Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Paź 2015 11:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
elwirka napisał(a):
Owszem, ale zazwyczaj (podkreślę zazwyczaj) pojawiają się krótko po tym, jak ktoś zarezerwował hotel. Skoro nic takiego nie nastąpiło, a rezerwacje (jak dobrze zrozumiałam) są sprzed dłuższego czasu, to zapewne nic takiego nie nastąpi. A nawet gdyby nastąpiło, to Booking wyśle stosowną informację i wtedy można uzupełnić na stronie portalu wg wskazówek górnego77 dane innej karty.

@cekace, tu akurat oboje macie rację, mogą preautoryzowac dzień wcześniej, jak się nie uda poproszą o zmianę danych karty i dadzą czas, by to uczynić (wystarczy na stronie hotelu/hostelu, gdzie chcemy zarezerwować nocleg na dole kliknąc na obrazek akceptowanej przez nich karty np. VISA, by nas "oświeciło" tj. poinformowało co mogą)

mi właśnie chodziło o to, że mogą pobrać w każdej chwili :)
Tylko jeszcze jedna mała uwaga, info o braku preautoryzacji z bookingu mi trafiło do spamu, chociaż pozostałe maile z bookingu przechodzą przez filtr antyspamowy i niestety rezerwacja została anulowana.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#22 PostWysłany: 13 Paź 2015 12:42 

niebieski
cekace napisał(a):

Jak masz usunięte CVV na karcie to nikt Ci go nie podejrzy w żadnym sklepie nawet w warzywniaku, PIN do karty też masz zapisany obok CVV?

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Przecież piszę, że znajomość CVV nie jest wcale konieczna do skutecznego przeprowadzenia operacji - jeśli ktoś się uprze to wystarczy podejrzeć jedną stronę karty w przytoczonym przeze mnie warzywniaku i już ma wszystkie dane, żeby nas okraść. Ale jednak chodzimy do tych warzywniaków, płacimy i nikt nas nie okrada ;)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Paź 2015 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 200 714
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Wiadomo jak to wygląda w hostelach - do danych karty może zajrzeć każdy z obsługi a bywa, że te kartki walają się na recepcji.
Zazwyczaj na bookingu wpisuję jakiegoś pustego prepaida, ale nierzadko po jakimś czasie przychodzi mail o tym, że trzeba podać kartę ze środkami.

Miałem jeden przypadek, gdy bank zablokował mi kartę, bo zauważono podejrzaną transakcję (0 euro dla zalando.de, faktycznie nie moja) i jestem właściwie pewny, że kartą bawił się ktoś pracujący w jednym z miejsc, gdzie nocowałem w ostatnich miesiącach.\

A 1 euro to tylko preautoryzacja, dość powszechna.
tntrt uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 13 Paź 2015 12:55 
Awatar użytkownika

srebrny
mikerus napisał(a):
cekace napisał(a):

Jak masz usunięte CVV na karcie to nikt Ci go nie podejrzy w żadnym sklepie nawet w warzywniaku, PIN do karty też masz zapisany obok CVV?

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Przecież piszę, że znajomość CVV nie jest wcale konieczna do skutecznego przeprowadzenia operacji - jeśli ktoś się uprze to wystarczy podejrzeć jedną stronę karty w przytoczonym przeze mnie warzywniaku i już ma wszystkie dane, żeby nas okraść. Ale jednak chodzimy do tych warzywniaków, płacimy i nikt nas nie okrada ;)

Łatwiej jest jak znasz CVV :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 14 Paź 2015 08:58 

Loty: 12
Kilometry: 14 496
Krajów: 7 / 3.3%
Ja mam taką sytuację że po zrobieniu rezerwacji o podaniu numeru karty hotel zrobił blokadę ba pełna kwotę i wszystko przeszło, po czym napisali ze nie mogą autoryzowac karty i grożą anulowaniem.
Dzwonił do mnie booking tłumaczyłem ze blokada przeszła, że bank potwierdza, nawet przesłałem na ich prośbę screena z blokada ale potem się okazało ze nie przyjmują z urządzeń mobilnych a kompa nie miałem.
Ostatecznie rezerwacje anulowali, czekam tylko kiedy zejdzie blokada.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości