Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Paź 2015 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 589 863
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Pośrednik edreams.it
Pegasus Airlines
Załącznik:
image.jpg
image.jpg [ 135.6 KiB | Obejrzany 2559 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Arnoldx19 uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 19 Paź 2015 21:02 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
Co tu jest tajnego??

#3 PostWysłany: 19 Paź 2015 21:28 

Dzis chyba dostalem maila od Pegasusa, ze wrzucil loty do letniej siatki. Ta oferta nie odstaje od tego, do czego na tym kierunku mozna byc przyzwyczajonym.
 PM off
Japi_29 lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Paź 2015 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 258 199
niebieski
trochę poobserwować i zejście poniżej 150€ z Pragi/Lwowa nie jest trudne :)
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 20 Paź 2015 21:35 

Ukraina -> Iran - rozumiem źe lot dla tych co lubią się rozerwać?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Paź 2015 23:16 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Zawsze możesz wybrać się do Międzyzdrojów:)
7 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 20 Paź 2015 23:31 

aoeuidhtn napisał(a):
Ukraina -> Iran - rozumiem źe lot dla tych co lubią się rozerwać?

Lwów -> Iran. Poczytaj o bezpieczeństwie w Iranie to więcej zrozumiesz.
 PM off  

#8 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@Japi_29 no właśnie obserwuję ten kierunek od dłuższego czasu i jakoś nie udało mi się zejść poniżej 150 euro. Jeśli gdzieś rzuci Ci się w oczy to daj proszę znać, będę wdzięczna.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:06 

@travelerka, to jak znajdziesz to prosiłbym o PW bo też się wybieram. Chciałbym w listopadzie lub późnym październiku.
 PM off  

#10 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:11 
Awatar użytkownika

niebieski
@Don_Bartoss nie ma sprawy. Ja też poluję na jesień, tylko nieco wcześniejszą :) Ale póki co ceny na ten okres są jak dla mnie zaporowe.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:11 

@travelerka, a czemu wcześniejszą i na jak długo chcesz jechać? Nie za gorąco będzie? Tu patrzę, że taki październik to chyba idealny:
https://weatherspark.com/averages/32810/10/Tehran-Iran
 PM off  

#12 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:29 
Awatar użytkownika

niebieski
@Don_Bartoss Wstępnie myślałam o wrześniu. W tym roku miałam jechać o tej porze i plany niestety spaliły na panewce. Fakt, że o tej porze roku jest tam w dalszym ciągu dość ciepło :), ale przy niczym się nie upieram. Wszystko zależy od biletów. Będę szukać ogólnie na wrzesień, październik. W moim przypadku to chyba końcowa cena zadecyduje, kiedy pojadę. Chciałabym jechać tak na minimum 2 tygodnie.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 21 Paź 2015 09:52 

@travelerka, jeszcze te ukraińskie warto śledzić bo niekiedy mają dobre promocje, co przy oszczędności czasu i uwzględnieniu kosztów dojazdu do Lwowa/Pragi może mieć sens (choć one też lubią sobie wylatywać z jakiegoś Wilna:) ).
 PM off
travelerka lubi ten post.

#14 PostWysłany: 21 Paź 2015 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 772
Kilometry: 1 313 134
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
Pardon, się wtrącę w waszą dyskusję.
Pojechałem połowa września do 10 października kilka lat temu. Okres dobry, ale żeby dokładnie ustalić czy idealny trzeba wiedzieć, w które rejony planujecie dotrzeć.
Nad Zatoką Perską- sucho i gorąco tak, że trudno wytrzymać, snuliśmy się od jednego klimatyzowanego sklepu do innego po byle jakie zakupy, żeby tylko schłodzić się po drodze. Na szczęście prawie wszystkie fury mają mocną klimę (region jest raczej bogaty). Kąpiel w morzu nie specjalnie daje ochłodę, bo woda ma ze 30 stopni. Bardzo miło spaceruje się około 6 rano (szliśmy z dworca autobusowego do centrum Bandar Abbas) a już o 7 odechciało nam się spaceru i złapaliśmy stopa.
Yazd, Shiraz, Persepolis- było trochę za gorąco ale w sumie przyjemnie, pewnie lepiej jechać jakiś miesiąc później.
Mashad, Kerman- bardzo ciepło i fajnie, wokół pustynia.
Wrzesień i październik w Teheranie to bardzo dobra pora, tuż przed wylotem do Europy doświadczyłem nawet deszczu w północnym Teheranie (ta część od strony gór 3000 m.npm) podczas gdy w południowym w okolicach Głównego Bazaru świeciło słońce.
Na północy to w sumie nie byłem. Jeśli chcecie wspiąć się na Demavand (>5000 m. npm.) to może być już załamanie pogody, doradzam więc jechać wcześniej.

@aoeuidhtn nie wie o czym pisze
 Profil Relacje PM off
travelerka lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 21 Paź 2015 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 258 199
niebieski
ja niestety nie mogłem przez nieszczęsną obrone mgr do której jeszcze nie doprowadziłem ale tydzień temu bracia pojechali , Praga->Teheran 620 zł, na 3 tygodnie. Z tego co wiem pogoda idealna, w stolicy około 25 stopni, teraz powinni być w okolicach Kerman

#16 PostWysłany: 21 Paź 2015 11:24 
Awatar użytkownika

niebieski
@sko1czek No ja właśnie neiśmiało myślałam o wspinaczce na Demavand, ale nie wiem czy dam rade kondycyjnie. W zeszłym roku trochę jeździłam rowerem po Patagonii i było dobrze :), ale tak się teraz rozsiadłam, że nie wiem czym nie byłoby za ciężko. Dlatego jestem otwarta na miesiąc podrózy. Niech los zdecyduje czy będę zdobywać górę czy nie :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Paź 2015 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Zobaczcie czy to co bylo na glownej pare dni temu nie dziala dalej: http://www.fly4free.pl/tanie-przeloty-b ... mbul-iran/

Ja tez sie czailem na ten kierunek i z przerazeniem obserwowalem ceny. Na 30% od Pegasusa sie nie doczekalem i juz mialem placic 270€ za bilety. Daty mialem niestety bardzo sztywne, i tylko ten kierunek wchodzil w gre.

Na szczescie udalo sie zlozyc za 570zl Stambul-Teheran Turkishem i doloty Wizzem w sumie za 250 (ale jakby za 0 bo z punktow Wizz).
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#18 PostWysłany: 21 Paź 2015 12:08 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Jeśli chodzi o pogodę i upały, to trzeba pamiętać, że kobiety mogą chodzić tylko w chuście i raczej generalnie odkryte.
To oczywiście zwiększa dyskomfort przy wysokich temperaturach.
Ja byłem w lutym i w okolicach Shirazu spiekłem sobie czółko w ciągu 2 dni.
Dlatego wrzesień to raczej nie za bardzo.

#19 PostWysłany: 21 Paź 2015 12:11 

@zbyhu, orientujesz się może czy te 127 EUR Turkisha za lot Stambuł-Teheran to jakieś super promo czy raczej standard na tej trasie? Mówi się o zamiarach zwiększenia przez Turków częstotliwości lotów WAW-IST, co by dawało szanse na jakieś okazje. Zgodzę się zapłacić więcej byle tylko nie tracić czasu w Budapeszcie.
 PM off  

#20 PostWysłany: 21 Paź 2015 12:19 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Nie mam pojecia :)

Zaskoczyla mnie taka cena, przesiadki mi akurat nie przeszkadzają - jakimś cudem nie trafiłem w tym roku do Budapesztu, to sobie z checią odwiedzę wszystkie ulubione miejsca, a do Turcji i tak miałem kupować wizę w lutym - to nie dodaje mi ona w zasadzie kosztów.

Ale jakby TK zaczął robić loty na jednym bilecie za ~800zł to kupuję w ciemno, bo rzeczywiście ile można się przesiadać :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Chupacabra, szfarcjeger oraz 9 gości