Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Wrz 2010 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.7%
niebieski
Witam. Czy możecie polecić jakiś większy plecak, w który zapakuje się kobieta na 3 tygodnie? :D Zawsze podróżowałam z walizką, ale przy częstym przemieszczaniu się nie jest to za szczęśliwy pomysł. Dziękuję za sugestie i pozdrawiam :)

Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN
Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️ Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️
#2 PostWysłany: 30 Wrz 2010 08:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Hmmm, no to zapytam inaczej - czy plecak 65 l wystarczy na 3 tygodnie (Tajlandia)? Baardzo prosze o rady, nie mialam nigdy doswiadczenia z pakowaniem sie do plecaka :)

#3 PostWysłany: 30 Wrz 2010 19:09 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Krajów: 11 / 5.3%
Zależy czy bierzesz 5 par butów i osiemnaście par okularów:)

#4 PostWysłany: 30 Wrz 2010 19:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Hehe nieeee... Wystarczy 5/16 :P Troche juz poczytalam, zadam wiec kolejne pytanie.. czy Karrimor Cougar to dobry wybor? Bo mam dylemat - jw/Wisport Mosquito..

#5 PostWysłany: 02 Paź 2010 15:31 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 36.7%
Jestem zwolennikiem minimalizacji bagażu zabieranego w podróż i dlatego zawsze staram się kupować stosunkowo mały plecak, żeby nawet gdy wypcham go na maksa, nie był za ciężki. Dlatego na długie wyprawy zabieram ze sobą maks 75l plecak (Woodpacker Alpinusa). Teraz przez 24 dni w Azji zmieścił 10 kg ekwipunku tam i 18 kg ekwipunku z powrotem. Oczywiście i tak okazało się, że tam zabrałem zbyt wiele rzeczy (kilogram mogłem wziąć mniej). Widać więc, że i 65 litrów spokojnie styka (Ewelinka z takim właśnie jeździ).

Karrimor Cougar na pewno jest plecakiem dobrej jakości, jak dla mnie jest jednak drogi. Czy jest dobry dla ciebie - sprawdź w sklepie a nie na forach internetowych :). To ty go będziesz nosiła na plecach, a nie internauci :)

#6 PostWysłany: 02 Paź 2010 19:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzieki Kamil za odpowiedz.. Wlasnie czekalam na Wasz powrot, zeby sie dowiedziec w jaka pojemnosc pakuje sie Ewelina :D

Z tymi plecakami to jest tak ze najblizszy sklep mam w odleglosci 100 km :D wiec jak juz mam tam jechac to warto poznac pare opinii.

BTW, bedzie jakas relacja z Waszej podrozy? Na wiosne wybieram sie do Tajlandii wiec chetnie poczytam :)

Pozdrawiam.

#7 PostWysłany: 03 Paź 2010 07:49 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 36.7%
Będzie na pewno :)

#8 PostWysłany: 24 Cze 2011 17:58 

gixera, i jak ta pojemność? na 65 się zdecydowałas? Bo ja też muszę coś kupić...

Tyle, że ja się muszę "zabrać się" do domu, i spakować skromny dobytek:P

Więc pytanie, ile kg wejdzie do poszczególnych litrów?
tj czy w praktyce jestem wstanie upchnac 32 kg do 75l? czy muszę kupić większy czy może być mniejszy?
(upychać bedę buty i ciuchy, reszta - ksiażki, elektronika idzie do podręcznego)

:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości