Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 07 Sty 2016 10:46 

złoty
@bazx
Najpierw to trzeba mieć uznane bilety. Nie było do tej żadnej informacji ze strony przewoźnika co ma zamiar z nimi zrobić. Dajmy sobie chociaż tydzień lub dwa.
A szczepienia (nie tylko żółta gorączka, ale też WZW, dur, polio i inne) i tak warto zrobić. Jak nie wykorzysta się ich teraz to może następnym razem.

@jasio.machnacz
Twoim sposobem można nawet dodać rezerwacje Ryanaira do CMT. Jedyne czego mi nie przyjęło to EasyJet.
Cytuj:
Przepraszamy, nie jesteśmy w stanie dodać Twojej rezerwacji.

Nie byliśmy jeszcze w stanie przetworzyć Twojej wiadomości e-mail z potwierdzeniem.
Nieustannie ulepszamy naszą aplikację, aby dostosować ją do potrzeb naszych klientów.

Życzymy udanej podróży!
Zespół CheckMyTrip

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#42 PostWysłany: 07 Sty 2016 10:51 

Loty: 271
Kilometry: 519 661
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Ze strony naszego MSZ:

http://www.msz.gov.pl/pl/informacje_kon ... ow/etiopia

W związku z epidemią Eboli, na lotnisku w Addis Abebie przeprowadzany jest pomiar temperatury każdego pasażera, należy też wypełnić odpowiedni formularz. Zaleca się posiadanie międzynarodowej książeczki szczepień z ważnym szczepieniem przeciw żółtej febrze. Choroba ta występuje na terenach niżej położonych, a ponadto jest to szczepienie obowiązkowe przy podróżach z Etiopii do krajów sąsiednich. Zaleca się także dokonanie szczepień przeciw żółtaczce typu A i B, tężcowi, durowi brzusznemu i zapaleniu opon mózgowych. Na terenach położonych poniżej 2000 m n.p.m. (a więc nie w Addis Abebie, która leży wyżej) występuje zagrożenie malarią. Z uwagi na stosunkowo częste występowanie szczególnie niebezpiecznej odmiany malarii - mózgowej - należy zachować szczególną ostrożność na terenach malarycznych i stosować profilaktykę. Ze względu na duże zagrożenie pasożytami i bakteriami pokarmowymi, zaleca się spożywanie wody butelkowanej, unikanie napojów z lodem niewiadomego pochodzenia oraz częste mycie rąk (koniecznie przed każdym posiłkiem). Należy o tym pamiętać zwłaszcza na prowincji, gdzie warunki higieniczne w hotelach i restauracjach pozostawiają wiele do życzenia. Posiłki w restauracjach, szczególnie tych często uczęszczanych, zwykle są bezpieczne. Należy unikać spożywania surowych warzyw, zwłaszcza sałaty, w przygodnych restauracjach, a także pamiętać, że małe restauracje mogą nie mieć urządzeń chłodniczych.

Wiadomości pewnie dawno nie były aktualizowane, ale jeżeli ktoś nie wybiera się poza Addis Abebę to zagrożenie chyba minimalne, bo stolica na 2400 m. n.p.m. Ktoś potwierdzi jakiś przypadek niewpuszczenia na pokład bez szczepienia na żółtą febrę? Bo wydaje mi się, że musi być wymóg szczepienia gdyby mieli nie wpuszczać pasażerów na pokład bez ww.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 07 Sty 2016 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 439 732
Krajów: 32 / 15.0%
niebieski
jasio.machnacz napisał(a):
Mail z potwierdzeniem rezerwacji na trips@checkmytrip.com i udało się dodać, aplikacja widzi.

@tartal Po prostu "przekaż dalej" maila(ja wysłałem potwierdzenie od Ethiopiana), nic nie wpisujesz, ale niestety nie zawsze to działa.

Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka

To ja powiem tylko, że to często niewiele znaczy jeśli po takim dodaniu lot pojawi się w checkmytrip. Ja pododawałem tak moje loty spoza Amadeusa - oni po prostu patrzą na numer lotu i dodają go na listę (pewnie równie dobrze można wysłać samemu jakiegoś maila z numerem lotu i też zostanie dodany).

A co do samej oferty to bardzo mnie kusiło, ale udało mi się powstrzymać ;) Życzę wszystkim uznania lotów!
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 07 Sty 2016 11:15 

HON fly4free
Przy przesiadce ponad 12 h w Etiopii bez względu czy opuszcza się lotnisko czy nie, trzeba mieć szczepienie na żółta febre żeby wjechać do RPA. Sprawdzane to już jest generalnie przed wejściem do samolotu a także po przylocie.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 08 Sty 2016 10:20 

niebieski
Na FT ludzie piszą o otrzymaniu następującego maila od ET:

Cytuj:
Dear Mr. ****

Greetings from Ethiopian Airlines!!!

We have received your on-line reservation for 15 Oct from Brussels to Cape town.

This is to kindly inform you that your purchased fare is for economy class. Therefore you can travel by this ticket in economy class for the intended travel date. But if you want to cancel this ticket, as per your request we can cancel it and refund the full paid amount.

Your new Economy class ticket will be sent to you on separate E-mail, unless you request for refund.

For any further inquiries you can reach us on +251 1517 8759 Or reply to this email.

Thank you for choosing Ethiopian,

Kindly,

E*** G***
Marketing Officer
E-commerce, Distribution
Ethiopian Airlines, Headquarters, Bole International Airport

Czy ktoś tu dostał takiego maila? "Your purchased fare is for economy class" - co za bullshit.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 08 Sty 2016 10:27 

złoty
Ja też dostałem.

Edycja:
Napisałem im bardzo grzecznego maila z załączonym eticketem i z prośbą o pomoc w znalezieniu na nim słowa economy.
Wiem, że szans na przywrócenie biletu nie będzie, ale przynajmniej będzie wesoło.

#47 PostWysłany: 08 Sty 2016 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 409 342
Krajów: 36 / 16.8%
Do mnie jeszcze nic nie przyszło, pewnie zależy od OTA. Szkoda, liczyłem, że się uda.

#48 PostWysłany: 08 Sty 2016 12:18 

az zaluje ze nie kupilem na Expedi.. byly by bony na 200$ :D
 PM off
6 ludzi lubi ten post.
drop uważa post za pomocny.

#49 PostWysłany: 08 Sty 2016 15:36 

niebieski
jakiś dalszy rozwój sytuacji ?
odpisał ET ?
jakieś meila od OTA ?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 08 Sty 2016 16:15 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Ja dostałem, ale kupowałem w ET. Od OTA pewnie przyjdą później, tak czy siak moim zdaniem pozamiatane. Oczywiście napiszę reklamację, ale to raczej dla sportu:)
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka lubi ten post.

#51 PostWysłany: 08 Sty 2016 16:35 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 409 342
Krajów: 36 / 16.8%
Od OTA w dalszym ciągu nic. Napisałem do nich maila w sprawie zmiany miejsc ( moje zakupione 2 były rozsadzone osobno ). Szybka reakcja i bezproblemowa zmiana miejsc przez OTA na razem, oczywiście w Buisness, wszędzie nadal widzę klasę C, zarówno w Check My Trip jak i na ET w szczegółach rezerwacji "Class: Business".

#52 PostWysłany: 08 Sty 2016 16:40 

niebieski
łeeeee to o niczym nie świadczy....
ci co kupowali na stronie ET tez mają chyba dalej wszystko jak było....
bo przecież linie czekają na Twoją decyzję :)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 08 Sty 2016 16:47 

złoty
Dokładnie. Natomiast IMO żenadą jest to jak się tłumaczą, że niby kupiliśmy bilety klasy ekonomicznej.
Dla mnie to mogą to nazwać nawet lukiem bagażowym byle były to miejsca z przodu dreamlinera w rzędach 1-5 ;).

#54 PostWysłany: 08 Sty 2016 16:52 

HON fly4free
tartal napisał(a):

wg FT zmienili niektórym już sami z siebie na klasę T (z C)
rezerwacje z OTA nietknięte, ale to kwestia czasu
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 08 Sty 2016 17:07 

niebieski
tartal napisał(a):

ja mam klasę zmienioną na economy, a taryfa nadal CRTBE. Tak czy siak lipa
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 08 Sty 2016 21:05 

niebieski
w takim razie.... dupa.. :(

szkoda....
zostaje czekać na next time....

:evil:
:|
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 10 Sty 2016 13:49 

Loty: 83
Kilometry: 204 734
Krajów: 23 / 10.8%
Ja kupowałem przez OTA (Vliegtarieven.nl) i póki co rezerwacja jest widoczna, a na e-ticketach, które dostałem dopiero wczoraj, widnieje klasa biznes i taryfa C na wszystkich odcinkach. Jedyny mankament to taki, że nie mogę zalogować się do rezerwacji na stronie ET i wybrać sobie miejsc w samolotach. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja w najbliższych dniach.

#58 PostWysłany: 10 Sty 2016 13:53 

HON fly4free
Spróbuj wklepać rezerwację na CMT i tam zobaczysz kod własny ET który czyta na ich stronie.
U mnie bilety robione przez OTA też nie są ruszone, ale to raczej kwestia czasu tylko; w przypadku pośredników to zawsze trwa dłużej niż dla biletów kupowanych bezpośrednio u przewoźnika. Pewnie w przyszłym tygodniu będzie kontakt ze strony OTA w tej sprawie.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 11 Sty 2016 11:47, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 11 Sty 2016 11:34 

niebieski
Svenowi się udało... ;)

https://www.facebook.com/svenluckermanscom/photos/a.269183623279483.1073741830.259568090907703/423633037834540/?type=3&theater
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 11 Sty 2016 11:39 

niebieski
ach ten sven....

takie last minutes....
:)

rozumiem że nikt nie dostał od OTA jeszcze anulacji....
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość