Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2015 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 214
Kilometry: 421 088
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski

Dokąd
  • Hong Kong

Data wylotu
  • 28.10.2016

Data powrotu
  • 30.11.2016

Długość pobytu
  • około 30 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • ok 6 tyś

Dodatkowe informacje
  • Cześć,
    właściwe to nie szukam konkretnego lotu, a bardziej porady dotyczącej biletów w czasie złożone podróży. Plan jest taki aby na jesień okolice końca października/ początku listopada, powrót koniec listopada/początek października wyruszyć w podróż na trasie Warszawa-Hong Kong- Bangkok - Mandalay - Singapur lub Kuala Lumpur - Cairns - Sydney - Dubaj- Warszawa. Rzecz jasna miejsce wylotu nie musi być z Warszawy tak samo daleko mamy do Berlina. Moje zapytanie bardziej dotyczy tego, czy opierać się na pojedynczych biletach tradycyjnych przewoźników(ew Wizz Air do Dubaju, lub Norwegian do Bangkoku) na trasie Europa-Azja, a potem korzystać z usług tanich jak Air Asia, czy może wybrać jakąś formę biletu złożonego? Nie wchodzą raczej w grę bilety RTW bo wtedy trzeba okrążyć świat. Ktoś kiedyś składał coś podobnego, ma jakieś doświadczenia w tej materii? Wstępnie szukałem takich połączeń na kwiecień 2016 (wybrałem kwiecień bo to nie sezon, podobnie jak listopad) wyszło to mniej więcej coś takiego, wraz z bagażem rejestrowanym:
    Warszawa- Hong Kong ok 1350 zł przez Moskwe
    Hong Kong - Bangkok ok 400 zł
    Bangkok- Mandalay ok 200 zł
    Mandalay - Kuala Lumpur ok 500 zł
    Kuala Lumpur- Gold Coast ok 400 zł
    Gold Coast - Cairns ok 400 zł
    Cairns - Sydney ok 500 zł
    Sydney- Warszawa przez Dubaj (jeden dzień przestoju w Dubaju) ok 2500 zł
    Będę wdzięczny za wszystkie rady.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 10 Wrz 2015 09:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Podbijam pytanie, nikt nie korzystał przy okazji dużych, łączonych wyprawa z biletów sojuszy, ew usług jakiś pośredników?

#3 PostWysłany: 10 Wrz 2015 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 233
Kilometry: 437 629
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
3 lata temu leciałem podobnie jak Ty planujesz WAW-Moskwa-HKG RT i potem lokalnie AirAsia itp.- było fajnie i bezproblemowo.

w tym roku planuję jednak trzymać się LowCost. tj. mam loty Wizz BUD-DWC i BKK-OSL Norwegianem i z 10 innych tanich linii po drodze. Nie widzę potrzeby korzystania z pośredników.
 Profil Relacje PM off
dziabulek uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 10 Wrz 2015 12:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak też myślałem. Dziękuję za pomoc:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości