rozmawiałem z South Africanem o anulowaniu odcinka JNB-CPT i to zrobili. Problem w tym, że seat24.de zrobił update na www.tripcase i ten odcinek porwócił, jest także widoczny na stronach pozostałych przewoźników, również SAA. Jeśli SAA skasuje ten odcinek to Swiss i LTH go nie zobaczę, ale seat24 ponownie może go przywrócić (prawdopodobnie nieświadomie w wyniku update).
(tak już było)
Seat24 nie che tego biletu zmieniać, tak mają w regulaminie, dodatkowo czas na połaczenie tel to 35min...

Jak wygląda sprawa z no-show, kto dokonuje takiej czynności, linia (SAA w tym przypadku cały bilet jest na SAA) czy właściciel biletu (seat24.de)?
Co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Obawiam się że jeśli SAA anuluje bilet a seat24.de o przywróci i będąc na lotnisku w Warszawie Swiss nada mi bilet do JNB tak jak chcę, ale SAA lub później lufthansa uznają mój no-show na "skasowanym" odcinku i będę miał kłopot. Szczególnie że lecę z rodziną (2 dzieci)
Jakieś sugestie?
Co radzicie?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
 PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Sty 2016 00:36 

z doświadczenia: nie zostawiaj tego w takim punkcie, dzwoń koniecznie do seat24, łatwo i niezwykle tanio np. ze skype
kupujesz sobie "impulsów" za 10zł i możesz wisieć na telefonie 3 dni :)
to, że nie odbierają, albo że trzeba czekać nie może Cie zniechecić
dzwoń zaraz rano po otwarciu infolinii, jest najmniejszy ruch a konsultanci maja "świeże" głowy
nawet gdybyś miał zapłacić jakieś fee za tą operację to i tak 100% lepsze niż zostać "gdzieś w burakach"
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Sty 2016 00:47 

zastanawia mnie kto decyduje o no-show.
Jeśli będę na lotnisku i Swiss zobaczy trasę do JNB to tak nada bagaż i wystawi bilet, tym bardziej że z nimi lecę do JNB.
Jesli ten niechciany odcinek pojawiłby się w między czasie, to operatorem jest SAA, czyli linia która za moją zgodą pisemną chciała anulować ten odcinek.
Nie wiem do końca jaką rolę odgrywają tutaj pośrednicy/właściciele biletu czyli seat24.de i jaką mają moc sprawczą.
Czy to oni mogą mi bilet anulować n zasadize no-show,
nie wydaje mi się, ale pewności nie mam.
 PM off  

#4 PostWysłany: 10 Sty 2016 00:51 

zmianę w rezerwacji może zrobić JEDYNIE seat24
linia może sobie anulować jeden z odcinków, ale to nie zmieni rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość