Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dubaj
#1 PostWysłany: 05 Cze 2015 13:52 

Dokąd
  • Dubaj

Data wylotu
  • 01.09.2015

Data powrotu
  • 14.09.2015

Długość pobytu
  • 12/14

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 920zł

Dodatkowe informacje
  • Witam. Chciałbym wybrać się we wrześniu do Dubaju. Znalazłem w wyszukiwarce Kayak.pl przelot z wylotem z Pragi i przesiadką w Kijowie za 920zł. Cena jest według mnie okej, ale wiadomo, że jeśli można zapłacić mniej, to wolałbym jak najtaniej. Ceny do Dubaju za ok. 950zł znalazłem u różnych pośredników na Kayaku - BudgetAir, Tickets, Opodo czy Airtickets, ale nie wiem czy można im ufać i czy to są rzeczywiście ostateczne ceny. Myślicie, że jest na wrzesień jakaś tańsza opcja? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Dubaj
#2 PostWysłany: 05 Cze 2015 14:11 

Pobaw się połączeniami Wizzaira z Budapesztu. Jeśli masz WDC to masz szanse zejść poniżej tego co znalazłeś sam, szczególnie gdybyś nie był sztywny co do dat. Wylatywać chcesz tylko z Pragi? Ta opcja, która przedstawiłem zakłada wylot z WAW.
 PM off  

#3 PostWysłany: 05 Cze 2015 14:36 

Nie, nie tylko z Pragi. Z Czech po prostu znalazłem do tej pory najtańsze bilety. Karty zniżkowej WizzAir'a niestety nie posiadam :/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Cze 2015 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Nie tylko Budapeszt, ale i Sofia, o czym wiele osob nie wie/czego wiele osob nie stosuje. Wlasnie z Sofii bede leciala pod koniec sierpnia i wyszlo duzo taniej niz ze znanego Budapesztu :)

#5 PostWysłany: 05 Cze 2015 15:33 

Właśnie zerknąłem na połączenia z Budapesztu i Sofii na Kayaku no i we wrześniu to wydatek rzędu 1400zł, także Praga wychodzi dużo korzystniej.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Cze 2015 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Krajów: 5 / 2.3%
Jeszcze 2 tygodnie temu byly loty z SOF za 80 lewa.

#7 PostWysłany: 05 Cze 2015 15:44 

@lillymy
A do Sofii tanio (tak by całość się opłacała ale też by nie trzeba było zwiedzać przy okazji Sofii i siedzieć tam kilka dni) to jak chcesz się dostać?

Edit:
Ok, przez CRL ewentualnie można. Przyda mi się to.
 PM off  

#8 PostWysłany: 05 Cze 2015 15:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Przez Dortmund. Lot 8:30, w Sofii o 12:00, dzien w Sofii i nastepnego dnia o 13:05 wylot do Dubaju. To tak chce sie dostac ;)
Sofia jest stosunkowo tania, nawet z tym noclegiem, godziny lotow przyjemne, jedno popoludnie nie zaszkodzi :) Nie wiem, czy mozna probowac skleic to w jeden dzien (lot 8:30->12:00 i pozniej 13:05 do Dubaju), chyba bym nie ryzykowala.

#9 PostWysłany: 05 Cze 2015 16:03 

To 13:05 do Dubaju nie jest dane raz na zawsze - w lutym robi się 12:55 :)
Ok, jeśli chcesz zobaczyć Sofię to masz okazję. Opcja przez BUD to 1 lot mniej bo do BUD lecisz bezpośrednio z WAW. Do Sofii musisz się przesiadać (to też jakieś koszty, a w kwestii spóźnień/odwołań lotów każdy kolejny poziom ufności multiplikuje prawdopodobieństwa). Nocleg trzeba wziąć i tu i tu, więc pomijamy.
 PM off  

#10 PostWysłany: 05 Cze 2015 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie strasz mnie odwolaniem lotow :D Ten trip jest zbyt skrupulatnie i starannie zaplanowany :)

Tak, pewnie, BUD to oszczednosc czasu, ale akurat na ten termin, ktory wybralismy na Dubaj lepiej bylo zastosowac taka kombinacje z Dortmundem i Sofia - czego teraz nie zaluje, bo zawsze fajnie zobaczyc nowe miejsca i nie wyszlo tak tragicznie z cenami noclegow :)

Autorze watku, a sprawdzales ewentualnie Bukareszt?

Ostatnio edytowany przez Washington, 05 Cze 2015 17:24, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Cze 2015 16:29 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Krajów: 5 / 2.3%
Pawlo10000 też szukam lotów do Dubaju (promoCebu) i polecam Ci loty UIA albo Flydubai. Masz bagaż w cenie, a jak zliczysz koszty to i tak wychodzi taniej/podobnie. Chyba, że wolisz się przesiadać i chcesz sobie zwiedzić.

Z Pragi jest jeszcze Emirates za 1300zł, bezpośrednio, więc 6h i jesteś na miejscu.
pawlo10000 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 05 Cze 2015 18:22 

Bukareszt odpada, bo z tego co widzę na Kayak to 1500zł. Zajrzałem na oficjalne strony UIA i Flydubai i rzeczywiście ceny są okej. Tylko oczywiście z Pragi, bo z Warszawy to już drożej. Z UIA wyszło ok. 1050zł, ale z przesiadką w Kijowie a Flydubai ok 1150zł, ale bezpośrednio.
@Tata a ty kiedy się chcesz wybrać? Masz już coś na oku i skąd? Założyłem też temat na forum apropo pośredników. http://i.imgur.com/cVCK8U3.png Jeden z forumowiczów, napisał, żebym wybrał opcję Tickets.pl za 920zł Praga-Dubaj i jak zapłacę moją kartą (Master Card - T-mobile) to zapłacę tyle samo ile jest napisane i dodatkowo przy zakupie następnego biletu dostanę 1% zwrotu. Myślicie, że jest tak rzeczywiście?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Cze 2015 23:40 

Loty: 43
Kilometry: 82 989
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Pobaw się połączeniami Wizzaira z Budapesztu. Jeśli masz WDC to masz szanse zejść poniżej tego co znalazłeś sam, szczególnie gdybyś nie był sztywny co do dat. Wylatywać chcesz tylko z Pragi? Ta opcja, która przedstawiłem zakłada wylot z WAW.

Mi przez Budapeszt wyszło ok. 250 tam i 300 powrot (lipiec, sierpien) czyli 550 zl ale kupowalem dzien przed promocja 19 maja czyli dwa bilety w cenie jednego wiec troche przepłaciłem.
Ozywiscie lece tylko z podrecznym bo jak dokupisz bagaze wyjdzie juz mniej ciekawie :P No ale wylot z WAW :P Dojazd do Pragi nawet tani tez jakis koszt ;)
Przez Sofię nie udalo sie zlozyc nic taniego (byly sporo tansze loty niz przez BUD) natomiast wpodobnej cenie Bukareszt (tam mozna rozwazac lądem przez Ukrainę - tanie pociągi i dodatkowa przygoda :P )

#14 PostWysłany: 06 Cze 2015 01:46 

Sprawdzałem przed chwilą podane loty na wrzesień ,
wydaje mi się że jako lot bezpośredni z bagażem rejstrowanym za 920 zł nie jest wygórowanym cenowo , zwłaszcza dla kogoś kto mieszka np. we Wrocławiu lub Jeleniej Górze. Cena na Ticket pl jest ostateczną na ten lot i jest on liniami Emirates . Oczywiście można kombinować Wizzem za jakieś 500 zł z dolotami lub przesiadkami w bałkańskich stolicach, ale czty to warte oszczędności 200 zł jak trzeba doliczyć nocleg,czas,i inne koszta?
Sam poleciałem w lutym z WMI do CRL i do OTP ' tam nocowałem i wróciłem po 48 godz do Sofii ' z tamtąd wracałem pociągiem aby zdążyć na lot z OTP Kosztowało mnie tak samo, jednak mordęga
 PM off
pawlo10000 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 06 Cze 2015 08:25 

920zł bezpośrednio? Jak wertowałem te wszystkie połączenia to te ukraińskimi liniami były tylko z przesiadką. Liniami Emirates nie znalazłem bezpośredniego połączenia poniżej 1000zł.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Cze 2015 11:51 

Loty: 70
Kilometry: 136 451
Krajów: 28 / 13.1%
Dołączę się do tematu. Szukam biletów do Dubaju wylot 20 września, powrót 8 października.
Przewertowałem strony pośredników i linii lotniczych- najtaniej znalazłem flydubai z Pragi za 1170zł. Nie jest najgorzej, ale jednak fajnie byłoby zejść poniżej magicznej granicy 1000zł. Wizz, przynajmniej na ten moment odpada, bilety w cenach zaporowych.
Czy może w tym terminie da się zejść poniżej 1tys? Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Cze 2015 14:10 

W piatek kupilam bilety berlin dubaj berlin za 996zl na tickets.pl 18.09-03.10. Najtansza opcja, z pragi cena podobna ale nam blizej do.berlina.
Poszukaj na kayak tam pokaza sie najnizsze ceny
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 07 Cze 2015 18:19 

Ja szukam lotu w październiku (ok. 7-14.10 +- 3 dni) i w miarę niedługiego, bez zbędnych przesiadek. FlyDubai ma niezłe ceny z Pragi, ale może znajdzie się coś tańszego?

Pozdrawiam,
Krzysiek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości