Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#1501 PostWysłany: 15 Cze 2015 18:59 

niebieski
a Ty przeczytaj punkt 3.1 tego samego dokumentu :D
 Profil Relacje PM off  

Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨ Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨
All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN
#1502 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:02 

Loty: 163
Kilometry: 153 421
Krajów: 27 / 12.6%
srebrny
Przecież nie mówimy tylko o zniżkowych biletach, ale o wszystkich rezerwowanych za mile. A akurat do FlySmart jest szczególne odniesienie o możliwości anulacji, a więc kolega L4FF trochę minął się z prawdą...
 Profil Relacje PM off  

#1503 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:09 

niebieski
Punkt 2.5 ma 3 akapity i tylko 1 dotyczy Fly Smart. Punkt 2 nie ma z Fly Smart nic wspólnego.

Bilet Fly Smart jest "biletem-nagrodą zniżkowym" i zasady nim rządzące są opisane w punkcie 3 regulaminu "Bilety-nagrody zniżkowe (tanie bilety)", a w szczególności w podpunkcie 3.1. Bardziej jasno się nie da: Nie ma możliwości dokonania zmiany ani anulowania rezerwacji zniżkowego biletu-nagrody.

Ostatnio edytowany przez blasto, 15 Cze 2015 19:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1504 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:12 
Awatar użytkownika

niebieski
sranda napisał(a):
L4FF widzę, że i tak nie potrafisz przyznać się do błędu, to chociaż przeczytaj ten regulamin w kontekście tego co napisałeś wyżej:

Potrafię. Tylko nie wiem jaki ja błąd popełniłem. Wyjaśnisz jak sześciolatkowi?

sranda napisał(a):
Tak się jakoś dziwnie składa, że taryfa/klasa rezerwacyjna również zależy od kabiny...

Ale elastyczność nie zależy od kabiny, a o tym rozmawiamy.

sranda napisał(a):
Przecież nie mówimy tylko o zniżkowych biletach, ale o wszystkich rezerwowanych za mile. A akurat do FlySmart jest szczególne odniesienie o możliwości anulacji, a więc kolega L4FF trochę minął się z prawdą...

Tulio chyba dość jednoznacznie napisał o jakich biletach mówi. I nie były to "wszystkie zarezerwowane za mile" pomijające z jakiegoś powodu FlySmarty, meilenschnaeppchen czy promo LO.

blasto napisał(a):
Bardziej jasno się nie da: Nie ma możliwości dokonania zmiany ani anulowania rezerwacji zniżkowego biletu-nagrody.

Ale nie o to przecież chodzi. Wedle srandy nie można porównać opłat biletu nie-elastycznego milowego z nie-elastycznym "gotówkowym", bo inne bilety milowe są elastyczne.

Ostatnio edytowany przez L4FF, 15 Cze 2015 19:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1505 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:14 

srebrny
Ok blasto - masz rację.
Ale jeszcze jakieś dwa lata temu sam anulowałem FlySmarta właśnie za opłatą 50 EUR. Widocznie cały czas zmieniają regulamin na niekorzyść.

Nie zmienia to jednak faktu, że porównywanie kosztów biletów za mile (niezależnie czy zniżkowych czy za standardową stawkę) z biletami np. z Szalonej Środy jest bez sensu chociażby na fakt, że bilet za mile często można kupić nawet na 2-3 dni przed podróżą, a takiego biletu raczej się w promocyjnej cenie na stronach LO, LH czy OS nie znajdzie.
 Profil Relacje PM off  

#1506 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:17 
Awatar użytkownika

niebieski
sranda napisał(a):
Ok blasto - masz rację.
Ale jeszcze jakieś dwa lata temu sam anulowałem FlySmarta właśnie za opłatą 50 EUR. Widocznie cały czas zmieniają regulamin na niekorzyść.

Nie tak cały czas, w regluaminie ryczałt milowy za YQ jest cały czas podany jako 12k mimo już dwukrotnej dewaluacji.
 Profil Relacje PM off  

#1507 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:25 

niebieski
L4FF napisał(a):
Ale nie o to przecież chodzi. Wedle srandy nie można porównać opłat biletu nie-elastycznego milowego z nie-elastycznym "gotówkowym", bo inne bilety milowe są elastyczne.

Ależ ja się z Tobą zgadzam. Możemy sobie przecież kupić economy flexible lub economy restricted lub award zwykły lub award zniżkowy (Fly Smart) i dopłaty będą dokładnie takie same, we wszystkich 4 przypadkach (co do zasady).
 Profil Relacje PM off  

#1508 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:49 

srebrny
Panowie, nie ma o co kruszyć kopii, ja się generalnie z Wami zgadzam, może za wyjątkiem kwestii iż dopłaty nie zależą zupełnie od klasy rezerwacyjnej, bo jeśli dana klasa odpowiada biznesowi, to jednak dopłaty są inne.

Natomiast kol. Tulio porównywał koszt dopłat do biletu za mile z łącznym kosztem zapłaconym za bilet w Szalonej Środzie, a to porównanie nie ma sensu.
 Profil Relacje PM off  

#1509 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:55 
Awatar użytkownika

niebieski
blasto napisał(a):
Ależ ja się z Tobą zgadzam. Możemy sobie przecież kupić economy flexible lub economy restricted lub award zwykły lub award zniżkowy (Fly Smart) i dopłaty będą dokładnie takie same, we wszystkich 4 przypadkach (co do zasady).

Nie. Dla najniższych economy restricted często są stosowane obniżone dopłaty (ale tylko w części haraczowej, podatki i opłaty lotniskowe pozostają na niezmienionym poziomie). Stąd też wszyscy jeżdzą po M&M jak im bilet-nagroda wychodzi drożej niż kupno zwykłego biletu.

sranda napisał(a):
Natomiast kol. Tulio porównywał koszt dopłat do biletu za mile z łącznym kosztem zapłaconym za bilet w Szalonej Środzie, a to porównanie nie ma sensu.

Jeśli ten łączny koszt biletu jest niższy niż sama wysokość dopłat, a warunki biletu (elastyczność) tego nie usprawiedliwają to jak najbardziej porównanie ma sens. I jechanie po M&M za takie kwiatki.
 Profil Relacje PM off  

#1510 PostWysłany: 15 Cze 2015 20:14 

niebieski
L4FF napisał(a):
Jeśli ten łączny koszt biletu jest niższy niż sama wysokość dopłat, a warunki biletu (elastyczność) tego nie usprawiedliwają to jak najbardziej porównanie ma sens. I jechanie po M&M za takie kwiatki.

Ale przecież tutaj nie ma żadnej magii: taryfa + dopłaty = cena finalna. Jeśli OTA daje dodatkowe zniżki to, przy niskich taryfach, może być niższa. Chyba zdążyliśmy się do tego przyzwyczaić i nie jest to żadna nowość.
 Profil Relacje PM off  

#1511 PostWysłany: 15 Cze 2015 20:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście, sensacji żadnej nie ma. Ale też nie widzę powodu, żeby marnować okazję to besztania M&M za taką politykę.
 Profil Relacje PM off  

#1512 PostWysłany: 15 Cze 2015 20:30 

niebieski
Witam, w przypadku rejestracji w programie M&M w połowie kwietnia tego roku, wylatanie 30 segmentów do uzyskania FTL'a obowiązuje do końca roku kalendarzowego, czy do kwietnia roku następnego tj. 2016? Pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#1513 PostWysłany: 15 Cze 2015 20:33 

niebieski
do konca roku kalendarzowego.....
 Profil Relacje PM off  

#1514 PostWysłany: 15 Cze 2015 21:21 

srebrny
Powrócę do zapoczątkowanego przez mój wpis wątku, bo sporo nowych wpisów, a nie było możliwości się ustosunkować.
Na tym kierunku przy szalonej środzie OTA wiele niżej nie zeszła, o ile pamiętam cena oficjalna z reklamy LOT to 389 PLN lub 399 PLN.
A z dopłatami jak dla mnie jest coś nie tak, kiedyś były niższe.
W tym roku brałem bilet-nagrodę z programu Lot dla Firm na ten kierunek i dopłaty wyszły ca 175 PLN.
Jak jest ktoś zainteresowany to jutro z pracy uaktualnię kwotę.
Więc psioczyć na M@M jak najbardziej można.
A porównywać ceny biletów pełnopłatnych z biletami-nagrodami jak najbardziej warto i to nie w sensie o jakim pisze @sranda, że jabłka i gruszki ;)
Przynajmniej ja tak robię przed decyzją jaki bilet kupić :)
 Profil Relacje PM off  

#1515 PostWysłany: 15 Cze 2015 21:35 

srebrny
Ok Tulio, ale przede wszystkim porównuj bilety w tych samych datach, na te same loty i z podobnymi restrykcjami.

Jeśli choć jeden z tych warunków jest inny, porównanie cen jest nieobiektywne.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#1516 PostWysłany: 15 Cze 2015 23:13 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
A te dopłaty do biletu do są od osoby? jeśli bilet będzie na 4 osoby to dopłaty x4?

#1517 PostWysłany: 15 Cze 2015 23:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#1518 PostWysłany: 15 Cze 2015 23:37 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Czy zmiana godziny wylotu w United kupionego za mile M&M o całe 10 minut :D może być powodem do jego modyfikacji? :D W sensie zmiany daty albo 'delikatnej' modyfikacji trasy? :lol:
Wiem, wiem głupie pytanie, ale może komuś taki numer się kiedyś udał? :P

#1519 PostWysłany: 16 Cze 2015 00:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Na jednym odosobnionym locie? Szanse raczej marne.
Gdybyś miał jednak np krótką przesiadkę przy przylocie do US to wtedy argumenty są dużo lepsze.

-- 16 Cze 2015 00:31 --

Na jednym odosobnionym locie? Szanse raczej marne.
Gdybyś miał jednak np krótką przesiadkę przy przylocie do US to wtedy argumenty są dużo lepsze.
 Profil Relacje PM off  

#1520 PostWysłany: 16 Cze 2015 13:53 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Czy zmiana godziny wylotu w United kupionego za mile M&M o całe 10 minut :D może być powodem do jego modyfikacji? :D W sensie zmiany daty albo 'delikatnej' modyfikacji trasy? :lol:
Wiem, wiem głupie pytanie, ale może komuś taki numer się kiedyś udał? :P

30 minut i zmieniasz bez problemu lub anulujesz za free.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9588 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości