Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Transport 22 osob.
#1 PostWysłany: 25 Sie 2015 01:52 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 521 459
Krajów: 79 / 36.9%
srebrny
Witam.
To jest moj pierwszy post na tym forum, bardzo dużo korzystam ze strony fly4Free oraz mam wykupiona aplikację, juz oszczędziłem dzięki niej z 2 tysiące złotych, przychodzę teraz tutaj z 1 pytaniem. Czy mógłby ktoś poradzić w jaki NAJTAŃSZY sposób mogę sie dostać z miasta Rawicz do Zakopanego w okolice sylwestra ( 6 dni czyli wynajem aut nie chodzi w grę :-( ).

InterCity nie wiadomo czy pojedzie bezpośrednio, PolskiBus z tego co wiem to ma za 1 złotych tylko kilka biletów. Moze ktoś mógłby coś doradzić ? :-)

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
 Temat postu: Re: Transport 22 osob.
#2 PostWysłany: 27 Sie 2015 11:41 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Na Twoim miejscu kierowałbym się jednak w stronę PKP Intercity.

Termin, o którym piszesz jest poza zakresem obowiązującego rozkładu jazdy (do 13.12.2015), a nowy rozkład będzie znany pewnie w pażdzierniku. Jest niemal pewne, że w okresie świąteczno-noworocznym będą bezpośrednie pociągi do Zakopanego z Poznania lub Wrocławia.

Grupa może liczyć na zniżkę, więcej informacji na ten temat masz tu:
http://intercity.pl/pl/site/dla-pasazer ... upowe.html

Jeśli liczysz, że wszystkie 22 osoby pojadą razem w tym samym terminie za kilka-kilkanaście złotych to raczej się rozczarujesz. Myślę, że przejazd w obie strony za około 110 zł (osoby dorosłe bez zniżek, lub około 60 zł za studentów) jest akceptowalny. W przypadku pociągu macie ten komfort, ze zarezerwowane będziecie mieli miejsca koło siebie, więc można delikatną imprezkę rozpocząć już po wyjeździe z Rawicza :)

Wynajęcia busa z kierowcą to około 700 zł w jedną stronę (ale w waszym przypadku to pewnie 4 strony - dwa przejazdy na pusto).
Marco Manno uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 01 Wrz 2015 20:36 
Awatar użytkownika

srebrny
A co sądzicie/sz o wynajęciu Auta z np. Poznania do Zakopanego bo tak dzisiaj mi się rzuciło w oczy. :)

#4 PostWysłany: 01 Wrz 2015 21:03 

niebieski
Marco Manno napisał(a):
Witam.
juz oszczędziłem dzięki niej z 2 tysiące złotych, przychodzę teraz tutaj z 1 pytaniem...

I dalej oszczędzaj nic nie dając w zamian :lol:
O wynajęciu auta sądzę, że to super pomysł

-- 01 Wrz 2015 21:05 --

Marco Manno napisał(a):
Czy mógłby ktoś poradzić w jaki NAJTAŃSZY sposób mogę sie dostać z miasta Rawicz do Zakopanego w okolice sylwestra ( 6 dni czyli wynajem aut nie chodzi w grę :-( ).

InterCity nie wiadomo czy pojedzie bezpośrednio, PolskiBus z tego co wiem to ma za 1 złotych tylko kilka biletów. Moze ktoś mógłby coś doradzić ? :-)

Pieszo
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#5 PostWysłany: 01 Wrz 2015 21:48 

Może zacznijmy od tego jaki masz na to budżet?
Tylko nie pisz, że jak najmniejszy.

Skoro PB jest za drogi, bo bilety za złotówkę nie wystarczą dla 22 osób to sądzisz, że wynajem np.Sprintera (23+1) będzie tańsze żeby mu zapłacić w 4 strony?
Najtaniej to masz blablacar, tylko kwestia zgrania ilości wolnych miejsc w osobówkach może być mocno problematyczna.
 PM off  

#6 PostWysłany: 01 Wrz 2015 22:41 

Najrozsądniej (najpewniejsza opcja) chyba jednak wynająć busa. Przyjedzie na umówione miejsce i odwiezie pod same drzwi. Ja bym nie kombinował.
Kiedyś wynajmowałem busa przez portal etransbus.pl, teraz widzę że pod tym adresem uruchamia się strona http://www.bus4us.eu ale to chyba jedno i to samo.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Wrz 2015 23:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli PB za drogi bo kilka biletów za 1 zł to polecam jak spadnie tylko śnieg biegówki :D wynajęcie Busa będzie droższe od PB
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Wrz 2015 10:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Gyron napisał(a):
Najrozsądniej (najpewniejsza opcja) chyba jednak wynająć busa. Przyjedzie na umówione miejsce i odwiezie pod same drzwi. Ja bym nie kombinował.
Kiedyś wynajmowałem busa przez portal etransbus.pl, teraz widzę że pod tym adresem uruchamia się strona http://www.bus4us.eu ale to chyba jedno i to samo.

Cena nawet fajne, zobaczymy jak z zaakceptowaniem oferty.

Wychodzi to 1660 + VAT + nocleg + jedzenie. Nie tak złe jeśli znajdzie sie coś fajnego do noclegu ;-)

lukas63 napisał(a):
Jeżeli PB za drogi bo kilka biletów za 1 zł to polecam jak spadnie tylko śnieg biegówki :D wynajęcie Busa będzie droższe od PB

bilety za 1 zł w PB są tylko i wyłącznie 2, czasem nawet 1, później ceny poszybują ostro w górę, do tego trzeba doliczyć transport do Wrocławia.
Jaki budżet? Myślę że do 100 złotych na osobe chcielibyśmy się zamknąć, na razie najlepsza alternatywa to InterCity ( oczywiście jeśli będzie bezpośredni ) :)

#9 PostWysłany: 03 Wrz 2015 07:58 

Marco Manno napisał(a):
...
Wychodzi to 1660 + VAT + nocleg + jedzenie. Nie tak złe jeśli znajdzie sie coś fajnego do noclegu ;-)
...

A tak zapytam z ciekawości - jak dogadałeś się z właścicielem autobusu odnośnie tego, czy kierowca będzie tam na Was czekał te kilka dni czy też wróci "na pusto" i potem po nowym roku przyjedzie po Was. Czy ta cena obejmuje już te dwa jego "puste" przejazdy ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Wrz 2015 08:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Gyron napisał(a):
Marco Manno napisał(a):
...
...

A tak zapytam z ciekawości - jak dogadałeś się z właścicielem autobusu odnośnie tego, czy kierowca będzie tam na Was czekał te kilka dni czy też wróci "na pusto" i potem po nowym roku przyjedzie po Was. Czy ta cena obejmuje już te dwa jego "puste" przejazdy ?

Jeszcze nie wiem, pan wyjechał do Włoch i odezwie sie na dniach. Tylko mam watpliwości, czy warto sie pchać autobusem tym bardziej że Zakopianka bedzie zawalona...

#11 PostWysłany: 03 Wrz 2015 08:38 

Marco Manno napisał(a):
Tylko mam watpliwości, czy warto sie pchać autobusem tym bardziej że Zakopianka bedzie zawalona...

Zaskakuje Twoje zdziwienie, bo to oczywista oczywistość, zawsze zostaje droga powietrzna :lol: .
 PM off  

#12 PostWysłany: 03 Wrz 2015 08:47 
Awatar użytkownika

srebrny
singielka_1976 napisał(a):
Marco Manno napisał(a):
Tylko mam watpliwości, czy warto sie pchać autobusem tym bardziej że Zakopianka bedzie zawalona...

Zaskakuje Twoje zdziwienie, bo to oczywista oczywistość, zawsze zostaje droga powietrzna :lol: .

Jak masz tak pisać to lepiej nie pisz wcale. -.- Po prostu szukam alternatywy, na razie najlepszym rozwiązaniem będzie pociąg ( tylko czy będzie bezpośredni) oto jest pytanie...

#13 PostWysłany: 03 Wrz 2015 09:46 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Marco Manno napisał(a):

Jazda nawet zakorkowaną zakopianką będzie szybsza niż pociąg na odcinku Kraków-Zakopane, chyba, że zdarzy się tam akurat jakiś wypadek...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 03 Wrz 2015 10:19 
Awatar użytkownika

srebrny
sranda napisał(a):
Marco Manno napisał(a):

Jazda nawet zakorkowaną zakopianką będzie szybsza niż pociąg na odcinku Kraków-Zakopane, chyba, że zdarzy się tam akurat jakiś wypadek...

Bardziej patrze pod perspektywę dalekobieżną, jeśli chodzi o trasę Wrocław - Zakopane to nie wygląda to tak kolorowo w 6 h pociągiem dojedziesz a autem? Tylko czasem nie bierzmy pod uwagę prędkości 140km/h... W sylwestra różnie może być z tą Zakopianką, często w okresie zimowym zdarzają się wypadki, ślisko jest na drodze itp.

#15 PostWysłany: 03 Wrz 2015 10:29 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
a to ślisko, a to długo, a to nie bezpośrednio, a to drogo Polskim Busem - człowieku lepiej siedź w domu albo wyskocz na spadochronie prosto do Zakopca.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 03 Wrz 2015 10:35 
Awatar użytkownika

srebrny
krystoferson112 napisał(a):
a to ślisko, a to długo, a to nie bezpośrednio, a to drogo Polskim Busem - człowieku lepiej siedź w domu albo wyskocz na spadochronie prosto do Zakopca.

To się nazywa znajdowanie plusów i minusów różnych środków transportu, jest coś takiego jak racjonalne myślenie oraz zdrowa kalkulacja. :) jeśli chcesz się po mądrować to nie to forum, sorry :)

#17 PostWysłany: 03 Wrz 2015 10:39 

Marco Manno napisał(a):

Bardziej patrze pod perspektywę dalekobieżną, jeśli chodzi o trasę Wrocław - Zakopane to nie wygląda to tak kolorowo w 6 h pociągiem dojedziesz a autem? Tylko czasem nie bierzmy pod uwagę prędkości 140km/h... W sylwestra różnie może być z tą Zakopianką, często w okresie zimowym zdarzają się wypadki, ślisko jest na drodze itp.

- na pociąg bezpośredni na tej trasie bym nie liczył, ale a nuż kolej zaskoczy i będą

- masz codziennie 3 kursy bezpośrednie Polskiego Busa (na teraz weekend piątek-niedziela na przełomie X-XI dla tylu osób wychodzi ok. 65 zł/os w 2 strony), jak przypilnujesz zaraz po wrzuceniu zapewne w tej lub podobnej cenie kupisz
-znajomy na wakacje zawsze wypożycza same busy dla kilku osób zgodnie z uprawnieniami dla prawa jazdy kategorii B, myślę że tak sprawdź, przy tylu osobach kilku na pewno ma prawo jazdy
- samochodem nie pcham się nigdy na Kraków i zakopiankę, z Gliwic kieruję się na Mikołów-Wadowice-Zawoja i bez korków wjeżdżam do Zakopanego z drugiej strony

Ale planować cokolwiek bez rezerwacji noclegów na sylwestra... "szacun" (a i zbierz zaliczki, by się nie okazała, że z 22 osób pozostanie np. 8)
 PM off  

#18 PostWysłany: 03 Wrz 2015 10:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Nocleg juz mam od Czerwca zaliczke oraz co miesięczna keote zbieram tak by do października była cała kwota u mnie na koncie. Właśnie problem polega tylko i wyłącznie na transporcie.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 03 Wrz 2015 10:48, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Wrz 2015 10:55 
Awatar użytkownika

srebrny
Nadal jestem w kropce, PolskiBus ma bilety do 12 grudnia, a InterCity poda rozkład w okolicach listopada.

#20 PostWysłany: 22 Wrz 2015 11:21 

Może zapytaj PB kiedy do systemu wpuszczą dalsze terminy.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości