Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Cze 2015 13:24 

niebieski
Mam takie pytanko, zagwozdkę.

Często korzystam z cashbacków, czyli kupna przez określony link, przez który ma się naliczyć jakiś tam procent od kwoty. Np. andasa, topcashback

Jednak często się zastanawiam jak mam dokonywać zakupów.
Zazwyczaj przed dokonaniem zakupu czyszczę cookies i odpalam czystą przeglądarkę.
Wcześniej, w danym sklepie dodaje do koszyka moje produktu, już żeby tam były.
Klikam w link, przekierowuje się na stronę sklepu, następnie się LOGUJE i kupuje.
To mi tak działa ale nie wszędzie - teraz pytanie czy nie wszędzie działa, bo ja robię coś źle, czy po prostu coś jest schrzanione nie po mojej stronie?

Opcje widzę takie, klikam w link, przekierowuje mnie i mogę:

a) być już zalogowanym (nie czyścić cookies), klikać w "kupuje" i dalej do płatności
b) wyczyścić cookies, poszukać produktu, kliknąć w "kupuje, zalogować się! i dalej do płatności
c) wyczyścić cookies, zalogować się, kliknąć w "kupuje" (produkty w koszyku) i dalej do płatności
d) wyczyścić cookies, zalogować się, pododawać produkty do koszyka, kliknąć w "kupuje" i dalej do płatności

Która opcja jest najlepsza? A może są jakieś inne?
Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź i argumentacje

Dzięki
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 10 Cze 2015 13:43 

niebieski
Wydaje mi się, że w niektórych sklepach koszyk oparty jest na cookies, nie przypisany do konta, wówczas czyszczeniem załatwisz sobie ponowne kompletowanie zamówienia ;)
Korzystam często z opcji a), ewentualnie schematu z b), ale bez czyszczenia cookies - czemu czyścisz je już po przekierowaniu z cashback? :shock:

#3 PostWysłany: 10 Cze 2015 14:06 

niebieski
czyszczę przed dokonanie zakupu, przed czymkolwiek, dopiero wtedy zabieram się do zakupu, czy dobrze nie wiem, pytam?
prewencyjnie, bo czasem mam otwarte dużo stron i się boje, żeby mi się nie podpięło co nie trzeba :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Cze 2015 14:19 

niebieski
Nalezy pamietac o wylaczeniu wszystkich adblockerow lub/i innych pluginow/programow dbajacych o nasza prywatnosc. Moim zdaniem to wystarczy, zawsze cashback naliczal sie prawidlowo bez wzgledu na schemat dzialania.

#5 PostWysłany: 15 Cze 2015 20:12 

Loty: 64
Kilometry: 111 587
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Ja mam inne pytanie, otóż mam 11$ do wypłacenia, gdy chcę to zrobić via paypal, strona mnie prosi o podanie imie mojego psa, nie pamietam bym to wypelnial podczas rejestracji, a jak bym musiał to zrobić to albo bym wpisał to imię albo taki moj klucz na pierdołowe hasła, ale ani to ani to nie działa, nie mogę nigdzie tego imienia znależć ani zmienić w opcjach czy coś, co uniemożliwia mi wypłatę pieniędzy, czy ktoś się spotkał z takim problemem ? Czy muszę do nich na customer service pisac ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości