Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tajlandia
#1 PostWysłany: 30 Sty 2012 13:43 

Witam
własnie nieoczekiwanie wskoczyły mi 3 tygodnie wolnego :D które chciałbym w pełni wykorzystać na Tajlandie.
W zeszłym roku udało się samemu znaleźc super oferte na Kenie, a tym razem postanowiłem, że może uda sie jeszcze bardziej wykręcić cenę z Waszą pomocą.
I stąd prośba o pomoc przy wyszukaniu najtańszych lotów:

Polska, Warszawa-Tajlandia/All Airports
najlepiej 17.03-07.04 (może byc +/-7dni), RT
- przesiadki nie są problemem, a także nocowanie w miejscu przesiadki
- bagaż rejestrowany ( niestety na 3 tyg w podręczny sie nie zabiore :D)

Sam oczywiście też szukam a wszystkie tipsy&tricksy bardzo mile widziane

Dzięki wielkie!
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
 Temat postu: Re: Tajlandia
#2 PostWysłany: 30 Sty 2012 15:05 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
W zeszłym roku byłem Austrianem i proponuje Ci tam poszukać.
Co prawda zapłaciliśmy ok. 2100pln co było dużo jak na Tajlandie, ale mieliśmy już wszystko zaplanowane prócz biletówa one cały czas oscylowały koło tej ceny więc się zdecydowaliśmy.

Lecieliśmy z Budapesztu via Wiedeń do Bangkoku.
Tak było najtaniej, z przesiadką we Wiedniu.

Może nie jestem specjalistą w znajdywaniu lotów, ale gdybyś chciał to na Tajlandię mogę dać tips&tricks.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Sty 2012 16:11 

dzieki za rade.
na razie znalazłem loty po 2,4k za Warszawy Aerosvit'em - wiec kiepściutko. Z Londynu, Paryza i Amsterdamu tez kiszka.
Moze jutro z samego rana coś taniego bedzie.

plan ogolny jest taki, ze wbijamy sie do BKK na 2-3 dni a następnie na poludnie (prawdopodobnie pociagiem, lub samolotem jak sie znajdzie cos taniego) i stamtad powolny powrot przez 3 tygodnie. Niestety na polnoc bedzie juz za gorąco wiec koncentrujemy sie na poludniu
Nie wiem czy mozna Birme zachaczyć (znajomi byli od strony Chiang Mai)

jezeli bedziesz miał jakieś fajne miejsca - to bardzo chętnie
dzieki wielkie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Sty 2012 16:43 

niebieski
Moja rada jest taka:
Północ jest jeszcze ładniejsza od południa.

My byliśmy na 3 tyg.
-pierwsze 4 dni BKK
-poźniej pociągiem do Ayuthai i w ten sam dzień pociągiem do Lop Buri z noclegiem. Dla małpiszonów warto tam jechać. Ajuthaia też przepiękna.
-następnie pociągiem do Phitsanulok i autobusem do Sukhotai(stare miasto)
-Autobusem do Chiang Mai na kilka dni(przepiękne miasto, rewelacyjnie położone) Tam trekking po górach.
-Autobusem do Chiang Rai, przez góry. Tam wzieliśmy skutery na 1 dzień i pojechaliśmy ok.90km do Golden Triangle (Birma/Laos/Tajlandia), najlepsze muzeum w całej Tajlandii koło Siem Reap (Hall of Opium)
Generalnie polecam wynajem skuterów i jazdę na własną rękę. Odbijanie z trasy w boczne drogi etc. My tak zjechaliśmy bez żadnego planu okolice Chiang Rai-poezja.
-później na 2 dni do Chiang Mai i samolotem na Phuket.

Tam już ceny zmieniaja się x3 od tych z północy.
Z Phuketu na Patong(żałujemy-pełno Rusków, głośno, nie warto).
Lepiej od razu kierować sie do miasta Phuket na prom na Phi Phi. Tam spędziliśmy 3 dni w raju.

Wracaliśmy promem do Krabi na 3 dni-tak sobie, ale ładna zatoka Phang Nga do zobaczenia.

-Powrót autokarem bezpiecznie na 2 dni do BKK.

Jak będziesz miał jakies pytania albo mam wysłać zdjęcia żeby Cię zachecić to wal śmiało.

My byliśmy w okresie wakacyjnym ale i tak jak rano wyjdziesz z AC lub FAN room to za 1min jesteś mokry aż do wieczornego powrotu do pokoju :) 2 dni i się przyzwyczaisz bo i tak nic na to nie poradzisz :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Sty 2012 17:23 

Dzieki wielkie, szczególnie za ten patong - ogólnie unikamy turystów jak ognia. a to bardzo cenna informacja

Za zdjęcia dzięki wielkie, ale ja już dziś wysiedzieć nie moge a jeszcze jak fotki bym obejrzał.... ;)

sobie tak myśle że ciekawą opcją może być lot do BKK a powrót Kuala Lumpur/Singapur lub na odwrót, da nam to wiecej czasu (nie trzeba bedzie wracać) tylko recznie cholernie to sie ciagnie :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Sty 2012 17:57 

niebieski
No,
to jest dobra opcja. My przed wylotem z Krabi do BKK wracaliśmy autokarem cała noc. Po drodze nic nie ma, tylko droga przez ten wąski przesmyk między wodą. Pomyśl czy nie chcielibyście podobnie jak my, tzn. samolotem z północy na południe, albo z poludnia na pólnoc-płaciliśmy coś koło 180pln/os.
Aha, no i tydzień na południu może Cię kosztować tyle co 4tyg. na północy :) Tym bardziej że będziecie w szczycie sezonu (my byliśmy na przełomie sierpnia i września).

W ogóle tam jest raj dla Angoli - przy ich zarobkach i bez konieczności posiadania wizy.

Spotkaliśmy ich co nie miara, starzy, emeryci; rodzina im tylko wysyła emeryturę z UK i żyją tam jak w raju.

Na północy wynajmują domki za ok. 250pln/miesiąc :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Sty 2012 18:18 
Awatar użytkownika

MrocznyMleczarz napisał(a):
dzieki za rade.
na razie znalazłem loty po 2,4k za Warszawy Aerosvit'em - wiec kiepściutko. Z Londynu, Paryza i Amsterdamu tez kiszka.
Moze jutro z samego rana coś taniego bedzie.

plan ogolny jest taki, ze wbijamy sie do BKK na 2-3 dni a następnie na poludnie (prawdopodobnie pociagiem, lub samolotem jak sie znajdzie cos taniego) i stamtad powolny powrot przez 3 tygodnie. Niestety na polnoc bedzie juz za gorąco wiec koncentrujemy sie na poludniu
Nie wiem czy mozna Birme zachaczyć (znajomi byli od strony Chiang Mai)

jezeli bedziesz miał jakieś fajne miejsca - to bardzo chętnie
dzieki wielkie

daj znać jak znajdziesz jakąś super okazję .... chętnie się zabierzemy.... interesują nas oferty od 5 lutego na 2 tygodnie
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Sty 2012 21:59 

Flexxx, troche inne terminy wiec promocje bedą różne, ale jak coś znajde to bede miał na uwadze i Wasz termin
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Sty 2012 22:46 

najciekawiej wygląda lot
waw-bkk
sin-waw
koszt 2,4 z KLM
mój cel to 2,1k.. walcze dalej ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Sty 2012 23:59 
Awatar użytkownika

MrocznyMleczarz napisał(a):
Flexxx, troche inne terminy wiec promocje bedą różne, ale jak coś znajde to bede miał na uwadze i Wasz termin

OK dzięki za pamięć
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 31 Sty 2012 19:56 

czy istnieje opcja, żeby ktoś ewentualnie pomógł w poszukiwaniach czy nie za bardzo na to moge liczyć?

sieje możliwe loty i jak na razie te 2,4 k wychodzi najtaniej ;/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Sty 2012 20:26 

niebieski
Austrianem z Budapesztu jest 2312pln na dzisiejszy dzień.
Aerofłotem z Warszawy ok 2375pln.

Nigdzie nie ma na razie nic taniej.

Lepiej dołożyć te 200pln na głowe i jechać niż czekać i pożegnać się z Tajlandią.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 31 Sty 2012 20:45 

blantomat - dzięki wielkie,
raczej chodzi o to, że jak sam szukasz to podobnym klueczem a jak ktoś inny sprawdzi z innej perspektywy/innym sposobem to może coś trafić
poszperam przez ten tydzień. cena jest dla mnie akceptowalna ale lubie doszperać do samego dna ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 05 Lut 2012 14:40 

no i klopsik

musze zmienić date urlopu bo "góra" ma operacje i musze być w pracy tydzien dluzej... wiec moja rezerwacja lotu na KLM... sie poszła...

a loty w terminie 24.03-14.04 sa droższe o 600pln ;/
trzeba zakasać rekawy i poszukać czegos
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 06 Lut 2012 03:29 

lipa... najtaniej narazie z wawy przez amsterdam 2298.....
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 06 Lut 2012 12:46 

g1zmo,
a którymi liniami? bo znaleź nie moge tego za 2298

dziekować
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 06 Lut 2012 13:17 

lotem do amsterdamu , a potem ichniejszymi liniami , szukałem prze fly4free, polecam do bukowania hoteli portal www.phucketspecialoffers.com , są dożo lepsi niż agoda znalazłem hotel na krabi ze sniadaniami za 1070 $$ za 8 noclegów, 5 gwiazdkowy , podobno top 10 na krabi http://www.phuketspecialoffers.com/hote ... lbar=false
w cenie końcowej uwzględniają wszystkie promocje i nagle z 1700$ robi się 1070... i to pełna kwota za pokój SPA z jacuzzi na taras + widok na ocean...polecam także hotel x2 samui resort , mają świetne ceny , za około 100 euro można mieć 162 metrowa wille z prywatnym ogrodem i basenem...więcej chyba nie muszę mówić...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 06 Lut 2012 13:18 

ja czekam na promocję , na pewno coś się pokaże ,od kwietna zaczyna się martwy sezon na tajlandię i będzie taniej na pewno
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 06 Lut 2012 14:32 

dzieki.. z tymi promocjami to bywa tak, ze sa ale np na 1,5 tygodnia albo kompletnie inne rejony. a zakup za dwa tygodnie biletu może sie skończyć tym że bede musiał zamienić destynacje ;/ bo bilety beda mega drogie

znalazłem za 2,6k ale na 3,5tygodnia przez KLM
szukam cały czas
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 06 Lut 2012 16:59 

na stronie tiu ( http://www.tui.pl/bilety-lotnicze) są promocje na bilety charterowe, kilka razy już widziałam promocje do Bangkoku - może coś się uda znaleźć. pozdr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości