Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Lip 2013 20:26 
Awatar użytkownika

Witam,

Właśnie kupiłem bilety Katowice - Alicante na przełom października i listopada. W tej chwili mogę zarezerwować hotel dla 2 osób 5 minut od Playa de San Juan za 189 Euro za 7 dni. Czy rezerwować już teraz czy poczekać do października ... może będzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 22 Paź 2013 18:41 
Awatar użytkownika

Sprawdzałem właśnie to samo miejsce w którym zarezerwowałem pokój w lipcu, cena na chwilę obecną to 215 Euro, 6 dni do wyjazdu, także jestem do przodu 26 Euro. Opłaca się jednak rezerwować wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 22 Paź 2013 19:33 

Zbanowany
Co to za hotel?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 10 Sty 2015 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Proszę o poradę, czy kupując bilet ida y vuelta na tramwaj mogę przejechać w jedną stronę linią 'A' z przystanku 'X' do przystanku 'Y', a potem wrócić linią 'B' z przystanku 'Z' na przystanek 'X'? Wszystko w ramach tej samej strefy.

Czy też może w powyższym przypadku należy zakupić dwa bilety jednorazowe?

Konkretnie chciałem przejechać L1 albo L3 z centrum Alicante, zrobić sobie spacer przez całą plażę w San Juan i wrócić linią L4 z okolic Cabo Huertas do centrum Alicante.

#25 PostWysłany: 14 Sty 2015 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Odpowiedź na moje powyższe pytanie, jaką uzyskałem od kasjera na stacji tramwajowej jest następująca: z biletu ida y vuelta nie można korzystać w strefie A ("metropolitalnej").

Przy okazji, bilet na jedną strefę jest droższy w przypadku jazdy w strefie A, niż w innych strefach.
Załącznik:
Tram Alicante - cennik I.2015.JPG
Tram Alicante - cennik I.2015.JPG [ 90.21 KiB | Obejrzany 6300 razy ]

#26 PostWysłany: 19 Lut 2015 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 98
Kilometry: 159 548
Krajów: 22 / 10.3%
nie wiem co widzicie w tym San Juanie... taki mały Benidorm, ale fakt, sama plaża ładna, otoczenie średnie na max...

Na południe od Alicante są najładniejsze plaże a na północy najfajniejsze miasteczka

Guardamar - plaża, park wydmowy - dunes de Guardamar (polecam zejśce ze szlaków) - tam też mam jakiś niedrogi nocleg jakbyco
La Marina (tak to się chyba nazywało) - wprost idealne na spanko na plaży ;-)
promenada w Torrevieja nawet fajny, choć samo miasto już mniej
Elche i parki palmowe!
na północy prócz obowiązkowej altei jest jeszcze pare fajnych miejsc...
miniatura Giblartaru - skałka w Calpe, widoki z cap d`or czy znakomitego Cap d`Sant Antoni
tam polecam wskoczyć do wody w Platja de l`Arenal
trasa z Denii (która notabene jest nawet ciekawa i ma fajne połączenia z Balearami) do Xabii!

a w samym Alicante niedaleko adjutamentu jest całkiem tania i fajna przekąskownia zwana Tapas & cana! POLECAM ;-)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 14 Lip 2015 21:49 
Awatar użytkownika

Wie ktos jak dojechac z Alicante do Guadalest? Jest jakas opcja bez wynajmowania samochodu? :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Lip 2015 23:23 
Awatar użytkownika

srebrny
marne szanse

fakt że byłem tam w 2006, stacjonując w Altei, ale był z niej [a dokładnie z Benidormu] jeden autobus dziennie do Guadalestu i jeden powrotny, przy czym ten powrotny koło 13

jeśli jesteś sam/a możesz próbować wrócić stopem - ja tak zrobiłem i z pewnymi perturbacjami ale się udało
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Lip 2015 23:40 

srebrny
Wyjazd z Benidormu 9.45-10.10 ( w zależności od przystanku), powrót z Guadalest 13.30. Masz dwie godziny na miejscu i to wystarczy bez dużego kontemplowania. ;-)
Autobus 16, pierwszy przystanek chyba na Plaza Triangular, ostatni w Benidormie na Rincon de Loix o 10.10, cena około 4 euro.
 Profil Relacje PM off
musssli uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 17 Lip 2015 16:17 
Awatar użytkownika

ok, dziekuje bardzo, pomoglo mi to :))

szukam tez jakiejs opcji dojechania do Palmeral w Elche. Internety twierdza ze jezdzi tam linia nr 1, a na subus jakos nie widze zeby az tam dojezdzala i moze cos zle patrze...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 17 Lip 2015 16:59 

srebrny
Może tak?
https://www.google.pl/maps/dir/Alicante ... 690078!3e3
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 19 Lip 2015 10:33 
Awatar użytkownika

No wlasnie troche odrzucalam opcje pociagu, bo nie rozumiem tych rozbieznosci w cenach :) od 3 do 17 euro i nie wiem co jest czym :DD

Ale dojechalam, pozwiedzalam, zyje ;) Dla zainteresowanych moge napisac ze do Palmeral latwo i tanio z Alicante mozna dostac sie z dworca autobusowego, kursuja autobusy Subus, bilet kosztuje 2,30€ a autobus jedzie 50 minut. Dworzec autobusowy w Elche jest jakies 5-10 minut drogi od parku :). W informacji na dworcu w Alicante dostalam ksiazeczke z godzinami odjazdow autobusow z Alicante i do Alicante, co bylo bardzo przydatne w zaplanowaniu powrotu :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 27 Lip 2015 20:07 

Zastanawiam się nad wyjazdem na 6 dni do Alicante w październiku. Znalazłam tanie lokum (niecałe 500 zł), jechałabym sama. Jedynie co mnie jeszcze wstrzymuje, to czy będę miała tam co robić sama przez tyle dni. Wiadomo- już po sezonie. Może ktoś, kto tam był w październiku podpowie, czy warto jechać...?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 27 Lip 2015 20:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja byłam raz we wrześniu, w celach zupełnie niewakacyjnych (ME w koszykówce) i problemów braku sezonu nie zauważyłam. Komunikacja jeździła jak trzeba, deptak był wieczorami pełny, podobnie knajpy, zabytki dostępne. To jest jakby nie patrzeć całkiem spore miasto, gdzieś Ci miejscowi muszą się bawić. Trochę jakby zastanawiać się, czy np. Wrocław po sezonie zamiera :)

#35 PostWysłany: 27 Lip 2015 20:40 

niebieski
sylwia_83 napisał(a):
Zastanawiam się nad wyjazdem na 6 dni do Alicante w październiku. Znalazłam tanie lokum (niecałe 500 zł), jechałabym sama. Jedynie co mnie jeszcze wstrzymuje, to czy będę miała tam co robić sama przez tyle dni. Wiadomo- już po sezonie. Może ktoś, kto tam był w październiku podpowie, czy warto jechać...?

W październiku pewnie będzie jeszcze ciepło, woda na pewno. Ja miałam pełne 4 dni-noclegi w A. Samo miasto dla mnie nieco rozczarowujące, warto wejść/wjechać na wzgórze. 1 dzień-wysepki Tabarca-malutkie, nawet za dużo czasu między promami, obejdzie się całość w 1-1.5 h. Elche-warto jak najbardziej. Również Calpe jest malownicze. Z drogi patrzyłam na odległe góry-dla mnie byłyby ciekawsze, moze warto pojechać w głąb ladu, opuścić wybrzeże?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 27 Lip 2015 22:44 
Awatar użytkownika

srebrny
jedz do Benidormu, tam bedzie co robic
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Lip 2015 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 45 500
Krajów: 10 / 4.7%
Z dworca autobusowego jezdzi jakiś autobus do Benidormu?
Ktoś może wie jak potem dostać się z przystanku autobusowego w Benidorm na La Cruz de Benidorm? Na zdjęciach wygląda, że jest tam ekstra panorama na miasto, ale czy ciężko się tam dostać?

#38 PostWysłany: 28 Lip 2015 14:06 

srebrny
Cytuj:
Ktoś może wie jak potem dostać się z przystanku autobusowego w Benidorm na La Cruz de Benidorm?

Tylko pieszo. Od jakiegoś czasu autem już się nie dojedzie - droga jest zamykana, tylko dla mieszkanców.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 28 Lip 2015 22:08 
Awatar użytkownika

srebrny
xandy90x napisał(a):
Z dworca autobusowego jezdzi jakiś autobus do Benidormu?
Ktoś może wie jak potem dostać się z przystanku autobusowego w Benidorm na La Cruz de Benidorm? Na zdjęciach wygląda, że jest tam ekstra panorama na miasto, ale czy ciężko się tam dostać?

nieeee

szczegolow nie pamietam, ale to nic wymagajacego, spacer na max pol godziny? tak mi cos swita

edit: pol godziny nie od przystanku tylko od konca plazy levante
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 30 Lip 2015 08:03 

A czy jest sens, żebym np. nocowała w Alicante a do Benidormu dojeżdżała komunikacją? Czy to kompletnie bez sensu. Pytam ze względu na tani nocleg w Alicante. Nie wiem czy znajdę w Benidormie tydzień za 500 zł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: jar188, pabien oraz 1 gość