Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lip 2015 20:46 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 192 930
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
  • Warszawa(opcjonalnie inne polskie lotnisko)

Dokąd
  • ciepłe miejsce :)

Data wylotu
  • 28.01.2016

Data powrotu
  • 14.02.2016

Długość pobytu
  • 5-9 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • przelot 500zł/os

Dodatkowe informacje
  • Proszę o pomoc.Szukam jakiegoś wypoczynku dla nas w najbliższe ferie zimowe.2 dorosłych plus dzieci 6lat i 3lata.
    Ze względu na wiek dzieci preferowane połączenia bezpośrednie.Jeśli z przesiadką ,to albo krótkie oczekiwanie na następny lot(do 4-5h), albo nocleg w miejscu przesiadki i dalszy lot następnego dnia.Szukam miejsca, gdzie będzie można w tym terminie poplażować(Wyspy Kanaryjskie,Madera).W tym terminie chyba Europa kontynentalna odpada.Budżet nie jest mocno ograniczony,ale nie lubię przepłacać :)Jakby się trafił jakiś dalszy kierunek w atrakcyjnej cenie, to też wezmę pod uwagę.Mam tylko obawy, jak dzieci zniosą dłuższy lot.Na Kanary znalazłem lot za ok 500zł /os. w obie strony.Nie umiem znaleźć taniego noclegu(chyba najwygodniej jakiś apartament?).Gdyby ktoś był w stanie pomóc coś znaleźć w atrakcyjnej cenie, będę bardzo wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 18 Lip 2015 20:59 

Loty: 265
Kilometry: 510 675
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
500zł/osoba w 2 strony to dobra cena jak na Kanary, taniej raczej nie będzie. Z tym plażowaniem to bym nie przesadzał, posiedzieć na plaży oczywiście można, ale nie będzie to możliwe pewnie przez cały tydzień ze względu na zmienną pogodę i prawdopodobnie wiatr, który na Kanarach szczególnie "zimą" potrafi dać się we znaki.
O Maderze to chyba nie poczytałeś jeszcze za dużo, bo akurat to nie jest typowe miejsce do plażowania, poza tym tutaj już są konieczne przesiadki.
Co do apartamentów - poszukaj na airbnb jeżeli zależy Ci na apartamencie, a jeśli szukasz jakieś okazji na hotele zajrzyj do odpowiedniego działu z promocjami na forum.

Co do lotów - azair.eu - przydatna wyszukiwarka :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Lip 2015 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Krajów: 17 / 7.9%
Zbanowany
Akurat na Kanarach największy wiatr jest latem, a zimą najmniejszy.
A na Teneryfie w styczniu woda w oceanie jest cieplejsza, niż latem w Bałtyku i spokojnie można się kąpać :)

#4 PostWysłany: 18 Lip 2015 22:22 

Autor będzie mieć pecha to na Tene śnieg spotka :lol: .
Żeby naprawdę poplażować zimową porą gdzieś w miarę blisko to ciężko będzie.
Zostają Kanary lub Wyspy Zielonego Przylądka ale te ostatnie to raczej z De i nie za 500zł.
 PM off  

#5 PostWysłany: 18 Lip 2015 22:36 

niebieski
Egipt?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Lip 2015 22:42 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 629 490
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Proponuję Izrael (Ejlat) bezpośrednio z Krakowa. Aktualnie np 2-9.02 jest za 395 zł.

#7 PostWysłany: 18 Lip 2015 22:45 

czapla napisał(a):
Egipt?

Do niedawna owszem- tydzień pod palmą na plaży był idealną opcją do naładowania akumulatorów ale nie teraz, choć co kto lubi.
Poza tym trudno przewidzieć co tam się będzie działo za miesiąc dwa a co dopiero za pół roku.
 PM off  

#8 PostWysłany: 19 Lip 2015 11:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Bez dwóch zdań, przy uwzględnieniu Twych oczekiwań i możliwości, najlepszym wyborem będzie Teneryfa lub Gran Canaria (ewentualnie Fuerteventura, bo tam chyba też są jakieś połączenia bezpośrednie, choc zimą będzie te 2 - 3 st. chłodniej). Musicie jednak wybrać południowe krańce, bo tam będzie najcieplej i słonecznie (choć gwarancji nie ma). Polecam zwłaszcza okolice Puerto de Santiago na Teneryfie. Tam za niewielkie pieniadze można nocować, Np. w Los Dragos del Sur. Warto zajrzeć do tego wątku:
viewtopic.php?t=7981
Jest tam masa informacji...

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Lip 2015 19:30 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Krajów: 17 / 7.9%
Zbanowany
Na południu Teneryfy byłem w zimie (Gru/Sty) kilka razy.
Za każdym razem miałem plażową pogodę. Chyba że mam szczęście :D

A śniegu na kilkanaście pobytów, na El Teide nie upolowałem :cry:

#10 PostWysłany: 19 Lip 2015 23:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję za podpowiedzi.Szukam coraz mocniej noclegu na południowej części Teneryfy.Czy 600Euro za All Inclusive to dobra cena?:
https://ie.alpharooms.com/alborada_beac ... lity=False
Czy da się coś taniej znaleźć?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Lip 2015 23:44 
Awatar użytkownika

platynowy
A za ile to nocy? Wydaje mi się, że to chyba nic nadzwyczajnego. W Los Dragos del Sur, za 14 nocy dla 2 os. dorosłych i nastolatki płaciliśmy 650 euro, w tym 2 posiłki dziennie, też w okresie styczniowo-lutowym.
Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Lip 2015 00:07 
Awatar użytkownika

niebieski
7nocy..W Los Dragos del Sur w tym terminie wyskakuje mi 623euro.Przyznam,że nigdy sam nic nie rezerwowałem.Zawsze byliśmy na wyjazdach zorganizowanych.Gdyby ktoś znalazł coś atrakcyjnego 28I-4II ,to proszę o info.Rozumiem,że co jakiś czas pojawiają się jakieś okazje i trzeba często sprawdzać ceny?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Lip 2015 00:40 

ZENNNEK napisał(a):
Dziękuję za podpowiedzi.Szukam coraz mocniej noclegu na południowej części Teneryfy.Czy 600Euro za All Inclusive to dobra cena?:

W Costa del Silencio byłem w na koniec stycznia. Pogoda jako taka, ale mało łba nie urwało od wiatru. Jeździłem autem po wyspie i po godzinie byłem w Los Christianos .Tam nie do porównania. Zero wiatru i całkiem inny klimat, dosłownie kilkadziesiąt km dalej.
jednak cena takiego samego apartamentu z ALL nieporównywalnie wyższa jak patrzyłem.. Pod względem pogody w styczniu i ceny najlepsze miejsce na Teneryfie to moim zdaniem na północ od Costa Adeje do Puerto de Santiago
 PM off  

#14 PostWysłany: 20 Lip 2015 01:38 

ZENNNEK napisał(a):

No, ale "chłopie" najpierw znajdź i zarezerwuj LOTY!
Myślę, że loty do/z Teneryfy TFS ze względu na kilka linii lotniczych latających bezpośrednio to najlepszy wybór, sam w byłem w styczniu br. w Los Cristianos i z plażowaniem, jak również atrakcjami nie było problemu (1.rezerwujemy loty, 2. noclegi 3. wypożyczenie samochodu itp)

Cenę lotów też masz dobrą, ale na teraz za ok. 500 zł/os masz bezpośrednie tylko z/do Krakowa
 PM off  

#15 PostWysłany: 20 Lip 2015 10:42 
Awatar użytkownika

platynowy
ZENNNEK napisał(a):

Poprzednim razem nie spojrzałem, że to cena za all incl. W takim wypadku, wygląda to całkiem dobrze i cenowo może być trudno znaleźć coś lepszego z tym typem wyżywienia. Pytanie tylko, co owo all incl. będzie oznaczać w tym obiekcie. Nie jestem jakimś specjalistą od AI, ale z ub. roku mam porównanie między hotelem 4* i 3,5* na Fuerteventurze. W pierwszym byłem zachwycony, w drugim juz nie za bardzo, więc podejrzewam, że w 3* wybór, smak i ogólny "całokształt" AI może nie być wart swojej ceny. Musiałbyś poczytać na TripAdvisor i na Holidaycheck opinie o tym znalezionym przez Ciebie hotelu. Byc może lepiej wykupić 2 posiłki.
Druga rzecz, to lokalizacja. Nadal namawiałbym raczej - tak jak i inni wczesniej - do wybrzeża między Los Christianos a Los Gigantes. Na zupełnie szybkiego znalazłem Bahia Flamingo Playa Arena za 522 Euro z 2 posiłkami dziennie (za całą rodzinę, 7 nocy). Nie wiem, czy link zadziała: http://hotel.weg.de/booking/weg_tt/erde/index.php?CREF2=&KID=692000&flextime=&flugdauer=30010&termin=1453978800&te_g=1&ruecktermin=1455447600&rute_g=1&kategorie=1&verpflegung=2&zimmer=-1&sportmoeglichkeiten=-1&zielgebiets_kenner=351&hotelsortierung=preis&HotelBit=0&HotelBit1=0&HotelBit2=0&WellBit1=0&WellBit2=0&WellBit4=0&IDLand=&topRegion=&IFFOrt=&dauer=6_7&personen=25;25;6;3;;;&anzahl_treffer_seite=10&engine=erde&formular=4&&vra=&topR=56&meer=&IFF=12694&zielgebiets_kenner=351&detail=termine&showresult=1&startposition_hotel=0, ale to tylko przykład.
Niestety, ofert z weg.de nie można kupić z Polski, ale są też inne tego typu strony niemieckie, gdzie zakupy z Polski są możliwe. Osobiście korzystam bardzo często z www.holidaycheck.de (szukam na weg.de, bo ich wyszukiwarka jest znacznie bardziej przejrzysta i elastyczna).

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości