Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Wrz 2015 15:59 
Awatar użytkownika

• najlepiej Poznan, ale moze byc tez Wroclaw, Warszawa, Berlin, Praga, Trojmiasto, Szczecin...

Dokąd
  • Sztokholm Arlanda

Data wylotu
  • 04.01.2016

Długość pobytu
  • oby jak najkrócej :)

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Np. Krakow-Arlanda(1087zl) + ryan lub wizz z PL na pobliskie lotnisko z bagażem minimum 600zl, kombinacje z Niemiec czy Rygi tak samo drogo

Dodatkowe informacje
  • 5.01 o godz. 18:20 mamy wylot z lotniska Sztokholm Arlanda do Manili (z przesiadką w Pekinie).

Od paru dni kombinujemy, jak dostać się na to lotnisko i nie wydać na to 5-6 stów. Przejrzeliśmy mnóstwo połączeń, wliczając w to autobus (400zł) czy przepłynięcie promem z Gdańska do Nynäshamn (320zl), ale wtedy zostaje za mało czasu na transport 100km do lotniska.

Najlepiej byłoby lecieć z Poznania, jednak nie ma problemu, aby dojechać gdzieś np. do Berlina, Warszawy, Pragi, czy nawet mieć przesiadkę gdziekolwiek. Generalnie zależy nam na kasie bo lecimy na 11 tyg do Azji i musimy minimalizować koszty. Plecaki 8-10kg planujemy mieć ze sobą tj. nie duże ale w podręcznym się nie zmieszczą.

Wprawdzie zostały do wylotu jeszcze 3 miesiące, ale chciałbym mieć już wszystko zaklepane.
    Mam nadzieję, że wyjadacze z tego forum będą w stanie nam jakoś pomóc :)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 28 Wrz 2015 16:28 

5 stycznia jest wizzair za 244 z Warszawy do Sztokholmu Skavsta, a później autobusem lotniskowy z przesiadką w Sztokholmie Centralnym za 108 zł dojedziecie do Arlanda.
Gdy będziecie przeszukiwać tanie linie to może jeszcze taniej znajdziecie, bo do Skavsta jest dużo lotów z Polski.
 PM off  

#3 PostWysłany: 28 Wrz 2015 16:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Obecnie na Skavstę nie ma nic tańszego w tym terminie ale może się jeszcze pojawić, bo Wizz i Ryan latają z różnych miast w Polsce, a ceny stale "pływają". Przy planowaniu trzeba tylko pamiętać, że jazda dwoma busami Skavsta-centum-Arlanda to minimum 2h, a na spokojnie to trzeba liczyć 3h.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Wrz 2015 16:42 

Widoki z autobusu bardzo ładne więc te 2 godziny w autokarze nie będą nudne.
 PM off  

#5 PostWysłany: 28 Wrz 2015 17:30 
Awatar użytkownika

Dzięki wszystkim! Chciałem właśnie spytać, czy ceny i teminy mogą się jeszcze zmieniać? Bo jak są loty np. 2, 3, i 5 stycznia, to czy możliwe, że ta linia doda jeszcze lot 4.01 czy raczej tak się nie robi?

btw. "5 stycznia wizzair za 244 z Warszawy do Sztokholmu Skavsta" chyba nie ma - widze tylko 4. stycznia za 449 i 6. za 289
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Wrz 2015 17:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Zmiana terminów lotów zdzarza się raczej rzadko ale zmiana cen w tanich liniach to chleb powszedni, tylko nigdy nie wiadomo w którą stronę :)
5 stycznia jest z POZ, a nie WAW, @highflyer pewnie krzywo spojrzał :)

p.s.
Do zgrubnego ale szybkiego poziomu cen dobrze wykorzystać popoularną stronkę (w okienko wpisać Sztokholm i ładnie przefiltruje):
http://samolotemtaniej.pl/tanie-loty/z-Polski/nad-morze
Widać że przełom roku to trochę kiepski termin, bo już tydzień później i prawie przez całą zimę są najniższe ceny.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 28 Wrz 2015 17:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Wrz 2015 17:49 
Awatar użytkownika

No to nie wiem o co kaman. U mnie lot Poznan-Skavista na 5. stycznia 2016, godz. 6:00-7:30 kosztuje 449,00 (bez bagażu)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Wrz 2015 17:53 

Z Wilna jest Wizzair 40 Euro WDC na 5 stycznia. Wilno bardzo ładne miasto i wieża telewizyjna zmienia się w choinkę.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 28 Wrz 2015 17:58, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
bumelant.net lubi ten post.

#9 PostWysłany: 28 Wrz 2015 17:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Zgadza się ta cena 244 zł to z Warszawy 6 stycznia i dla klubowiczów WDC.
5 stycznia jest z POZ - 449 zł cena regularna, 359 zł z WDC (przy dwóch osobach opłaca się kupić roczne WDC za 139 zł, wystarczy kupić dla jedenej osoby, a zniżka obejmuje dwie + bagaż).
https://wizzair.com/pl-PL/travel_servic ... usive_Club
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Wrz 2015 17:59 
Awatar użytkownika

Higflyer napisał(a):
Z Wilna jest Wizzair 40 Euro

u mnie jest za 49,90 euro
+ 30,00 za bagaż 1szt

razem 79,90 euro, czyli 340zl, plus autobus ok 100zł z Skavista do Arlanda,

czyli z 460zł, liczac, że uda sie kupić bilet na polskiegobusa WAW-WIL za dwie dyszki.

Noo już coś :) chociaż szukam dalej, dzięki

-- 28 Wrz 2015 18:01 --

aha WDC, racja :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Wrz 2015 18:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Chyba ciągle nie załapałeś że ceny w Wizz są zawsze DWIE.
A podałem linka jak na tacy :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 28 Wrz 2015 18:04 
Awatar użytkownika

Tak, widzę już :) nigdy nie patrzę na tę niższą cenę, bo nie mam i nie miałem nigdy tej karty. Zawsze jak sobie liczyłem, wychodziło, że nie opłaca mi sie jej kupować

-- 28 Wrz 2015 18:05 --

Może będą jakieś tansze loty z miast, gdzie jezdzi polskibus np. Wilno, Ryga, Tallin.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Gru 2015 22:47 
Awatar użytkownika

W końcu nie udało się znaleźć nic w rozsądnej cenie z PL ani okolic i kupiłem lot AirBaltic z Rygi bezpośrednio na Arlanda za 35 euro
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości