Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
to chyba idą anulacje... wlasnie dostalem emaila z mytrip.com

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#122 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 420
Kilometry: 661 584
Krajów: 66 / 30.8%
platynowy
u mnie to samo, @ wpadł 5 minut temu

Image
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
mail przyszedł, ale czy ETIX jeszcze wisi :D bo ja nadal mam.

#124 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:40 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
moga sobie isc, tyle ze srednio im sie to oplaca, jak zostalo wspomniane biura maja mozliwosc anulacji do konca dnia maks 27h w zaleznosci od umowy, a te juz minely, maile tez dostalem ale bilety mam dalej, w mailu bylo cos o 24h ja swoje bilety kupowalem 40h to chyab jaks pomylka i Spam :p
sobo lubi ten post.

#125 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
krótka piłka, wszystko teraz zależy od tego, jak bardzo OTA chce ograniczyć straty. Może być tak jak z biletami na GOA (LH+9W) gdzie po miesiącu były anulacje,bo po prostu się dogadali... (a było co najmniej 200 anulacji) tutaj strzelam że jest trochę więcej :) ... OTA dużo traci to może będzie walczyć i zrobi ugodę z liniami :P (mniejsze straty)

Pożyjemy - zobaczymy.

#126 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:47 
Redaktor F4F

Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Jak wyżej: wczoraj jeden mail i anulacja.

Dzisiaj mail, ale bilet jest dalej. Od zakupu minęło już grubo ponad 30h :)

Co ciekawe ten ich mail dotyczący anulacji nie zawiera żadnego odniesienia do przeprowadzonej transakcji - PNR, jakiegoś ich wewnętrznego numeru, nic. Masz się domyślać samemu o którą rezerwację im chodzi :?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:55 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Bilet chwilę jeszcze powisi i na CMT zostanie samo nazwisko :)
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 24 Lip 2015 14:56 

złoty
TE maile nie są adresowane do konkretnych osób tylko to jakaś lista mailingowa. Wczoraj też dostałem dostałem takiego, a mimo to wszystkie rezerwacje jeszcze wiszą. Dzisiaj kolejne dwa (PL i ENG).
Anulują to anulują. Nikt sobie chyba żył nie podetnie.

#129 PostWysłany: 24 Lip 2015 15:07 
Awatar użytkownika

Kilometry: 45 226
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
dobrze że płaciłem kartą CITI , bo w przypadku anulacji i końcówki jaka miała miejsce z AFT bywało różnie z odzyskaniem kasy mbank, BZWBK, . W Citi zawsze szybko konkretnie chargeback.

#130 PostWysłany: 24 Lip 2015 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Spokojnie, w moim przypadku - dwie rezerwacje, jedna na 106zł, druga na 5,5zł - do tej za 106zł dziś rano dostałem maila, że pieniądze odesłali. Reszta w rękach banku, kilka dni i pewnie dotrą.

#131 PostWysłany: 24 Lip 2015 16:03 

== Oficjalna odpowiedź od mytrip.com ==

Szanowni pasażerowie,

Pragniemy poinformować, iż w dniu 22/07/2015 od godziny 15tej do godziny 20:56 UTC w naszym systemie wystąpił błąd techniczny. W wyniku czego niektóre loty oferowane były z rabatem do 90 % faktyczej ceny biletu, całkowite tranzakcje mogły nawet wynosić jedynie 1,28 Euro.

Jak już większość z Państwa została poinformowana poprzez to Forum, ceny za te bilety nie były ważne. Problem dotyczył naszej lokalnej strony mytrip.com/kr.

Po zidentyfikowaniu i usunięciu problemu, pomimo tego że błędne ceny nie występowały już po dokonaniu wyszukiwania bezpośrednio przez naszą stronę, wielu z Państwa użyło nieaktualnego linku - opublikowanego na forach, w celu ominięcia naszego systemu i zakupu biletów w błędnych cenach. W ten sposób zostało dokonanych kilkaset rezerwacji.

Wszystkie rezerwacje dokonane 22 Lipca z datą wylotu w nijbliższych 3 tygodniach, zostały uznane przez mytrip.com i pasażerowie będą podróżować zgodnie z ich zakupionym biletem. Wszystkie rezrwacje dokonane 23 Lipca poprzez powyżej wymieniony link- zostały anulowane, a kwoty za zakupione bilety zostały zwrócone na Państwa konta.

Wszyscy pasażerowie zostali poinformowani o statusie ich rezerwacji w oddzielnym emailu. Jeżeli do tej pory nie otrzymali Państwo takiego powiadomienia, otrzymają go Państwo w najbliższym czasie.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności i pozostajemy do Państwa dyspozycji.

mytrip.com

PS Wszelkie aktualne promocje na wybrane loty, mogą być przesyłane na Państwa email po zarejestrowaniu się na naszej stronie internetowej i ustawieniu odpowiedniej usługi. (price alerts ru - http://www.mytrip.com/ru/services/flights-price-alerts, price alerts pl - http://www.mytrip.com/pl/services/flights-price-alerts, price alerts kr - http://www.mytrip.com/kr/services/flights-price-alerts)

== Official response from mytrip.com ==

Dear passengers,

We would like to inform you that on 22/7/2015 starting just after 15:00 and until 20:56 UTC our systems experienced a technical issue.

As a result a few flights were offered with huge discounts of up to 90% of the ticket price and final transaction values were as low as 1.28 EUR.

As it has already been picked up by many of you on this forum, these prices were not valid. The issue was limited to our mytrip.com/kr locale.

After fixing the problems and even though wrong prices did not appear on site, many customers used old links posted in forums in order to exploit the system.

The issue involves a few hundreds of reservations.

For all reservations that were booked on the 22nd and depart within the next three weeks mytrip.com has taken on the cost of the trip and customers will travel normally

All reservations that were made on the 23rd, where customers by-passed the normal process in order to exploit the system vulnerability, have been cancelled and refunded.

All passengers have been informed via email about the status of their reservation. If you have not yet received an email, you will receive one shortly.

We apologize for any inconvenience caused and we are at your disposal if you would like us to help you.

mytrip.com team

You can sign up for our price alerts feature that sends you offers to the destinations of your liking.
(price alerts ru - http://www.mytrip.com/ru/services/flights-price-alerts, price alerts pl - http://www.mytrip.com/pl/services/flights-price-alerts, price alerts kr - http://www.mytrip.com/kr/services/flights-price-alerts)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#132 PostWysłany: 24 Lip 2015 16:15 

Loty: 210
Kilometry: 469 202
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Jasno i precyzyjnie :) Osobiście doceniam takie posunięcia PR.
PS. Dlatego takie wrzutki nie powinny być na ogólnym.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#133 PostWysłany: 24 Lip 2015 16:19 
Redaktor F4F

Cytuj:
Wszystkie rezerwacje dokonane 22 Lipca z datą wylotu w nijbliższych 3 tygodniach, zostały uznane przez mytrip.com i pasażerowie będą podróżować zgodnie z ich zakupionym biletem. Wszystkie rezrwacje dokonane 23 Lipca poprzez powyżej wymieniony link- zostały anulowane, a kwoty za zakupione bilety zostały zwrócone na Państwa konta.

A rezerwacje dokonane 22 lipca z datą wylotu powyżej 3 tygodni...? :roll: ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#134 PostWysłany: 24 Lip 2015 16:23 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Ja dostałem maila z info o anulacji i następnie o zwrocie kasy za rezerwacje bez biletu, natomiast na temat drugiej (z biletem) póki co cisza. Wygląda na to że żona nie leci ;)
namteH lubi ten post.

#135 PostWysłany: 24 Lip 2015 16:24 

Zbanowany
W porządku, należy docenić, że sprawa została dokładnie wyjaśniona. Ja nie mam pretensji o anulacje moich lotów, u mnie zniżka wyniosła nawet 98%. Ja od początku byłem świadom tego, że na 90% jest to błąd cenowy lub błąd systemu komputerowego. Liczyłem się z możliwością anulacji. Doceniam PR z strony mytrip.com, poważnie podchodzą do swoich obowiązków.
 Profil Relacje PM off
luziczek lubi ten post.

#136 PostWysłany: 24 Lip 2015 16:38 

niebieski
@kitek, pamiętaj, że każdy kij ma dwa końce. Jak przez pomyłkę zarezerwujesz bilet na złą datę to pośrednik pokaże Ci środkowy palec i zaproponuje zakup nowego biletu.
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#137 PostWysłany: 24 Lip 2015 17:10 

Myślę, że takie błędy mogą być celowo wprowadzane i upubliczniane - masa ludzi wchodzi i wyszukuje lotów przez co zapoznaje się z serwisem. Możliwe że taka "reklama" jest tańsza niż w mediach.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 24 Lip 2015 17:14 
Awatar użytkownika

niebieski
czy ja wiem, reklama ? teraz każda niska cena może być odebrana jako błąd

Ostatnio edytowany przez sobo, 24 Lip 2015 17:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
lukste9 lubi ten post.

#139 PostWysłany: 24 Lip 2015 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Gyron napisał(a):
Myślę, że takie błędy mogą być celowo wprowadzane i upubliczniane - masa ludzi wchodzi i wyszukuje lotów przez co zapoznaje się z serwisem. Możliwe że taka "reklama" jest tańsza niż w mediach.

Chyba antyreklama ;) skoro teraz nie wiadomo czy jak będziesz kupować cokolwiek na mytrip to nie anulują podpierając się błędem (od jakiego poziomu ceny jest "błąd"?).

BTW każdy może założyć konto o powyższym nicku i złożyć "oświadczenie", komunikacja z klientem odbywa się przez odpowiednie kanały komunikacji, a nie przez "ogłoszenia w internecie".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#140 PostWysłany: 24 Lip 2015 17:39 
Redaktor F4F

Jak już wyżej napisano - gdybym ja się pomylił to pośrednik kazałby mi się pocałować w nos (i to nawet godzinę po zakupie).

Każdy kij ma dwa końce i powinno grać się zgodnie z regułami, które samemu się ustala. Rezerwacje dokonane przeze mnie wcale nie dotyczyły groszowych kwot. Wobec czego jak powinienem ocenić, gdzie kończy się promocja pośrednika, mająca na celu uwidocznienie go jak najwyżej w wynikach wyszukiwania, a gdzie zaczyna błąd cenowy?

Ja ze swojej strony nie oceniam działań mytrip jako profesjonalnych - wręcz przeciwnie.

A użytkownikom odradzam rezerwowania z podejrzanych wrzutek na forum w atrakcyjnych cenach :roll:
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości