Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Paź 2010 19:28 

Hej,

Szukam tanich lotów z Polski na wycieczki jednodniowe.
Coś typu wylot z Łodzi przed południem powrót wieczorem (tak, żeby chociaż 2 godziny pobyć na miejscu poza lotniskiem),
zdaje sobie sprawę, że może być ciężkie, więc w grę wchodzą jeszcze opcje:
Powrót następnego dnia, z możliwością koczowania na lotnisku,
lub loty z przesiadkami ;-)

Wylot i powrót może być też innymi liniami.

Terminy obojętne.

Pozdrawiam
Piotrek
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 14 Paź 2010 09:17 

niebieski
Witam,

tanie loty najłatwiej szukać i bookować na tych stronach: www.ryanair.com i www.wizzair.com

tam też są opisane lotniska, weź po uwagę, że z tanimi liniami generalnie nie lecisz bezpośrednio do miasta docelowego tylko na lotnisko oddalone o kilkanaście czy kilka kilometrów od miasta np. Barcelona, czyli lecisz do Girony lub Reus a to jest ok 100km od Barcelony, a do Girony 12km. Oczywiście są wyjątki np. Piza gdzie lotnisko jest w mieście i śmiało można "z buta" zwiedzić wieżę ;-), są tez lotniska oddalone o kilka km od miasteczka np. Bergamo (od Bergamo 5km ale już 45 km od Mediolanu). Także 2h może być troszkę mało żeby coś ogarnąć.

Musisz sobie sam ogarnąć lotniska, czasy przylotów i odlotów, możliwości przenocowania na danym lotnisku itd. itp. nikt tego za Ciebie nie zrobi. Ponadto forum jest skarbnicą wiedzy, a na głównej dowiesz się o aktualnych promocjach.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Paź 2010 09:45 

Szukam taniego lotu z katowic do berlina.
ine lotniska również wchodzą w gre (krk, wro, ew. wawa)
Będę wdzięczna za informacje.
Szukam, ale nic specjalngo nie widze.
Termin wylotu najwczesniej za miesiac :)

Pozdrawiam wszystkich
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Paź 2010 10:50 

niebieski
może nie lot a pociąg? ostatnio będąc na dworcu widziałem reklamę jakiegoś Eurocity KRK-Berlin i bilet z Wro kosztował 19€ więc z Katowic pewnie podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Paź 2010 08:08 

ooo to też dobry pomysł.
Wcześniej nie pomyslałam ani nawet nie słyszałam o pociągach do berlina :)
Dziękuję Ci za informacje:)

Mam jeszcze pytanie o loty do USA czy jest jakas reguła np. pora roku, miesiac kiedy te bilety są tańsze? Póki co mam jakies ponad pol roku na znalezienie odpowiedniego lotu wiec bd szperac:) Jesli ktos z Was by widział jakies atrakcyjne ceny to proszę o info:)

Z góry dziękuję:)

Pozdrawiam,
Alia
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Paź 2010 14:15 

Wlasnie znalazlam lot pod koniec lutego do NY

WAW-DUB-JFK 25-02-2011
JFK-DUB-WAW 25-05-2011

Cena: 1.316 zł
Linia lotnicza: Aerlingus

Czy latał ktoś tymi liniami?

Co o tym myslicie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Paź 2010 15:02 
Awatar użytkownika

Na pewno wychodzi Ci tak niska cena? Ja szukam i wyskakuje ponad 2.000 zł. Za 1.316 zł z chęcią bym z nimi poleciał :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Paź 2010 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
alia napisał(a):
Wlasnie znalazlam lot pod koniec lutego do NY
Cena: 1.316 zł

znalazłaś sposób na niepłacenie podatków i opłat?

PS. rok temu na tej trasie były bilety po 528 zł RT ;)

#9 PostWysłany: 15 Paź 2010 15:53 

Byłam pod ogromnym wrazeniem, ale ze wszystkim wyszla mi taka suma dlatego pytam czy to mozliwe?

Tez caly czas szukam lotow do NY i przecietne ceny to 2000 z groszami.
Wiadomo bez przesiadki drozsze.

Dzwonilam pod infolinie pytajac o bezposredni lot i powiedziano mi ze jest za 2166 zł ze wszystkimi oplatami.
Tez nie najgorzej, ale potrzebuje tanszego :D:)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Mar 2011 11:09 

Loty: 79
Kilometry: 115 952
Krajów: 17 / 7.9%
Ja byłem w ostatni weekend z Warszwy.

Pociąg nocny o 23:10 do Gdańska, tam dwie godziny, później lot do Sztokholmu-Skavsta. Na miejscu można dojechac miejskim autobusem do Nokoping. Jest to fajne, klimatyczne miasteczko. Cena biletu miejskiego w obie strony to 22 zł.
W mieście jest 1,5 godziny czasu. Najlepiej wracać autobusem o 15:01 na lotnisko. Koło 17:30 są samoloty do Poznania (nasza opcja) lub Łodzi.

W Poznaniu mocno się streszczając zdążysz na pociąg 19:26 do Warszawy lub (co polecam) wypad na Stare Miasto (bardzo klimatyczne) i powrót pociagiem 2:10 do Warszawy.

Cena biletów zaczyna się od 42 zł (ze wszsytkimi opłatami). Do tego 5,50 zł komunikacja miejska w Polscy i 22 zł w Szwecji (46 SEK).
Pociągi to odpowiednio 59,50 (+ewentualna kuszetka żeby się wyspać 25,50) i 54.

Polecam :)

Znacie inne takie opcje?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości