Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
bilet-kupiony-przez-kiwi-com-a-karta-pokladowa-ryanair,225,160647

Mobilne karty pokładowe są akceptowane na większości lotnisk w sieci połączeń firmy Ryanair, jednak nie na wszystkich. Mobilne karty pokładowe nie są przyjmowane na następujących lotniskach:

Agadir
As-Sawira
Fez
Nador
Wadżda
Marrakesz
Rabat
Tanger
Kefalinia
Wolos
.....
Pasażerowie podróżujący z tych lotnisk muszą przeprowadzić odprawę online i wydrukować papierową kartę pokładową dla swojego lotu.

https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... okladowych

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 158  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 29 Cze 2015 17:49 

Loty: 6
Kilometry: 9 564
Krajów: 4 / 1.9%
czat niedostępny w tej chwili. na bilecie nie ma chyba napisane Mister/dziecko, daty urodzenia też nie ma - tylko Imię i nazwisko które jest OK. Martwi mnie natomiast że numer rezerwacji na dziecko będzie inny niż na dorosłych. Można to zmienić skanując bilety i wstawiając odpowiedni tekst z biletu dorosłych - tylko czy ktoś tego nie sprawdzi? do tej pory leciałem kilka razy FR i nikt biletów pod tym względem nie sprawdzał - a jak jest w praktyce??

-- 29 Cze 2015 18:06 --

na infolini spytali o numery rezerwacji i powiedzieli że: - bede mogł za darmo odprawić się na lotnisku zgłaszając się wcześniej do Ryanair. za darmo ze wzgledu na to że dziecko nie może podróżować na osobnej rezerwacji a nie moze być także dodane do istniejącej rezerwacji dorosłych. Czy aby nie będą chcieli dodatkowj kasy za wydrukowanie biletu? co z lotem powrotnym który jest 15 dni później?

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#502 PostWysłany: 29 Cze 2015 19:38 

ze strony Ryanair:
Kod:
Podróż z dziećmi
Czy mogę dodać pasażera (poniżej 16-tego roku ) do już istniejącej rezerwacji?

Nie ma możliwości dodania pasażera poniżej 16-tego roku to istniejącej rezerwacji, aczkolwiek można zarezerwować nowy osobny bilet. W tym przypadku należy zarezerwować osobę poniżej 16-tego roku jako osobę dorosƗą. Po dokonaniu rezerwacji należy skontaktować się z biurem rezerwacji i podać nastepujące informacje

• Numer rezerwacji dla dziecka i osoby dorosƗej w celu ich poƗączenia
• Dane paszportowe/dowód osobisty dla pasażera poniżej 16-tego roku życia

Odprawa online nie jest dostępna w wypadku umieszczenia dziecka na osobnej rezerwacji.  Odprawę należy przeprowadzić na lotnisku (bezpłatnie).

http://www.ryanair.com/pl/pytania/czy-m ... ezerwacji/
 PM off  

#503 PostWysłany: 15 Lip 2015 00:21 

Witam wszystkich.
Mój problem przedstawia się tak:
Właśnie chciałem się odprawić on-line. Okazuje się, że nie mogę wprowadzić daty urodzin syna, ponieważ kupiłem mu bilet jako osobie dorosłej
a przy próbie wprowadzenia daty urodzin "jego miesiąc" jest nie podświetlony (nie ukończył jeszcze 16-go roku życia).
Co w tym wypadku mam/mogę zrobić żeby go odprawić?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 15 Lip 2015 00:35 

niebieski
Czat i szybko od reki mi zmienili.
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 15 Lip 2015 00:37 

Przecież odpowiedź z cytowaną treścią masz post wcześniej (tak jak napisał poprzednik czat jest bezpłatny i rezerwację poprawią)
 PM off  

#506 PostWysłany: 15 Lip 2015 14:49 

Cześć, mam pytanie. Lecę 27.07 GDN-KRK w 4 osoby i chciałbym 3 osoby odprawić 20.07 tak, żeby siedziały obok siebie. Czwartej osobie bardzo zależy na priority, i chciałaby się odprawić w dniu wylotu z rana. Jest taka możliwość, czy trzeba wszystkich od razu odprawić? Zawsze jak leciałem z grupą odprawiałem wszystkich hurtem i nie miałem problemów... :)
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 15 Lip 2015 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 200
Kilometry: 383 838
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
Przypomni mi ktoś czy nie było problemów z usunięciem infanta w Ryanair po odprawie? Przy próbie odprawy narzuca mi automatycznie , że też muszę podać dane dziecka. Lot mam za 3 tygodnie, ale chciałbym się upewnić.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 15 Lip 2015 22:08 

Witam,

Mam pilne pytanie bo rano wylatuję:-)
Zakupiłem bilety dla 4 osób.
Chciałem zakupić dodatkowy bagaż ale przez pomyłkę kliknąłem odpraw i dupa.
Ale odprawiłem tylko 3 osoby bo corka nie leci. Czy mogę zakupić bagaż na odprawę córki, któa nie poleci i czy Rayaner to uzna?
Będę wdzięczny za pomoc!!!!
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 15 Lip 2015 22:16 

Niestety NIE, bo jeśli nie leci osoba to i nie leci jej bagaż
 PM off  

#510 PostWysłany: 15 Lip 2015 22:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Zobacz tutaj http://www.fly4free.pl/forum/ryanair-bagaz-rejestrowany,228,41961&start=60#p598235
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 15 Lip 2015 23:07 

Próbowałem teraz odprawić piątkę znajomych na lot powrotny i wydrukować im karty. Sami sobie z tym nie poradzą. Lecą Aegeanem do Aten a wracają Ryanem. Sam im kupowałem bilety jeszcze w kwietniu. Problem w tym ,żeby dokonać odprawy i wydrukować karty więcej niż tydzień przed trzeba wykupić miejsce i tu sęk... po 52 zł za miejsce .Inaczej nie łapie.Czy tak podrożały ? czy coś robię nie tak.
 PM off  

#512 PostWysłany: 15 Lip 2015 23:09 

adamlugi napisał(a):
Witam,

Mam pilne pytanie bo rano wylatuję:-)
Zakupiłem bilety dla 4 osób.
Chciałem zakupić dodatkowy bagaż ale przez pomyłkę kliknąłem odpraw i dupa.
Ale odprawiłem tylko 3 osoby bo corka nie leci. Czy mogę zakupić bagaż na odprawę córki, któa nie poleci i czy Rayaner to uzna?
Będę wdzięczny za pomoc!!!!

spróbuj:
Kod:
w dziale „Zarządzaj rezerwacją” wybieramy opcję „Dodaj bagaż, sprzęt sportowy….” i kupujemy bagaż. Później musimy tylko ponownie wydrukować karty pokładowe na których będzie już informacja o bagażu rejestrowanym

a jak nie to na lotnisku:
http://www.fly4free.pl/ryanair-nizsza-o ... -lotnisku/
 PM off  

#513 PostWysłany: 15 Lip 2015 23:39 

Loty: 294
Kilometry: 392 132
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Anonymous napisał(a):
Próbowałem teraz odprawić piątkę znajomych na lot powrotny i wydrukować im karty. Sami sobie z tym nie poradzą. Lecą Aegeanem do Aten a wracają Ryanem. Sam im kupowałem bilety jeszcze w kwietniu. Problem w tym ,żeby dokonać odprawy i wydrukować karty więcej niż tydzień przed trzeba wykupić miejsce i tu sęk... po 52 zł za miejsce .Inaczej nie łapie.Czy tak podrożały ? czy coś robię nie tak.

Z pięciu znajomych na pewno co najmniej jeden ma smartfona, niech ściągnie aplikację mobilną i odprawią się bez problemu sami.

#514 PostWysłany: 16 Lip 2015 00:12 

J29 napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Z pięciu znajomych na pewno co najmniej jeden ma smartfona, niech ściągnie aplikację mobilną i odprawią się bez problemu sami.

Niestety nie mają ,to są ludzie po 60 tce ,którzy pierwszy raz lecą.Moim zadaniem jest zapewnić im wydrukowane karty na lot. Na miejscu ich odbiorą i na powrót dostarczą na lotnisko. Nikt z nich nie ma pojęcia o aplikacjach mobilnych
 PM off  

#515 PostWysłany: 16 Lip 2015 00:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
@andrzejdz A kiedy mają powrót? Może mój brat będzie wtedy w Atenach, i podrzuci im karty? :)
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 16 Lip 2015 00:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Odpraw ich kilka dni przed powrotem i wyślij do Aten mailem pdf-y z kartami pokładowymi. Może osoby, które ich odbierają i odwożą na lotnisko mogą wydrukować i im dać. Jeśli nie, to znajdź jakiś hotel najbliżej ich miejsca pobytu w Atenach, skontaktuj się z prośbą o wydruk i skieruj ich do recepcji tego hotelu po odbiór.

#517 PostWysłany: 16 Lip 2015 12:03 

Zdecydowałem się zapisać ich dane osobowe na stronie Ryana.Jednak bez opłaty 5x 52 zł nie przejdzie oczywiście do odprawy. Zostało jeszcze 13 dni ,a lecą we wtorek i wracają 4sier. Znalazłem pomoc na miejscu i syn jednej z lecących pań zajmie się wszystkim, tak aby już 29 lipca kliknąć w odprawa i wydrukować. Nie wiem czy też sobie z poradzi,bo z Ryanem nie miał do czyniena.W razie czego zrobię dokładnie tak ja poleca @danziger
 PM off  

#518 PostWysłany: 17 Lip 2015 19:29 

Spróbuj przez chat Ryana. Mi niedawno zrobili odprawę na lot powrotny na 3 tyg. przed wylotem gdy chciałem scalić miejsca porozrzucane po samolocie na lot w tamtą stronę.
Na chacie zmienili mi miejsca na lot tam i przy okazji odprawili na powrót.
Myślę, że warto podać jaka jest sytuacja i zapytać... A nuż się uda.
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 19 Lip 2015 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 200
Kilometry: 383 838
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
wojtekf93 napisał(a):
Przypomni mi ktoś czy nie było problemów z usunięciem infanta w Ryanair po odprawie? Przy próbie odprawy narzuca mi automatycznie , że też muszę podać dane dziecka. Lot mam za 3 tygodnie, ale chciałbym się upewnić.

Pozdrawiam
Ktoś coś ?
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 19 Lip 2015 21:24 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Krajów: 2 / 0.9%
Jeśli dziecko nie leci, to możesz spróbować napisać to na czacie i być może odepna dziecko z rezerwacji. Jeśli nie, to powiesz o tym na lotnisku przy stanowisku odprawy i wtedy dopiero usuną dziecko z systemu.
wojtekf93 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3158 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 158  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości