Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#1081 PostWysłany: 23 Wrz 2015 20:18 

FankaNHL napisał(a):
Ja już po wizowizycie- w Krakowie. Niepotrzebnie chowałam w aucie pod siedzeniem swój dobytek i zamartwiałam się, czy mi nie każą wyrzucić na chodnik kluczyków- wpuszczali z torebkami, płaszczami i całą resztą. Singielka, pracująca od lat na umowę o dzieło, lecąca do Stanów na tydzień z przyjacielem- wiza otrzymana bez problemów. Urzędnik zapytał tylko, po co lecę, z kim i czy mam w Stanach rodzinę. Być może zdecydowały właśnie kwestie rodzinne, bo przede mną kilka osób z rzędu wychodziło z paszportami w ręce.

kwestie rodzinne czyli, że masz czy nie masz tam rodziny?
Ja we wniosku wpisałam że mam wujka (choć to daleka rodzina) bo u niego się zatrzymamy z moim chłopakiem, mam od niego zaproszenie i nie wiem czy dobrze zrobiłam, rozmowę mam w piątek ale niestety nie udało mi się umówić i dla mnie i dla mojego chłopaka wizyty o jednej godzinie: ja mam o 9.00 a on o 9.15 bo jego wpłata została dzień później po mojej zaksięgowana. Boje się jesli będę sama przy okienku to odeślą mnie z "kwitkiem" bo przecież jestem tylko stazystką nie mam nawet normalnej umowy o prace.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1082 PostWysłany: 23 Wrz 2015 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Nie ma problemu te 15 minut. Idźcie razem.

#1083 PostWysłany: 23 Wrz 2015 22:27 

Shaq napisał(a):

Myślisz, że tak można? Konsultant w ambasadzie mi odp, że musiałabym się zmienić swoją godzinę na taką jak jego,
ale już nie można bo to była ostatnia opcja na piątek i nie było więcej niż 1 miejsce na tę godzinę a innych już nie było. Ja się zapisałam rano na 9 a on po 13 bo dopiero wtedy jego wpłata została zaksięgowana i została tylko godzina 9.15. Płaciliśmy o jednej porze i z jednego banku.
 Profil Relacje PM off  

#1084 PostWysłany: 23 Wrz 2015 22:30 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Jeżeli nie jesteście małżeństwem to i tak będzie osobno Przepytywani, wiec bez znaczenia czy będziecie na jedna godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#1085 PostWysłany: 23 Wrz 2015 22:36 

niebieski
My nie byliśmy małżeństwem i mimo tego byliśmy odpytywani wspólnie. Z reszta odpytywani to dużo powiedziane bo trwało to z 3 minuty
 Profil Relacje PM off  

#1086 PostWysłany: 24 Wrz 2015 00:01 

srebrny
W zeszłym roku tych godzin nikt nie sprawdzał. Ja wszedłem chyba ze 2h wcześniej.

Temat postu: Wiza - USA
#1087 PostWysłany: 24 Wrz 2015 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 231
Kilometry: 630 656
Krajów: 54 / 25.2%
złoty
Silmarillion napisał(a):
Shaq napisał(a):

Myślisz, że tak można? Konsultant w ambasadzie mi odp, że musiałabym się zmienić swoją godzinę na taką jak jego,
ale już nie można bo to była ostatnia opcja na piątek i nie było więcej niż 1 miejsce na tę godzinę a innych już nie było. Ja się zapisałam rano na 9 a on po 13 bo dopiero wtedy jego wpłata została zaksięgowana i została tylko godzina 9.15. Płaciliśmy o jednej porze i z jednego banku.

Można, zwłaszcza, że między Waszymi wejściami jest tylko 15 min. różnicy. Miesiąc temu "odnawiałem" wizę w Krakowie. Po wejściu i zeskanowaniu palców bierzesz numerek z automatu jak na poczcie i czekasz wraz z innymi w pomieszczeniu na krześle. Po prostu poczekasz 15 min. na kolejkę Twojego towarzysza i jak przyjdzie to weźmiecie numerek.

Potwierdzam również, że wbrew temu co jest napisane na stronie konsulatu, można mieć ze sobą telefon komórkowy i zostawić go w depozycie. Duża zmiana po 10 latach... ;)
 Profil Relacje PM off  

#1088 PostWysłany: 24 Wrz 2015 02:40 

Loty: 99
Kilometry: 184 012
Krajów: 41 / 19.2%
darekd napisał(a):
Miedzy USA a Portoryko nie ma dodtowych kontroli (loty są traktowane jako krajowe w US). Przy wjeździe z Meksyku procedura jest standardowa i z reguły jak się ma wizę i umie odpowiedzieć na kilka prostych pytań to nie ma problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam jeszcze takie szybkie pytanko. Jak wygląda sytuacja przy wlocie z Meksyku do USA, mając kupiony lot wylotowy z USA do Australii? Dzieki, Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#1089 PostWysłany: 24 Wrz 2015 05:00 
Awatar użytkownika

Loty: 265
Kilometry: 343 142
Krajów: 35 / 16.4%
Normalnie wizyta u oficera imigracyjnego (musisz mieć wizę). Jeśli o to Ci chodziło

#1090 PostWysłany: 24 Wrz 2015 07:47 

monroe napisał(a):
Silmarillion napisał(a):
Shaq napisał(a):

Można, zwłaszcza, że między Waszymi wejściami jest tylko 15 min. różnicy. Miesiąc temu "odnawiałem" wizę w Krakowie. Po wejściu i zeskanowaniu palców bierzesz numerek z automatu jak na poczcie i czekasz wraz z innymi w pomieszczeniu na krześle. Po prostu poczekasz 15 min. na kolejkę Twojego towarzysza i jak przyjdzie to weźmiecie numerek.

Potwierdzam również, że wbrew temu co jest napisane na stronie konsulatu, można mieć ze sobą telefon komórkowy i zostawić go w depozycie. Duża zmiana po 10 latach... ;)

Czyli jak poczekam po wejściu na niego 15 min i razem weźmiemy numerek (ale jeden na nas dwoje czy każdy swój?) to będziemy mogli odbyć rozmowę w Warszawie w ambasadzie razem przy jednym okienku i nikt się nie skapnie? :) sorry za tyle pytań ale jestem w tym zielona i trochę się stresuje przed jutrzejszą rozmową :P
O wiele lepiej by było jakbym właśnie mogła razem z moim chłopakiem odbyć rozmowę skoro jedziemy razem :)
 Profil Relacje PM off  

#1091 PostWysłany: 24 Wrz 2015 08:03 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Wchodzicie do konsulatu razem niezależnie od godziny, np. o 9. Razem rejestrujecie się na wejściu i potem przy okienku na dole z informacją że podrozujecie razem. Dostaniecie jeden numerek i gdy się Wasz numer ukaże na wyświetlaczu, podchodzicie razem do konsula. To wszystko, jaśniej nie potrafię :-)
Spokojnie, zobaczycie na miejscu ze nie taki diabeł straszny. Powodzenia.

#1092 PostWysłany: 24 Wrz 2015 08:53 

Dzieki za odpowiedź :) Na szczęście dziś rano pojawiło się kilka dodatkowych terminów na piątek i udało mi się zmienić godzinę na taką samą dla mnie i mojego chłopaka 9.45, teraz jestem spokojniejsza :)
 Profil Relacje PM off  

#1093 PostWysłany: 28 Wrz 2015 03:42 

Loty: 99
Kilometry: 184 012
Krajów: 41 / 19.2%
p_mario napisał(a):
Normalnie wizyta u oficera imigracyjnego (musisz mieć wizę). Jeśli o to Ci chodziło

lecąc z Europy do USA muszę mieć bilet w 2 strony, chodzi mi o to czy lecąc z Meksyku do USA wystarczy OW ?
 Profil Relacje PM off  

#1094 PostWysłany: 28 Wrz 2015 05:14 

niebieski
ManiekDBW napisał(a):
p_mario napisał(a):

lecąc z Europy do USA muszę mieć bilet w 2 strony, chodzi mi o to czy lecąc z Meksyku do USA wystarczy OW ?

Od kiedy trzeba mieć bilet w dwie strony?
 Profil Relacje PM off  

#1095 PostWysłany: 28 Wrz 2015 08:21 

Byłam w piątek na rozmowie w ambasadzie i dali nam wizy :D niepotrzebnie się tak spinałam i stresowałam :P to na prawdę było proste i bez żadnych problemów :) kilka podstawowych pytań: gdzie, w jakim celu, do kogo, na jak długo i gdzie pracujemy i tyle, po sprawie :) mieliśmy ze sobą kilka dodatkowych dokumentów, w tym zaproszenie, ale nie prosili o żadne dodatkowe dokumenty to nawet ich nie wyciągnęliśmy :)
 Profil Relacje PM off  

#1096 PostWysłany: 28 Wrz 2015 09:33 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Nie rozumiem tej spiny przed rozmową. Wystarczy być sobą, nie zmyślać, mówić prawdę i wizę masz w kieszeni ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1097 PostWysłany: 28 Wrz 2015 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 192 930
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Rozmowa jest po polsku ,czy angielsku?
 Profil Relacje PM off  

#1098 PostWysłany: 28 Wrz 2015 14:58 

Można i po polsku i po angielsku, obojętnie.
 Profil Relacje PM off  

#1099 PostWysłany: 28 Wrz 2015 14:59 

Po polsku.
Ale jak chcesz błysnąć angielskim, to raczej Ci nie odmówią. :D
 PM off  

Temat postu: Wiza - USA
#1100 PostWysłany: 28 Wrz 2015 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Z moich (i znajomych) doswiadczen wynika, ze czasem jest w ktoryms okienku urzednik mowiacy tylko po angielsku, ale z większością rozmawia się po polsku. Jesli ktos nie znal jezyka to po prostu przesylano go do okienka obok.
Ja mialem rozmowe po polsku, natomiast kolega ktory podszedl do okienka i zaczal mowic po angielsku zostal poproszony przez urzednika o przejscie na polski pomimo ze sam urzednik niezbyt wyraznie mowil w naszym jezyku :)
Wiec nie takie 'nie odmowia' :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości