Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Sie 2015 09:28 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 641 519
Krajów: 71 / 33.2%

Dokąd
  • RTW: Afryka, Ameryka Płd, Australia i Oceania

Data wylotu
  • 01.01.2016

Data powrotu
  • 31.12.2016

Długość pobytu
  • 20-40 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • WAW-JNB; JNB-(PER)-SYD; SYD-(AKL)-(SCL)-GRU; GRU-JNB; JNB-WAW; oferta nie jest zła ;-)

Dodatkowe informacje
  • RTW po półkuli płd. z dolotem z Europy.
    Ciekawi mnie, o ile można zejść z ceną poniżej ~18.000 PLN (znalezionej dla wymienionej trasy.
    Oczywiście, interesuje mnie dowolna trasa na płd. od równika ;-)
.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 26 Sie 2015 10:00 

warto zacząć budowanie takiej podróży od znalezienia taniego połączenia pomiędzy Sydney/Auckland a Brazylią-jak zejdziesz do ok 2500-3000zł to dalej już z górki. Szukaj na kayak.com i na skyscanner.com najlepiej wyloty we wtorki i środy..choć to nie jest reguła.. Myślę, że do 12-13tyś powinieneś w przeciągu m-ca coś znaleźć.. Oczywiście `drobne` odchylenie od płk. pd. np Singapur znacznie ułatwi sprawę, ale zdaję sobie sprawę, że musi być pd. pkl. i koniec ..;) Powodzenia! I nie zapomnij pochwalić się co znalazłeś(mi wyszło +- to co Tobie więc nie będę zaśmiecał tematu..)
Edit: zerknij na SYD - EZE na 24 marca np jest cena 2886zł..;)
Edit 2: z EZE znajdziesz bez problemu lot poniżej 1000pln do Sao Paulo a wtedy możesz np Ethiopian Air dostać się do JNB za ok 2900pln - np 12 kwietnia za 2650zł..coś czuję że jakby jakiś pro się postarał to znajdzie coś sensownego poniżej 10kpln..
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Sie 2015 15:04 
Awatar użytkownika

michal_stg napisał(a):
warto zacząć budowanie takiej podróży od znalezienia taniego połączenia pomiędzy Sydney/Auckland a Brazylią-jak zejdziesz do ok 2500-3000zł to dalej już z górki.
.
Pozwolę sobie nie zgodzić się :) Akurat połączenia przez Ocean Indyjski i Pacyfik są w cenach poniżej 3000 PLN a problemem jest znalezienie lotu przez południowy Atlantyk (ok 9000 PLN). Tak więc sądzę, że kluczowe jest znalezienie taniego lotu z RPA/Angoli z/do Brazylii.

michal_stg napisał(a):
Myślę, że do 12-13tyś powinieneś w przeciągu m-ca coś znaleźć..
.
Mam właśnie wątpliwości...
michal_stg napisał(a):
Edit 2: z EZE znajdziesz bez problemu lot poniżej 1000pln do Sao Paulo a wtedy możesz np Ethiopian Air dostać się do JNB za ok 2900pln - np 12 kwietnia za 2650zł..coś czuję że jakby jakiś pro się postarał to znajdzie coś sensownego poniżej 10kpln..

Gdyby jeszcze ADD była na południe od równika...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sie 2015 15:59 

niebieski
Kornel napisał(a):
Pozwolę sobie nie zgodzić się :) Akurat połączenia przez Ocean Indyjski i Pacyfik są w cenach poniżej 3000 PLN a problemem jest znalezienie lotu przez południowy Atlantyk (ok 9000 PLN). Tak więc sądzę, że kluczowe jest znalezienie taniego lotu z RPA/Angoli z/do Brazylii.

Choćby South African ma bezpośrednie loty z RPA do Brazylii i nie kosztują one 9000 PLN, ani nawet połowy tej kwoty.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Sie 2015 16:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie jak wyżej: JNB-GRU to kwota około $910 przy zakupie powrotnego, rozpoczynając podróż w Brazylii drożej. Kwota sprawdzona ot tak, bez żadnych promocji, po prostu pierwsza lepsza data z kapelusza.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Sie 2015 18:11 

Kornel napisał(a):
Gdyby jeszcze ADD była na południe od równika...

no faktycznie...nie patrzałem na mapę...ale widzę że forumowicze pomogli i wskazali alternatywe..
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sie 2015 21:13 
Awatar użytkownika

blasto napisał(a):
Choćby South African ma bezpośrednie loty z RPA do Brazylii i nie kosztują one 9000 PLN, ani nawet połowy tej kwoty.

Podany przeze mnie orientacyjny koszt dotyczył połączenia w kierunku GRU-JNB. Jeśli chodzi o połączenie JNB-GRU to najtańsze połączenie (w przyszłym roku) przeze mnie znalezione to 4820 PLN czyli nieco ponad połowę podanej wcześniej ceny. Jeśli znasz połączenie tańsze niż 4500 PLN, to proszę podaj datę. Tak czy owak, wygląda na to, że przelot przez południowy Atlantyk jest najdroższym odcinkiem.

billabong napisał(a):
Dokładnie jak wyżej: JNB-GRU to kwota około $910 przy zakupie powrotnego, rozpoczynając podróż w Brazylii drożej. Kwota sprawdzona ot tak, bez żadnych promocji, po prostu pierwsza lepsza data z kapelusza.

No tak. Z tym, że ja szukałem połączenia w jedn a stronę ;-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Sie 2015 21:41 

Tak na szybko South African 22.03 JNB -> AKL; 30.03 GRU-> JNB za 2400USD
Aerolineas Argentina 27.03 AKL-> GRU za 655USD

NIe bawiłem się datami żeby jeszcze zejść z ceny. Jak by wchodziło w gre przekroczenie równika to JNB->AKL i GRU->JNB można kupic za 1120USD Ethiad
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Sie 2015 22:12 

niebieski
Kornel napisał(a):
blasto napisał(a):

Podany przeze mnie orientacyjny koszt dotyczył połączenia w kierunku GRU-JNB. Jeśli chodzi o połączenie JNB-GRU to najtańsze połączenie (w przyszłym roku) przeze mnie znalezione to 4820 PLN czyli nieco ponad połowę podanej wcześniej ceny. Jeśli znasz połączenie tańsze niż 4500 PLN, to proszę podaj datę. Tak czy owak, wygląda na to, że przelot przez południowy Atlantyk jest najdroższym odcinkiem.

billabong napisał(a):

To kup sobie w jedną stronę, w czym problem? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Sie 2015 03:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Kornel napisał(a):

Tylko, że często RT będziesz miał tańsze od OW - po prostu drugiego odcinka nie wykorzystasz...

04/11 SAA JNB-GRU (powrót np. 25/11 niewykorzystany) - €750
06/11 TAM+LAN GRU-AKL (via SCL, tix ow) - €909
09/11 ANZ+SAA AKL-JNB (via PER, tix ow) - €747

Trasa JNB-GRU-SCL-AKL-PER-JNB do zrobienia za ok 10,000 zł na dziś więc myślę, że spokojnie można z tej ceny zejść.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości