Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lip 2015 05:28 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
Krajów: 58 / 27.1%
niebieski
Wyszukiwanie przez Kayak.it - bilety kupione przez Opodo.it Też terminy około świąteczne; Ja kupiłem sobie bilet na powrót ze świąt - na 28 grudnia. W drugą stronę (WAW-KTW) bilety droższe, ale też po cenie niższej niż standardowa.
 Profil Relacje PM off
RadekZamulacz lubi ten post.
RadekZamulacz uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 12 Lip 2015 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
Płatność dinersem:
Załącznik:
zrzut104a.png
zrzut104a.png [ 13.28 KiB | Obejrzany 2528 razy ]
lukasz666 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Lip 2015 14:49 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
gdzie to?

#4 PostWysłany: 12 Lip 2015 16:22 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Na holenderskiej tripście krajówki są po 4e przy płatności Dinersem, ale odrzuca mi kartę, więc to pewnie jakiś błąd.

#5 PostWysłany: 12 Lip 2015 16:34 

niebieski
kitek napisał(a):
Na szczęścię zdążyłem zrobić screeny, najwyżej w tej sprawie wypowiedzą się na konkurencyjnych portalach.

Jak dla mnie za taką wypowiedź to z miejsca ban.

Widać ,że mało latacie skoro nie rozumiecie zagrożenia dla zielonych w temacie w związku z taką ofertą, a potem płacz na forum ,że do samolotu nie wpuścili ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 12 Lip 2015 16:39 

Zbanowany
Wszystko w porządku, otrzymałem sensowną odpowiedź w wiadomości prywatnej. Generalnie nie byłem świadomy dlaczego jest takie a nie inne podejście tutejszej ADMmoderacji.

W moim przypadku było to działanie w dobrej wierze. Nie mniej nie jestem zwolennikiem kasowania takich "odkryć". Do informacji szczególnie "wrażliwych" przekazywaych tutaj przez przypadkowe osoby powinien być finalny dostęp nie tylko z poziomu TS, lecz jakieś pośrednie rozwiązanie trzeba byłoby "stworzyć". Kasowanie wpisów to zbyt proste rozwiązanie, jest to frustrujące działanie dla uczciwych osób. W pierwszej kolejności nie pozwólcie na to, aby do części forum można było trafiać z poziomu wyszukiwarki google - te osoby stwarzają największe "zagrożenie". A z osobami tutaj zarejestrowanymi, regularnie korzystającego z tego forum, na pewno sobie jakoś poradzicie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Lip 2015 16:43 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 720 379
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
kitek napisał(a):
Wszystko w porządku, otrzymałem sensowną odpowiedź w wiadomości prywatnej. Generalnie nie byłem świadomy dlaczego jest takie a nie inne podejście tutejszej ADMmoderacji.

W moim przypadku było to działanie w dobrej wierze. Nie mniej nie jestem zwolennikiem kasowania takich "odkryć". Do informacji szczególnie "wrażliwych" przekazywaych tutaj przez przypadkowe osoby powinien być finalny dostęp nie tylko z poziomu TS, lecz jakieś pośrednie rozwiązanie trzeba byłoby "stworzyć". Kasowanie wpisów to zbyt proste rozwiązanie, jest to frustrujące działanie dla uczciwych osób. W pierwszej kolejności nie pozwólcie na to, aby do części forum można było trafiać z poziomu wyszukiwarki google - te osoby stwarzają największe "zagrożenie". A z osobami tutaj zarejestrowanymi, regularnie korzystającego z tego forum, na pewno sobie jakoś poradzicie.

Jak możesz to napisz jakie było uzasadnienie.

#8 PostWysłany: 12 Lip 2015 16:45 

Zbanowany
Mateusz099 napisał(a):
kitek napisał(a):
Na szczęścię zdążyłem zrobić screeny, najwyżej w tej sprawie wypowiedzą się na konkurencyjnych portalach.

Jak dla mnie za taką wypowiedź to z miejsca ban.

Widać ,że mało latacie skoro nie rozumiecie zagrożenia dla zielonych w temacie w związku z taką ofertą, a potem płacz na forum ,że do samolotu nie wpuścili ...

Ja latam około 50 razy rocznie - być może to za mało. Tak jak wcześniej już podkreślałem (w tym w tych skasowanych wiadomościach), moje "odkrycie" to był zupełny przypadek oraz ogólnie działałem w dobrej wierze. Oczywiście nie na wszystkim ja się muszę znać czy byś świadomy pewnych "reguł", "skutków".

W prywatnej wiadomości otrzymałem sensowne wytłumaczenie, przyjmuję to do wiadomości. Na "dłuższą metę" pewne "triki" nie ukryją się (bez względu na to czy będą tutaj kasowane podobne "odkrycia" czy też nie), po prostu należy dążyć do tego, aby tworzyć jak najbardziej świadomą społeczność tutejszego portalu oraz ponadto ograniczyć dostęp dla "sępów" z zewnątrz (łatwo trafić na tutejsze forum z poziomu wyszukiwarki google).

-- 12 Lip 2015 17:07 --

maciass napisał(a):
kitek napisał(a):

Jak możesz to napisz jakie było uzasadnienie.

Na spokonie całą kwestię poruszę w ramach off-topic w właściwym temacie. Uzasadnienie, które otrzymałem jest dla mnie sensowne, nie mniej uważam, że działania "zapobiegawcze" powinny być mniej odczuwalne w stosunku do tutejszych, stałych użytkowników.
 Profil Relacje PM off
scomin lubi ten post.

#9 PostWysłany: 12 Lip 2015 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Nie ja usuwalem temat, jednak zrobilbym dokladnie tak samo.

Ciezko tlumaczyc dokladnie wszystkim, nie mogac odniesc sie do przykladu ktory zostal usuniety - oczywiscie sluzsznie.

Sprobuje jednak to zrobic:
Post zostal usuniety, gdyz zawieral wzkazowki do kupna biletu po nizszej cenie stosujace dodatkowe zabiegi w celu wymuszenia na systemie rezerwacyjnym zbicia ceny. Nie bylo to zwykle wyszukiwanie na mniej lub bardziej egzotycznej stronie - tego bysmy nie usuwali. Szczegolow oczywiscie podac nie moge.
Na forum otwartym nigdy nie bylo i nie bedzie miejsca na takie 'sposoby' gdyz wiekoszsc uzytkownikow nie ma pojecia jakie konsekwencje moze niesc za soba taki zakup.
A jakie sa te konsekweencje? Mysle ze ten sekret TS moge zdradzic, zdarzaly sie odmowy przyjecia pasazera na poklad czy kasowanie rezerwacji.
Oczywiscie w takim przypadku pretensje bylyby do f4f bo przeciez nikt z 'tej strony' ich nie ostrzegl o tym.
Twierdza szyfrow nie jest miejscem ochrony interesow niektorych ludzi. TS jest miejscem ktore w zalozeniu ma skupic ludzi bardziej doswiadczonych - swiadomych ryzyka i zagrozen wielu 'promocji i okazji'.
Dla tych ktorzy nigdy w TS nie byli dodam tylko, ze nie jest to tez miejsce gdzie wrzucane jest milion okazji dziennie w formie 'wszystko na tacy'. Wszystkie okazje tam wrzucane zapisane sa w zakodowanej formie i bardzo duza czesc uzytkownikow pomimo dostepu i tak nie ma pojecia o czym jest mowa.

Tyle ode mnie.
10 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 12 Lip 2015 17:38 

Zbanowany
@szymonpoznan1 - w pełni rozumiem uzasadnienie, ale zauważ, że to co ja "odkryłem", to był zupełny przypadek i nie działałem w złej wierze. Kasowanie komentarzy to traktowanie drugiej strony jak potencjalnego "intruza" (tak jak to odebrałem). Lepiej w takiej sytuacji stosować jakieś "półśrodki" - np/ przy danym wpisie niech zniknie "niepożądana" treść, a poniżej niech będzie od Was jasne oraz czytelne uzasadnienie, dlaczego wpis został "okrojony" bądź "wyczyszczony". Czytam regularnie Wasze forum i dostrzegam, że co jakiś czas podobne zabiegi są stosowane dla niektórych "okazji". Po prostu lepiej edukować niż "zamiatać" problem pod dywan. Jeśli ktoś przeczyta, 1-2 razy dlaczego dany wpis został okrojony, to podobnych "problemów" w przyszłości będzie mniej. A tak takie osoby jak ja wychodzą na "intruzów". W pełni przyjmuję wszystko do wiadomości, ale wolałbym aby to wszystko odbywało się w bardziej "przyjazny" sposób. Dopiero po tym, gdy skasowano moje wpisy, ja zrozumiałem dlaczego niektóre inne wpisy co jakiś czas były kasowane.

-- 12 Lip 2015 18:01 --

P.S. Uważam, że temat został wyjaśniony i można cały temat zamknąć. Raczej nic rozsądnego tutaj się nie pojawi, co by mogło pomóc w tanim lataniu. Na spokojnie do wszystkiego ja wrócę w nowym wątku, w odpowiedniej grupie tematycznej.
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

#11 PostWysłany: 12 Lip 2015 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Zamknięcie na prośbę autora
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości