Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#1741 PostWysłany: 19 Paź 2015 09:08 

niebieski
1. Dotyczy wszystkich mil.
2. Będziesz mógł, jeśli tego przywileju do tego czasu nie zlikwidują.
 Profil Relacje PM off
Siemion uważa post za pomocny.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1742 PostWysłany: 19 Paź 2015 11:50 

srebrny
@Siemion - Mile są ważne jeszcze 3 lata od momentu utraty statusu , a nie od daty naliczenia mil ;-)
Siemion uważa post za pomocny.

#1743 PostWysłany: 21 Paź 2015 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam niewielką (~2000) ilość mil która przepada pod koniec grudnia. Domyślam się, że nic za to nie dam rady kupić, więc pomyślałem, że przekażę je na jedną z fundacji dostępnych w programie M&M. Niestety i tutaj nic z tego - potrzebne minimum 3000 mil. Wymyśliłem, że dokupię mil (jeśli byłby sensowny kurs) do tych 3000 i dokonam ich przekazania na fundację. Okazuje się, że ta opcja też już jest niemożliwa. Wygląda na to, że po prostu moja odrobina mil przepadnie, chyba, że ma ktoś jakiś pomysł?
 Profil Relacje PM off  

#1744 PostWysłany: 21 Paź 2015 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Możesz zamówić jakąś pierdułkę z Worldshopu, dopłacając 2-3 euro (długopisy, breloczki, torby na zakupy, itp.), ale pod warunkiem odbioru osobistego na lotnisku FRA/MUC, bo przesyłka do PL (29€) to już przestaje być opłacalna.
 Profil Relacje PM off  

#1745 PostWysłany: 22 Paź 2015 15:01 

Czy w Miles&More można wybrać nagrodę Multicity? Chodzi mi np. o trasę Hong Kong - Europa - Nowy Jork, z czego pierwszy segment wykorzystałbym w listopadzie a drugi w grudniu. Jeżeli tak, to dalej byłaby to stawka 50.000 mi. + podatki?
 Profil Relacje PM off  

#1746 PostWysłany: 22 Paź 2015 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Można, na dwa sposoby.
Albo jako dwie nagrody w jedną stronę (HKG do EU + EU do NYC), lub jako jeden segment podróży 3+ regiony z dodatkową opłatą 30k za wykorzystanie odcinków poza kolejnością (i ewentualnie 50E za zmianę żeby to faktycznie wymóc, sam nie próbowałem jeszcze).
Za 50k które normalnie taki lot by kosztował nie wyjdzie, bo przy podróżach w jedną stronę nie można brać stopoverów.
 Profil Relacje PM off
TonyH uważa post za pomocny.

#1747 PostWysłany: 22 Paź 2015 16:08 

niebieski
Szanowni, a ode mnie pytanko z nieco innej beczki- obsługa sytuacji "trudnych" w M&M.

Otóż wypożyczalnia Sixt w Keflaviku obiecała mi- jeszcze grubo przed wypożyczeniem- przyznanie 500 mil, zgodnie z opisem na stronie.
Po zwróceniu samochodu (dokładnie 25.07 br) , kilka razy potwierdzano mailowo, że mile zostaną wkrótce przesłane. Po kilku ponagleniach wypożyczalnia zmieniła ton nagle twierdząc, że przesłali mile do M&M i teraz to już nie ich problem, kiedy one się pojawią u mnie na koncie.

Do dnia dzisiejszego, mil od Sixta nie ma. Wszystkie maile oczywiście mam.
Co mogę z tym zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#1748 PostWysłany: 22 Paź 2015 16:11 

złoty
Robiłes rezerwacje bezpośrednio przez Sixta?
Ostatnio zwracają uwagę czy dokonywane były rezwerwacje przez pośredników.
W takich wypadkach nie przyznają.
Mnie tak potraktowano już ze trzy razy, ostatnio we wrześniu w Skopje.
Miałem auto brane w Hertz.
 Profil Relacje PM off  

#1749 PostWysłany: 22 Paź 2015 16:16 

niebieski
Mam tak samo.
Jakieś dwa tygodnie temu wysłałem listem umowę najmu z reklamacją do M&M (adres w Niemczech) + drugą reklamację za auto w Charleroi. Przedwczoraj naliczyli tylko Charleroi. Więc poczekam jeszcze z tydzień-dwa...

P.S. Odnośnie rezerwacji przez pośredników - zawsze biorę przez pośredników i pokazuję kartę M&M przy okienku. Mile zawsze dostawałem. Te dwa przypadki powyżej - zapomniałem pokazać karty....

P.S.2 Przed wysłaniem listem próbawałem elektronicznie wypełnić formularz - ale jakiś błąd wywalało.

Ostatnio edytowany przez Gleba3 22 Paź 2015 16:19, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#1750 PostWysłany: 22 Paź 2015 16:17 

niebieski
Nie, rezerwacja przez rentalcars.com a nie bezpośrednio. I stąd właśnie ciąg maili ode mnie- najpierw pytałem z ciekawości, czy przyznają mile, jeśli to jest rezerwacja przez pośrednika. Potwierdzenie. Później, już po wypożyczeniu, kilka razy napisali, że tak, mile będą.

Gdyby ktoś powiedział wprost, że ich nie będzie, to by była inna rozmowa. Ale było jak było.
 Profil Relacje PM off  

#1751 PostWysłany: 22 Paź 2015 16:18 

srebrny
Najlepiej wypełnij formularz brakujących mil na stronie m&m

#1752 PostWysłany: 22 Paź 2015 16:29 

złoty
john_doe napisał(a):
Nie, rezerwacja przez rentalcars.com a nie bezpośrednio. I stąd właśnie ciąg maili ode mnie- najpierw pytałem z ciekawości, czy przyznają mile, jeśli to jest rezerwacja przez pośrednika. Potwierdzenie. Później, już po wypożyczeniu, kilka razy napisali, że tak, mile będą.

Gdyby ktoś powiedział wprost, że ich nie będzie, to by była inna rozmowa. Ale było jak było.

W związku z tym, że już z trzy razy nie dostałem mil za takie rezerwacje nie upieram się i nie walczę o nie.
W Skopje i w Belgradzie wyraźnie mi powiedzieli, ze rezerwacja jest przez pośrednika i że nie naliczą.
W Skopje udało mi się gościa jednak czyms udobruchać i miał je naliczyć menager.
Ale dobrze wiedziałem, ze tego nie zrobi.
Może przez to, że nie policzyli nam 14 euro za dojazd na lotnisko w godzianach zamknięcia biura.
 Profil Relacje PM off  

#1753 PostWysłany: 24 Paź 2015 19:39 

Cześć,

Mam od kilku lat kartę kredytową M&M i zebrałem w tym czasie ponad 60 tys. mil.
Słaby ze mnie podróżnik, jak gdzieś latam to z biurami podróży, więc pomyślałem, że wezmę sobie jakieś fanty z ich sklepu. Tutaj zonk, od początku miesiąca nie można zamawiać z Polski. Czy mogę te mile wykorzystać jeszcze w jakiś sposób, czy należy jedynie czekać aż kiedyś się przydadzą na bilet? :)
 Profil Relacje PM off  

#1754 PostWysłany: 24 Paź 2015 20:52 

srebrny
Jak masz znajomych to najlepiej zmień adres na niemiecki (albo inny) i zamów.

#1755 PostWysłany: 24 Paź 2015 21:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Czekać aż przydadzą się na bilet. Przelicznik z worldshopu jest tragiczny względem wartości którą jesteśmy w stanie uzyskać w powietrzu.

Ostatnio edytowany przez Roku, 31 Paź 2015 14:33, edytowano w sumie 1 raz
podwójny post
 Profil Relacje PM off  

#1756 PostWysłany: 28 Paź 2015 14:32 

srebrny
wybaczcie za banalne pytanie ale próbowałem przedrzeć się przez poprzednie 88 stron, jednak bez większego efektu i cały czas mam wątpliwości. :(

Pierwszy raz chciałbym zarezerwować bilet z wykorzystaniem M&M stąd mój brak doświadczenia...
Interesuje mnie OW z PVG do GUM w kwietniu, znalazłem na stronie united, że są dostępne bilety za 15k mil + jakieś 16-30USD (przez różne linie/lotniska w JP, KR).
Teraz pytania: :)
1. czy united pokazuje w kalendarzu mile M&M czy MileagePlus (a może jest to przelicznik 1:1)?
2. czy dopłata pokazana na stronie united odnosi się również do M&M?
3. czy dla 4 letniego dziecka opłaty/mile są analogiczne?
4. czy rezerwować można tylko przez infolinie M&M? (na stronach z rezerwacją biletów nagród oczywiście nie ma tych lotów, a nawet nie ma PVG)
5. jak to zrobić najlepiej :)
 Profil Relacje PM off  

#1757 PostWysłany: 28 Paź 2015 14:49 
Awatar użytkownika

niebieski
1. United pokazuje w kalendarzu (werble) mile United.
2. United pokazuje w kalendarzu dopłatę w United.
3. Tak.
4. Tak.
5. Szybko i sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#1758 PostWysłany: 28 Paź 2015 14:56 

srebrny
dzięki za szybką odpowiedź

ad. 1 & 2
czy są to poziomy zazwyczaj porównywalne z M&M?
 Profil Relacje PM off  

#1759 PostWysłany: 28 Paź 2015 14:57 

niebieski
1. czasem
2. rzadko
 Profil Relacje PM off  

#1760 PostWysłany: 28 Paź 2015 15:09 

srebrny
a więc zadzwoniłem na infolinię i w M&M ilość mil *2 w stosunku do United, o taxy już nawet nie pytałem bo trzeba założyć rezerwację, aby je poznać, a nie mam nawet 90k dla 3 osób żeby to sprawdzić.
Do tego max ilość przesiadek to 1, a chciałem przy okazji zahaczyć o Saipan.
Generalnie już wiem czemu nigdy nie mogłem tych mil w M&M spalić. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9590 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości