Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Maj 2015 15:16 

Witam

Czy można by uporządkować w jakiś sposób blogi które są na społeczności fly4free. Aktualnie mamy np Armenię przypisaną do Ameryki Płd a Nową Zelandię do Europy. Ponadto super gdyby można przeszukiwać blogi po krajach czy miastach, wielu z nas może korzystać z informacji tam zawartych ale blogów jest już bardzo dużo więc taka wyszukiwarka była bardzo przydatna. Aktualna struktura według kontynentów jest moim zdaniem mało użyteczna.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 06 Maj 2015 15:18 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Dziękuję za sugestię, będziemy dopracowywać blogi/relacje, wtedy uwzględnimy ten pomysł. Oczywiście słuszny. W planie jest przypięcie blogów do mapy. Czyli klikasz w rejon na mapie i widzisz powiązane blogi.

#3 PostWysłany: 06 Maj 2015 15:40 

I jeszcze to importowanie z forum jest dość niedopracowane. U mnie było tak, że napisałem bloga na Społeczności, potem wrzuciłem relację na Forum. Wrzucona relacja zaimportowała się jako blog więc mam dwa takie same blogi (tzn. z tą samą treścią, bo ten zaimportowany taki mniej poukładany jakiś wyszedł). Na przyszłość wiem, żeby wrzucać w jedno miejsce, ale czy jednorazowo tego zaimportowanego nie można byłoby z mojego profilu na Społeczności zdjąć?
Sam próbowałem go usuwać ale importuje się na nowo :)
 PM off  

#4 PostWysłany: 06 Maj 2015 15:55 
Założyciel
Awatar użytkownika

Znamy problem. Tęgie mózgi mają się nim zająć, gdy tylko skończą grać na konsoli ;)
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 07 Maj 2015 12:51 

A może być tak wprowadzić jakąś skalę ocen za blogi. Jest kilka blogów o Barcelonie, Bergen ,Rzymie itd. Rozumiem ,ze każdy ma swoją skalę ocen ale jak opinii będzie dużo to średnia będzie w miarę wiarygodna więc użytkownicy będą mieli łatwiejszy wybór.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Maj 2015 11:32 

niebieski
Anonymous napisał(a):
I jeszcze to importowanie z forum jest dość niedopracowane. U mnie było tak, że napisałem bloga na Społeczności, potem wrzuciłem relację na Forum. Wrzucona relacja zaimportowała się jako blog więc mam dwa takie same blogi (tzn. z tą samą treścią, bo ten zaimportowany taki mniej poukładany jakiś wyszedł). Na przyszłość wiem, żeby wrzucać w jedno miejsce, ale czy jednorazowo tego zaimportowanego nie można byłoby z mojego profilu na Społeczności zdjąć?
Sam próbowałem go usuwać ale importuje się na nowo :)

U mnie z forum na społeczność zaimportowało się względnie dobrze. Relacja na forum na razie ma dwa odcinki, pomiędzy nimi są komentarze. Na społeczności dwa odcinki zostały sklejone (może nie do końca dobrze to wyszło, bo tytuł drugiego odcinka przykleił się do końca ostatniego zdania pierwszego odcinka; ale od biedy może być). Komentarze poprawnie zostały wyodrębnione z relacji forumowej i są w miejscu komentarzy w relacji na społeczności.

Jedna istotna uwaga - dopisywanie dalszych odcinków relacji na forum nie powoduje przesuwania relacji na liście relacji na społeczności. Tak, że jeśli ktoś czyta relacje tylko poprzez społeczność, to nie ma szans dotrzeć do nowych treści, bo pomimo dodania dalszego ciągu relacji, jest ona traktowana nadal jako stara relacja i znajduje się np. na 40 stronie spisu tytułów relacji.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Maj 2015 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.4%
srebrny
A linki do relacji po prawej stronie na głównej to robią się automatycznie czy redakcja nimi zarządza.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Maj 2015 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 414 687
Krajów: 54 / 25.2%
niebieski
Moja relacja niestety mało udanie została zaimportowana na bloga :( W treści wskoczyły komentarze (moje i innych) i jest spory bałagan przez to.. Jakby komuś kiedyś chciało się to naprawić to byłoby fajnie ;)

Btw kiedy będzie nowy konkurs na relację miesiąca z marca? :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Maj 2015 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Co do konkursu to zapewne w sobotę wystartuje marcowa edycja.
olajaw lubi ten post.

#10 PostWysłany: 12 Maj 2015 22:02 
Założyciel
Awatar użytkownika

zawiert napisał(a):
A linki do relacji po prawej stronie na głównej to robią się automatycznie czy redakcja nimi zarządza.

Ręcznie. Wybór wydawcy

#11 PostWysłany: 19 Lis 2015 13:28 

Kiedy można się spodziewać jakiegoś uporządkowania blogów na społeczności.

Mam kilka sugestii

1.Aktualnie blogi spisane są na 69 stronach. Nie ma możliwości bezpośredniego wejścia na ostatnią stronę .

2. Blogi podzielone są na kontynenty chyba lepszy byłby podział na kontynenty.

3. Najważniejsze wprowadzenie jakiegoś nowego kryterium wyszukiwania typu miasto czy region. Teraz jest według lotniska co powoduje że nie da się wyszukać Andaluzji ( trzeba wpisać Malagę ) Algavre ( Faro ) - wydaje mi się ,że było więcej relacji o tym regionie po wpisaniu Faro jest jedna. W aktualnym podziale nie ma możliwości wyszukania miasta które nie posiada lotniska

Na koniec pytanie czy wszystkie blogi które są umieszczone na społeczności są także opublikowane na fly4free w relacjach z podróży ?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Lis 2015 13:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
janeczek napisał(a):
...
...

To to nawet ja Ci mogę załatwić! ;)
3 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:12 

To poproszę :P
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:13 

janeczek napisał(a):

Chyba na państwa ;) .
 PM off  

#15 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:26 

oczywiście na państwa.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Lis 2015 16:11 

niebieski
janeczek napisał(a):
Na koniec pytanie czy wszystkie blogi które są umieszczone na społeczności są także opublikowane na fly4free w relacjach z podróży ?

Raczej odwrotnie - wszystkie z forum są na społeczności + te pisane tylko na społeczności ;-)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 28 Paź 2016 16:57 

Wracam z prośbą o uporządkowania blogów na społeczności najlepiej na państwa,

Na przykładzie użytkownika singielka_1976

Większość relacji jest przypisana do Europy. Natomiast jeśli chcemy dotrzeć do jej relacji z Nadrenii nie pamiętając użytkownika czeka nas dużo szukania.
Kojarzę jakąś relację ze Słowacją to samo znowu żmudne szukanie.....
Problem występuje tam gdzie nie przypisano państw i lotnisk do konkretnej relacji.

Co się stało w społeczności z blogami użytkownika Don_Bartoss jeszcze kilka dni temu były o Iranie, Białorusi, Ukrainie, Kazachstanie ?

Pozdrawiam wszystkich
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

#18 PostWysłany: 02 Lis 2016 10:23 

Pomęczę jeszcze w temacie uporządkowania i sortowania blogów na społeczności.

Na przykładzie użytkownika Asior którego blog https://spolecznosc.fly4free.pl/blog/24 ... dkarpacie/
jest aktualnie na pierwszej stronie Fly4free.

W obowiązującym aktualnie schemacie za pół roku czy rok nie pamiętając nazwy użytkownika czy daty opublikowania znalezienie tego bloga zajmie bardzo dużo czasu. Dzisiaj jest on na 4 stronie w społeczności a po podanym okresie będzie na 40 czy 60 stronie...
Stąd też moja prośba o wprowadzenie filtrów.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 02 Lis 2016 10:30 

janeczek napisał(a):
Co się stało w społeczności z blogami użytkownika Don_Bartoss jeszcze kilka dni temu były o Iranie, Białorusi, Ukrainie, Kazachstanie ?

A coś się z nimi stało? :) Nie widzisz ich?
 PM off  

#20 PostWysłany: 04 Kwi 2017 15:59 

A ja mam pytanie z innej beczki...
Dlaczego na głównej już od jakiegoś czasu nie ma odnośnika do Społeczności (i co za tym idzie Waszych/naszych relacji z podróży)?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bigosm oraz 5 gości