Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1161 PostWysłany: 25 Cze 2015 14:07 

Czy naliczanie punktów tylko za dwa pokoje obowiązuje zawsze?

Pytam, ponieważ w lipcu lecimy w 7 osób do Dubaju i dokonałem rezerwacji trzech pokoi w taryfie dającej potrójne punkty za rezerwację. (2+2+3 osoby).
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1162 PostWysłany: 25 Cze 2015 14:29 

niebieski
Według regulaminu punkty można otrzymać za rezerwację tylko dwóch pokoi. W ubiegłym roku służbowo byłem z dwoma współpracownikami i na recepcji mi podpięto tylko jeden pokój kolegi, a trzeciego już nie.

Zastanawiam się, czy na przykład nie założyć sobie drugiego konta. Trzeci pokój zgłosisz na ten nowy numer, a po jakimś czasie napiszesz do obsługi programu z prośbą o zmigrowanie punktów do głównego konta.
 Profil Relacje PM off  

#1163 PostWysłany: 26 Cze 2015 15:14 

niebieski
Czym tak naprawdę Platyna różni się od Golda? Oczywiście prócz dostępu do saloniku VIP, który i tak nie występuje we wszystkich markach hotelowych Accora.

Czy nie lepiej na spokojnie wypracować sobie co roku te 10k punktów klubowych i mieć porządną kartę dająca sporo przywilejów, niż szarpać się ze zdobywaniem 25k dla możliwości przebywania w saloniku VIP? Rzecz jasna nie dotyczy to osób, które często korzystają z noclegów i nie jest dla nich problemem osiągnięcie takiego limitu. Inna sprawa, że promocje typu 8k lub 10k są nieocenione w szybszym osiągnięciu celu. Pytanie, czy tego typu oferty będą stałym elementem strategii promocyjnej Accora, czy jest to raczej obliczone na doraźne korzyści sprzedażowe?
 Profil Relacje PM off  

#1164 PostWysłany: 26 Cze 2015 15:17 

Loty: 553
Kilometry: 1 235 909
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
http://www.accorhotels.com/pl/leclub/pr ... fits.shtml

Platyna to też ciut więcej punktów za pobyt ;)

#1165 PostWysłany: 26 Cze 2015 15:25 

Zbanowany
niebieski
Platyna to nie tylko, jak słusznie wspomniano, więcej punktów za pobyt i możliwość korzystania z saloników (które jednakże poza Polską spotyka się często, nie tylko w Sofitelach czy McGallery).
To także możliwość wcześniejszego zameldowania i późniejszego wymeldowania (przy goldzie masz tylko to LUB to), co przy krótkim, weekendowym lub okołoweekendowym pobycie ma jednak spore znaczenie.

Ale przede wszystkim przy platynie masz dużo większe szanse na upgrade, a także na upgrade o kilka poziomów wyżej. Przy goldzie z reguły trzymają się tylko regulaminowego jednego poziomu wyżej, np. ze standard do superior lub executive. A przy platynie możesz dostać suite lub apartament.
 Profil Relacje PM off
merw uważa post za pomocny.

#1166 PostWysłany: 26 Cze 2015 16:50 

niebieski
@maxima
@flus
Dzięki za wskazanie różnic między Platyna a Goldem. Rzeczywiście jest ich trochę. Zastanawiam się, na ile hotele trzymają się sztywno przypisanych do statusu przywilejów, a na ile potrafią być elastyczne w wychodzeniu poza ustalone ramy?
 Profil Relacje PM off  

#1167 PostWysłany: 26 Cze 2015 16:55 

Loty: 553
Kilometry: 1 235 909
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
to zalezy. Np. w Tokio w Mercure poza welcome drink nie dostałam nic mimo platyny...

#1168 PostWysłany: 29 Cze 2015 11:18 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

mam znowu krótkie pytanie - czy po zalogowaniu się na konto w Le Club jest gdzieś zakładka pozwalająca zobaczyć ile punktów i za co zostało przyznanych? Ja widzę tylko ilość sumaryczną z ogólną informacja, że to jest za ileś tam pobytów, ale bez rozbicia (tak, jak jest np. w Miles & More, gdzie podane jest dokładnie, kiedy naliczono ile mil i za co). Może po prostu źle szukam...

A skoro już pytam, to jeszcze jedno - za 2 noclegi w Novotelu Centrum naliczono mi 530 punktów. Pamiętam, że przed pobytem rejestrowałem się do jakiejś promocji zwiększającej ilość punktów (starzy wyjadacze na tym forum pewnie wiedzą, o którą chodzi, a ja za cholerę nie pamiętam). Czy ta ilość 530 zgadzałaby się z grubsza z tym, co można było uzyskać w ramach tej promocji? Gdyby w podglądzie konta Le Club była gdzieś ilość punktów rozbita na szczegóły, to byłaby również informacja, ile jest za sam pobyt, a ile z tytułu promocji, a tak, to muszę zawracać Wam głowę :) .

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#1169 PostWysłany: 29 Cze 2015 11:29 

niebieski
Po zalogowaniu klikasz na Twoje Punkty, a następnie na AKTYWNOŚĆ W PROGRAMIE LE CLUB ACCORHOTELS, tam gdzie masz ostatnio naliczone punkty. Rozwinie Ci sie cała lista aktywności na koncie.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#1170 PostWysłany: 29 Cze 2015 11:42 

złoty
tropikey napisał(a):
cześć,

mam znowu krótkie pytanie - czy po zalogowaniu się na konto w Le Club jest gdzieś zakładka pozwalająca zobaczyć ile punktów i za co zostało przyznanych? Ja widzę tylko ilość sumaryczną z ogólną informacja, że to jest za ileś tam pobytów, ale bez rozbicia (tak, jak jest np. w Miles & More, gdzie podane jest dokładnie, kiedy naliczono ile mil i za co). Może po prostu źle szukam...

A skoro już pytam, to jeszcze jedno - za 2 noclegi w Novotelu Centrum naliczono mi 530 punktów. Pamiętam, że przed pobytem rejestrowałem się do jakiejś promocji zwiększającej ilość punktów (starzy wyjadacze na tym forum pewnie wiedzą, o którą chodzi, a ja za cholerę nie pamiętam). Czy ta ilość 530 zgadzałaby się z grubsza z tym, co można było uzyskać w ramach tej promocji? Gdyby w podglądzie konta Le Club była gdzieś ilość punktów rozbita na szczegóły, to byłaby również informacja, ile jest za sam pobyt, a ile z tytułu promocji, a tak, to muszę zawracać Wam głowę :) .

Pozdrawiam, Bartek

Z tego co wiem w tym segmencie hoteli AccorClub nalicza 31 punktów przy karcie silver za każde wydane 10 euro netto za nocleg.
530 punktów za dwa noclegi to dośc duże naliczenie, więc sądzę że naliczyli ci dodatkowe punkty.

Ostatnio edytowany przez Roku, 29 Cze 2015 21:06, edytowano w sumie 1 raz
podwójny post
 Profil Relacje PM off  

#1171 PostWysłany: 29 Cze 2015 11:43 
Awatar użytkownika

platynowy
faktycznie, znalazłem. Dziękuję :-)

Dodam jeszcze, że z zestawienia wynika, że naliczyli 265 punktów za pobyt (2 noclegi, coś ok. 420 zł. łącznie za 2 doby i 3 osoby ze śniadaniami) oraz drugie tyle, jako "Points x2".
 Profil Relacje PM off
krzysztof.ka lubi ten post.

#1172 PostWysłany: 29 Cze 2015 20:17 

Chciałem poczekać ze zdobyciem 25k, żeby przeskoczyć na platynę bliżej końca obecnego golda, ale musiałem gdzieś pomylić się w liczeniu... Ma ktoś jakiś pomysł, jak najniższym kosztem zdobyć 840pkt przed 12 lipca?

EDIT Bo dobrze rozumiem, że skoro w tej chwili do platyny brakuje mi 840 pkt a 12 lipca 2014 naliczono mi 600pkt, to po 12 lipca 2015 te punkty już nie będą się liczyć i do platyny będzie mi brakowało 1440? itd.?
 Profil Relacje PM off  

#1173 PostWysłany: 29 Cze 2015 20:48 

niebieski
Może spróbujesz skorzystać z promocji “1500 punktów za wysmakowane pobyty!”.
A tu wyciąg z warunków promocji.
3. Oferta jest ważna dla pobytu z datą przyjazdu do hotelu między 02.06.2015 a 31.08.2015 w jednym z hoteli ibis, Novotel, Mercure w Polsce, na Litwie i Łotwie biorących udział w ofercie, zarezerwowanego między 01.06.2015 a 31.07.2015.
4. Oferta umożliwia posiadaczom kart Le Club Accorhotels Loyalty, niezależnie od ich statusu, zdobycie dodatkowych punktów w jednym z hoteli w Polsce, na Litwie i na Łotwie biorących udział w ofercie według schematu: 1 pobyt: 300 punktów / 2 pobyt: 500 punktów / 3 pobyt: 700 punktów.

Wystarczy zarezerwować sobie dwa pobyty i już przekroczysz liczbę brakujących punktów.
Uzupełnienie: do promocji trzeba się zapisać.
 Profil Relacje PM off
miek uważa post za pomocny.

#1174 PostWysłany: 29 Cze 2015 21:44 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
http://www.accorhotels.com/gb/leclub/ho ... xtor=AL-40 to tutaj można się zapisać do tego programu? Jestem zalogowany, ale wyrzuca mi błąd i nie mogę się zapisać :/ (da się z tego jakieś punkty wyciągnąć? :D )
 Profil Relacje PM off  

#1175 PostWysłany: 29 Cze 2015 22:38 

niebieski
Może spróbujesz zmienić ustawienia profilu na język polski na czas rejestracji do promocji?
 Profil Relacje PM off  

#1176 PostWysłany: 29 Cze 2015 22:49 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Panowie i Panie, gdzieś wcześniej wyczytałem iż można zdobyć szybciej wyższy status (nawet po odbyciu 3 nocy) ale nigdzie nie mogę znaleźć jak to zrobić. Może mnie ktoś nakierować?
Z góry dziękuje.

#1177 PostWysłany: 29 Cze 2015 22:58 
Awatar użytkownika

złoty
Można dostać golda bez żadnej nocy. Hint: ibis BUSINESS ;)
 Profil Relacje PM off
michal24 uważa post za pomocny.

#1178 PostWysłany: 29 Cze 2015 23:09 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
ale to 90 Eurasków... Mam zarezerwowanych 5 nocek a nie jestem przedstawicielem handlowym :) tak więc te 400zł to dużo z uwagi na wydane 650zł za wszystkie noclegi.
Jakaś inna propozycja?

#1179 PostWysłany: 29 Cze 2015 23:17 

srebrny
Teraz nie ma żadnej solidnej promocji punktowej. Ostatnia była na wiosnę: 10 tys. punktów za 3 pobyty po 2 noce każdy. Musisz poczekać na kolejną, powinna być jesienią.
 Profil Relacje PM off
michal24 uważa post za pomocny.

#1180 PostWysłany: 30 Cze 2015 08:08 

niebieski
michal24 napisał(a):
ale to 90 Eurasków... Mam zarezerwowanych 5 nocek a nie jestem przedstawicielem handlowym :) tak więc te 400zł to dużo z uwagi na wydane 650zł za wszystkie noclegi.
Jakaś inna propozycja?

Mnie karta kosztowała 60 euro. A dokładnie to 224 złote. Potraktowałem to, że będę miał Golda w cenie jednego pobytu dwudniowego.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości