Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#1041 PostWysłany: 13 Sie 2015 20:48 
Awatar użytkownika

srebrny
ma miejsce dostaniesz stempel z liczba dni pobytu- do 6 m-cy
jak i czy je wykorzystasz to twoja sprawa

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#1042 PostWysłany: 13 Sie 2015 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Zazwyczaj to jest po prostu 6 miesięcy od dnia wjazdu.

#1043 PostWysłany: 15 Sie 2015 10:23 

A ja mam z kolei takie pytania...
1. W lipcu odwiedził mnie w Polsce znajomy - Amerykanin. Zaprosił mnie na święta do USA. Czy przyznawać się do tego we wniosku wizowym czy lepiej sobie to odpuścić? Mam na myśli czy w jakikolwiek sposób może mi to zaszkodzić?
2. Ze względu na wykonywaną przez niego pracę nie jest do końca pewne w jakim stanie będzie przebywał w grudniu. Będzie to Kalifornia lub Washington. Czy lepiej starać się o wizę gdy będę już pewna czy mogę już teraz wybrać obojętnie którą opcję?
 Profil Relacje PM off  

#1044 PostWysłany: 15 Sie 2015 10:39 
Awatar użytkownika

srebrny
napisz,tylko musisz podać jego adres domowy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#1045 PostWysłany: 18 Sie 2015 08:12 

Hej,

mam pytanie do osób, które starały się o wizę na umowie-zlecenie. Jestem zatrudniona w jednej firmie od 5 lat,ale taką właśnie umowę mam. I mam problem,bo nie wiem,czy w pytaniu o zarobki wpisywać to,co w umowie (grosze),czy to,co zarabiam rzeczywiście (na potwierdzenie przelewy z firmy na moim koncie bankowym). Będe wdzięczna za pomoc, dużo już opinii słyszałam,że nikt tego nie sprawdza,liczy się rozmowa itd,ale nie wiem co robić i utknęłam przy tym pytaniu.
 Profil Relacje PM off  

#1046 PostWysłany: 18 Sie 2015 09:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Wpisz ile dostajesz na rękę i zabierz wydruk z konta. Ale raczej nie będą tego sprawdzać.
 Profil Relacje PM off  

#1047 PostWysłany: 18 Sie 2015 10:11 

Loty: 124
Kilometry: 227 163
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Witam,
mam pytanie.
mam wizę ważną do 2017, otrzymałem ją w 2007, kiedy miałem 18 lat.
Wiadomo, człowiek się zmienił, urósł o kilkadziesiąt kilo od tego czasu itp.
Czy mogę spokojnie kupować bilety do US czy wypadałoby, żebym w jakiś sposób potwierdził ważność tamtego dokumentu?
Jest on w paszporcie, który co prawda jest jeszcze ważny, ale także ciężko byłoby się dopatrzeć czy ja to ja :D

PS. Dodam, że w młodości byłem 4 razy w US.
 Profil Relacje PM off  

#1048 PostWysłany: 18 Sie 2015 10:23 

Loty: 139
Kilometry: 298 747
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
Jeżeli masz ważną wizę to możesz jechać/lecieć.
Ja miałem wizę wbitą w 2000 roku (w konsulacie w Sydney) i bez problemu wjechałem na nią w 2009.
Różnica 9 lat to też (około) 25 kg więcej i około 33% włosów mniej. Sprawa jest beznadziejna tylko wtedy gdy zmieniły się Twoje odciski palców ;)
warsawghoster lubi ten post.

#1049 PostWysłany: 18 Sie 2015 17:49 

Witam
Promesa B1/B2 konczy sie w maju 2016 , czy jedynym sposobem na przedluzenie jest wyrobienie nowej calkowicie od poczatku ?

W USA bylem raz na wakacjach w 2006, wbito mi pobyt na 6 miesiecy , chcialbym odwiedzic drugi raz USA i wyleciec w styczniu 2016 (rowniez licze na 6 miesiecy), czy waznosc promesy do maja 2016 moze byc problemem ?
 Profil Relacje PM off  

#1050 PostWysłany: 18 Sie 2015 18:17 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Promesa ma być ważna w momencie wjazdu (moze byc nawet 1 dzien) - o dacie wyjazdu decyduje urzednik imigracyjny.

#1051 PostWysłany: 18 Sie 2015 18:55 
Awatar użytkownika

stream napisał(a):
Witam
Promesa B1/B2 konczy sie w maju 2016 , czy jedynym sposobem na przedluzenie jest wyrobienie nowej calkowicie od poczatku ?

W USA bylem raz na wakacjach w 2006, wbito mi pobyt na 6 miesiecy , chcialbym odwiedzic drugi raz USA i wyleciec w styczniu 2016 (rowniez licze na 6 miesiecy), czy waznosc promesy do maja 2016 moze byc problemem ?

Nie jestem pewien ale promesa powinna być ważna conajmniej 6 miesięcy w momencie przekraczania granicy.
Sprawdź na stronie ambasady USA
 Profil Relacje PM off  

#1052 PostWysłany: 18 Sie 2015 19:00 

srebrny
http://polish.poland.usembassy.gov/wizy ... cyjne.html

Na czym polega różnica między ważnością wizy a długością pobytu?

Data upływu ważności wizy oraz dozwolony czas pobytu na terytorium Stanów Zjednoczonych to dwa różne terminy.

Ważność wizy to okres od daty wydania wizy do daty upływu jej ważności, które widnieją na wizie. W tym czasie wiza może być wykorzystana na podróż do punktu granicznego, aby ubiegać się o wjazd do Stanów Zjednoczonych. Na wizie określona jest ilość wjazdów, od jednego do wielokrotnego, w tym samym celu podróży.

Data upływu ważności wizy nie powinna być mylona z długością zezwolenia na pobyt w USA, którą określa urzędnik imigracyjny w punkcie granicznym na formularzu I-94 rejestrującym wjazd i wyjazd.

#1053 PostWysłany: 26 Sie 2015 05:09 

Loty: 99
Kilometry: 184 012
Krajów: 41 / 19.2%
Hej,
mam 2 pytania.

1) w listopadzie lecę do Portoryko (terytorium zależne USA), następnie do Miami i stamtąd do Meksyku. Czy jak już mnie wpuszczą w Portoryko to będę mógł swobodnie polecieć do Miami czy są jakieś dodatkowe kontrole? Czy kogoś będzie interesowało to kiedy mam powrotny z Portoryko, z którego i tak nie skorzystam?

2) jak wygląda sprawa przekroczenia granicy Meksyk-USA lądem? Czy jeśli przedstawię tam bilety LAX - HNL - AKL to wjadę do USA bezproblemowo?
 Profil Relacje PM off  

#1054 PostWysłany: 26 Sie 2015 07:47 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Miedzy USA a Portoryko nie ma dodtowych kontroli (loty są traktowane jako krajowe w US). Przy wjeździe z Meksyku procedura jest standardowa i z reguły jak się ma wizę i umie odpowiedzieć na kilka prostych pytań to nie ma problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1055 PostWysłany: 27 Sie 2015 17:01 

Loty: 10
Kilometry: 47 240
Krajów: 5 / 2.3%
Hej,
Wybieramy się w odwiedziny do mamy mojego chłopaka. I zastanawiamy się czy mają nam przysłać zaproszenie, pewnie muszą dwa osobne? I czy to w jakikolwiek sposób pomoże czy zaszkodzi bo czytam rożne opinie. Mamy też już bilety. Oboje umowa o pracę itd... Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
 Profil Relacje PM off  

#1056 PostWysłany: 27 Sie 2015 17:03 
Awatar użytkownika

srebrny
tak na logike to chyba mama nie musi wysylac zaproszenia dla syna....

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#1057 PostWysłany: 01 Wrz 2015 21:19 

Cześć! Czy ktoś z Was wie czy można ubiegać się o wizę do USA w innych krajach niż Polska? Wyjeżdżam z kraju na rok a podróż do USA planuję dopiero na maj 2016. Powinnam załatwić wizę teraz w Polsce, czy bezproblemowo załatwię to np. w UK? Miał ktoś taką sytuację? Ile (w przybliżeniu) potrwa cały proces wizowy?
 Profil Relacje PM off  

#1058 PostWysłany: 01 Wrz 2015 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Poszukaj na forum, było o tym wiele razy. o ile pamiętam nie było z tym problemu.

#1059 PostWysłany: 01 Wrz 2015 22:14 

Loty: 5
Kilometry: 10 533
Krajów: 4 / 1.9%
kochana ja mieszkam na stałe w uk i o wizę starałam się w ambasadzie amerykańskiej w londynie. Dostałam ją bez problemu... tylko potem oficer imigracyjny w usa pytał mnie dlaczego jako Polka mam wizę wbitą w anglii. Odpowiedź prosta: tam żyję i pracuję. OK STEMPELEK I WJAZD :D
żadnych problemów.
powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 03 Wrz 2015 19:27 

Hej, chcemy z moim chłopakiem wyjechać w styczniu do USA do mojego wujka na Florydę, to byłoby spełnienie mojego marzenia.
W zeszłym roku skończyłam studia, teraz do grudnia jestem tylko na stażu, mój chłopak pracuje legalnie i jest zameldowany w Austrii (w PL oczywiście też), ma kilka nieruchomości w pl na siebie ale ja nie mam na siebie nic.
On pewnie wizę dostanie ale ja boje się, że nie dostanę (ale spróbuje na pewno), czy mogę coś zrobić aby "zwiększyć swoje szanse"? Czy np. zostać współwłaścicielem nieruchomości (bo mam taką możliwość tylko nie wiem czy zdążę do rozmowy z tym) lub zapisać się na drugie studia (chociaż nie będę chodzić ale mnie nie wywalą tak szybko, tzn. do rozmowy)? Czy to już byłoby naciągane i nic nie kombinować?

Czy to miałoby znaczenie dla nich jakbym się zameldowała na okres tymczasowy w nieruchomości mojego chłopaka (gdzie i tak mieszkam ale nie chce na razie na stałe się tu meldować)?

Mogę dostać zaproszenie od wujka, ma obywatelstwo już od dawna, własną działalność w USA ale z tego co się dowiedziałam to na koniec lat 80-tych przyleciał do USA na wizie turystycznej i tak został na zawsze, czyli nielegalnie. Mówił mi, że w ambasadzie już nie mają takich informacji ale co jeśli będą mieli i nie dostanę przez to wizy? W takim przypadku lepiej z zaproszeniem czy bez?

Na razie jesteśmy na etapie wyrabiania paszportów bo nasze straciły ważność a rozmowę planujemy na październik.
Przepraszam, że taki długi post ale na prawdę mi zależy, żeby pojechać zobaczyć USA.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3272 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości