Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Sie 2015 09:06 

Cześć
Mam problem z rezerwacją w hotelu w którym kupiłem 7 noclegów w HostelBookers.

Problem polega na tym że w hotelu byli dosyć zdziwieni moim przyjazdem, pomimo że ktoś z hotelu mailowo potwierdzał moją rezerwację i "zaoferowano" mi spędzenie 7 nocy w 4 pokojach (zmiana pokoju co drugi dzień).

Miał ktoś może podobne przygody? Skontaktowalem się już z HostelBookers, ale czekam na razie na odp.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 09 Sie 2015 10:49 

srebrny
To jest slabej jakosci posrednik.
Mialem kiedys sytuacje w Lizbonie, ze hostel nie istanial od kilku miesiecy i nawet mnie nie poinformowali, po czym oddawali prowizje przez kilka tygodni.
Na dniach bede realizowal rezerwacje ze sniadaniem w cenie, choc na wszystkich innych portalach takiej opcji nie ma. Czuje, ze nastepna niespodzianka mnie czeka, ale jestem na nia przygotowany :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Sie 2015 00:09 

A jak to jest w prawie hotelowym lub chociaż w jakiś dobrych praktykach hotelowych?

Jest to jak najbardziej prawidłowe a ja wydziwiam bo nigdy nie sądziłem, że ktokolwiek może dac taka propozycje, czy jest to pogwalcenie zasad?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Sie 2015 23:32 

Hmm widzę że poruszenie w temacie się zrobiło ;) ... dam sobie jeszcze jedną szansę.

No więc znalazłem informację ze istnieje coś takiego jak Karta Frankfurcka (http://www.konsument.gov.pl/files/t_frankfurcka.pdf) a w niej zapis:

Cytuj:
19)Strata czasu przez konieczną przeprowadzkę: a) w tym samym hotelu: udziałowa cena podróży - za 1/2 dnia.

Z karty tej wynikają więc dwie pewne rzeczy: nie jestem pieniaczem i gdyby wypoczynek organizowalo biuro podróży to mógłbym walczyć o swoje czyli o rekompensatę za pół dniowki za każdą przeprowadzkę.

Moje pytanie: jak zawalczyć o swoje jeśli wyjazd nie jest zorganizowany a hotel jest zagraniczny?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Sie 2015 23:59 

srebrny
Obawiam się, że teraz nic już nie zdziałasz.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Sie 2015 23:12 

boots napisał(a):
Obawiam się, że teraz nic już nie zdziałasz.

Prawda jest taka, że rzecz się dzieje w czasie rzeczywistym (zamiast wieczorem czytać o lokalnych atrakcjach człowiek czyta o kartach frankfurckich) ... więc właśnie jestem po drugiej przeprowadzce i czeka mnie trzecia, ale rozumiem ,ze jak nic nie ugram w hotelu to próżno szukać szansy później.

Postraszylem Panie z recepcji, ze swoją opinię o tej sytuacji wyrażę na tripadvisor.com (panie raczej nie pochwala się tą groźba szefowi) i ciągle czekam co mi odpisze HostelBookers, ale tu wielkich nadziei już sobie nie robię.

Pewnie jeszcze coś spróbuję powalczyć (raczej w celu sprawdzenia jak to się kręci i czy zawsze warto koszt ryzyka organizacji brać na własne barki czy zostawić go na barkach biura).

Po otrzymaniu odpowiedzi od HostelBookers pewnie wyrażę swoją opinię o tym pośrednika tu na forum.

-- 02 Wrz 2015 10:37 --

Okazuje się, że jak ktoś ma siedzibę w Londynie to można oczekiwać podejścia prokonsumenckiego, w przeciwieństwie do ludzi z Bułgarii, którzy się dopiero tego uczą.

HostelBooker zwrócił mi zaliczkę za rezerwację czyli 15% kwoty noclegów. Poniżej mail od nich:

Mxxxx (HostelBookers.com)
26 sie, 12:28

Hello Mr X

We have now refunded the amount you paid to Hostelbookers.com,

Thanks you for your patience while we were investigating your issue. Here at HostelBookers.com - all bookings are confirmed based on the information provided by the properties themselves. In the unfortunate event where there is a problem, such as the one you reported we would always have to contact the property to investigate what happened. In the case of an accidental overbooking, normally caused by an administration error at the property, our policy and agreement with the property would be that they either accommodate the booking as booked, if this is not possible the property should find appropriate alternative accommodation or if this is not possible they should refund the original deposit down payment you made at the time of booking.

Unfortunately in your case we are still trying to get a reply from the hostel and an explanation as to how they made a mistake. In order to draw this issue to a close for you quickly we have issued a refund of your deposit down payment on their behalf.

Once again thank you for your patience while we have been trying to assist you with your issue, my sincerest apologies for this issue occurring and any inconvenience this may have caused you- unfortunately this was outside of our control as it seems to have been caused due to an administration error directly at the property.

Mxxxx

Customer Service Team
HostelBookers.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości