Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lis 2015 14:22 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Właśnie kolega @mashacra wyrzucił moje ogłoszenie odnośnie odsprzedania noclegu w hotelu Accora argumentując to tym,że nie handlujemy promocją Accora.....
Zastanawia mnie jak się ma taka argumentacja chociażby do postu innego moderatora @suszek, który sam 28.07 odsprzedawał na takiej samej zasadzie swój nocleg w Ibis Warszawa.....

nocleg-w-hotelu-temat-zbiorczy,17,60577?start=220

Pytam ponieważ chciałbym znaleźć różnicę w jego zachowaniu a moim?
Dodam,że cena była w ogłoszeniu sporo niższa niż cena za która faktycznie kupiłem noclegi i nie jest to wirtualna rezerwacja tylko już dawno opłacona....
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 15 Lis 2015 14:36 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
@klimas wcale mnie nie dziwi takie zachowanie, bo ostatnimi czasy na tym forum dzieją się dziwne rzeczy.
Są równi i równiejsi jak widać ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 15 Lis 2015 14:45 
Awatar użytkownika

srebrny
klimas napisał(a):
Właśnie kolega @mashacra wyrzucił moje ogłoszenie odnośnie odsprzedania noclegu w hotelu Accora argumentując to tym,że nie handlujemy promocją Accora.....
Zastanawia mnie jak się ma taka argumentacja chociażby do postu innego moderatora @suszek, który sam 28.07 odsprzedawał na takiej samej zasadzie swój nocleg w Ibis Warszawa.....

nocleg-w-hotelu-temat-zbiorczy,17,60577?start=220

Pytam ponieważ chciałbym znaleźć różnicę w jego zachowaniu a moim?
Dodam,że cena była w ogłoszeniu sporo niższa niż cena za która faktycznie kupiłem noclegi i nie jest to wirtualna rezerwacja tylko już dawno opłacona....

Może złamałeś jakieś zasady wystawiania noclegów do odsprzedaży, myślę że @mashacra to wszystkim wyjaśni.
Dziś niedziela to nie ma co naciskać na modów :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lis 2015 14:50 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
jedyna argumentacja ze strony moderatorów to ta o której wspomniałem .... :)
I żeby nie było - chodzi mi o przejrzystość zasad....
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lis 2015 14:56 

niebieski
W tym wątku co drugie ogłoszenie to Accor, więc dziwne :D

Edit:
Nie co drugie tylko większość.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lis 2015 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
@klimas piszesz do mnie PW, i zakładasz temat. Zakładam, że grzecznie i wyczerpująco odpowiedziałem:

Cytuj:
Do wczoraj wisiało kilka ogłoszeń accora z ostatniego promo, niestety ale nie mam możliwości być 24h na dobę na forum i śledzić wszystkich tematów, ten akurat wpadł mi w oko i go wyczyściłem, z ostatnich ofert.

Post suszka też zaraz usunę, gdybym go widział wcześniej to też by poleciał do kosza.

Dział Giełda Sprzedam, ma pierwszą i podstawową zasadę "nie zarabiamy", i nie mam zamiaru w sprawie każdego ogłoszenia z promo Accora prowadzić śledztwa, szczególnie czy za nocleg ktoś zapłacił pkt/voucherami, jaka była jego cena i ile pkt. się za to dostanie. Mam świadomość, ze jakiś procent oferentów przez to ucierpi.
To samo dotyczy voucherów Accora.

Dla mnie są to tematy do nadużyć i kasuję w miarę możliwości takie oferty (jeszcze aktualne) od ponad roku gdy Accor hojną ręką zaczął rozdawać pkt.

Uwierz mi są na forum tacy spryciarze którzy potrafiliby na tym zarobić i próbują to robić (mieliśmy takie przypadki :evil: ).

Od tej pory oficjalnie: ogłoszenia dotyczące hoteli Accor (z wyłączeniem Ibis Bugdet brak możliwości płatności pkt. lub voucherami) oraz voucherów Accor są w dziale Giełda zakazane.

Zasada raportowania postów dotyczy wszystkich wypowiedzi/ogłoszeń i następnym razem proszę zgłaszać będziemy usuwać także ogłoszenia modów :twisted:

Pisząc poniższe:
klimas napisał(a):
jedyna argumentacja ze strony moderatorów to ta o której wspomniałem .... :)
I żeby nie było - chodzi mi o przejrzystość zasad....

Otrzymałeś już PW, a zasady zostały przejrzyście wyłożone, zaraz zaktualizuję wiki w temacie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2015 15:35 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Chciałem wypowiedzieć się właśnie w temacie:
co-wolno-wojewodzie,18,83226

ale po godzinie czasu i od razu po odpowiedzi został zamknięty.

Mi usunięto post z propozycją odsprzedaży hotelu IHG, nie Accora:
nocleg-w-hotelu-temat-zbiorczy,183,83201#p658965

Pieniądze, 50% wartości rezerwacji chciałem wyłożyć z własnej kieszeni. Nie mam potrzeby bookowania hoteli do końca roku, ponieważ nie planuję już żadnych nowych wyjazdów. Zamiast specjalnie jechać do Krakowa, płacić 300 zł za pokój, wolałem po prostu wrzucić ogłoszenie, wydać 150 zł i zabookować hotel za połowę ceny, komuś kto naprawdę go potrzebuję. Tym samym, jednym noclegiem zakończyć promocję Accelerate i zdobyć bonus 25 600 pkt.

Pytanie, czy niebawem wszystkie hotele z sieciówek zostaną wyłączone z tego wątku? Bo jakby nie patrzeć we wszystkich Accorze, IHG, czy w Hiltonie też można za noclegi płacić punktami?

Edit: ok, ogłoszenie przed chwilą znów wróciło z kosza do tematu głównego.

Choć pytanie nadal wydaje się być aktualne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 15 Lis 2015 15:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Temat Accora jest już wyjaśniony, temat moderowałem w nocy i przez przypadek usunąłem twoje i blasto ogłoszenie z IHG.

Odnośnie Accora, to w obecnej sytuacji (duże promo kilka razy w roku i robienie durnospania za grosze), fakt posiadania przez niektórych multikont i uzyskiwaniu potencjalnie większej ilości pkt niż potencjalnie zainwestowanych w opłacenie rezerwacji, daje okazję do nadużyć i pośredniego handlu punktami/voucherami, a tego chcę uniknąć.

Temat IHG i Hiltona na razie pozostaje bez zmian. :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:26 
Awatar użytkownika

srebrny
jako, ze @mashacra zamknął temat "co wolno wojewodzie..." dotyczacy usuwania ofert z odsprzedażą hoteli i nie można się tam wypowiedzieć to spróbuję tu się odnieść

mashacra napisał(a):
Dział Giełda Sprzedam, ma pierwszą i podstawową zasadę "nie zarabiamy", i nie mam zamiaru w sprawie każdego ogłoszenia z promo Accora prowadzić śledztwa, szczególnie czy za nocleg ktoś zapłacił pkt/voucherami, jaka była jego cena i ile pkt. się za to dostanie. Mam świadomość, ze jakiś procent oferentów przez to ucierpi.
To samo dotyczy voucherów Accora.
Dla mnie są to tematy do nadużyć i kasuję w miarę możliwości takie oferty (jeszcze aktualne) od ponad roku gdy Accor hojną ręką zaczął rozdawać pkt.
Uwierz mi są na forum tacy spryciarze którzy potrafiliby na tym zarobić i próbują to robić (mieliśmy takie przypadki :evil: ).
Od tej pory oficjalnie: ogłoszenia dotyczące hoteli Accor (z wyłączeniem Ibis Bugdet brak możliwości płatności pkt. lub voucherami) oraz voucherów Accor są w dziale Giełda zakazane.
Zasada raportowania postów dotyczy wszystkich wypowiedzi/ogłoszeń i następnym razem proszę zgłaszać będziemy usuwać także ogłoszenia modów :twisted:

Idąc Twoim tokiem rozumowania powinniśmy zlikwidować odsprzedaż noclegów, bo czym różni się odsprzedaż IHG, Hiltona, CC i innych sieci, gdzie tez mamy możliwość zdobywania punktów.
A jaką masz gwarancję, że na pozostałych ofertach użytkownicy nie zarabiają, że nie są to noclegi z EF?

Czy się różni oferta LCA od IHG, HH, Czy CC?

Wg mnie albo zostaje LCA jak i inne, albo usuńcie wszystkie oferty z drugiej ręki!

@mashacra czy to jest Twoja jednoosobowa decyzja czy ogólnie administracji forum?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Skalą rozdawnictwa punktów, i ilością nakładu do zysku, tym dla mnie się różnią w obecnej chwili te programy.
E: po twojej edycji, decyzja jest grupowa.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:41 

srebrny
Dodam tylko, że sprzedaż voucherów Accor jest już od dosyć dawna zabroniona.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:44 
Awatar użytkownika

srebrny
mashacra napisał(a):
Skalą rozdawnictwa punktów, i ilością nakładu do zysku, tym dla mnie się różnią w obecnej chwili te programy.
E: po twojej edycji, decyzja jest grupowa.

@mashacra
To jak odniesiecie się do tego zakup z EF, lub jakiegoś promo typu Hotwire czy jeszcze innego za 1e lub free (0e) i później odsprzedaż tu na forum za gotówkę.
Bo jak zrozumiałem to tak można, tak?

Ostatnio edytowany przez cekace, 15 Lis 2015 16:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:51 
Awatar użytkownika

srebrny
@cekace
mashacra napisał(a):
Dział Giełda Sprzedam, ma pierwszą i podstawową zasadę "nie zarabiamy"

W takim przypadku można ODDAĆ,
BTW czy Ty w ogóle czytałeś zasady tematu o sprzedaży noclegów?

Cytuj:
Moderator może prosić o udowodnienie ceny zakupu odpowiednim screenem/rachunkiem co ma zapobiec ewentualnym nadużyciom, które będą odpowiednio nagradzane.

I nie raz i nie dwa prosiłem o powyższe info, lub dostawaliśmy info od kupującego o "niezgodnościach" i kończyło się nagrodą, jak ktoś próbował grać nieczysto.
 Profil Relacje PM off
szymonpoznan1 uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:53 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Nie można i zdarza nam się prosić na PW o potwierdzenia rezerwacji, co do których mamy podejrzenia, że kupione były taniej niż to za ile ktoś chce sprzedać. Jeśli nie otrzymamy to takie ogłoszenia też czasem trafiają do kosza.
W przypadku Accora po prostu skala problemu jest zbyt duża, 99% ofert sprzedaży to właśnie za punkty, żeby zarobić, a nie żeby odstąpić nocleg z którego chciano, a nie można skorzystać. Stąd takie radykalne kroki.

Edit: napisaliśmy z @mashacra w tym samym momencie, ale jak widać jesteśmy zgodni, wiec odpowiedź na jedno z poprzednich pytań: decyzja ta nie jest jednostkową decyzją mashacry.
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja wszystko rozumiem, piszesz, że możecie poprosić o rachunek czy inne potwierdzenie, to przecież tak samo możecie zrobić z Accor.
Jak ktoś tego nie zrobi to ban i po kłopocie. Dal mnie weryfikacja Accora niczym nie różniłaby się od innych ofert.

Ostatnio edytowany przez mashacra, 15 Lis 2015 17:09, edytowano w sumie 1 raz
dubel treści
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Lis 2015 17:12 
Awatar użytkownika

srebrny
cekace napisał(a):
Ja wszystko rozumiem, piszesz, że możecie poprosić o rachunek czy inne potwierdzenie, to przecież tak samo możecie zrobić z Accor.
Jak ktoś tego nie zrobi to ban i po kłopocie. Dal mnie weryfikacja Accora niczym nie różniłaby się od innych ofert.

W temacie Accora widać nie jesteś biegły ;)
Nie, nie będziemy tak robić jak piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Lis 2015 17:37 

niebieski
@mashacra jaki sens miało zamknięcie tamtego tematu i to w Luźnych gatkach i rozmowa przeniosła się tutaj ?
A w tamtym temacie, to w/g mnie łatwiej o (jak to nazwałeś) nadużycia w IHG niż w Accor.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 15 Lis 2015 17:50 
Awatar użytkownika

srebrny
@pieerx to w takim razie ja nie jestem tak biegły w IHG jak Ty :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 15 Lis 2015 17:56 
Awatar użytkownika

srebrny
@mashacra
to od biegłości moderatora w danym programie lojalnościowym zależy podejmowanie decyzji?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 15 Lis 2015 17:58 

srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
Nie można i zdarza nam się prosić na PW o potwierdzenia rezerwacji, co do których mamy podejrzenia, że kupione były taniej niż to za ile ktoś chce sprzedać. Jeśli nie otrzymamy to takie ogłoszenia też czasem trafiają do kosza.
W przypadku Accora po prostu skala problemu jest zbyt duża, 99% ofert sprzedaży to właśnie za punkty, żeby zarobić, a nie żeby odstąpić nocleg z którego chciano, a nie można skorzystać. Stąd takie radykalne kroki.

Edit: napisaliśmy z @mashacra w tym samym momencie, ale jak widać jesteśmy zgodni, wiec odpowiedź na jedno z poprzednich pytań: decyzja ta nie jest jednostkową decyzją mashacry.

A nie mozna ograniczyc, ilosci ogloszen oferowanych noclegow w pozostalych sieciach do np.1/kwartal?!
Wiadomo, ze czesciej plany sie nikomu nie zmieniaja, a zwlaszcza gdy dotyczy to jednej sieci, a czasem miasta, niekiedy oferent wrecz pisze, ze bedzie przy zameldowaniu, wiec swiadczy to, ze plany mu sie nie zmienily, a robi to dla punktow/pieniedzy. Mozna wybierac w terminach, oby byly to te, ktore dobrze punktuja!
Wydawalo mi sie dotychczas, ze moderacja jest integentniejsza, ale skoro nie dostrzega naduzyc, to zaczynam watpic.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości