Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Lip 2015 11:58 

złoty
Ja równiez kupowałem przy końcu promocji.

Przed chwilą sprawdzałem rezerwację i niestety czytam to:CANCELLED DUE INVALID FARE CONSTRUCTION

Czy ktoś dostał możliwośc przebukowania biletów na inną trasę?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 27 Lip 2015 12:00 

Alitalia nie anulowała biletów do Pekinu za 100 euro dwa-trzy lata temu! To była klasa ;)!
Jak szybko mają prawo anulować bilet? Też kupiłem bilety Etihada (inne) przez pośrednika prawie tydzień temu, mam etixy.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 27 Lip 2015 12:06 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
@Mazurek - nie znasz dnia ani godziny ;)
anulacja-biletow-na-goa,225,58783
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Lip 2015 15:20 

niebieski
"Dear Guest,

I am sorry to inform you that the booking you were able to make on Etihad Airways recently was due to a technical fare construction error.

As a result we have had to cancel your entire booked itinerary with immediate effect. We will refund the full amount paid, and any conversion rates or bank charges you may have incurred in finalizing payment for the ticket purchase transaction.

We would like to apologise for any inconvenience this may cause.

We remain committed to offering the highest levels of service to you, and if we can be of assistance in rebooking your flight, we are at your disposal."

Ja dostałem informacje o takiej treści. Macie jakis pomysł jak ich teraz mozna pomęczyć bo generalnie napisali ze zwracają kasę i do widzenia, w PDF faktury korygujące i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Lip 2015 15:42 

@bbartekk2
Jaki bilet kupowałeś i w jakiej cenie?
Można ich męczyć o zadośćuczynienie ale to chyba walka z wiatrakami. Czasami zaoferują taniej bilet gdzie indziej ale wycieczki raczej nie zwrócą...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Lip 2015 15:44 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
@bbartekk2 Identycznego maila dostałem wczoraj w nocy, też w pdf z fakturami korygującymi. Niestety pewnie nic się nie da ugrać .. :(

#27 PostWysłany: 27 Lip 2015 15:50 

niebieski
Pekin+Australia za 4 osoby 52k RUB
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 27 Lip 2015 15:53 

niebieski
Szkoda, że nie ma z nami Marisa... oddałby ich do sądu i do końca życia latał po świecie za pieniądze z odszkodowania;)

a tak poważnie to maila napisać można, ale nie wróżę sukcesów ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 27 Lip 2015 16:02 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Ja nie będę walczył. nie pierwszy, nie ostatni. Winni w tym przypadku najbardziej są r. , którzy kupowali tyle,że strona siadała, a potem dzwonili czy można zmienić termin lub routing.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Lip 2015 16:13 

niebieski
Nie pierwszy nie ostatni, ale widac ze coraz czesciej rezerwacje sie nie utrzymują a to juz jest niepokojąca sprawa.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 27 Lip 2015 16:17 

Loty: 33
Kilometry: 98 970
Krajów: 18 / 8.4%
Moja rezerwacja nadal aktualna :) Szanse prawie zerowe ale kto wie ...
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:19 

Zbanowany
Bukowane przez flugladen.de 21.07, wczoraj pobralo kase z karty (wczesniej byla tylko blokada), zaplata widnieje po zalogowaniu do banku. Zadnego maila o anulowaniu nie ma - moze anuluja tylko przy bukowaniu bezposrednio przez Etihada? Ma ktos tak, jak ja :)?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:25 

HON fly4free
A gdzie im sie spieszy; będą sukcesywnie kasowali w najbliższych dniach, po oficjalnym oświadczeniu nie spodziewałbym sie cudów :)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:30 

Zbanowany
No dobra, tylko jesli bukujesz bezposrednio na stronie linii lotniczych, to maja Cie gdzies i moga zrobic z rezerwacja, co tylko zechca, a np z flugladen maja chyba jakies umowy podpisane, zeby takich jaj nie bylo? No chyba, ze sie myle.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:32 

złoty
Warunki są identyczne, pośrednik działa wg zasad przewozu przewoźnika. Moja rezerwacja z Tickets.pl już skasowana, mail od nich że przewoźnik skasował rezerwację i muszą zwrócić mi pieniądze.

#36 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:33 

złoty
mrowczan napisał(a):
Bukowane przez flugladen.de 21.07, wczoraj pobralo kase z karty (wczesniej byla tylko blokada), zaplata widnieje po zalogowaniu do banku. Zadnego maila o anulowaniu nie ma - moze anuluja tylko przy bukowaniu bezposrednio przez Etihada? Ma ktos tak, jak ja :)?

Sprawdź statu rezerwacji na:

https://www.virtuallythere.com/new/login.html
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:36 

niebieski
mrowczan napisał(a):
No dobra, tylko jesli bukujesz bezposrednio na stronie linii lotniczych, to maja Cie gdzies i moga zrobic z rezerwacja, co tylko zechca, a np z flugladen maja chyba jakies umowy podpisane, zeby takich jaj nie bylo? No chyba, ze sie myle.

Różnica taka ,że jak skasują to skasują, a szybciej flugladen spróbuje pobrać do pełnej kwoty za bilet niż utrzyma rezerwację ;)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:37 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Zasadniczo się mylisz, zazwyczaj rezerwacje bezpośrednio u przewoźnika mają większe szanse utrzymania niż te z OTA. Moja rezerwacja wykonana na stronie Etihada dalej wisi. Myślę, że powodem jest nietypowa trasa, ale nie łudzę się, że przetrwa. Twoja rezerwacja przetrwa tylko wtedy, jeśli nie anulują je same linie lotniczne (np. w wyniku przeoczenia). Flugladen nie będzie w żaden sposój jej bronił :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 28 Lip 2015 10:50 

niebieski
Oczywiste ,że rezerwacja u przewoźnika ma większe szanse na utrzymanie bo anulowanie biletu tak kupionego godzi bezpośrednio w dobre imię linii lotniczych. Rezerwacja anulowana przez pośrednika uderza bardziej w jego wizerunek, więc dla linii to tym łatwiejsze.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 28 Lip 2015 11:02 

złoty
Mateusz099 napisał(a):
Oczywiste ,że rezerwacja u przewoźnika ma większe szanse na utrzymanie bo anulowanie biletu tak kupionego godzi bezpośrednio w dobre imię linii lotniczych.

Etihad ma w nosie dobre imię, liczy się $$$ :) taryfy kupowali wyłącznie tzw. "junk customers" czyli łowcy deali i nie oszukujmy się, nikogo z nas Etihad do siebie nie zniechęci, przy najbliższej okazji będziemy szarpać takie deale niczym Reksio szynkę :)
12 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości