Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Sie 2015 13:34 

niebieski
Cytuj:
ALL FLIGHTS CANCELLED FOR THE REMAINDER OF 2015
Dear Greenland Express Air traveler
It is with the deepest regret we have to announce that all flights between Greenland and Denmark have been cancelled for the remainder of 2015. Unfortunately, this means that we are not able to provide the transport service, you have bought from us.
All paid amounts for bought tickets are refunded as soon as possible, and directly from the credit card companies or banks, which was originally used to process your payment.
Greenland Express Air is working to provide sustainable solutions to the challenges, which, at present, prevent us from executing our schedule this year. As soon as these challenges has been overcome, we shall provide a more detailed explanation to our customers.
Greenland Express Air deeply regret the inconvenience the cancellations causes our passengers.
To ensure that this e-mail has reached the intended receivers, we kindly ask you to confirm the receiving of this e-mail to us by replying to this e-mail.
Kind regards
Greenland Express Air

O problemach z Greenland Express wspominał m.in. @BooBooZB.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 23 Sie 2015 15:47 

Loty: 1031
Kilometry: 1 598 290
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Ja też miałem zarezerwowane loty z Billund na Grenlandię, pierwszy odwołali mi dwa tyg przed terminem, kupiłem następny, który odwołali dni przed wylotem, trzeci tak samo. Kasę zwrócili w ciągu kilku dni, oczywiście byłem trochę stratny na przewalutowaniach.
greenlandexpress-kolejne-odwolanie-lotu,1498,75587
Coś widzę, że ta linia nie może wystartować.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Wrz 2015 14:52 

Witam
Greenland air odwołał mi lot z BILLUND do GRENLANDII na 28 sierpień, powiadomili mnie 2 tyg. przed lotem i zapewnili ze oddadzą pieniądze, mineły 3 tygodnie a ja nie odzyskałam pieniedzy, na emaile nie odpowiadają a jak dzwonię to tylko sekretarka sie włącza. Czy ktoś wie co robic w tej sytuacji ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:07 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
może spróbuj chargeback w banku, jeśli płaciłaś kartą?

#5 PostWysłany: 04 Wrz 2015 15:15 

będę próbowac, choć mam nadzieje ze jeszcze greenland dokona zwrotu.... :?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Wrz 2015 15:53 

niebieski
Ponieważ mi zwrócili kasę za bilety w ciągu kilku dni, a ty czekasz już 3 tygodnie - zachodzi obawa czy linie nie są przypadkiem już na granicy plajty..? Do końca roku odwołali wszystkie loty.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Wrz 2015 13:35 

Zwracam honor, Greenlands air dokonał zwrotu :)))
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Wrz 2015 02:08 

niebieski
Myślę, że chodzi o Greenland Express bo Air Greenland nie lata z Billund.
Ps. ale kto by to nie był - najważniejsze że kasa zwrócona :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Wrz 2015 12:51 

tak, przepraszam to był Greenland express,,,, no trudno, trzeba poszukac innej lini aby wybrac sie na dziką Grenlandie :))
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Wrz 2015 11:37 

Po kilku dniach okazało sie że pieniądze na koncie zostały anulowane, czyli nie otrzymałam zwrotu od Greenland express, czekam na wyjasnienie z banku.
Pierwszy raz spotkałam sie z taką sytuacją , czy może ktos spotkał sie z podobną ?? co robic ? Greenland w dalszym ciągu nie odpowiada na emaile ani na telefony :((((((
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Paź 2015 15:29 

Hej, wyjaśniło Ci się coś z Greenland? Mam podobny problem i ciekaw jestem czy coś przynajmniej u Ciebie ruszyło do przodu...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Paź 2015 16:12 

Niestety, nic się nie wyjaśniło.
Wystąpiłam do banku o odszkowanie ponieważ płaciłam kartą, zobaczymy czy coś się uda...
Greenland mnie ogromnie zawiódł :( chociaż w dalszym ciągu planuje na Grenlandie kiedyś dotrzeć.. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości