Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
naprostszy sposób to shuttle bus. Bilety na autobus można kupić tutaj: http://tickets.aeroportbeauvais.com/Information.aspx
cena to 15.90€ w przedprzedaży online, albo 17€ na miejscu w okienku (stan na 27.09.2014)
Dojazd pociągiem - jak ktoś chce zaoszczędzić kilka euro - jest poruszony w wątku
Są też opisane sposoby jak próbować stopem, blablacarem francuskim, wynajętym samochodem itp.
Zapraszamy do czytania i dyskusji.

i ważna UWAGA:
W tym wątku piszemy tylko o ogólnych poradach na temat dojazdu komunikacją .

Oferty przewożników z usuniętego wątku ,
autoparis@wp.pl mobil: +33 753 659 846 https://www.facebook.com/autoparisparis
http://www.dojazddoparyza.pl zwierzak.transport@gmail.com +33 682 585 495
BusParis: +33611225876 busparis@g.pl
http://www.facebook.com/paryzzlookim
http://www.VTC-paris.pl

Wszystkie posty reklamowe oraz pseudoopinie od użytkowników z jednym lub kilkoma postami zostaną usunięte.
Uzytkownicy ze stażem mniejszym niż 3 miesiące również znajdą się pod lupą.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 04 Cze 2015 18:54 

Zwykly autobus kosztuje 17 EUR do tego dolicz jeszcze metro z Port Maillot oraz czas.
Dla mnie cena 20 euro za transport z BVA w konkretne miejsce w Paryzu to wygoda i oszczednosc czasu za zaledwie niecale 1,5 EUR wiecej.
Przy 3-4 osobach mozna pare EUR ponegocjowac z firmami prowadzonymi przez Polakow.
A faktycznie przy 4-5 osobach oplaca wynajac sie samochod.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#382 PostWysłany: 04 Cze 2015 20:10 

Poszukiwane 2 osoby, chętne na przejazd. Transportparis.pl. lotnisko BVA- centrum Paryża.
22 czerwca ok 9.30-10. Cena 20 € osoba.
 PM off  

#383 PostWysłany: 04 Cze 2015 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
Krajów: 34 / 15.9%
Sebastian2014 napisał(a):
Zwykly autobus kosztuje 17 EUR

zwykly autobus kosztuje 16 EUR ,planujac podroz oczywiscie kupuje bilet online,po co czekac przy okienku w kolejce?

do tego dolicz jeszcze metro z Port Maillot oraz czas.

Tu pozorny zysk czasu .Kierowcy autobusow jezdza bardzo sprawnie ,mialam okazje porownac to wracajac w maju z P .Przy wyjezdzie za miasta godziny szczytu byl totalny korek ,paraliz mozna rzec,ja jechalam autem ,obok na pasie rejsowy autobus do Beauvais.
Widzilam jak kierowca sprawnie zmienia pasy ,raz ja bylam kilka samochodow szybciej raz on.W koncu jak sie rozluznilo wyprzedzilam ten autobus i finalnie zyskalam 5 min przewagi :P
Metro z port Maillot? jaki problem ? do tych 4EUR dokladam jeszcze 1E i wchodze w posiadanie na wieki wiekow wkladki do karty Navigo .
Na port Maillot zaladowuje sobie ta karte na 1-2 strefe i moge jezdzic Paryzu czym tylko chce po dziurki w nosie . Nie sknerzac pojedynczych bilecikow z karnetu.Podjezdzam gdzie tylko moge tym co sie nawinie ,i zaoszczedzam czas jalowo nie pedalujac z buta .[/quote]
Dla mnie cena 20 euro za transport z BVA w konkretne miejsce w Paryzu to wygoda i oszczednosc czasu za zaledwie niecale 1,5 EUR wiecej.
Przy 3-4 osobach mozna pare EUR ponegocjowac z firmami prowadzonymi przez Polakow.

to sie dziwie ze np w Maroko tak swietnie Wam wychodzi targowanie z taksowkarzami, a tu rozbestwionym Polakom z Paryza godzicie sie placic 20 EUr od lebka i jeszcze sie cieszycie jaka to oszczednosc i okazja.
Dla nich zarobek 10 E od glowy tu juz zysk gdy maja komplet ,a za 20 euro ewidentnie szukaja frajerow...no i znajduja .Jak widac z postu powyzej.
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#384 PostWysłany: 04 Cze 2015 21:11 

Bo swoim, czyli Polakom, z chęcią dam zarobić. A Marokańcom czy innym Arabom, nie.
Jasne ???
Moja kasa i moja sprawa, co z nią robię.
Chce jjechać z Polakami, samochodem, a nie bujać się z jakimiś karnetami.
Będę tam tylko parę godzin. Pierwszy i prawdobodobnie ostatni raz w życiu.
PS.W Kijowie np też są marszrutki czy trolejbusy za 6 hrywien.
A ja "frajer" jadę taryfą za 60.
Bo tak lubię. :mrgreen:

Jak im zazdrościsz , że tyle zarabiają, to mnie zawieź za np 8 € . Chętnie skorzystam. A ich wykończysz. A tak ogólnie to gdzie ta Twoja oszczędność ?
Autobus16+4 metro= 20
 PM off
Japonka76 lubi ten post.

#385 PostWysłany: 04 Cze 2015 21:43 
Awatar użytkownika

@jacakatowice :)
No jesli wpadasz na kilka godzin do P to zmienia postac rzeczy i rozumiem twoj pospiech i to ze musisz za wszelka cene obskoczyc najwiecej jak naszybciej ,
Z reszta to Twoja kieszen i Twoja sprawa jak mowisz.
Z przyjemnoscia bym ciebie zawiozla, ale niestety sama tam bywam tylko gosciem ;) .
Przewaznie na tydzien i wtedy Navigo Decouverte jest wg mnie najkorzystniejsza opcja transportu nawet dla tych co jada jeden jedyny raz.
Wychodzi 16 autobus + 21 eur doladowanie Navigo. I 5 eur ta wkladka (ktora od dawna mam).
A co do Polakow ,no coz dla mnie Polak Arab bez roznicy ,Nie ma we mnie soliarnosci narodowej ze zdziercami co sie im w tylkach przewraca i serwuja nieuzasadnione niczym ceny.
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 04 Cze 2015 21:50 

spty13 napisał(a):
,Nie ma we mnie soliarnosci narodowej ze zdziercami co sie im w tylkach przewraca i serwuja nieuzasadnione niczym ceny.

Byłem, jechałem (z rodzinką za 72 euro w jedną stronę z lotniska pod sam hotel z Polakiem "skarbnicą wiedzy" do tego bardzo pomocnym) i stwierdzam, że niepotrzebnie rozpoczęłaś dyskusję o zdziercach itp bzdurach bo całkowicie nie masz racji (coś co szumnie nazywa się Paryż Beuvais jest dziurą w odległości ok. 100 km od Paryża do tego autostradą częściowo płatną, korkami w Paryżu i w sumie cena jak rzeczowo przeliczyć co się otrzymuje w zamian jest ofertą jak najbardziej ok)
 PM off  

#387 PostWysłany: 04 Cze 2015 22:01 

http://www.fly4free.pl/forum/paryz-w-jeden-dzien-z-beauvais,1482,69246

@Spty13
Poczytaj ten wątek, a zrozumiesz, dlaczego chcę zostać "frajerem" :D
 PM off  

#388 PostWysłany: 04 Cze 2015 22:04 
Awatar użytkownika

Podyskutowac chyba mozna ?:)
Uwazam ze nie tak calkiem bzdurnie ,poniewaz
- na lotnisko jest nie 100 a 80 km
-a ci co kursuja nonstop maja wykupiony miesieczny czy moze i roczny abonament na autostrade
- 72 eur przy jak licznej rodzince ? to chyba nie wychodzi po 20 za glowe?bo ktos musialby miec pol twarzy :P

Sorry no nie moze byc cena za transport prywatnego goscia drozsza od rejsowego autobusu,kurcze no przeciez nigdzie tak nie ma!
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 04 Cze 2015 22:11 

Podyskutować można, ale po co jak się nie specjalnie za wiele do napisania? (nie uważam, że potrzebne jest pisanie zdzierstwo, gdy jest to nieuzasadnione i niepotrzebne, nie chcesz nie korzystasz do tego zbyt wielu innych tańszych alternatyw z tej dziury na wyrost zwanej Paryż... nie ma)

ps. 4 osoby x 18 euro/os z lotniska pod sam hotel w Paryżu
 PM off  

#390 PostWysłany: 05 Cze 2015 10:36 

spty13 napisał(a):

to sie dziwie ze np w Maroko tak swietnie Wam wychodzi targowanie z taksowkarzami, a tu rozbestwionym Polakom z Paryza godzicie sie placic 20 EUr od lebka i jeszcze sie cieszycie jaka to oszczednosc i okazja.
Dla nich zarobek 10 E od glowy tu juz zysk gdy maja komplet ,a za 20 euro ewidentnie szukaja frajerow...no i znajduja .Jak widac z postu powyzej.

Prawie do lez rozbawialas mnie piszac "Wam":
- po pierwsze konto mam sam :D
- po drugie i co najwazniejsze nigdy nie bylem w Maroku :cry:
- po trzecie co do Twojego "targowania" a po mojemu negocjowania to gdybys przeczytala uwaznie moj post, ktory cytujesz to napisalem, ze przy kilku osobach mozna ponegocjowac cene,
- po czwarte zaswiec przykladem i zaloz firme, a nastepnie rob wszystko po kosztach - ciekawe jak dlugo bedziesz obecna na rynku.

Prosze nie wyceniaj mojego czasu, moich pieniedzy i tego z czego sie ciesze a z czego nie.
Ja Tobie nie pisze czy Twoj sposob postepowania, w tym przypadku wyboru srodka transportu jest dobry czy zly - po prostu jest Twoj i wydaje sie, ze dla Ciebie najkorzystniejszy i nie mi go oceniac.

Jesli chodzi konkretnie o Paryz to jestem tam kilka razy w roku i korzystam z roznych opcji transportu i zawsze staram sie wybierac najbardziej optymalny dla mnie ze wzgledu na pobyt i/lub sklad osobowy m.in.: autobus do Portu Maillot, a pozniej metro; wynajem samochodu (sa pewne dni w miesiacach wakacyjnych, ze spokojnie mozna pojezdzic samochodem po Paryzu zamiast metra) oraz korzystanie z jednej firm, ktora oferuje transfery. I nigdy nie mialem poczucia, ze ktos ze mnie zdziera lub znalazl frajera.
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 05 Cze 2015 21:50 
Awatar użytkownika

Nie ma co bic piany ,no oczywiscie ze wiele zalezy od skladu czy planu wycieczki.
Niemniej bede sie trzymac jak pijany płotu swojej wersji ,iz cena 20 eur jest zbyt wygórowana :mrgreen:
Nie wierze ze akurat tylko jedną osobe chca wieżc w tym busiku i tylko dla tej jednej osoby to 20e ,podejrzewam ze zawsze zbieraja jakas kilkuosobowa grupke zeby sie im kurs opłacal.

Ja w sierpniu jade w skladzie 4 kolezaneczki po 60-siatce :) i owszem co mi tam,nawet zadzwonie wtedy do tego transportparis i zobaczymy co mi powiedza ,co wynegocjuje hehe.Jesli nie beda chcieli mnie wiezc za 10 no gora 13 e od osoby na port Maillot to dziekuje za usługe i finito.
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 09 Cze 2015 19:22 

Witam,
mam do sprzedania 4 bilety na busa na trasie Paris-Beauvais lub Beauvais-Paris.
Kupiłem bilety przez internet za 15,90 Euro każdy. Bilety są ważne do 4 września 2015 roku.
Sprzedaje z powodu odwołania wycieczki do Paryża (moja dziewczyna zwichnęła kostkę w przeddzień wyjazdu :/ ).
Zainteresowane osoby proszę o kontakt.
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 09 Cze 2015 23:17 
Awatar użytkownika

Hmm no tak a skad wiadmo ze nie sa to zuzyte juz bilety.Jaka gwarancja?? .Moze byly juz zeskanowane ...??
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 10 Cze 2015 18:23 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
spty13 napisał(a):
Ja w sierpniu jade w skladzie 4 kolezaneczki po 60-siatce :) i owszem co mi tam,nawet zadzwonie wtedy do tego transportparis i zobaczymy co mi powiedza ,co wynegocjuje hehe.Jesli nie beda chcieli mnie wiezc za 10 no gora 13 e od osoby na port Maillot to dziekuje za usługe i finito.

Za 13e do Porte Malliot Cię zawiozą, 20e pod wskazany adres ;)

#395 PostWysłany: 23 Cze 2015 18:12 

04.07.15 o 12:00 w 4 osoby lądujemy na Beauvais.
Jeżeli ktoś chciałby się dołączyć i pojechać razem busem do centrum Paryża to proszę o pryw. wiadomość.
Może uda się trochę taniej pojechać większą grupą :)
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 01 Lip 2015 15:39 

Dzień dobry ;)
Jechał może ktoś z Was z "http://www.busparis.pl/"? Podobno przejazd 13Euro... Ale czy to nie zależy od ilości osób? Polecacie czy nie?
Pozdrawiam serdecznie :)))
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 03 Lip 2015 12:57 

Cześć,
Dołączam się do pytania o http://www.busparis.pl/ Ktoś jechał?
Ja ląduję 5.07 o 11:40, 1 os. chętnie się dołączę, gdyby ktoś szukał transportu w większej grupie ;)
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 17 Lip 2015 16:55 

Też chciałabym wiedzieć, czy ktoś korzystał z http://www.busparis.pl/ ? Gdzie dokładnie dowożą, czy wszystko było ok z przejazdem? 8-)
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 17 Lip 2015 23:59 

Loty: 167
Kilometry: 299 995
Krajów: 20 / 9.4%
niebieski
http://transportparis.pl/ - sprawdzone i polecam. Może nie jest najtaniej ale różnice między innymi ofertami tak niewielkie że warto skorzystać.
Rezerwacja - przez stronę, potwierdzenie na maila, odpowiedź na pytania mailowe w ciągu 24h
Realizacja transportu - dzień przed transportem sms z nr do kierowcy, w dniu przylotu kierowca czekał już przed terminalem, jechaliśmy również z Panem Wojtkiem - jego wiedza jest nie oceniona, nawet nie pytany mówi o istotnych rzeczach ciekawostkach, historii i aktualnościach - dzięki temu udało nam się zobaczyć 14 lipca paradę wojsk oraz pokaz fajerwerków urządzane z wielkim rozmachem z okazji święta narodowego Francuzów.

Transport oczywiście pod wskazany adres i odbiór z pod wskazanego adresu - punktualnie, fachowo - polecam.
 Profil Relacje PM off
Grzes830324 lubi ten post.
Grzes830324 uważa post za pomocny.

#400 PostWysłany: 18 Lip 2015 09:49 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
eroberto ile płaciłeś?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości