Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Cze 2015 10:55 

niebieski
Czesc,

chcialbym zalozyc swoja pierwsza strone internetowa. Najlepiej <nazwa strony>.pl lub <nazwa strony>.com

Czy ktos moze cos polecic? Czy zakladac u firm hostingowych (a jelsi tak to jakie najlepiej?) czy samemu, a hosting oddzielnie?

Jakby ktos znal jakies super-promo na hostingi to tez bede wdzieczny.

Sorry za ogolnikowosc pytan, ale od w sumie taki moj poziom wiedzy w tym temacie akurat.

Z gory dzieki!

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 19 Cze 2015 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Domena + hosting u jednego operatora to trochę ułatwienie, jeden panel, będziesz mógł opłacić za jednym razem, itp. Kosztowo odrobinę taniej wyjdzie jeżeli kupisz osobno, jednak sam zdecyduj czy warto. Hosting wybierasz pod kątem obciążenia, jakie będzie generowała strona (w bardzo dużym uproszczeniu na podstawie tego, ile osób odwiedzi Twoją stronę). Dobre hostingi na małe strony (np. blogi podróżnicze, których nie odwiedza 100 tysięcy osób miesięcznie) to np. hekko.pl i linuxpl.com, hosting na nieco większe projekty to np. iq.pl. W wszystkich wymienionych korzystam i mogę je polecić.
 Profil Relacje PM off
michalp uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 19 Cze 2015 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 26 712
Krajów: 7 / 3.3%
Jeśli miałbym cokolwiek podpowiedzieć, to proponowałbym zacząć od dowolnej darmowej platformy blogowej i skupić się na początek na zawartości. Jeżeli treść zacznie generować ruch, to może wtedy warto będzie się zastanowić co dalej.
 Profil Relacje PM off
jekyll lubi ten post.

#4 PostWysłany: 19 Cze 2015 11:37 

niebieski
Dzieki!

Zizu: nie zalezy mi na duzym ruchu, bede raczej celowal w 50-100 osob miesiecznie, ktore wchodza celowo na strone (by dowiedziec sie czegos konkretnego), a namiar dostaly ode mnie a nie z gugla. Myslalem nad tym by nazwa strony=nazwa firmy + pl/com bez zbednych blogcostam.

#5 PostWysłany: 19 Cze 2015 12:42 

W blogspot lub wordpress możesz podpiąć własna domenę "bez zbednych blogcostam".
Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie - zwłaszcza wordpress, który daje olbrzymie możliwości personalizacji i konfiguracji.
 Profil Relacje PM off
michalp uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 19 Cze 2015 21:00 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Jak już zdecydujesz gdzie hosting i domena to sprawdź jak kształtują się ceny na kolejne lata ;)

#7 PostWysłany: 20 Cze 2015 00:18 

Loty: 42
Kilometry: 68 416
Krajów: 12 / 5.6%
przy takiej aktywności domenę kup na home.pl lub nazwa.pl a hosting darmowy masz na hostinger.pl masz tam również auto instalator wordpressa. Nic więcej nie trzeba
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Cze 2015 12:19 

Loty: 508
Kilometry: 784 735
Krajów: 50 / 23.4%
złoty
po co przepłacać za domenę?
na nazwa.pl domena .PL kosztuje 12,18 PLN za rejestracje i 123 PLN za kazdy kolejny rok
na home.pl domena .PL kosztuje 0 PLN za rejestracje i 121,77 PLN za kazdy kolejny rok

najtaniej co mi sie udalo znalezc to: domeny24.pl (12,30 za rejestracje i 61,50 PLN za odnowienie)

#9 PostWysłany: 20 Cze 2015 18:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Od lat najtaniej przedłużam różne domeny na https://www.ovh.pl/domeny/cennik-domen/
Odnowienie dla .pl kosztuje 49,99 zł brutto, inne taniej.
Żadnych podwyżek, ukrytych cen czy niespodzianek.
Możliwy jest też od razu darmowy hosting dla kupionej domeny, ale tylko na 10 MB danych - na prościutką stronkę lub serwer wystarczy.

Najtańsza jest domena .ovh - tylko niecałe 5 zł z VAT za pierwszy rok.
Tylko uwaga - domeny .ovh nie zaparkujemy raczej nigdzie na zewnątrz, bo systemy ją odrzucają jako nieznaną, pozostaje więc hosting darmowy OVH o nazwie START1M, który oprócz 10 MB danych udostępnia jeden adres e-mail, dostęp przez FTP itp.
Inne pakiety hostingowe z OVH są płatne i nieco drogawe.

Ja jestem bardzo zadowolony z ich usług w zakresie domen, polecam.
Szukałem trochę po świecie np, na godaddy itp. - ceny podobne, rzadko coś jest wyraźnie taniej.

Korzystałem z hekko.pl w zakresie hostingu, też byłem zadowolony.
Ale kiedyś nie zapłaciłem w terminie faktury proforma i wysłali mi nową z podwyżką 15% czy 20%, w ogóle nie ostrzegając wcześniej, że stosują takie praktyki.
I wtedy im podziękowałem - byłem u nich kilka lat, nieraz się spóźniłem i nic nie doliczali a tym ostatnim razem niestety owszem.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Cze 2015 07:47 
Awatar użytkownika

niebieski
tylko nie 1&1, ich regulamin jest bardzo niejasne.

Najtaniej bedzie wykupic domene w ovh, ja swoje trzymam w aftermarket bo mi tak wygodnie i tez jest bardzo tanio, moze kilkanascie groszy drozej niz ovh.

Jako hosting polecam sprawdzony linuxpl, wez najtanszy pakiet w zupelnosci starczy. Jakbys chcial sie zarejestrowac na linuxpl z mojego refa bylbym wdzieczny ale na sile nie bede go tutaj zamieszczal.

Co do bloga najlepiej wybierz wordpress. Sam postawilem setki wordpressow wiec wiem jak przyjazdy jest to CMS :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Cze 2015 09:38 

Mam domenę na kei.pl, a hosting na hekko.pl - oba sobie chwalę. Żadnych problemów, relatywnie niewielkie opłaty, również za wszelkiego rodzaju przedłużenia w przyszłości i dobry kontakt.

@jobi - co do hekko, zdarzyło mi się kilka razy nie opłacić faktury na czas, ale nigdy nie przysłali odsetek. Niemniej, będę obserwował temat i uważał :)

#12 PostWysłany: 18 Paź 2015 16:34 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Cześć :D

Szukam hostingu + domeny PL, w miarę dobrej cenie, oczywiście pod WordPressa ;)
Co polecacie? Zmieniło się coś od czerwca, kiedy polecaliście w/w strony?

Wejść obecnie na bloga jest +- 1500 tygodniowo - mała ilośc. Co byście doradzali przy takiej liczbie?

Dziękuję Wam serdecznie i pozdrawiam :)

#13 PostWysłany: 19 Paź 2015 00:58 
Awatar użytkownika

niebieski
najtansze domeny ma ovh, ja tam trzymam czesc, ale moim ulubionym jest aftermarket

hosting to jak zawsze polecam szczerze linuxpl.com sa bardzo pomocni, odpisuja w kilka minut, mozna tez na gg zagadac.

kei - takze bardzo dobry
hekko - dobry, ale ja mialem z nimi jakies spiecia z supportem wiec sie wynioslem.

W linuxpl.com podchodza do Ciebie jak do czlowieka, nie wiesz czegos pomoga ze wszystkim, kiedys mialem tam ze 4 konta, jedne chcialem przeniesc, drugie zlikwidowac, inne rozszerzyc, wszystko fajnie dogadalismy mailowo, jeszcze jakies znizki dostalem itp. takze z ich supportu jestem bardzo zadowolony.

P.S. jakbys sie rejestrowal tam to odezwij sie na priv chetnie bym dal swoje linki z ref ;) tutaj nie bede wklejal
 Profil Relacje PM off
hipeq69 uważa post za pomocny.

#14 PostWysłany: 19 Paź 2015 07:14 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Ja nie polecam hekko. Co był jakiś problem z połączeniem z serwerem support odpowiadał, ze to nie ich wina. Nie ważne, ze z kilku lokalozacji na świecie nie działało. Wyniosłem sie do Zenboxa.

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

#15 PostWysłany: 19 Paź 2015 07:50 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 125 943
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Ja korzystam z o12.pl i Hosting House. Oba mogę polecić.
 Profil Relacje PM off
hipeq69 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:27 

niebieski
Ale po co podpinać, dopłacać? Ovh jest tanie i śmiga bez żadnych kłopotów. Mam tam stronę już od 6 lat i nigdy nie było problemów
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 200 714
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
OVH ma chyba najlepsze ceny domen. Korzystałem, nie było żadnych problemów. Jeśli masz zaawansowane pytania o serwery lub domeny, to zajrzyj na http://www.webhostingtalk.pl/

#18 PostWysłany: 26 Paź 2015 13:48 

mój post został usuniety za to ze napisalam ze hekko nie jest wcale takie złe :) bo reklama
a tu caly watek jest o ovh

no super ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 30 Paź 2015 13:49 
Awatar użytkownika

niebieski
jeszcze do tych co wspomnialem dodam http://swhosting.pl/

testuje od kilku tygodni i jestem pod mega wrazeniem, support najlepszy z dotychczasowych ktore mialem a lubie im potruc tylek i pozadawac milion pytan :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 30 Paź 2015 17:05 

Korzystałem z hekko.pl przez 3 lata i nie byłem zbyt zadowolony. Lepiej zainwestuj w ovh.
Lub jeśli Twoja strona nie będzie zawierać >1gb, mogę Ci udostępnić swój.
Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości