Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 21 Paź 2015 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 779
Kilometry: 1 318 404
Krajów: 98 / 45.6%
srebrny
@travelerka Jak zaplanujesz cały miesiąc, to będziesz miała rzeczywiście czas, żeby wejść na Demavand i solidnie pozwiedzać Iran. My byliśmy 3 tygodnie, początkowo chcieliśmy zacząć od Demavandu, ale po podliczeniu i zaplanowaniu czasu zrezygnowaliśmy z części górskiej. Spotkaliśmy potem grupę z Polski, która górę zdobyła, mówili, że pod koniec września było sporo śniegu i przydałyby się rakiety. Kondycyjnie i technicznie góra jest podobno najłatwiejszym pięciotysięcznikiem, więc potrenujesz i spokojnie wejdziesz.
 Profil Relacje PM off
travelerka lubi ten post.

#22 PostWysłany: 21 Paź 2015 12:44 

Ja generalnie nie jestem tak stary by narzekać na przesiadki, ale nie jestem też tak młody by móc nie przejmować się dniami wolnymi :). W ogóle zapomnieliśmy chyba jeszcze o CRL, skąd też ten Pegasus lata. Nie wiem jak kto mieszka, ale dla sporej części zainteresowanych pewnie łatwiej stamtąd niż z PRG albo LWO. A niewykluczone, że doloty tańsze niż dojazdy.
 PM off  

#23 PostWysłany: 21 Paź 2015 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.7%
srebrny
lata tez z Bergamo i Berlina

wszystko kombinowałem :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 21 Paź 2015 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 589 863
Krajów: 51 / 23.7%
niebieski
Ja też bym brała TK w ciemno :) Ale budują teraz trzecie lotnisko w Stambule. Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno Turkish ma stamtąd częściej latać do Europy więc ceny lotów powinny trochę spaść. Bardzo temu kibicuję :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 21 Paź 2015 16:59 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
platynowy
Tu opcja na wyloty z Wenecji - może komuś bardziej pasować niż Lwów:

http://www.fly4free.com/deal/europe/ali ... mpaign=imm

#26 PostWysłany: 30 Paź 2015 00:05 

Loty: 84
Kilometry: 134 462
Krajów: 24 / 11.2%
29 i 30 października jest promocja Pegasusa -30% przy zakupach przez aplikację mobilną, loty o ile pamiętam od 25 listopada do 25 grudnia, na końcu, po wybraniu opcji bagażu trzeba zaznaczyć "Mobile Campaign" i można cieszyć się lotami między Lwowem a Teheranem w cenie nawet 150 USD. ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
zbyhu uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 08 Gru 2015 10:49 

Jak myślicie, warto w tej cenie? Miejsce wylotu nie jest moim wymarzonym. Pytam tutaj bo tutaj prowadziliśmy sobie wtedy luźną konwersację o terminach, liniach, cenach.
Oczywiście przy powrocie wysiadka w KBP i przelot W6 do KTW. Więc ten transfer w Paryżu OW.

Edit: zszedłem do 150 EUR (jeśli kupowalne).

Załączniki:
Iran.jpg
Iran.jpg [ 44.89 KiB | Obejrzany 3003 razy ]
 PM off  

#28 PostWysłany: 08 Gru 2015 12:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba warto, bo to jednak cena z bagażem w przeciwieństwie do Pegasusa. Zależy też, jaki termin. Planujesz jesienią?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Gru 2015 12:09 

Tak, jesienią. Jest dużo terminów. Tylko ten transfer w CDG mnie dobija.
Bagaż nie aż tak istotny dla mnie :)
 PM off  

#30 PostWysłany: 08 Gru 2015 12:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak nie masz chęci przesiadać się w CDG, to weź lot ze Lwowa, ja tam bym chyba wolał mieć bagaż, chociażby po to, żeby przywieźć prezenty do PL.
Tez nie przepadam za CDG, ale się można przemęczyć. Do CDG masz EZY z KRK i pewnie sporo opcji z Berlina, przez BVA to mnie nie chciałoby się lecieć.
Sam rozważam Iran 2016.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Gru 2015 12:33 

@sko1czek, ze LWO widzę za 205 EUR (jeśli kupowalne). Chyba się wstrzymam i poczekam na wylot z Berlina. Jestem z Warszawy więc dla mnie te konstrukcje:
1) dojazd do KRK, EZY do CDG
2) dolot do BVA, transfer na CDG
3) pociąg do Przemyśla, autobus do LWO (tutaj tracę jeszcze czas bo LWO-KBP jest o 7:00 rano więc muszę być dzień wcześniej we Lwowie)

są dość kłopotliwe. Berlin, Pragę i nocki w PB przeżyję. Podobnie Wilno.
Poczekam jeszcze, może coś wpadnie. Myślę o 2 tygodniach wrzesień/październik, a Ty?
 PM off  

#32 PostWysłany: 08 Gru 2015 12:46 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
platynowy
Anonymous napisał(a):
Bagaż nie aż tak istotny dla mnie :)

Bagażu w tamtą stronę nie trzeba mieć - byliśmy zimą, to wszystko schło błyskawicznie dzięki ogrzewaniu pomieszczeń, więc wystarczą max dwa komplety ciuchów.
Ale może się przydać na powrót. O ile nie doszło do jakichś dramatycznych zmian cenowych, to można było naprawdę tanio kupić np. ubrania.
Innymi słowy - pusta walizka tam, pełna z powrotem.

#33 PostWysłany: 08 Gru 2015 12:55 
Awatar użytkownika

srebrny
@Don_Bartoss Jakoś mnie się przywidziało, że Ty z KTW, jeśli z WAW, to inna sprawa. Ani LWO ani CDG nie są atrakcyjnymi miejscami przesiadki. Chociaż przejazd do KRK i potem EZY nadal nie jest taki zły, gdyby cena była niska.
Na razie Germania z Berlina jakoś drogo.
Jeszcze decyzji nie podjąłem, gdybym miał lecieć, to koniec września/początek października, dam znać.
Taką jeszcze miałem koncepcję, żeby lecieć do EVN, bywa w Szalonej za PLN 500-600, stamtąd lądem do Iranu. Jak zarywasz noc w PB do Pragi czy Berlina, można zarwać tam na miejscu. Niestety, trzeba wtedy wizę załatwiać w Wawie, odpada VOA.
@Sudoku Bagaż- zgadzam się, głównie na powrót.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Gru 2015 13:04 

@Sudoku, przekonałeś mnie. Nie cierpię taszczenia za sobą niczego na kółkach, wolę plecak na plecach i dwie ręce wolne. Zwrócę na to uwagę i ewentualnie wezmę ze sobą 65 l plecak, który nadam.
@sko1czek, moim celem jest łączny koszt transportu < 800 PLN. Do tego biorę pod uwagę ilość dni urlopowych. Jeśli UIA to powrót widzę tak by móc wysiąść w KGP i potem W6 do KTW. Niestety W6 zmieniło godziny i z IEV wylatuje o 09:05. Jak wracałem z Kazachstanu to łatwo zmieniłem lotniska w ramach jednego dnia, a i czasu na piwko i śniadanie w Puzatej Chacie starczyło :)
 PM off  

#35 PostWysłany: 08 Gru 2015 13:14 
Awatar użytkownika

srebrny
WAW-EVN-WAW za 600 PLN (tyle było w promo mikołajkowej) + autobus Erywań-Teheran-Erywań może wyjść > 800 PLN bo autobus kosztuje ~50 USD OW
Ale to fajna trasa
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Gru 2015 13:24 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 175 682
Krajów: 28 / 13.0%
niebieski
Ostrożnie z Pegasusem na tej trasie.
Rok temu skasowali nam odcinek Teheran-Lwów i nie poinformowali o tym.
Dowiedzieliśmy się na lotnisku. Kazali nam kupić wizę żeby wejść do hali odlotów i w okienku linii wybrać inny lot (4 osoby musiały kupić wizy...).
Powiedzieli, że później zwrócą nam za to, ale oczywiście zero odpowiedzi na reklamacje.
Chyba po ponad pół roku jak wysłałem już dziesiątego maila przysłali mi mailem przerobione w paincie "potwierdzenie", że niby wysłali mi maila miesiąc przed lotem (był w paincie wklejony mój adres mailowy i data do jakieś maila...).
Straszna żenada.

Jakość obsługi Pegasusa na lotnisku w Teheranie pominę, bo jest słynna ze względu na swoje typowo tureckie buractwo, chamstwo i naciągactwo.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 08 Gru 2015 16:35 
Moderator forum
Awatar użytkownika

sko1czek napisał(a):
Chyba warto, bo to jednak cena z bagażem w przeciwieństwie do Pegasusa. Zależy też, jaki termin. Planujesz jesienią?

Warto nadmienić, że dokupienie bagażu w Pegasusie na lot RT to koszt ok. 10 €.

#38 PostWysłany: 09 Gru 2015 22:13 

niebieski
Zielony^ napisał(a):
Ostrożnie z Pegasusem na tej trasie.
Rok temu skasowali nam odcinek Teheran-Lwów i nie poinformowali o tym.
Dowiedzieliśmy się na lotnisku. Kazali nam kupić wizę żeby wejść do hali odlotów i w okienku linii wybrać inny lot (4 osoby musiały kupić wizy...)

Tak z ciekawości spytam - jaką wizę - irańską? Rozumiem, że lecieliście przez Teheran?

Mnie Pegasus nieco zezłościł w maju tego roku. Lot do Stambułu ze Lwowa opóźnił się kilka godzin i nie zdążyliśmy na lot do Teheranu i musieliśmy całą dobę czekać na kolejny lot. Proponowano nam hotel, ale oczywiście po wykupieniu wizy tureckiej, za którą rzekomo potem mieli zwrócić kasę. Powiedziałem, że nie mam pieniędzy na wizę. Zaprowadzono nas do saloniku na lotnisku i tam spędziliśmy całą dobę jedząc i pijąc za free w oczekiwaniu na kolejny lot. Fotele były wygodne, więc można się było przespać.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#39 PostWysłany: 10 Gru 2015 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 175 682
Krajów: 28 / 13.0%
niebieski
@emto
Pomyłka w tamtym poście.
Na locie Teheran-Stambuł-Lwów skasowali nam ostatni odcinek. Czy musieliśmy Turecką wizę kupić. Też najpierw mówiliśmy, że nie mamy kasy, a później że tylko na jedną i że załatwi to jedna osoba, ale mówili że tak się nie da, że trzeba z paszportami iść a paszportów nie wolno przekazywać itd. Oczywiście później nikt do paszportów nie zajrzał...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości