Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: jednodniówka
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2015 00:50 

Dokąd
  • londyn, paryż, oslo

Data wylotu
  • 25.11.2015

Data powrotu
  • 25.11.2015

Długość pobytu
  • 1 dzień

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Loty w nieodpowiednich godzinach / za drogie

Dodatkowe informacje
  • Jeszcze nigdy nigdzie nie leciałam, a już nna pewno nie organizowałam sobie sama wycieczki jednodniowej, wiec nie mam zielonego pojęcia co zrobic żeby wyszło jak najkorzystniej dla mnie.
    Planuję lot na diwe osoby na cały dzień. Czy jest w ogóle możliwość, żeby koszty przelotów w dwie strony na dwie osoby zamknęły się w 200 zł?
    I jak to jest z transportem z lotniska w podanych przeze mnie miastach?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: jednodniówka
#2 PostWysłany: 09 Wrz 2015 00:52 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
wszystko jest na forum - w odpowiednich działach, poszukaj :)

a loty jednodniowe znajdziesz tu: http://samolotemtaniej.pl/tanie-loty/z- ... ednodniowy
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:12 

Jednodniówki w konkretnym dniu wymagają szukania odpowiednio wcześniej ;) .
Co innego gdy jest bilet w dobrej cenie i to Ty się dostosujesz do terminu.

Największą szansę na jednodniówkę masz w przypadku Londynu, jednak powinnaś wiedzieć, że dojazd z lotniska do centrum w tygodniu może zabrać nawet 1,5-2h w jedną stronę.Nie każdemu taki maraton pasuje.

Sprawdziłam przed chwilą i jest tanie połączenie do Oslo:
Załącznik:
TRF 25.11.2015.png
TRF 25.11.2015.png [ 216.19 KiB | Obejrzany 2076 razy ]

Natomiast nie wiem ile czasu zabiera dojazd do miasta i ile to kosztuje-poszukaj na forum, bo na pewno jest taki wątek.

Nie ma na ten termin jednodniówki w BVA i nie widzę dogodnych połączeń do LTN żeby rano lecieć i wracać tego samego dnia wieczorem, takie są ale z KTW.

Na przyszłość możesz jeszcze sprawdzać czy da się zrobić jednodniówkę do EIN albo DTM.
 PM off  

#4 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Te Oslo to tylko dla desperatów :)
Drogi dojazd lotniskowy, a najważniejsze - bardzo mało czasu w mieście i praktycznie o zmroku.
Jedynie Londyn można ogarnąć całkiem przyzwoicie z Wrocławia za 158 zł/os. :)
http://samolotemtaniej.pl/tani-lot/WRO/ ... 5-151125/2

Ostatnio edytowany przez maczala1 09 Wrz 2015 09:45, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:26 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 124 613
Krajów: 21 / 9.8%
niebieski
Oslo bardzo przyjemne miasto, ale cholernie drogie.
Dojazd z lotniska do miasta to ok 1-1,5 h i koszt ok 200 zł w obie strony.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:35 
Awatar użytkownika

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
nie widzę dogodnych połączeń do LTN żeby rano lecieć i wracać tego samego dnia wieczorem, takie są ale z KTW

Chyba zapomniałaś że oprócz LTN istnieje jeszcze STN, a tam godziny bardzo dogodne na jednodniówkę Ryanair z Wrocławia :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:54 

Skupiłam się na Wizzie :P , tak wiem, że oprócz LTN jest STN, LGW (easy z KRK), LHR i LCY.

Voila, całkiem nie najgorsza cena jak na Londek:
Załącznik:
STN 25.11.2015.png
STN 25.11.2015.png [ 237.67 KiB | Obejrzany 1981 razy ]

Ostatnio edytowany przez singielka_1976, 09 Wrz 2015 09:56, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#8 PostWysłany: 09 Wrz 2015 09:55 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@Molinskaa ja bym Paryża nie polecał - to jest kawał drogi. Chyba, że masz niesamowicie wygodny dolot skoro świt a powrót w nocy. Dojazd z BVA trwa do 2 godzin do Porte Maillot + metro. Spacer w centrum - ok. Nic poza tym.

Takim flagowym kierunkiem jest Londyn. Może też bez czasowych szaleństw, ale na porządny spacer wystarczy. Tylko najlepiej lecieć z kimś, to zna to miasto. Inaczej zanim znajdziesz, zanim przeczytasz - tracisz cenny czas. Ilekroć mam gości z Azji i mogą pozwolić sobie na wizę do UK, Londyn jest pierwszym kierunkiem, do którego chętnie ich zabieram właśnie na jeden intensywny dzień.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Wrz 2015 10:25 

@ KyokoMai - nie wyolbrzymiałabym tak, że do Londka trzeba jechać z kimś kto już tam był, no chyba, że się komuś wydaje, że wystarczy kupić bilet na samolot i jakoś to będzie :P .

To kwestia przygotowania wyjazdu, na forum są i relacje i wszelkie inne informacje skąd czym i dokąd jechać, więc da się jechać pierwszy raz samemu, tylko trzeba zebrać informacje :) .
 PM off  

#10 PostWysłany: 09 Wrz 2015 10:28 
Awatar użytkownika

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
Voila, całkiem nie najgorsza cena jak na Londek:

No właśnie to samo podałem 3 posty wcześniej ...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Wrz 2015 10:36 

Sorry, preferuję screeny niż linki....
 PM off  

#12 PostWysłany: 09 Wrz 2015 11:21 
Awatar użytkownika

@Molinskaa W podanym przez Ciebie terminie leci to co podali poprzednicy :) .
Jakbyś się zdecydowała na podróż dzień wcześniej - 24.11.2015 - to moja propozycja to z Wrocka do Oslo Rygge przez Modlin. Całość lotów zamknie się w ok. 140 zł za osobę. Wylot z WRO o 7 i powrót o 23.
W tej cenie możliwe są jeszcze podróże w soboty - 21.11 i 28.11.

Załączniki:
WRO-WMI.png
WRO-WMI.png [ 43.29 KiB | Obejrzany 1829 razy ]
WMI-RYG.png
WMI-RYG.png [ 41.03 KiB | Obejrzany 1829 razy ]
RYG-WRO.png
RYG-WRO.png [ 41.12 KiB | Obejrzany 1829 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Wrz 2015 16:57 

Właśnie zależy mi na konkretnie 25.11, bo ta jednodniówka to ma być prezent urodzinowy :)
a jak juz udzielaja się osoby, które znają Londyn to moglibyście mi pomóc ze zorganizowaniem czasu na miejscu, żeby nie musieć przemieszczać się za bardzo autobusami, gdyż bilety straasznie drogie, a niestety nie dysponuje wielkimi funduszami.
na przyjazd z i na lotnisko wybrałam tego przewoźnika http://www.easybus.com/pl/londyn-luton/ ... o-victoria więc wyląduję chyba dosyć daleko od centrum londynu. chyba że polecacie jakiś inny transport z lotniska
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 10 Wrz 2015 16:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Polecam: atrakcje,forum,1228
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Wrz 2015 17:04 
Awatar użytkownika

Loty: 523
Kilometry: 841 507
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
@Molinskaa

Nie chcę wywoływać po raz kolejny tej dyskusji, ale widzę że ktoś jest leniwy i najlepiej to "zróbcie to za mnie".

Na forum jest WSZYSTKO co jest potrzebne do zaplanowania wycieczki jednodniowej.

Ale jeśli ktoś nigdy nie latał i z tego co widzę ma praktycznie zerowe doświadczenie w planowaniu oraz raczej mocno przeciętny zapał to ja bym odpuścił jednodniówkę inną niż krajowa (czyli do WMI lub GDN).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 10 Wrz 2015 17:25 

@Tomo14 wszystko co znalazłam, a szukałam i to sporo, nie za bardzo mnie satysfakconuje. Tym bardziej, że ledwo co ogarniam forum.

To, że nie mam doświadczenia w lataniu i tego typu wypadach to chyba nie oznacza, ze mam sobie darować, no proszę Cię. Kiedyś trzeba zacząć :)

W Polsce zobaczyłam juz wszystko co mnie interesowało, teraz czas na Europę
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 10 Wrz 2015 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
no i dajemy Ci link do przepastnej wiedzy forum ktora została zebrana w odpowiednich działach.

nie możemy pozwolić na to żeby w każdym temacie "szukam taniego lotu" pojawialy sie porady co zwiedzic, jak dojechac z lotniska, bo to posluzy tylko jednej osobie - tej ktora pyta, a kolejna sie w zyciu do takich informacji nie dokopie
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 10 Wrz 2015 17:52 

Molinskaa napisał(a):
@Tomo14 wszystko co znalazłam, a szukałam i to sporo, nie za bardzo mnie satysfakconuje. Tym bardziej, że ledwo co ogarniam forum.

O ile rozumiem, że dla świeżaka ogarnięcie forum do najprostszych nie należy, to są też inne opcje:
http://bfy.tw/1jBd

Podpowiedź:
*zakup biletów lotniczych, odprawa, wydruk kart pokładowych (można mieć w komórce, jednak preferuję na wszelki wypadek wersję papierową),
*zakup biletów na dojazd do centrum (wydruk karty pokładowej),
*dojazd na lotnisko WRO -komunikacja miejska lub samochód (rezerwacja parkingu),
*EKUZ i zalecana również polisa turystyczna,
*plan spaceru po Londynie skoro nie chcecie przemieszczać się komunikacją (co doskonale rozumiem, bo sama tak robiłam),
*bagaż podręczny (kanapki itd.), aparat foto, kamera.

Bon voyage et the end ;)
 PM off  

#19 PostWysłany: 10 Wrz 2015 20:07 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Proponuję wcześniejszy lot do Modlina i z powrotem, a jak się spodoba to i dogodniejszy termin się znajdzie i człowiek się bardziej oczyta na forum do tego czasu. I nie będzie pakował już dwulitrowej coli/browarków do plecaka.
Powodzenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 10 Wrz 2015 21:23 

niebieski
Generalnie w przypadku latania low-costami, m.in. na jednodniówki, ale to generalna zasada, najczęściej dopasowuje się termin do ceny, a nie na odwrót.
Akurat na konkretny dzień może być drożej, a już dzień wcześniej sporo taniej, więc ja bym się tak bardzo sztywno daty nie trzymał. Jak będzie prezent dzień wcześniej, to Ktoś nie będzie happy?
 Profil Relacje PM off
Clementiaa lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość