Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Wrz 2015 09:43 
Awatar użytkownika

platynowy

Dokąd
  • RZE

Data wylotu
  • 20.09.2015

Długość pobytu
  • 1 dzień, one way

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • LO, ok. 270 zł.

Dodatkowe informacje
  • cześć,
    mam taki oto problem, że w 2. połowie września muszę udać się do RZE, ale nie wiem jeszcze dokładnie, w którym dniu. Sam znalazłem bilety na LOT za ok. 270 zł. (najbardziej pasuje mi lot o 05.50, bo na miejscu byłbym już o 08.30) i taka cena jest OK, ale martwię, się czy przypadkiem nie wynika ona z trwającej i kończącej się chyba dziś promocji LOTowskiej. Gdyby miało się okazać, że od jutra cena miałaby pójść, np. 150 zł. w górę, wolę chyba zaryzykować i kupić bilet już dziś, na datę najbardziej prawdopodobną.
    Może orientujcie się, czy to jest cena standardowa, czy też rzeczywiście wynikająca z promocji? Ja nie mam bladego pojęcia, bo nigdy nie obserwowałem tej trasy.

Będę wdzięczny za pomoc :-)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 13 Wrz 2015 10:31 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Bierz i się nie zastanawiaj skąd taka cena, jeśli ona jest dla Ciebie akceptowalna (jak na wyjazd w przyszłym tygodniu dobra cena, ewentualnie są jeszcze przewoźnicy autobusowi lub PKP jak chcesz taniej) :P
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Wrz 2015 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 693 919
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Wylot za 7 dni więc nie ma co kombinować tylko brać ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Wrz 2015 12:42 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Ja bym chyba poczekał aż poznasz datę, ale nie wiem. Sprawdź, jak kształtują się ceny w poprzednich dniach (czy np. wszystkie wcześniejsze są już drogie - to może znaczyć, że na tydzień przed wylotem podbijają i trzeba teraz kupić). Ta promocja to chyba niewiele robi.

#5 PostWysłany: 13 Wrz 2015 16:09 
Awatar użytkownika

platynowy
@ michzak i Bartek - ha, brałbym, gdybym był pewien, na jaką datę. Sęk w tym, że wyjazd szykuje się w okresie między 20 i 30.09. Gdyby nie to, że akurat jest promocja LOT-u, w ogóle bym o tym nie myślał, tylko czekał na doprecyzowanie daty. Ale że nie mam zielonego pojęcia, czy cena w przedziale 250-300 zł. za lot OW to normalka na trasie GDN-RZE, czy też nie, martwię się, że jutro, czy pojutrze, gdy (mam nadzieję) poznam konkretną datę wyjazdu, ceny będą już wyższe.
Mimo wszystko jednak, pójdę jednak chyba tropem dj3500 i poczekam, bo z drugiej strony aż nie chce mi się wierzyć, że normalna cena poza okresem promocyjnym (o ile ta promocja ma to w ogóle zastosowanie) jest istotnie wyższa. Kurczę, najchętniej usłyszałbym głos kogoś, kto leciał na tej trasie OW i pamięta, ile płacił.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Wrz 2015 19:42 

Loty: 290
Kilometry: 383 656
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Na matrixie łatwo zauważyć można, że progi cenowe na poszczególne daty obejmują wielokrotności siódmego dnia od dzisiejszego (patrz screen z taktyką). Jeśli zatem interesuje Cię bilet na 20 września, tak jak podałeś w pierwszej wiadomości, to kupuj dziś. Jeśli 21 września, być może masz czas do jutra. Chyba, że ceny nie są uaktualniane codziennie, tylko co tydzień, ale ja stawiam na tą pierwszą opcję. Pamiętaj, że ceny u pośredników mogą się różnić od tych ze screena, zapewne delikatnie na Twoją korzyść.

Pozdrawiam,
Jacek Gmoch taniego latania

Załączniki:
rze.png
rze.png [ 30.43 KiB | Obejrzany 1723 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości