Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 11 Gru 2015 16:06 

srebrny
dobra, luz nie wazne.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 11 Gru 2015 16:29 

Loty: 87
Kilometry: 133 780
Krajów: 11 / 5.1%
singielka_1976 napisał(a):
@moniaklb skoro jak teraz twierdzisz £72 jest ok, to po co zawracasz innym głowę?
Od inspiracji jest multum takich wątków jak Twój, po co kolejny? Żeby statystyki były większe?

Forum jest po to zeby na nim pisac. Szukalam pomyslow i dalej szukam. Zawracam glowe tylko tym ktorzy chca sie udzielic. A jak ktos nie chce to niech nie czyta i nie pisze.
I nadal twierdzę, że 200€/os. za bilet na święta z Wysp do PL to nie jest drogo dla kogoś kto zarabia w €, co najwyżej jest to wymówka żeby nie przylecieć, można i tak.

A ja po raz kolejny powtorze wyjazd na swieta do Polski to nie jest tylko bilet lotniczy. I nie jest to tylko £200. Zreszta zazwyczaj mamy rodzine/dzieci wiec ta kwota wzrasta.
michcioj napisał(a):
no oczywiscie ze podczas urlopu w Polsce odwiedza sie mase osob, zalatwia duzo rzeczy, lata po lekarzach, dentystach itd... ale
o tym sie wie duzo wczesniej. pozatym wizyty u lekarza, jakies zakupy itd... potrafia z nawiazka odrobic bilet lotniczy, wiec o co chodzi ?

wydajac pieniadze nic sie nie nadrabia, i nawet jak sie wie wczesniej ze trzeba isc do tego lekarza to dalej jest to wydaek. na zakupach mozna zaoszczedzic, ale nie kazdy ma miejsce by wiezc je do Anglii.
michcioj napisał(a):
sam banaly piszesz. singielka ma racje (odziwo 200 euro to grosze moze 2 dni pracy, czesto nawet mniej,
mowie to z doswiadczenia. jesli ktos pracujacy zagranica np. w irlandii czy uk nie jest wstanie ogarnac
200 euro na bilet na swieta do Polski to mu wspolczuje. glupoty.

bardzo ci gratuluje dobrze platnej pracy w takim razie bo ja znam wiele osob co tyle nie zarabia i jestem jedna z nich. i po raz kolejny powtorze 200 euro czy funtow to cena samego biletu dla jednej osoby.
 Profil Relacje PM off
m3lm4k lubi ten post.

#63 PostWysłany: 11 Gru 2015 16:39 

Loty: 81
Kilometry: 83 691
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
Cytuj:
A ja po raz kolejny powtorze wyjazd na swieta do Polski to nie jest tylko bilet lotniczy. I nie jest to tylko £200. Zreszta zazwyczaj mamy rodzine/dzieci wiec ta kwota wzrasta.

Cytuj:
bardzo ci gratuluje dobrze platnej pracy w takim razie bo ja znam wiele osob co tyle nie zarabia i jestem jedna z nich. i po raz kolejny powtorze 200 euro czy funtow to cena samego biletu dla jednej osoby.

Ja Wam generalnie nie będę wchodził w paradę i nie zamierzam się w tym temacie dłużej udzielać, ale...

Odnosisz się do konkretnej sytuacji, czyli ceny 200 eur/os. za bilet w okresie Świąt bookowany kilka/kilkanaście dni wczesniej. Jeśli musisz planować wydatki w taki sposób, że nie stać Cię na bilet/y w tej cenie to powiedz mi w czym masz problem, żeby kupić bilety na Święta 2 miesiące wcześniej. Jestem się w stanie założyć o dobra łychę, że planując z wyprzedzeniem wypad do domu, tym bardziej w takim okresie jak Święta jesteś w stanie bardzo dużo zaoszczędzić. I wyjazd zamknie Ci się w przywołanej wyżej cenie 200 euro za więcej osób niż jedna razem z dojazdami. Święta, zwłaszcza Bożego Narodzenia to specyficzny termin, wiadomo o nim od zawsze.

A teraz nagle płacz bo drogo, bo dzieci, bo ludzi dużo...wymówka zawsze się znajdzie.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 11 Gru 2015 16:44 

moniaklb napisał(a):

i po raz kolejny powtorze 200 euro czy funtow to cena samego biletu dla jednej osoby.

Ech.... przecież cały piszemy o cenie biletu 200€ (nie GBP)/os. kupowane na 2 tyg.przed wylotem-dodatkowe koszty doliczasz Ty.
To dość zadziwiające, że kogoś rzekomo nie stać na przyjazd na święta do PL ale nas stąd ma być stać lecieć tam? :lol:
 PM off  

#65 PostWysłany: 11 Gru 2015 16:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kravkrk napisał(a):
.... Jestem się w stanie założyć o dobra łychę, że planując z wyprzedzeniem wypad do domu, tym bardziej w takim okresie jak Święta jesteś w stanie bardzo dużo zaoszczędzić. I wyjazd zamknie Ci się w przywołanej wyżej cenie 200 euro za więcej osób niż jedna razem z dojazdami. ....

Gdzieś w okolicach końca lata szukałem dla kumpla lotów Manchester-Katowice. Trochę kombinując znaleźliśmy za 125 funtów. Dziś, na tydzień przed wylotem najtańsze są po ok 200 więc aż tak wiele zaoszczędzić się nie da a nie każdy może sobie pozwolić na zakup z takim zapasem czasu.

-- 11 Gru 2015 15:50 --

...
To dość zadziwiające, że kogoś rzekomo nie stać na przyjazd na święta do PL ale nas stąd ma być stać lecieć tam? :lol:

ceny w przeciwnym kierunku mogą być znacząco rożne a i wizyta też wygląda inaczej...

#66 PostWysłany: 11 Gru 2015 16:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Mialem sie nie wypowiadac, bo widze, ze spora liczba udzielajacych sie w tym watku wie o zyciu na emigracji tyle, ze swietnie obrazuje ich pojecie ponizszy cytat:

Fred: Ty, jak ty się nazywasz?, bo zapomniałem... Kolec? Stolec?
Bolec: Bolec.
Fred: No, więc posłuchaj mnie teraz uważnie, Bolek. Byłeś w Stanach?
Bolec: Nie.
Fred: No właśnie, a ja... znam kogoś, kto był i opowiedział mi to i owo.

Przykladowo: Jak ktos chce poleciec w normalnym terminie, @Kravkrk, to nie za bardzo szans, ze zaplaci Twoje "200 euro za wiecej osob niz jedna razem z dojazdami" czy to kupujac na stronie linii czy kombinujac w rozny sposob.

W kazdym razie, po co zagladacie komus w portfel i narzucacie innym swoje zdanie? :) Strasznie to polskie i moze dlatego ci ludzie m.in. wola przyjezdzac do kraju tylko na swieta.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 11 Gru 2015 16:59 

Loty: 81
Kilometry: 83 691
Krajów: 20 / 9.4%
srebrny
ok odbije piłeczkę - wprawdzie nie sytuacja 1 do 1 do to Wielkanoc, ale Święta to Święta, ważne jednakowo (dla mnie) - Kraków - Londyn 23.03 - od 119, 24.03 - od 209, 25.03 - od 119 zł, powrót - 29.03 - od 249, 30.03 - 209, 31.03 - 179.

A zajęło mi to 30 sek. pewnie można jeszcze taniej.

Cytuj:
Przykladowo: Jak ktos chce poleciec w normalnym terminie, @Kravkrk, to nie za bardzo szans, ze zaplaci Twoje "200 euro za wiecej osob niz jedna razem z dojazdami" czy to kupujac na stronie linii czy kombinujac w rozny sposob.

Co to znaczy w normalnym terminie ? Jak bookuje 2 miechy przed to jest normalny termin czy nienormalny ? A jak miesiąc ?

Powyżej wkleiłem Ci ceny ta Święta Wielkiej Nocy w Ryanie. Da się?

I nikt nikomu w portfel nie zagląda - jak ktoś sam mówi że to dla niego za drogo/tanio to sam ten portfel pokazuje.

I powiedziałem - zarezerwuj wcześniej jak nie stać Cię na kupienie za 200 eur/os., a jak nie jesteś w stanie przewidzieć czy pojedziesz na Świeta czy nie odpowiednio wcześniej to płacz i płać - życie.

@m3lm4k - aha, te 200 euro, nie jest "moja", wielokrotnie została tu przywoływana ta kwota.

EDIT: prosze Cię bardzo @m3lm4k - Luton - Rzeszów 72 funty, Stansted - Kraków - 83 funty, Stansted - Modlin od 43 do 63 funtów - wszystko okres przedświąteczny, Ryanair.

Ostatnio edytowany przez Kravkrk 11 Gru 2015 17:12, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Na święta z Wysp do Polski? [wydzielony offtop]

Wklej mi ceny lotow w tym kierunku, bo taki jest temat dyskusji. Nie musi byc w 30 sekund ;)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Przyjechałem do Polski w 2009 roku, w czasie kiedy tylko LOT latał bezpośrednio między Atenami i Warszawą. A ceny to były zaporowe (z wyprzedzeniem kosztowały 200 euro, już nie mówmy jaka cena była w trakcje świąt), jedyne LoCo które latało do ATH, to był U2, z Paryża, Mediolanu i Londynu. Musiałem lecieć przez PRG/FCO/BUD, jako ze była to najtańsza opcja (w rzędu 120-140 euro). Dlatego starałem się nie wykorzystywać mojego ojca, żeby mi płacił za bilety lotnicze (plus dla mojego brata) dlatego starałem lecieć tylko w najważniejsza święta (Boże Narodzenie, Wielkanoc no i lato).

Potem niestety, przyszedł kryzys, mnie nie było stać zapłacić za bilety i tym bardziej rodziców (+ Wielkanoc wypadało innym dniu niż w Polsce) to zredukowałem do Świąt Bożego Narodzenia.

Teraz dolecieć tanio do Aten to żadna sztuka. A3, LO, FR, i bilety można kupić za 100 PLN rtn, to staram się lecieć co ile do domu, jako ze od 2017 dostaję bana na 8 lat od podróżowania do Grecji.

Dlatego do mnie nie dociera ze ktoś z UK, Skandynawii albo z Francji, ze ktoś nie przyleci do Polski na święta, bo bilety za drogie (a zaczął szukać 2 tygodnie przed świętami) albo ze połączenie mu nie pasuje.

Tak jak Dubioza zaśpiewało wczoraj w Krakowie

One day when you reach the end
One day you will understand
One day back to roots my friend
No place like a motherland
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#70 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:14 

@ Zeus
Za co bana na 8 lat dostajesz ?
 PM off  

#71 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:15 

Loty: 87
Kilometry: 133 780
Krajów: 11 / 5.1%
Kravkrk napisał(a):
Odnosisz się do konkretnej sytuacji, czyli ceny 200 eur/os. za bilet w okresie Świąt bookowany kilka/kilkanaście dni wczesniej. Jeśli musisz planować wydatki w taki sposób, że nie stać Cię na bilet/y w tej cenie to powiedz mi w czym masz problem, żeby kupić bilety na Święta 2 miesiące wcześniej. Jestem się w stanie założyć o dobra łychę, że planując z wyprzedzeniem wypad do domu, tym bardziej w takim okresie jak Święta jesteś w stanie bardzo dużo zaoszczędzić. I wyjazd zamknie Ci się w przywołanej wyżej cenie 200 euro za więcej osób niż jedna razem z dojazdami. Święta, zwłaszcza Bożego Narodzenia to specyficzny termin, wiadomo o nim od zawsze.

Nigdzie nie napisalam ze 200 euro to duzo. Nigdzie nie napislam ze musze planowac wydatki. I ze mnie nie stac na ten bilet. Co wiecej napisalam ze ja zawsze do Polski na swieta jezdze.
Napisalam tylko ze rozumiem ludzi dla ktorych to jest duzo. Bo wyjazd do Polski na swieta to nie tylko bilet. Rozumiem ludzi ktorzy mowia rodzinie nie jade bo drogo.
Jakbys czytal wszystkie posty wiedzialbys ze napisalam ze nie kazdy moze kupowac bilet z wyprzedzeniem bo nie wie czy i jak dostanie wolne w pracy. W dodatku jesli ma sie dzieci jedzie sie w czasie half-termu, wiec ceny automatycznie wzrastaja.
Chcialabym widziec ten wyjazd za 200 euro dla wiecej niz jednej osoby z dojazdem (w czasie half termu oczywiscie). Graniczy to niemal z cudem. albo z bardzo krtokim pobytem w Polsce, bo jak jedziesz w pierwsze swieto czy w sama wigile to tez duzo taniej.
Ech.... przecież cały piszemy o cenie biletu 200€ (nie GBP)/os. kupowane na 2 tyg.przed wylotem-dodatkowe koszty doliczasz Ty.
To dość zadziwiające, że kogoś rzekomo nie stać na przyjazd na święta do PL ale nas stąd ma być stać lecieć tam?

Caly czas piszemy o tym ze ludzie mowia ze nie przyjada na swieta bo drogi bilet, a ja probowalam wytlumaczyc ze nie tylko o bilet chodzi a o caly wyjazd. Latwiej powiedziec przez telefon ze bilet drogi niz wdawac sie w inne rzeczy o ktorych pisalam.
m3lm4k napisał(a):
W kazdym razie, po co zagladacie komus w portfel i narzucacie innym swoje zdanie? Strasznie to polskie i moze dlatego ci ludzie m.in. wola przyjezdzac do kraju tylko na swieta.

Zgadzam sie z Toba. To tak troche jak z tymi prezentami na swieta, i stereotypem ze ciocia a Amerykii przywiezei gwiazdke z nieba. Wszyscy mysla ze skoro zyjesz na Wyspach to cie na wszystko stac, a jak mowisz ze nie jest tak kolorowo to zaraz po co tam jestes. Moze dlatego ze mimo wszytsko to moj dom, moje zycie i nawet nie takie kolorowe jest fajne :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#72 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
@jacakatowice

Dostałem drugie wezwanie do wojska. Mam 3 opcje:
1 Pójść (odpada)
2 Zabulić 10000 Euro (odpada ponownie)
3 Poczekać do 35 roku życia (to wygrywa)

4 dość ryzykowna, pójść do szpitala i udawać ze ma się depresję :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#73 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 674 987
Krajów: 64 / 29.9%
Chcę albo nie chcę, i pieniądze nic tu nie mają do rzeczy.
Nieprawdą jest, że ktoś nie przylatuje do Polski na Święta bo bilety są za drogie. Prawda jest, że mu się NIE CHCE. Zdaję sobie sprawę, że to nie tylko cena biletu, ale dojazd, prezenty, i inne wydatki związane z podróżą.
Wiem to z doświadczenia. Sama mam epizod emigracyjny na swoim koncie, a część mojej rodziny mieszka za granicą. Jednym po prostu się chce, a innym się nie chce. A wymówka na temat ceny biletu jest li tylko i wyłącznie pretekstem do zaniechania podróży.

Nie będę tu stosować wywodów czy jest taka potrzeba, czy jest taki obowiązek, czy jest taka powinność aby odwiedzać rodzinne strony na Święta, bo to są sprawy indywidualne, w zależności od zażyłości w rodzinie, religijności, potrzeby bliskości, obowiązku wobec rodziny. Jednakże jestem na 100% pewna, że jak ktoś chce, bo znajdzie te parę groszy na podróż do kraju w dobie tanich linii lotniczych.

Ps. I taka tylko refleksja. Człowiek zakochany potrafi bez pieniędzy na koniec świata polecieć za miłością i choćby tylko na kilka godzin. Jak się chce, to można.

Ostatnio edytowany przez suszek, 12 Gru 2015 11:52, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#74 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Japonka76 napisał(a):
Chcę albo nie chcę, i pieniądze nic tu nie mają do rzeczy.
Nieprawdą jest, że ktoś nie przylatuje do Polski na Święta bo bilety są za drogie. Prawda jest, że mu się NIE CHCE. Zdaję sobie sprawę, że to nie tylko cena biletu, ale dojazd, prezenty, i inne wydatki związane z podróżą.
....

100% racji
a jak nawet się nie ma (niemożliwe jak się zarabia w euro albo w funtach czy koronach) to przecież można coś sprzedać albo miesiąc ryż jeść. pieniądze są zawsze i na każdy wyjazd!
wobec powyższego składam wniosek o usuwanie wątków o pomocy w wyszukiwaniu przelotów a może i trzeba pójść jeszcze dalej i zamknąć forum.
2 ludzi lubi ten post.
m3lm4k uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 674 987
Krajów: 64 / 29.9%
Szkoda byłoby forum zamknąć, bo są fajne relacje z podróży, szczególnie tych nie-budżetowych. :P

#76 PostWysłany: 11 Gru 2015 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
@Zeus - bo "udawanie Greka" pewnie nic by nie dało :D

moniaklb napisał(a):
To tak troche jak z tymi prezentami na swieta, i stereotypem ze ciocia a Amerykii przywiezei gwiazdke z nieba. Wszyscy mysla ze skoro zyjesz na Wyspach to cie na wszystko stac

Mam wrażenie, że ten stereotyp w największej mierze budują właśnie Ci żyjący na Wyspach. Że trzeba zaprezentować się pięknie, przywożąc prezenty bo "co ludzie powiedzą". Te czasy, kiedy zielona guma do żucia z zagranicy powodowała ekstazę a koszulka z napisem Nike stawiała Cie w gronie najlepiej ubranych osób w klasie dawno już minęły. Prezent czy z Wysp czy z Polski zawsze będzie zależał tylko i wyłącznie od wyboru obdarowującego. Tańszy - droższy, większy - mniejszy: dylematy takie same jak w Polsce :)
A w pozostałej kwestii to @Japonka76 dokonała chyba najtrafniejszej oceny.
3 ludzi lubi ten post.

#77 PostWysłany: 11 Gru 2015 18:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Ten wątek ma szanse stać się dowodem na to, że w imię unikania bratobójczych walk pewne rozmowy mają sens tylko "między nami imigrantami", a inne - "między nami krajanami".

Ale może warto zrozumieć się nawzajem i uwzględnić, że w żadnym państwie pieniądze nie spadają z nieba i to, że ktoś zarabia x ma sens rozpatrywać, jak będziemy mieli pół alfabetu nt podatków, cen nieruchomości, kosztów utrzymania itp. itd.

I że wyjechać za granicę to ani złapać Pana Boga za nogi, ani zdradzić Najjaśniejszą. Dla jednych może być to konieczność ekonomiczna, dla innych - naturalny tok kariery, a dla jeszcze innych - zmiana środowiska.

Natomiast kto kogo odwiedza i ile na to wydaje, wydaje mi się istotne przy finansowaniu ze środków publicznych. Reszta - jak to mawiają anglojęzyczni - "is none of my f...rigging ;-) business". Bardziej interesuje mnie zawartość moich własnych kieszeni. Żebym mogła kupić bilet komuś, kogo może w danej chwili nie stać, a kogo bardzo chcę zobaczyć. Wszystko jedno kiedy. Byle wkrótce.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
lataczuk uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 11 Gru 2015 20:26 

srebrny
Kara napisał(a):
Ten wątek ma szanse stać się dowodem na to, że w imię unikania bratobójczych walk pewne rozmowy mają sens tylko "między nami imigrantami", a inne - "między nami krajanami".

alez sens ma jak najbardziej. wszystko co w watku napisalem to z pozycji ''krajana'' od niedawna bylego emigranta (10 lat poza PL)
no ale co ja tam wiem :-)

-- 11 Gru 2015 19:31 --

Zeus napisał(a):
Dlatego do mnie nie dociera ze ktoś z UK, Skandynawii albo z Francji, ze ktoś nie przyleci do Polski na święta, bo bilety za drogie (a zaczął szukać 2 tygodnie przed świętami) albo ze połączenie mu nie pasuje. ]

widze to tak samo..
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 11 Gru 2015 20:44 

Kara napisał(a):

[...]

Natomiast kto kogo odwiedza i ile na to wydaje, wydaje mi się istotne przy finansowaniu ze środków publicznych. Reszta - jak to mawiają anglojęzyczni - "is none of my f...rigging ;-) business". Bardziej interesuje mnie zawartość moich własnych kieszeni. Żebym mogła kupić bilet komuś, kogo może w danej chwili nie stać, a kogo bardzo chcę zobaczyć. Wszystko jedno kiedy. Byle wkrótce.

Odniosę się bardzo krótko do tego co napisałaś, ponieważ się z tym nie zgadzam. Na początku tylko takie zastrzeżenie, że nie stawiam się w pozycji Twojego starszego brata, jak mi to byłaś uprzejma zarzucić gdy zasugerowałem byś pohamowała się z pisaniem o głębokich gardłach w relacji z RTW...
Więc tak, jestem przeciwny takiemu dzieleniu. Prowadzeniu dyskusji we własnym obozie, picia sobie z dzióbków, zamykania się na argumenty z zewnątrz. Twoja propozycja jest kolejną w ostatnim latach dot. dzielenia Polaków, wcześniej byli:
1) młodzi i moherowe berety,
2) inteligencja i ciemnogród,
3) prowincja i młodzi wykształceniu z wielkich ośrodków,
4) Polska A i Polska B.

chronologia przypadkowa, kompletności zbioru też nie gwarantuje. Tyle dobrego, że w swoim postulacie nie wartościowałaś, która grupa lepsza. Niemniej, jestem przeciwny dzieleniu bo krajanie często mają w rodzinie emigrantów i naprawdę nie o to chodzi w odbudowywaniu wspólnoty.

Druga sprawa, to co napisałaś, że "bardziej Cie interesuje zawartość własnych kieszeni" to jest właśnie ten problem, o którym tutaj piszemy. Tu diagnoza może być tylko jedna: wszyscy odrzucający zaproszenia do wspólnych spotkań rodzinnych w okazji Świąt, kalkulujący że lepiej przeznaczyć na torebkę, szminkę, depilowanie nóg.... Wy jesteście niewolnikami, wyznawcami kultu pieniądza i konsumpcji. Wy jesteście bardzo religijni. Tylko do złego boga się modlicie.
Oczywiście są indywidualne przypadku i powody, że ktoś nie może na Święta dojechać. Takie coś się zdarza.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 11 Gru 2015 20:59, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
wasmir lubi ten post.

#80 PostWysłany: 11 Gru 2015 20:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@michcioj nie miałam nikogo na myśli, pisząc te słowa. Po prostu przeczytałam prawie 2 strony hurtem i pomyślałam, że trzeba doświadczać czegoś "tu i teraz", żeby zrozumieć, przez co ktoś przechodzi. A to skojarzyło mi się z dyskusjami nt polskiej polityki czy spraw społecznych "na zmywaku". Wspólny mianownik: łatwo jest urządzać czyjś świat zdalnie i w teorii, ale nikt nie miałby tak naprawdę ochoty sprawdzić, jak to jest "tak naprawdę".

@Don_Bartoss nie wiem już, czy nie chcesz, czy nie potrafisz zrozumieć tego, co mam na myśli pisząc. Twoja sprawa. Wydaje mi się, że nawet wytrawnemu trollowi znudziłoby się doszukiwanie się sensacji w każdym poście...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pabien oraz 10 gości