Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
nie znajdą pracy na Węgrzech ale szturmują dworzec, żeby dojechać do Wiednia i Berlina?

Wczoraj na ponad 3 tysięcy osób tylko 6 pozostało w Wiedniu - reszta udała się w celach ekonomicznych do Monachium
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#82 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:22 
Awatar użytkownika

srebrny
empatia to taka zupa azjatycka
mnie nie interesuje gdzie oni chca
to co sie dzieje zagraża bezpieczeństwo całej europy
a także nam
a dla mnie bezpieczeństwo Polaków jest na pierwszym miejscu

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:23 

I to jest clue tego wątku.
 PM off  

#84 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:24 

Kolego po pierwsze maksymalnie 1000 euro z tego co czytałem, po drugie nieraz to są ich całe oszczędności życia, po trzecie mówię całkiem poważnie dam Ci 3000 euro i zafunduj sobie taką wycieczkę (będziesz 2 tysiące na plusie) co Ci szkodzi tylko zdjęcia jako dowód poproszę, po czwarte jeżeli byś zostawił wszystko co masz, żeby uciekać przed wojną i miał całą rodzinę na utrzymaniu to myślisz, że byłbyś w stanie utrzymać ją w Maroku?

Naprawdę wstyd mi za takich ludzi, którzy widzą w imigrantach wyłącznie problem i rodzaj podludzi (to już w historii było...). Wielki szacun dla niemieckiego rządu, za ich dotychczasowe zachowanie... Mówię poważnie przeraża mnie taka reakcja niektórych państw i ludzi... Na szczęście po drugiej stronie są takie kraje jak Islandia
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
jacek96 uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:25 
Awatar użytkownika

srebrny
jacek96 napisał(a):
casper.slonina napisał(a):
Poza tym nawet nie zdajemy sobie sprawy ilu "ukrywajacych sie" bojownikow zyje sobie w tym momencie spokojnie w sasiedztwie Francuzow i Belgow, czekajac na rozkazy z gory.

Wazne ze zdajesz sobie sprawe ilu debili "polskich breivikow" zyje w twoim bloku :mrgreen:

Breavik zrobił to co zrobił uderzając w rządząca lewacka partie, miedzy innymi w proteście przeciw niszczeniu kraju, pozwalając na wpuszczanie coraz większych grup uchodźców ekonomicznych

akurat Niemcy maja masę najniżej płatnych miejsc pracy
bo maja olbrzymi przemysł i roboty których już nawet Polacy i Turcy nie chcą

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 03 Wrz 2015 15:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
@maksiu, To weź samochód i będziesz ich wozić na trasie Budapeszt - Berlin.

Mi wstyd za ludzi, którzy by wszystkich przyjęli nie patrząc na konsekwencje tych czynów. Wasze dzieci Was kiedyś za to rozliczą co uczyniliście z Europą :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#87 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:29 
Awatar użytkownika

srebrny
maksiu napisał(a):
Kolego po pierwsze maksymalnie 1000 euro z tego co czytałem, po drugie nieraz to są ich całe oszczędności życia, po trzecie mówię całkiem poważnie dam Ci 3000 euro i zafunduj sobie taką wycieczkę (będziesz 2 tysiące na plusie) co Ci szkodzi tylko zdjęcia jako dowód poproszę, po czwarte jeżeli byś zostawił wszystko co masz, żeby uciekać przed wojną i miał całą rodzinę na utrzymaniu to myślisz, że byłbyś w stanie utrzymać ją w Maroku?

Naprawdę wstyd mi za takich ludzi, którzy widzą w imigrantach wyłącznie problem i rodzaj podludzi (to już w historii było...). Wielki szacun dla niemieckiego rządu, za ich dotychczasowe zachowanie... Mówię poważnie przeraża mnie taka reakcja niektórych państw i ludzi... Na szczęście po drugiej stronie są takie kraje jak Islandia

a co Ty dla nich zrobiłeś? i nie , nie ten post nie zaliczy sie do jakiekolwiek "działania"

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:31 

srebrny
becek napisał(a):
jacek96 napisał(a):
casper.slonina napisał(a):
Poza tym nawet nie zdajemy sobie sprawy ilu "ukrywajacych sie" bojownikow zyje sobie w tym momencie spokojnie w sasiedztwie Francuzow i Belgow, czekajac na rozkazy z gory.

Wazne ze zdajesz sobie sprawe ilu debili "polskich breivikow" zyje w twoim bloku :mrgreen:

Breavik zrobił to co zrobił uderzając w rządząca lewacka partie, miedzy innymi w proteście przeciw niszczeniu kraju, pozwalając na wpuszczanie coraz większych grup uchodźców ekonomicznych
...

Zycze wiec by polski breavik tez zrobil cos w protescie i przypadkowo wysadzil cala twoja rodzine. Myslenie na poziomie...
Zmykam stad, bo jest powiedzenie:"kto z kim przestaje, takim sie staje".
Milego siania nienawisci i jadu zycze.

Ostatnio edytowany przez jacek96 03 Wrz 2015 15:35, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
pemat lubi ten post.

#89 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:31 

JarekGdynia napisał(a):
W Polsce tak wielu ludzi żyje na skraju nędzy, potrzebuje pomocy, a ja mam mieć empatię dla ludzi którzy zachowują się jak DZICZ?

Nie ma sensu z Wami dyskutować, bo naprawdę macie klapki na oczach... Chodzisz do biedronki? Widziałeś filmiku na YT z otawrciem sklepów ergo sam jesteś DZICZ (taka jest Twoja własna logika).

1.) Jest coś takiego jak psychologia tłumu. 2.) TV pokazuje zaledwie ułamek wszystkich uchodźców (nie wiem w TV widziałeś może maksymalnie 0,5%) i oczywiście tych co się najbardziej awanturują, bo to się najlepiej sprzedaje... 3.) Jakbyś przejrzał niemiecką prasę to miałbyś całkiem inny obraz tych "tłumów" - nie mówię, że on jest całkowicie rzeczywisty, ale pokazuje to jak łatwo manipulować opinią niemyślących obywateli
 Profil Relacje PM off
pemat lubi ten post.

#90 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@jacek96
ja tobie tez siana zycze :lol:
@maksiu
mnie wystarcza dane statystyczne z paru krajów, np.
ze Szwecji gdzie liczba gwałtów wzrosła o 1500% (inne kraje przestały podawać takie dane), kochliwi ci Szwedzi co nie?
info z Norwegii czy Francji gdzie straż pożarna i pogotowie jest regularnie atakowana podczas niesienia IM pomocy
info z Angli gdzie co poniektórzy chcą wprowadzić szariat czy zaczynają obcinać głowy niewiernym
a ich kobiety dalej ŻADNYCH praw nie maja , ale to oczywiście nikomu nie przeszkadza

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 03 Wrz 2015 15:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#91 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
maksiu napisał(a):

Czyli to że płacą po 1000 (a są ich setki czy tysiące) i ktoś na tym kasę trzepie to już Ciebie nie obchodzi?
Nie porównuj ich stylu życia i zwyczajów z naszymi. Byłeś w Maroku w ogóle? A niemiecki rzad tez się boi, bo właśnie historia i zaraz się takie(nie chodzi mi akurat o Ciebie) odezwą...

#92 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:34 

singielka_1976 napisał(a):
Poza tym jak jest wojna to mężczyźni idą...walczyć a nie uciekają, pomijam fakt, że ucieczka kosztuje, niemało jak mniemam.

Przecież równouprawnienie jest, więc kobiety też by mogły walczyć. Zresztą teraz cywil (kobieta czy mężczyzna) w starciu z zawodowym żołnierzem jest tylko mięsem armatnim ;)
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#93 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Ostatnio była fajna promocja do Arabii Saudyjskiej. Chętnie bym kupił bilet i pozwiedzał....a nie czekaj, wróć:)

@jacek96 Jacku, Jacku to już nie powiesz nam jaki masz przemyślany plan dla uchodźców? Szkoda, myślałem, że czegoś się dowiem. Np jak w magiczny sposób rozmnożyć miejsca pracy, powiedzmy nawet o 0,8 mln w skali Europy. Przecież jadą sami zdolni i chętni do pracy. A na Ajfonach pewnie już przeglądają oferty:)

Ostatnio edytowany przez Tom K, 03 Wrz 2015 15:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#94 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
maksiu napisał(a):
...
Nie ma sensu z Wami dyskutować, bo naprawdę macie klapki na oczach......

Nie musisz! :roll:
Zrobimy sobie TWA i wszyscy będziemy zadowoleni! Lepiej idź rób kanapki(tylko bez boczku)!

#95 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:38 

becek napisał(a):
empatia to taka zupa azjatycka
mnie nie interesuje gdzie oni chca
a dla mnie bezpieczeństwo Polaków jest na pierwszym miejscu

I podsumowując temat, bo dyskusja tutaj nie ma sensu. Identycznie myślała cała zachodnia Europa kiedy Niemcy napadali na Polskę :) I to jest całe clue tematu

Ostatnio edytowany przez maksiu, 03 Wrz 2015 15:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#96 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:38 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
jacek96 napisał(a):
Milego siana nienawisci i jadu zycze.
jacek96 napisał(a):
Zycze wiec by polski breavik tez zrobil cos w protescie i przypadkowo wysadzil cala twoja rodzine.

mam ubaw.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#97 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
maksiu napisał(a):
Przecież równouprawnienie jest, więc kobiety też by mogły walczyć.

O tym równouprawnieniu to lepiej powiedz tym imigrantom, nie nam.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#98 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
maksiu napisał(a):
Poza tym jak jest wojna to mężczyźni idą...walczyć a nie uciekają, pomijam fakt, że ucieczka kosztuje, niemało jak mniemam.

Przecież równouprawnienie jest, więc kobiety też by mogły walczyć. Zresztą teraz cywil (kobieta czy mężczyzna) w starciu z zawodowym żołnierzem jest tylko mięsem armatnim ;)

Oni nie wiedzą co to jest równouprawnienie. Różne tam mają chore pomysły ale to jeszcze nie dotarło.

#99 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:42 

maksiu napisał(a):

Nie wydaje mi się żebym była Twoim kolegą-to po pierwsze.
Po drugie: nie rozumiem co jest złego w ich emigracji np. do Maroka?
Jeszcze lepiej im będzie np. w Luksemburgu czy Szwajcarii, bo to bogate kraje.

Łudzisz się, że oni zostaną w Islandii?
Wg mnie mało prawdopodobne ale pożyjemy zobaczymy, najpierw muszą tam dotrzeć.

A mnie jest wstyd za Twoją krótkowzroczność, skoro nie chcesz się zastanowić jakie konsekwencje tej pseudo pomocy będą za kilkadziesiąt lat.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#100 PostWysłany: 03 Wrz 2015 15:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
...
Nie wydaje mi się żebym była Twoim kolegą-to po pierwsze.
..

to chyba było do mnie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 243 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości