Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 02 Lut 2012 23:01 

niebieski
A te krewetki możemy potem mieć w podręcznym?
 Profil Relacje PM off  

#42 PostWysłany: 02 Lut 2012 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
Krajów: 44 / 20.5%
srebrny
poczytaj wszystko od poczatku ... :) mozna
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 03 Lut 2012 14:28 

Witam kto z was wybiera się z Wrocławia do Torp 7lutego ? bo ja wtedy lecę i chętnie z kimś pogadam. pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 03 Lut 2012 14:58 

Mój znajomy leci z Wrocławia 17.III a ja 21.IV , oczywiście za 8zl :)
Kto leci też wtedy? Razem raźniej :)

--
Pozdrawiam
Jacek
Image
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 06 Lut 2012 00:10 
Awatar użytkownika

Myślę, że w Torp należałoby spojrzeć na tablicę odlotów (czy Ryga jest opóźniona, czy anulowana). Według rozkładu lotów z TRF (http://www.torp.no/files/25t11l-2011r_t ... 12_web.pdf) żaden inny samolot Wizza nie powinien się tam znajdować w czasowych okolicach rotacji WRO-TRF-RIX-TRF-WRO, żadnych podmianek nie trzeba więc rozważać. Co najwyżej samolot może nadrobić opóźnienie - na TRF-RIX przewidziane jest 1,5 godziny, a wydaje się, że trasę da się zrobić w godzinę. Stąd możliwe jest nadrobienie opóźnienia o ok. godzinę. Zakładając, że samolot nie przejdzie sprzątania (a boarding zostanie przeprowadzony praktycznie równolegle z deboardingiem, paxy będą czekać po przejściu gate'u na przylot samolotu; choć nie jestem pewien czy to jest możliwe, czy W6 korzysta z rękawu w Rydze i czy warunki TRF pozwalają na taki patent), czas postoju na lotnisku też może się skrócić do, powiedzmy 15 minut (myślę, że skoro zasięg A320 to 5700 km, to nie musi on tankować ani w TRF, ani w RIX; podobnie nie sądzę, aby wielu pasażerów na tej trasie woziło bagaż rejestrowany). Ostatecznie więc 1,5h opóźnienia jest teoretycznie możliwe do nadrobienia. Nie spodziewałbym się jednak tego, zwłaszcza w warunkach zimowych.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 06 Lut 2012 11:28 
Awatar użytkownika

niebieski
PAT napisał(a):
Bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź! Czyli jednym słowem "nie znasz dnia ani godziny". ;) W takim przypadku pozostaje chyba tylko obejście terminalu + ewentualnie spacer do Torp- wyprawa do Sandefjord wydaje się zbyt ryzykancka...

zakładając opoznienie to oczywiscie nie polecam - samolot sporą część pewnie by nadrobił, bo rozklady sa dosyc luzne zarówno w ryanairze jak i wizzairze. Jednak jesli bedzie o czasie, a kondycja dobra - 6km do miasta zrobi sie w 1:15. Ponoc niektorzy tu na forum tak robili ;)

A przy okazji opoznien polecam np drugą osobe przy komputerze w Polsce, która zerknie na statusy lotów (ew sprawdzi gdzie znajduje sie samolot na flightradarze ;)). Zawsze to jakas informacja :)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 06 Lut 2012 11:47 

ja mam zamiar pospacerować wraz z 3 znajomych , 3 marca lecimy w WAW o 6.30 mamy samolot więc będziemy mieli dużo czasu do powrotnego do WRO :) pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 47 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości