Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Cze 2015 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ostatnio dużo kupuje w Polsce ciuchów z końcówek serii w tzw. secondhandach - są to nowe ciuchy z metkami brytyjskimi i ceną w funtach (dobre materiałowo od 2 do 8 funtów). Widzę jak to zachodnie koncerny odzieżowe łupią zwykłego Kowalskiego na marży wynoszącej 300% w sklepach w polskich galeriach, gdzie na zachodzie te same ciuchy są tańsze a wyprzedaże prawdziwe a nie ze zniżką do 70% a okazuje się, że pasek jest obniżony o tyle a reszta rzeczy w takiej cenie, że głowa boli.
I tu mam pytanie i temat do dyskusji, może podzielenia się swoimi doświadczeniami.
Czy latacie na takie jednodniówki np. do Londynu na pusto z bagażem, aby tam na miejscu pokupować coś na wyprzedażach? Jakie są wasze doświadczenia? Jakie miejsca np. w Londynie są najlepsze do tego, a może jakieś inne miejscowości? jakie sklepy, centra handlowe? jaki okres najlepiej wybierać na taki trip? jestem ciekaw bardzo waszym wypowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 10 Cze 2015 18:49 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Przede wszystkim to chyba Primark. Londyn lub Manchester.

#3 PostWysłany: 10 Cze 2015 18:59 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Krajów: 14 / 6.5%
Do Dortmund jeszcze chyba ludzie jeżdżą?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Cze 2015 19:01 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
Tak, ale wg mnie (i nie tylko) angielskie Primarki są lepiej wyposażone i tańsze. Ale jeśli już ma być bliżej to faktycznie DTM, albo Berlin. Miał być też chyba w Dreznie ale nie wiem czy powstał.

#5 PostWysłany: 10 Cze 2015 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 771
Kilometry: 1 124 537
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Jest jeszcze Eindhoven. W sumie rzut beretem z lotniska. Łatwo znaleźć jednodniówki z POZ i KTW, ale ... Wizzairem niestety. Zatem tutaj trzeba by przyjąć inną strategię, przyjechać w ubraniach do wyrzucenia i to co się nie zmieści do małego podręcznego założyć na siebie

Ostatnio edytowany przez pabien, 10 Cze 2015 19:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 284 954
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Tak, ale wg mnie (i nie tylko) angielskie Primarki są lepiej wyposażone i tańsze. Ale jeśli już ma być bliżej to faktycznie DTM, albo Berlin. Miał być też chyba w Dreznie ale nie wiem czy powstał.

Jest też w Dreźnie.
http://www.primark.com/en/store/dresden

#7 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 58 649
Krajów: 13 / 6.1%
Dwa Primarki w Wiedniu ;]
PB i można zakupować bez ograniczeń :)

#8 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
wow!
:arrow: http://www.primark.com/en/our-stores
:roll:

(fajny temat)

#9 PostWysłany: 14 Cze 2015 20:42 
Awatar użytkownika

Ale wiecie że Primark nie jest już tak opłacalny jak kiedyś, a jakość ich produktów jest bardzo dyskusyjna?

#10 PostWysłany: 15 Cze 2015 04:37 

Loty: 27
Kilometry: 34 757
Krajów: 9 / 4.2%
MaSell napisał(a):
Ale wiecie że Primark nie jest już tak opłacalny jak kiedyś, a jakość ich produktów jest bardzo dyskusyjna?

Dokładnie, poleciałem specjalnie na zakupy do Londynu i się mocno zawiodłem
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Cze 2015 07:09 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Moje zakupowe doświadczenia:
1. Londyn - w czasie wyprzedaży najciekawsze upolowane okazje to GAP. Primemark trzeba lubić - mnie odstrasza "bazarowa" forma sprzedaży (za dużo rzeczy, za ciasno, za głośno i za dużo ludzi).
2. Rzym - podczas wyprzedaży warto powalczyć z Benettonem - ceny wyjściowe jak u nas ale obniżki słuszne. Sporo innych sklepów niekoniecznie tych największych sieciówek.

#12 PostWysłany: 15 Cze 2015 07:10 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Krajów: 39 / 18.2%
Z Primarkiem to jest tak, ze maja albo swietne produkty, albo takie totalne do bani. Czasem trafisz na rzeczy, ktore posluza Ci lata, a czasem kupisz badziew, ktory po jednym praniu bedzie do wyrzucenia. I nie chodzi tylko o sama jakosc tkanin czy nici, ale rowniez o kroj, ktory ma tendencje do wypaczania sie po wizycie w pralce... Ceny tez juz nie takie jak kiedys, pare lat temu mozna bylo sie naprawde oblowic za niewielkie pieniadze, teraz zaczeli sie cenic...Co nie zmienia faktu, ze ze wszystkich sieciowek sa najtansi i maja chyba najwiekszy wybor :)

#13 PostWysłany: 15 Cze 2015 07:40 
Awatar użytkownika

Loty: 462
Kilometry: 526 322
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Do tej pory podczas moich jednodniowek z zona w Londynie, Eindhoven i Dortmundzie zawsze udawalo mi sie pojawiac w okolicach Primarku jeszcze przed godzinami otawarcia badz juz po. I tego sie trzymam 8-)
paisas lubi ten post.

#14 PostWysłany: 15 Cze 2015 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Primark, np. w Londynie, polecam wczesnie rano w weekendy. Pusto, przyjemnie, mozna w spokoju obejrzec rzeczy - te na Oxford Street otwarte sa bodajze od 8 lub 9 (idealnie np dla porannego lotu w6 KTW->LTN). Pozniej zaczyna sie walka, chaos, balagan i tlumy.
Jesli ktos jest na Stansted i niekoniecznie chce do Londynu, moze tez podjechac do Cambridge i tu zrobic zakupy w Primarku (raczej kiepski) i centrum Grafton.
Primark w Manchesterze i Primark we Frankfurcie (!) bija na glowe wszystkie Primarki o jakie zahaczylam. Ten w MAN jest bodajze najwiekszy w UK i chyba w Europie, ale nie dam sobie glowy uciac. Londynskie sie przy nim chowaja, ale ciezko niestety zrobic jednodniowke w Manchesterze.
Primark we Frankfurcie - podobne rzeczy jak w Manchesterze, ale w innych cenach (ta sama bluza: Man 10 funtow, Fra 5 euro)
Primark w Dortmundzie jest naprawde ubogi, mialam wrazenie, ze trafia tam outlet z innych sklepow.
Wszystkie oprocz ciuchow maja punkt wspolny, masa Polakow :D
Ktos wyzej polecal Wieden - w sumie tak, ale te Primarki sa w centrach daleko od miasta z tego co pamietam. Bylam w Wiedniu kilka razy i nigdy nie bylo mi tam po drodze..
No i oczywiscie Berlin ;)

#15 PostWysłany: 15 Cze 2015 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Byłam w Dreźnie w sobotę i jak ktoś lubi Primark to warto zajrzeć - byłam w sobotę po południu i do szatni czekało się 2 minuty. Sklep jest położony jakieś 10 minut od Dresden Hbf. Wybór ok (sklep 3 piętrowy). Jak na te ceny to można zaszaleć z jakimiś ubraniami, ale na mnie też już ten sklep szału nie robi. Jeden z kierowców opowiadał mi o Elbe Park, ale przejrzałam sklepy i widzę te same sieciówki, co wszędzie, więc chyba nie chciałoby mi się tam jechać.
W ogóle szkoda, że jest stosunkowo słaby dojazd do Drezna od strony Zgorzelca i z ew. późniejszym wydostaniem się ze Zgorzelca w kierunku Polski - ja jechałam autostopem, ale nie ma szans, by się wydostać np. o 19.50 Postbusem do Gorlitz i dalej czymś w kierunku Wrocławia.
A w temacie jeszcze - chętnie poczytam o outletach, słyszałam o takowych chociażby pod Rzymem, ale nigdy bez specjalnych konkretów. Czy warto?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Cze 2015 08:55 

Wg mnie dobrym miejscem na zakupy jest Hiszpania. Oczywiście ceny lotów w sezonie nie są może rewelacyjne ale jak ktoś spędza wakacje to warto się wybrać na zakupy :) W sieciówkach hiszpańskich (Mango, Stradivarius, Bershka, Zara) ceny bywają naprawdę symboliczne, na pewno dużo niższe niż podczas wyprzedaży w Polsce. Włoski Benetton też ma w Hiszpanii dobre ceny.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości