Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 705  Następna
Autor Wiadomość
#1121 PostWysłany: 18 Cze 2015 16:15 

kendi napisał(a):
A właśnie, skoro już jesteśmy w tym temacie to czy punkty Payback też można otrzymać za nocleg razem z punktami Accor, czy albo Payback albo Accor?

W Ibis budget tylko można naliczyć punkty Payback ale nigdy nie naliczałem, bo myślałem, że się nie opłaci. Pewnie to był błąd.

-- 18 Cze 2015 16:48 --

mel0 napisał(a):
Witam.
1. Jeśli rezerwacja wykonywana jest przez pracodawce z wykorzystaniem agentow posredniczacych

W regulaminach promocji jest zwykle napisane, że dotyczy ona tylko rezerwacji dokonanych bezpośrednio w Accorze. Trzeba czytać poszczególne regulaminy zwykle jest to kilkanaście punktów, więc nie zajmuje dużo czasu.
Dlaczego pracodawca korzysta z pośredników przy rezerwacjach gdy powinno być najtaniej bezpośrednio w Accorze? Mozesz w firmie się to zapytać.
 PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#1122 PostWysłany: 18 Cze 2015 17:13 

Loty: 799
Kilometry: 1 029 296
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Uznam to za zbieg okoliczności:), ale przed chwilą wpłynęly zaległe punkty, standardowe i promocyjne.
 Profil Relacje PM off  

#1123 PostWysłany: 18 Cze 2015 17:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy rezerwacjach przez pracodawce (duze firmy / korporacje ZAWSZE korzystaja z posrednikow) najlepiej jest po prostu napisac do hotelu, w ktorym masz zarezerwowany nocleg. Od posrednika powinienes dostac cos co sie nazywa 'Hotel Confirmation Number' (albo podobnie) i z tym juz bezposrednio do hotelu. Powinni podpiac taka rezerwacje pod Twoje konto w danym programie lojalnosciowym i tym samym naliczyc Ci po pobycie punkty 'normalne' oraz na 90% promocyjne rowniez.

Jeszcze odnosnie tych 'posrednikow' - to nie jest Expedia czy inne OTA tylko bardziej ktos jakby robiacy rezerwacje w Twoim imieniu podajac sie za Ciebie (jakkolwiek dziwnie to nie brzmi). W 90% przypadkow rowna sie to robieniu rezerwacji bezposrednio na stronie hotelu (tylko Ci posrednicy wyciagaja z Twojej firmy jakas prowizje do tego ;) ).
 Profil Relacje PM off  

#1124 PostWysłany: 18 Cze 2015 17:30 

I tym pośrednikiem jest szwagier prezesa i lepiej nie pytać dlaczego bezpośrednio nie rezerwujemy.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1125 PostWysłany: 18 Cze 2015 17:39 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Jeśli firma ma ustalone stawki korporacyjne w hotelach Accora, to zawsze za takie noclegi przysługują punkty, nawet jak nie są rezerwowane przez kanały Accor.
W poprzedniej firmie hotele były rejestrowane przez aplikację CTA i jeśli tylko była wybrana stawka korporacyjna (była wymieniona oprócz wielu innych stawek), to punkty za to wpadały.
Jest to zresztą zgodne z regulaminem Accor Le Club, gdzie wyraźnie zaznaczono, że za rezerwacje korporacyjne należą się punkty oraz przywileje.

-- 18 Cze 2015 17:42 --

indy napisał(a):
Od posrednika powinienes dostac cos co sie nazywa 'Hotel Confirmation Number' (albo podobnie) i z tym juz bezposrednio do hotelu. Powinni podpiac taka rezerwacje pod Twoje konto w danym programie lojalnosciowym i tym samym naliczyc Ci po pobycie punkty 'normalne' oraz na 90% promocyjne rowniez.

Powinni, nie powinni... Wg regulaminu Le Club nie powinni, a że czasem zdarzy się jakiś niedouczony recepcjonista, to może to przejdzie. Generalnie jednak szansa jest mała. Chyba, że tak jak pisałem wyżej, hotel (niezależnie od pośrednika) jest rezerwowany wg stawek korporacyjnych, wynegocjowanych pomiędzy firmą i Accorem.
 Profil Relacje PM off  

#1126 PostWysłany: 19 Cze 2015 10:44 

Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieje, ze punkty zostana naliczone za biezace pobyty.
Pozdrawiam serdecznie.
 Profil Relacje PM off  

#1127 PostWysłany: 19 Cze 2015 23:23 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 249 917
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
Mam do Was pytanie. Mam w Accorze status gold.

Chciałbym komuś zarezerwować na swoje konto Le Club pokój dwuosobowy, ale nie ja będę gościem.
Czy jest to możliwe, czy może pojawić się jakiś problem?

Zaznaczam, goście nie chcą korzystać z mojego statusu. Chcą mieć jedynie pewność co do rezerwacji.

#1128 PostWysłany: 19 Cze 2015 23:34 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Pewność będą mieli nawet jeśli sami złoża sobie konto le club lub nawet bez konta - nie wiem czemu przy normalnej rezerwacji z ich strony miało by jej nie być, nigdy nie mialem takich nieprzyjemności...

Odpowiadając na pytanie, nie da się teoretycznie, czasem idzie się z hotelem dogadać, ale to jednostkowe sprawy. Wg regulaminu nie można
 Profil Relacje PM off  

#1129 PostWysłany: 20 Cze 2015 08:04 

Tjw1978 napisał(a):
Mam do Was pytanie. Mam w Accorze status gold.

Chciałbym komuś zarezerwować na swoje konto Le Club pokój dwuosobowy, ale nie ja będę gościem.
Czy jest to możliwe, czy może pojawić się jakiś problem?

Zaznaczam, goście nie chcą korzystać z mojego statusu. Chcą mieć jedynie pewność co do rezerwacji.

Nie ma z tym żadnego problemu. Robisz rezerwację przez swoje konto i ewentualnie w uwagach piszesz nazwisko gościa, choć nie jest to konieczne. Podczas meldowania podaje numer rezerwacji lub Twoje nazwisko. Czasami hotel nie prosi o dowód osobisty, więc w tym przypadku przypiszą Ci punkty, a gość ma bonusy wynikające ze statusu karty. Jednak często zdarza się, że proszą o dowód, więc w tym przypadku żadnych bonusów. Pamiętaj: zawsze możesz zrobić rezerwację dla kogoś innego.
 Profil Relacje PM off  

#1130 PostWysłany: 21 Cze 2015 19:42 

niebieski
kendi napisał(a):
2. Po drugie otrzymałem na maila kopię faktury wystawionej w dniu dzisiejszym za pobyt z 4 na 5.06.2015. A jest to ciekawe ponieważ jak otrzymałem przy płatności paragon (pytano mnie czy potrzebna jest faktura - powiedziałem, że nie) to stwierdziłem, że może jednak w razie reklamacji lepiej mieć jakieś potwierdzenie imienne a nie zwykły paragon. Wtedy mi powiedziano, że teraz już się nie da wydrukować faktury - a teraz okazuje się, że można - nawet po 2 tygodniach!

Masz prawo otrzymać fakturę po wystawieniu paragonu. Prawo to przysługuje osobie fizycznej przez 90 dni po terminie wystawienia paragonu. Jeśli zaś faktura ma być wystawiona na firmę, wówczas taką dyspozycję należy zgłosić do 7-miu dni po dacie wystawienia paragonu. W obu przypadkach wymagane powinno być zwrócenie paragonu. W Twoim przypadku po prostu komuś się nie chciało lub nie miał wystarczającej wiedzy na temat obiegu dokumentów księgowych.
 Profil Relacje PM off  

#1131 PostWysłany: 21 Cze 2015 21:53 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

pytanie może już tu padło, ale jest krótkie i treściwe, więc mam nadzieję, że wybaczycie...

Po ilu dniach od wizyty w hotelu można spodziewać się naliczenia punktów?

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#1132 PostWysłany: 21 Cze 2015 21:56 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
ostatnio mi naliczało następnego dnia
 Profil Relacje PM off  

#1133 PostWysłany: 21 Cze 2015 22:15 

niebieski
Regulaminowo do 8 dni od wyjazdu. Najczęściej jednak punkty są widoczne na koncie po 48h.
 Profil Relacje PM off  

#1134 PostWysłany: 21 Cze 2015 22:22 

niebieski
Regulamin mówi o 8 dniach?? Pytam bo pierwszy raz nie dostałem punktów w ciągu 48h od wymeldowania
 Profil Relacje PM off  

#1135 PostWysłany: 21 Cze 2015 22:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi :-)
Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#1136 PostWysłany: 21 Cze 2015 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Na pewno na dole strony: https://secure.accorhotels.com/pl/profi ... tory.shtml masz napisane:
Cytuj:
2. Należy pamiętać, że punkty są naliczane w przeciągu 7 dni. Po upływie tego terminu masz 6 miesięcy, aby przekazać nam opłaconą fakturę za pobyt w hotelu.

i też dopiero po takim czasie możesz składać wniosek o brakujące punkty.

Cierpliwości - punkty się naliczą, a jak nie to napiszesz claima i dopiszą ręcznie.
 Profil Relacje PM off  

#1137 PostWysłany: 22 Cze 2015 20:00 
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 819 641
Krajów: 72 / 33.6%
niebieski
Mam pytanie odnośnie promocji w Azji. Czy ktoś może obserwował Hong Kong, Singapur i Kuala Lumpur i tamtejsze promocje?
Bo to że są zniżki 30% dla rezerwacji z min. 30-dniowym wyprzedzeniem to wiem. Ale czy zdarzają się promocje 3za2? Albo śniadanie gratis i 40% (jak ostatnio w Europie)?
 Profil Relacje PM off  

#1138 PostWysłany: 22 Cze 2015 20:02 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
zajrzyj do johna na loyaltylobby - opisuje chyba wszystkie promocje

a potem daj nam znać ;)
 Profil Relacje PM off
indy lubi ten post.

#1139 PostWysłany: 23 Cze 2015 11:37 

Dzień Dobry!
Mam pytanie dotyczące promocji 1500 punktów: czy za każdym razem należy wybrać pole "połącz" czy tylko przy pierwszej rezerwacji a także czy aby dostać te punkty należy korzystać z restauracji
 Profil Relacje PM off  

#1140 PostWysłany: 23 Cze 2015 11:38 

niebieski
galis napisał(a):
Dzień Dobry!
Mam pytanie dotyczące promocji 1500 punktów: czy za każdym razem należy wybrać pole "połącz" czy tylko przy pierwszej rezerwacji a także czy aby dostać te punkty należy korzystać z restauracji

Raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14098 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 705  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość