Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 24 Lis 2015 21:23 

dd89 napisał(a):
Ryanair prawdopodobnie ma błąd w swoim systemie rezerwacyjnym - przy zakupie biletu pojawia się 1-dniowe przesunięcie względem daty wybieranej. Powiedziałabym... dość istotny szczegół. Przykładowo przy wyborze lotu w piątek w podsumowaniu zakupu pojawiła się sobota.

Więcej pod linkiem: http://tambylstwo.blogspot.com/2015/11/ ... atnie.html

nawet jeśli (a podobnie jak poprzednik nie potwierdzam)
- wystarczy nadal korzystać ze starej strony
https://www.bookryanair.com/SkySales/bo ... -pl#Search
- nawet jeśli zmieniło, wystarczy po ujawnieniu tego faktu do 24-godzin od rezerwacji skontaktować się z czatem Ryanair, ZA DARMO poprawią (choć jak rezerwujemy na nowej stronie screeny danej rezerwacji "nie zaszkodzą")
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... -z-Ryanair
 PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#642 PostWysłany: 27 Lis 2015 10:21 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Krajów: 10 / 4.7%
Wykupiłem poprzez swoje konto bagaż rejestrowany 2x15KG ze zniżką na dziecko
czyli 2x15kg = 2x10eur
W potwierdzeniu rezerwacji mam przy dziecku 2 x15 KG
Natomiast na dole w podsumowaniu jest 1x15kg

W potwierdzeniu na maila dostałem również 2 x15kg.

Także nie wiem czy mam 2x15 czy 1x15?

Załączniki:
1.JPG
1.JPG [ 72.06 KiB | Obejrzany 3587 razy ]
2.JPG
2.JPG [ 60.2 KiB | Obejrzany 3587 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 27 Lis 2015 10:29 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Sprawdź na starej wersji strony legacy.ryanair.com (nowa zawiera masę błędów)
 Profil Relacje PM off
aldam uważa post za pomocny.

#644 PostWysłany: 30 Lis 2015 18:17 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Krajów: 10 / 4.7%
Dzięki za radę. Na starej stronie wygląda , że jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 05 Gru 2015 03:08 

Cześć, przez własną głupotę i niedopatrzenie mam teraz problem :(
Przeglądałam na stronie Ryanaira różne trasy i w końcu zdecydowałam się na jedną z nich (do Paryża), ale nie zwróciłam uwagi, że nie pozamykałam wszystkich innych zakładek i mam otwartą drugą zakładkę w przeglądarce z inną trasą (do Brukseli). Wszystko się zgadzało podczas rezerwacji, przy płatności też wszystko było w porządku - płaciłam za Paryż, a tu po dokonaniu płatności pojawił się ekran potwierdzenia rezerwacji lotu do Brukseli :/ Próbowałam zmienić to z poziomu zarządzania rezerwacją, ale musiałabym zapłacić 140 zł, co stanowi dwukrotną wartość lotu do Paryża, więc bardziej mi się opłaca kupić po prostu bilet do Paryża od nowa. Ale czy w takim wypadku da się jakoś odkręcić kupno tego biletu do Brukseli i odzyskać pieniądze?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
 Profil Relacje PM off  

#646 PostWysłany: 05 Gru 2015 03:24 
Awatar użytkownika

Loty: 254
Kilometry: 497 461
Krajów: 44 / 20.6%
niebieski
@mdl2015

Zgodnie z informacją na stronie Ryanaira:
"Pasażerowie, którzy dokonaja rezerwacji lotów na stronie Ryanair.com, objęci zostaną 24 godzinnym okresem ochronnym od momentu dokonania rezerwacji, aby poprawić niewielkie błędy (np.: złą pisownię nazwisk, niepoprawny kierunek/datę lotu) w swojej rezerwacji.
Prosimy o kontakt z Centrum Rezerwacji, gdzie nasi agenci będą służyć pomocą."

Także napisz do nich, powinni poprawić bez problemu :)
 Profil Relacje PM off
mdl2015 lubi ten post.
mdl2015 uważa post za pomocny.

#647 PostWysłany: 05 Gru 2015 13:18 

@miki_fly

Dziękuję! Okazało się, że mogę zmienić bilet bez opłaty manipulacyjnej, tylko nie da się zamienić go na tańszy (nawet, żeby nadpłata przepadła), tylko koniecznie na droższy i musiałam jeszcze dopłacić ;) Ale przynajmniej jestem w plecy 40 zł a nie 140, więc wielkie dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#648 PostWysłany: 05 Gru 2015 13:24 

Na przyszłość trzeba było w godzinach pracy kontaktować się z darmowym Czat Ryanair: gdy cena biletów była taka sama nie mieli prawa do 24 godzin od rezerwacji żądać żadnej dopłaty (zresztą tylko na infolinii można zmieniać z dopłatą)
 PM off  

#649 PostWysłany: 05 Gru 2015 18:37 

Tak zrobiłam, ale na czacie Ryanaira konsultant mi powiedział, że żeby zmienić bilet muszę zadzwonić na infolinię. No trudno, straciłam 40 zł, ale nauczka na przyszłość bezcenna :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 07 Gru 2015 18:53 

niebieski
witam
pierwszy raz bede lecial FR z CGN do SXF
odprawilem sie przez appke I rozumiem, ze honoruja karte pokladowa w telefonie

dziekuje za ew potwierdzenie
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 07 Gru 2015 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Ryanair napisał(a):
Tak. Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Saragossa
Alghero
Kefalinia
Wolos

Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

@spiggy na spokojnie
spiggy uważa post za pomocny.

#652 PostWysłany: 08 Gru 2015 22:32 
Awatar użytkownika

Na wstępie przepraszam jesli umieszaczam temat w złym dziale, ale sprawa jest pilna.
Pierwszy raz wybieram się w podróż samolotem. Z Warszawa Modlin kierunek Bruksela Charleroi. Bilety (wylot i powrót) kupiłem z wyprzedzeniem. Wylot 11.12.2015. Został tydzień i zabrałem się za odprawę. Rezerwowałem wylot o godz 9.25. A teraz przy odprawie okazało się że jest to godz 20.40. (!) Nie wiem jak co się stało. Brak kontaktu na stronie ryanair. Na miejscu w Brukseli transport wykupiony na konkretną godzinę do Gandawy.
Nie wiem co robić!
Pomocy.
 Profil Relacje PM off  

#653 PostWysłany: 08 Gru 2015 22:35 

Uroki nowej strony. Czesto pokazuje dzien+1 niz ten ktory chciales. Moze z lotami tez swiruje... Nic nie zrobisz. Musisz kupic nowy bilet.
No, chyba, ze zmiana nastapila i nikt Cie nie poinformowal.
 Profil Relacje PM off
Julian Jakub Bar lubi ten post.
Julian Jakub Bar uważa post za pomocny.

#654 PostWysłany: 08 Gru 2015 22:36 

W momencie rezerwacji zaraz po jej sfinalizowaniu otrzymałeś na wskazany adres e-mail potwierdzenie rezerwacji, sprawdź tam co zarezerwowałeś i tu napisz, bo od tego zależy co ugrasz w kontakcie z Ryanair
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#655 PostWysłany: 08 Gru 2015 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 907 939
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
Przecież tego dnia są dwa loty z WMI do CRL ...Poranny 9.25 i wieczorny 20.40 - oba dostępne , Wygląda na to ,że pomyliłeś się podczas rezerwacji :(
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#656 PostWysłany: 08 Gru 2015 23:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Stawiam dolary przeciwko orzechom, że na samym początku sam się pomyliłeś i kupiłeś po prostu bilet na złą godzinę.
Zważywszy na to, że są 2 loty na tej trasie każdego dnia to wystarczyła tylko chwila nieuwagi... mail z potwierdzeniem rezerwacji otrzymany bezpośrednio po zakupie powinien rozwiać wszelkie wątpliwości.
 Profil Relacje PM off

#657 PostWysłany: 08 Gru 2015 23:30 
Awatar użytkownika

Nr rezerwacji:
(***)
STATUS: POTWIERDZONY
Twoja podróż do Brussels jest za
3 TYGODNI

Witaj Jakub,
Twoja podróż do Bruksela-Charleroi odbędzie się niedługo.
Sprawdź te rewelacyjne oferty i·oszczędź na usługach dodatkowych, żeby po wylądowaniu myśleć tylko o·przyjemnościach!
Czy masz wszystko, czego potrzebujesz?

-------------------------------------------------
Tylko tyle dostałem. Jestem pewny, że zaznaczyłem poranny lot. Bo kupowałem 2 ostatnie miejsca w cenie 39,- i sprawdzałem czy cena i godzina się zgadza. I zapłaciłem 39,- i myślałem że wszystko ok.Ale moja wina, że od razu nie sprawdziłem nr. rezerwacji który mi przysłali.

Sprawdziłem, że przynajmniej transport z lotniska, który już opłaciłem można przebookować. Przynajmniej tyle, chociaż w Gandawie być o 14.00 będę po 1 w nocy. :P

Ale jak na 1 raz, nie jest tragicznie :P

Dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 08 Gru 2015 23:43 

Julian Jakub Bar napisał(a):

Sprawdziłem, że przynajmniej transport z lotniska, który już opłaciłem można przebookować. Przynajmniej tyle, chociaż w Gandawie być o 14.00 będę po 1 w nocy. :P

w sumie zmieniłbym jako ostateczność"
- skontaktuj się jutro na Czat Ryanair opisując to co tu z tym "pierwsza rezerwacja, treść potwierdzenia bez godziny lotu, 2 loty tego samego dnia o różnych godzinach, zamówiony transport do Gandawy " itp, itd, nic nie tracisz, a możesz zyskać za darmo zmianę na rano
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... -z-Ryanair
- jak na lot na pojutrze cena lotu jest super, skromne 99 zł/osoba na ranny lot, jak nie zmienią za darmo może warto zapłacić i być zgodnie z planem
 PM off

#659 PostWysłany: 15 Gru 2015 00:26 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Mozna gdzies sprawdzić czy na Teneryfie trzeba miec wydrukowane karty pokladowe czy wystarczy miec w tel.? Gdzies obiło mi sie o uszy, ze nie wszystkie lotniska obsługują karty w tel....
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 15 Gru 2015 00:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@klimas
Wg strony Ryanaira, mobilne karty pokładowe NIE działają na lotniskach: Agadir, Essaouira, 
Fez, 
Nador, 
Oujda
, Marrakesh
, Rabat, Tangier,
 Zaragoza, Alghero
, Kefalonia
, Volos
Nie wiem na ile jest to aktualna lista lotnisk.

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... ss-service
 Profil Relacje PM off
klimas uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości